Hur man byter webbhotellleverantörer utan driftstopp

01.08.2020
Handledning och guider 'Hur man byter webbhotellleverantörer utan driftstopp
0 7 мин.

hur man byter webbhotellleverantörer


Det kan komma en tid då du behöver byta webbhotell, och även om en sådan uppgift kan se ut som en besvärlig process som kanske inte är värd din tid, är det verkligen något som du måste gå igenom om omständigheterna ändras till det värre hos din nuvarande värdleverantör. Lägg till risken för driftstopp i ekvationen, och en migrering av webbplatser kommer sannolikt att skrämma bort alla som inte har erfarenhet av sådana frågor. Även om det är ganska komplicerat finns det några steg du måste följa i en viss ordning för att göra omkopplaren så smidig som möjligt. Att veta när och vad du ska göra kan hjälpa dig att minimera eller till och med undvika stillestånd helt och hållet.

Varför du behöver byta värdleverantörer?

Det finns många skäl till varför människor väljer att byta värd, det kan antingen bero på att värden för förnyelse av avgifter hos deras nuvarande webbhotellleverantör har ökat och de har hittat en bättre affär någon annanstans, eller för att de är missnöjda med de tjänster och support som erbjuds av deras befintlig värd, och de vill att ett mer pålitligt och ansett webbhotell ska vara värd för sin webbplats.

Vissa webbhotellleverantörer har omfattande dokumentation om hur man flyttar till sin webbhotell, och vissa företag kan till och med erbjuda support under hela processen eller till och med göra överföringen gratis.

Här är 7 enkla steg för att byta värd

För att minimera risken för stillestånd under din flytt till en ny värd måste du utföra följande åtgärder i den ordning som beskrivs nedan:

1. Hitta och köp ny värd

Precis som att flytta till en ny lägenhet, måste du säkra en ny plats först innan du kan byta. Tack och lov finns det ingen brist på webbhotellföretag där ute, så utvärdera deras erbjudanden och välj ett som uppfyller dina behov. Ta faktorer som tillförlitlighet, servertid garantier, värd funktioner, webbhotell kontrollpanel, registrering och förnyelse priser samt support tillgänglighet beaktas när du väljer din nya värd.

Avbryt inte din befintliga plan, inte ens efter att du har köpt en ny plan till din nya värd. Avbokning är det sista du vill göra i detta skede eftersom för tidig avbokning kan leda till förlust av alla dina filer och databasinformation lagrad på din gamla värd.

2. Säkerhetskopiera och överföra filer

Nu när du har två värdplaner på två olika värdar kan du börja flytta, det vill säga du måste ladda ner alla dina webbplatsfiler. För det här steget måste du antingen ansluta till din gamla värds FTP och ladda ner alla dina filer, sedan ladda upp dem till den nya värden, eller logga in på webbkontrollpanelen för din gamla värd, hitta säkerhetskopieringssidan och ladda ner fullständig backup av webbplatsen. Säkerhetskopiering av MySQL-databaser kan också säkras på Backup-sidan. Nedladdade säkerhetskopieringsfiler är tillgängliga i ett komprimerat format.

När du har alla dina säkerhetskopieringsfiler, gå över till din nya värd, logga in i administrationsgränssnittet och ladda upp / återställa dem till din nya server. Leta upp säkerhetskopieringssidan och hitta filöverföringsrutan för säkerhetskopieringen och ladda upp reservfilerna på hela webbplatsen. När detta steg är slutfört, utför du också databasåterställningsprocessen.

Se till att läsa dokumentationen för säkerhetskopiering / filåterställning hos din gamla värd och nya värd för att se till att du gör allt rätt.

3. Kontrollera om allt fungerar på den nya servern

Om du har laddat upp webbplatsen och säkerhetskopiera databasfiler till din nya server, kontrollera om allt fungerar korrekt. Du kan förhandsgranska din webbplats med hjälp av en tillfällig URL eller IP-adress, och vissa värdföretag har till och med en så kallad utvecklingsstationsplattform som låter dig förhandsgranska din webbplats innan den går live. Detta låter dig lösa eventuella problem som kan dyka upp under övergångsprocessen.

4. Byt domännamnserver

I det här steget måste du logga in på din domänregistreringskontrollpanel, hitta domännamnserversidan och ersätta dina gamla DNS-poster med den nya informationen från din nya värd.

5. Vänta på DNS-ändringen

Ändringar träder i kraft inom 24 till 48 timmar, och under denna tid kommer dina besökare att kunna se din webbplats eftersom den kommer att fungera korrekt. Driftstider kommer sannolikt inte att vara ett problem, men du bör avstå från att lägga till innehåll eller filer till din webbplats eftersom det kan leda till förlorat innehåll eller data. Se till att övervaka din webbplats under denna period.

6. Migrera e-postkonton till den nya servern

Om både din gamla värd och din nya värd använder cPanel kommer migration inte att vara ett problem eftersom dina e-postmeddelanden flyttas tillsammans med din fulla cPanel-säkerhetskopia. Om detta inte är fallet måste du göra något av följande:

 • Om din e-postadress är värd hos en domänregistrator, ändra A-posten och peka den till IP-adressen för din nya värd;
 • Om ditt e-postkonto är värd hos en tredje part, uppdatera MX-poster i din DNS;
 • Om din e-postadress är värd på den gamla webbhotellen, återskapa det befintliga e-postkontot och konfigurera det på din nya värd.

7. Avbryt din gamla värdplan

När du har slutfört alla dessa steg testar du om allt fungerar korrekt på din webbplats. Om du upptäcker att allt är i ordning kan du säkert avbryta din gamla värdplan och börja njuta av alla fördelarna med din nya värd.

Slutet

Att byta värd kan vara en stressande tid, men det är värt det, särskilt om du sitter fast i en usel webbhotelltjänst. Men om allt detta verkar för mycket för dig och du är trött på att göra migreringen av webbplatsen på egen hand, kan du undersöka om din potentiella webbhotell kommer att göra överföringen gratis eller till en rimlig avgift. Vissa värdar som InMotion eller HostGator gör denna överföring gratis, andra värdar kan ta ut en avgift för att genomföra överföringen åt dig. Att låta din webbhotell hjälpa dig kommer att garantera en problemfri webbplatsöverföringsupplevelse.

Rekommenderade guider:

 • Hur du flyttar din Joomla-webbplats till en ny webbhotell?
 • Så överför du din WordPress-webbplats till en ny värdleverantör?
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector