Hur man överför en WordPress-webbplats från en värd till en annan

01.08.2020
Handledning och guider 'Hur man överför en WordPress-webbplats från en värd till en annan
0 9 мин.

överföra wordpresswebbplats till ny webbhotell


Din nuvarande värdleverantör misslyckas inte med att ge dig den nödvändiga värdkraften för att köra din WordPress-webbplats med en acceptabel hastighet och prestanda. Du har redan kontaktat den tekniska avdelningen för att åtgärda problemet, men de kan inte eller har inte villiga att hjälpa dig.

Misslyckas din nuvarande värdleverantör med dig nödvändig värdkraft? Din WordPress webbplatsen saknar ner? Du kan inte acceptera en fallgrop i hastighet och prestanda! Du har kontaktat den tekniska avdelningen, men de kunde inte lösa problemet. De kan inte eller har inte villig att ta hand om din webbplats.

Vad kan du göra i det här fallet? Först måste du hitta en ny, pålitlig webbhotell som stöder WordPress.

Jag rekommenderar webbhotell för WordPress-webbplatser:

Företag
Kampanjpris

1billig pålitlig webbhotell för WordPress$ 3,95 / mo
2professionell WordPress-värd för flera webbplatser$ 3,95 / mo
3affär WordPress värdtjänst$ 3,49 / mo

Bluehost är det bästa valet när det gäller WordPress-webbhotell. De har flera delade planer, hanterad hosting för WordPress, VPS och dedikerad hosting samt molnhosting. Denna webbhotell är bra från små till stora webbplatser. Kolla in vår BlueHost-granskning för att lära dig mer om företaget.

Hostgator är en bra, billig värdleverantör för värd för små till stora WordPress-webbplatser. Detta värdföretag använder cPanel som kontrollpanel, så om du letar efter en billig cPanel-värd kan detta vara ett bra alternativ för dig. Läs mer om detta företag i vår HostGator-granskning.

InMotion Hosting är en annan bra värdleverantör med överkomliga priser. Det är ett annat bra alternativ för värd för en liten till medelstor WordPress-webbplats. De erbjuder också WordPress optimerad hostingtjänst och alternativ att uppgradera till VPS eller dedikerad hosting också. Denna värd är bra för både nya och väl etablerade och växande platser. Läs mer om InMotion genom att läsa vår fullständiga recension av InMotion Hosting.

Viktig! Innan du fortsätter vidare, vänligen säkerhetskopiera hela WordPress-webbplatsen. Gör en säkerhetskopia av filerna och databasen också.

När du hittat en bra WordPress-värd måste du följa stegen nedan.

Steg 1: Överföra WordPress-filer

För att överföra dina WordPress-filer till den nya värden har du två alternativ: med FTP eller med cPanel. I det följande kommer jag att förklara båda metoderna.

Du måste använda en FTP-klient för att kunna ansluta till din server. Jag rekommenderar att du använder FileZilla, det är gratis och enkelt att använda. Du behöver ett FTP-konto hos både ny och gammal webbhotell för att kunna ansluta till servern. Du kan skapa ett FTP-konto i värdkontrollpanelen.

 • Anslut till din gamla server och gå till mappen public_html. Här lagras filerna på din WordPress-webbplats.
 • Ladda ner filerna till din dator via nedladdningsfunktionen – beroende på storleken på din webbplats kan det ta ganska lång tid
 • När nedladdningen är klar, anslut till din nya server och ladda upp dessa filer till mappen public_html. Just nu är du klar med filöverföringen, du kan flytta databasen.

Men innan vi går vidare till nästa steg, låt oss ta en titt på hur du kan överföra din webbplats med cPanel. Det här är en snabbare process och du behöver inte ytterligare programvara. Den här metoden fungerar bara om båda, både den gamla och den nya värden, använder cPanel.

cpanel filhanterare wordpress webbplatsöverföring

komprimera filer i cpanle filhanterare wordpress webbplatsöverföring

 • Öppna ditt gamla värdkonto och logga in på cPanel.
 • Gå till File Manager och leta upp mappen där filerna på din webbplats är lagrade; det ska finnas i mappen public_html.
 • Välj mappen och komprimera den till en .zip (eller annat tillägg du föredrar) med hjälp av komprimeringsalternativet från menyn.
 • Spara de komprimerade filerna på din dator med nedladdningsknappen. Beroende på din internetanslutning, serverhastighet och storlek på din webbplats tar nedladdningen några minuter.
 • När nedladdningen är klar loggar du in på din nya värd och öppnar cPanel.
 • Lägg till ditt domännamn till din nya värd (om inte lagt till ännu) i avsnittet Addon Domain – detta skapar en mapp på din värd.
 • Ladda upp de arkiverade filerna till din nya värd med filhanteraren och uppladdningsfunktionen. Ladda upp filen till mappen public_html (eller till mappen som skapades i föregående steg)
 • Packa upp den komprimerade filen med unzip-funktionen och välj destinationsmappen noggrant
 • Vid denna tidpunkt har du framgångsrikt överfört filerna till din nya värd och kan börja flytta databasen.

Steg 2: Flytta WordPress-databas

Nu måste du överföra databasen för din WordPress-webbplats från den gamla värden till den nya.

exportera mysql-databasen cpanel wordpress webbplatsöverföring

 • Återigen, gå till cPanel för din gamla värd och få tillgång till phpMyAdmin verktyg.
 • När du har anslutit dig till databaseservern, på vänster sida av din skärm kommer du att kunna se alla dina databaser värd på denna värd. Välj databasen du vill överföra. Om du har problem med att räkna ut vilken är rätt databas bör du öppna wp-config.php (som finns i rotmappen för din WordPress-installation) och hitta raden som ser ut så här: definiera (‘DB_NAME’) , ‘din_databasnamn’); Denna rad lagrar namnet på databasen som dina filer är anslutna till.
 • Välj nu databasen till vänster på skärmen och längst upp kan du se några alternativ. Gå till ”Exportera” -menyn.
 • Exportera nu den valda databasen med Quick Export-läge till SQL-format och spara den på din dator.
 • Gå nu och öppna cPanel för ditt nya värdkonto och med hjälp av MySQL-databasguiden, skapa en ny databas och användare. Spara användarens namn och lösenord, eftersom du behöver den här informationen senare.
 • mysql databasguiden wordpress webbplatsöverföring
 • När den tomma databasen är klar öppnar du phpMyAdmin på din nya värd och till vänster väljer du databasen du skapade tidigare
 • Klicka på “Importera” -menyn längst upp och välj databasen du sparat på din dator.
 • Just nu är du klar med databasöverföringen, men det är inte klart ännu.

Steg 3: Uppdatera Config File

Nu måste du ansluta filerna till databasen på din nya värd.

Hitta och öppna wp-config.php-filen på det nya värdkontot antingen med cPanel eller FTP.

Hitta följande rader och ersätt gamla data med den nya som du sparat tidigare.

/ ** Namnet på databasen för WordPress * /
definiera (‘DB_NAME’, ‘old_database_name’);
/ ** MySQL databas användarnamn * /
definiera (‘DB_USER’, ‘old_database_user’);
/ ** MySQL-databaslösenord * /
definiera (‘DB_PASSWORD’, ‘old_database_password’);
/ ** MySQL-värdnamn * /
definiera (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Du måste ändra databasnamnet, användaren och lösenordet; localhost kan förbli, databasvärden kommer att förbli densamma, eftersom de flesta webbhotellleverantörer använder localhost.

Om du gjorde allt rätt bör dina filer anslutas till databasen. Och du är i grund och botten!

Det finns dock några ytterligare steg som kan vara intressanta och användbara för dig.

Steg 4: Migrera e-postkonton

Om du använder din värd för att vara värd för dina e-postmeddelanden och har ett eller flera e-postkonton associerade med ditt domännamn, bör detta steg hjälpa dig att flytta dina e-postkonton också.

migrera e-postkonto cpanel wordpress webbplatsöverföring

 • Migrera e-postkonton liknar mycket att flytta WordPress-filerna.
 • Alla inställningar och e-postmeddelanden för dina e-postkonton finns i public_html / mail / mappen.
 • Du kan använda antingen FTP eller cPanel för att flytta e-postkonton, precis som tidigare med filerna.
 • Här, du kan hitta mer om att migrera e-postkonton från en cPanel-värd till en annan.

Genom att ladda ner e-postkontona från din gamla server och ladda upp den till den nya behåller du alla inställningar. Du behöver inte ändra e-postinställningar i din e-postklient (i Thunderbird, Outlook eller annat).

Steg 5: Ändra namnservrar / Flytta domän

För att undvika stillestånd när du flyttar din webbplats till en ny värd bör du äntligen behålla detta steg. När du är klar med filer och databasöverföring och migrering av dina e-postkonton kan du nu ändra namnservrarna för ditt domännamn.

Om din domän är registrerad hos värdföretaget som du flyttar måste du överföra domänen till din nya värd. I detta kan du få hjälp från din nya värd, men måste kontakta din nuvarande värd och berätta för dem om att du vill överföra din domän. Det här kan vara en längre process och hela domänöverföringen kan ta några dagar.

Om din domän är registrerad hos en tredjepartsregistrator behöver du bara ändra namnservrar som tillhandahålls av ditt nya värdföretag. När namnservrar har uppdaterats kan det ta upp till 24 timmar innan ändringen träder i kraft. Så var tålamod!

Slutgiltiga tankar!

Jag hoppas verkligen att denna detaljerade handledning har hjälpt dig att flytta din WordPress-webbplats till en ny webbhotell. Om du fortfarande har några frågor, använd kommentaravsnittet nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector