Hur man skapar en professionell webbplats med WordPress (nybörjarvänligt)

01.06.2020
Handledning och guider 'Hur man skapar en professionell webbplats med WordPress (nybörjarvänligt)
0 9 мин.

skapa professionell webbplats wordpress nybörjarvänlig


Även om WordPress är mycket lätt att använda och skapa webbplats med, kämpar fortfarande många människor med att göra en professionell webbplats. I denna handledning kommer jag att lära dig hur du bygger en professionell webbplats för ditt företag med WordPress. Konceptet med den här guiden är att ge dig tips som kan hjälpa dig att bygga en fantastisk webbplats som konverterar besökare till kunder.

WordPress-baserad webbplatsbyggare

Perfekt för nybörjare! Skapa out of the box, professionella och högkvalitativa webbplatser med WordPress och BoldGrid.

Börja nu! »

Om du vill lära dig grunderna för hur du ställer in WordPress eller vill veta hur du startar en blogg på några minuter, vänligen kolla in länkade tutorials.

Denna handledning innebär inte programmering eller webbdesignfärdigheter. Det är perfekt för nybörjare som börjar med WordPress. Allt illustreras med skärmdumpar.

Nybörjarvänligt! Ingen kodning! Inga geeky villkor! Enkelt och rakt fram! Steg för steg.

Professional Hosting for Professional Business

När du skapar den här webbplatsen för ditt företag, vill du vara professionell. För att publicera din webbplats online behöver du en webbhotell. För den här guiden använde jag InMotion Hosting som ett exempel. Jag rekommenderar starkt detta värdföretag för att skapa och vara värd för din företagswebbplats. Om du vill lära dig mer om denna webbhotell kan du läsa vår InMotion-värdegranskning.

Så först måste du köpa en lyftplan.

Genom att följa den här länken får du 47% rabatt direkt. Bläddra till botten av sidan och välj Startplan genom att klicka på knappen ”Beställ nu”.

order för inmotion lanseringsplan

Granska ditt val och klicka på “Fortsätt”.

inmotion business class hosting-process

Om du redan äger ett domännamn väljer du det alternativet, annars kan du registrera en ny domän gratis med denna värdplan.

inmotion registrera gratis domän

I det här exemplet valde jag alternativet att länka min domän till InMotion’s server så jag fortsätter med alternativet “Jag har redan en domän”. Granska ditt val och klicka på “Fortsätt”.

inmotion äger redan domännamn

Systemet kommer automatiskt att upptäcka din plats och väljer webbservern där din webbplats kommer att vara värd. Om du vill göra justeringar väljer du en ny plats för servern. Du kan välja mellan East Coast och West Coast. Överväg att ha din webbplats värd på en server som är närmare dig och dina kunder.

känsla värd östkustens västkust

Det viktigaste steget i denna ordning är nu att välja det innehållshanteringssystem du vill installera på din webbplats. Här väljer du “Install BoldGrid, powered by WordPress”. Det här är byggmästaren vi kommer att använda för att skapa och anpassa vår webbplats. BoldGrid är en WordPress-driven sidbyggare, som låter dig skapa anpassade layouter utan att du behöver känna till HTML, CSS eller annan programmering. Kolla in vår BoldGrid-recension för att lära dig mer om det här fantastiska verktyget.

inmotion installerar automatiskt boldgrid vid registreringen

Fyll i din personliga och ekonomiska information. Den här sidan är säker och krypterad, så dina data kommer att skyddas. Klicka på knappen “Köp konto” för att slutföra din beställning.

inmotion köpa värdkonto

Du kommer att kontaktas per telefon om några minuter för att bekräfta din beställning. När din beställning har bekräftats får du ett e-postmeddelande med inloggningsinformation. Samtidigt installeras WordPress och BoldGrid automatiskt på din webbplats. I slutet av din beställning har du ett fungerande system som du kan anpassa.

Än så länge är allt bra! Nu kommer den roliga delen, när du faktiskt skapar din webbplats.

Skapa din WordPress-webbplats

När ditt konto har verifierats via telefon kommer du att få ett välkomstmeddelande från InMotion med alla inloggningsuppgifter. Det här e-postmeddelandet innehåller inloggningen till din Account Manager-panel, inloggning på cPanel och till din WordPress-webbplats, där BoldGrid redan har installerats.

Gå nu till instrumentpanelen på din webbplats och logga in. Inloggningsskärmen skiljer sig från WordPress-inloggningsskärmen. Instrumentpanelen är också lite annorlunda, men det gör inte så stor skillnad, även om du redan har använt WordPress tidigare.

inmotion boldgrid inloggning

På välkomstskärmen kommer du att ha två videor som, en för nybörjare och en för avancerade WordPress-användare. Dessa videor är en snabb presentation av BoldGrid. Jag föreslår starkt att du tittar på dem! Följande video förklarar hur man börjar med BoldGrid:

För att komma igång måste du klicka på “Inspirations” -menyn.

boldgrid inspirationswebbplats

På inspirationssidan kan du välja mellan två alternativ: Installera som iscensättning (välj detta om du redan har en webbplats och vill uppgradera den med BoldGrid) eller Installera som aktiv (det här alternativet är för de som inte har en webbplats ännu). Vi fortsätter med den “aktiva” webbplatsen.

boldgrid installera aktiva webbplatser

Nästa steg är att välja en kategori för din webbplats. I skrivande stund finns det cirka tio kategorier du kan välja mellan, men det kommer att läggas till mer när BoldGrid utvecklas. Välj den kategori som är närmast din webbplatsnisch.

boldgrid välj webbplatskategori

När kategorin är vald kan du välja ett tema du vill. Du kan förhandsgranska ett av dessa teman och se hur det ser ut på ett skrivbord, bord eller mobiltelefon. Observera att vissa teman innehåller upphovsrättsskyddade bilder med vattenmärken. Du kan köpa dessa bilder (med myntsystemet) eller byta ut dem med dina egna foton. Vi kommer att välja “Uptempo” -tema för denna självstudie.

boldgrid Välj tema

När du har valt det tema du föredrar väljer du den siduppsättning du vill installera på din webbplats. Vi kommer att välja att installera fem sidor, som är de vanligaste för denna kategori. Klicka på “Välj” -knappen för att fortsätta.

boldgrid välj siduppsättning

Bekräfta ditt val och avsluta installationen av temat och sidor genom att klicka på “Installera denna webbplats!” knapp. I det här steget kan du fortfarande gå tillbaka och redigera inställningarna som valts tidigare.

boldgrid installera webbplats

Installationen och skapandet av sidorna tar mindre än en minut. Stäng inte sidan förrän den är klar. När installationen är klar klickar du på knappen “Anpassa”.

boldgrid nedladdning installera teman webbplats

Tematilpassaren låter dig redigera din webbplats och förhandsgranska de ändringar du gör. Alternativen kan variera från tema till tema. För temat som vi valde tidigare, uptempo, vi kan ändra webbplatsens titel, ändra typsnitt, titelens position, ladda upp en bildlogotyp eller webbplatsikon.

boldgrid anpassa webbplats

I färgsektionen kan du välja mellan olika färgpaletter. Det finns en funktion “Föreslå paletter” som föreslår ett färgschema varje gång du klickar på den. Välj det färgschema du vill!

boldgrid färganpassare föreslår paletter

Det finns många andra inställningar du kan konfigurera för att göra din webbplats unik och enastående. Du kan till exempel välja att ha en statisk hemsida som visar en sida som du har valt. Du kan också lägga till widgets i sidhuvudet och sidfoten och också infoga anpassad HTML (Google Analytics till exempel). Det är också möjligt att lägga till anpassad JavaScript eller CSS till ditt tema utan att behöva öppna några filer. Vi kommer inte gå in på detaljer nu, eftersom det kommer att ta för lång tid att skriva och läsa.

När du är klar klickar du på “Spara & Publicera ”-knappen! Du kan komma tillbaka senare och redigera valfritt alternativ om du vill.

Gå nu till din webbplats och njut av utsikten:

boldgrid webbplatsexempel

Du är inte redo än! Det finns fem sidor på din webbplats, men dessa är fyllda med standardinnehållet som följer med installationen. Du vill ändra dessa.

boldgrid redigera sidor

I WordPress kan du ändra text, lägga till och ersätta bilder, klona eller ta bort olika block, dra och släpp block vertikalt och horisontellt.

boldgrid sidredaktör

Med funktionen ”Lägg till gridblock” kan du välja från ett stort antal för skapade layouter. Denna funktion låter dig också infoga Google-karta på din sida eller välja från ett brett utbud av kontaktformulär med olika fält.

boldgrid infoga gridblocklayout

Med BoldGrid API kan du också söka efter högkvalitativa bilder, både gratis och kommersiella. Du kan ställa in storleken för den bild du lägger till på din sida och systemet kommer automatiskt att beskära och installera bilden på din webbplats. Den här funktionen låter dig ställa in dina sidor med vackra bilder på bara några minuter utan att ens använda bildredigeringsprogram. Hur coolt är inte det?

Just nu är du klar med att bygga din webbplats. Grattis! Du har skapat en professionell webbplats med WordPress och BoldGrid för ditt företag. Allt detta utan att röra vid en enda rad kod, och du kunde också lägga till bilder utan att behöva redigera dem på din dator.

Sammanfattning och rekommendation

Den här guiden visade sig vara längre än jag ville vara, men jag tror att jag täckte de flesta steg som behövs för att bygga en professionell webbplats. Hoppas att den här guiden hjälper många nybörjare. Om du har några frågor angående BoldGrid kan du skriva en kommentar nedan eller kontakta InMotion hosting. Det tekniska stödet är mycket hjälpsamt och nybörjarvänligt.

Jag rekommenderar starkt både BoldGrid och InMotion för att skapa och vara värd för din WordPress-webbplats.

Trots att processen med att skapa den här demonstrationswebbplatsen tog mig bara några minuter, tog jag över en timme att sätta ihop denna steg-för-steg-guide. Om det hjälpte dig, vänligen dela på dina sociala mediekonton. Tack!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector