Hur man startar en företagswebbplats?

start-företags hemsida


Vill du lära dig att starta en webbplats för ditt företag? I den här steg-för-steg-guiden hjälper jag dig att bygga en professionell webbplats för företaget.

På 2000-talet är det inte ett nytt faktum att alla företag måste ha en webbplats, men enligt undersökningar har bara 71% av dem verkliga webbplatser. Om du har ett företag och vill etablera din online-närvaro fattade du ett bra beslut!

Låt oss gå igenom de nödvändiga stegen för att ha en bra och välpresterande webbplats.

Steg 1: Hitta ett bra domännamn

hitta-domännamn-företag-webbplats

Ett bra domännamn är ett måste-element i en online-strategi. Folk kommer att läsa det domännamnet; de kommer också att komma ihåg och använda det. Det ska vara unikt, smart och relaterat till ditt företag. Här är några tumregler för att undvika gruvor:

Ju enklare namn du använder, desto lättare kommer du att komma ihåg

Undvik att använda specialtecken, som streck, eftersom de förvirrar dina besökare som inte kommer ihåg var exakt streckarna användes. Att använda domännamn med en eller flera streck kommer också att göra dig till ett mål, eftersom dina konkurrenter enkelt kan registrera domänversioner utan streck.

Platsrelaterade namn fungerar bättre i sökmotorerna

Om ditt företag är relaterat till ett speciellt område lägger du till platsnamnet till ditt företagsnamn också. Detta hjälper sökmotorer att förstå ditt tjänsteområde och ger dig superinriktade användare gratis. Om du till exempel har ett bageri i Brixton kan du använda bakerybrixton.com eller brixtonbakery.com också.

Domännamn är inte för skojs skull

Det kan vara en bra idé att använda siffror istället för bokstäver eller ord, som b3tt3r.com eller go2home.com, men många av dina kunder förstår inte skämtet. Och även om de kommer, senare kommer de inte att känna igen exakt var den roliga delen lades till ditt domännamn och kommer inte att kunna ringa igen din exakta URL. Försök bara använda klassiska bokstäver och ord i ditt namn.

Använd klassiska TLD: er

Det finns hundratals toppdomännamn på marknaden, till exempel .academy eller .art, men de är inte så vanliga och främst äldre vet inte att de är oberoende domänavslut. Genom att välja ett domännamn som mysite.art riskerar du att folk känner igen ditt namn som mysiteart.com och till och med som mysite.com eller mysite.us. Välj de klassiska domänavslutningarna som .com, .net eller .org, eller landrelaterade TLD: er, .us, .de eller .uk.

Proffstips: Glöm inte att aktivera förnyelsealternativet. Vissa domänregistratorer erbjuder en tidsperiod när du kan förnya de löpt ut domännamnen, men priset för detta kan lätt vara tio gånger högre än det ursprungliga inköpspriset. Och i vissa fall finns det ingen nådeperiod, så alla främlingar kan ta över ditt domännamn och ditt välkända domännamn kommer att gå förlorat.

Vi rekommenderar: BlueHost

Bluehost-start-företag-webbplats

Vi rekommenderar BlueHost för domänregistrering, eftersom det har ett lättanvänt gränssnitt för att hantera domännamn, inklusive att ändra DNS-servrar och mer. Företaget erbjuder automatisk förnyelse, så domännamn kan skyddas från oavsiktlig utgång.

Ett annat användbart verktyg för domänsäkerhet är domänlåsfunktionen. Genom att aktivera den kommer domänen att skyddas från obehöriga överföringar. En av BlueHosts starkaste delar är supportavdelningen; domän- och lagringsexperter är tillgängliga 7/24. Användare kan nå proffsen via telefon, e-post eller chatt.

Klicka här för att kontrollera tillgängligheten för ditt domännamn och beställa det med BlueHosts specialrabatt.

Steg 2: Ta reda på vilken värdtyp du behöver

webbhotell-typ-company-webbplats

Din webbplats kommer också att behöva lagring, så du bör köpa ett webbhotellpaket. Det finns bokstavligen tiotusentals leverantörer på internet, men bara några få dussintals av dem är riktigt bra.

Den största fällan du kan falla i är priset för webbhotell, vanligtvis ger de billigaste webbhotellleverantörerna dig dålig eller nästan oåtkomlig kundsupport, systemstopp och andra irriterande problem. Försök att välja en pålitlig leverantör med många användarrekommendationer!

Du bör också välja vilken typ av värd du behöver; det finns olika nivåer från start till pro. Den mest grundläggande typen är delad hosting, där du får ett lagringsutrymme på en hel server och en kontrollpanel som du kan använda för administration.

När din webbplats blir större och den tjänar fler besökare, måste du byta till mer avancerade lagringstyper, till exempel VPS, där du får större resurser för att tjäna större trafik. Den ultimata lösningen är en dedikerad server, där du kommer att äga en hel fysisk maskin för att arbeta bakom din webbplats.

Eftersom vi nu pratar om en startwebbplats är det idealiskt att välja delad hosting. Det löser ditt lagringsproblem med låg kostnad och skickar bort din webbplats på väg.

Proffstips: Om du köper webblagring under längre tid kan du få rabatt eller till och med gratis domännamn som fördel.

Vi rekommenderar: BlueHost

Bluehost-start-företag-webbplats

Eftersom BlueHost är en stark marknadsmedlem i domänregistreringar, är också en värdefull medlem av värdmarknaden. De erbjuder 3 delade värdpaket för kunder, full av funktioner och tillgångar.

Grundpaketet kan vara ett hem för en webbplats, vilket ger ett stort 50 GB utrymme för filer. Bandbredden är obegränsad, och användare kan lägga till 5 e-postkonton i paketet. Priset med gratis SSL-certifiering börjar från $ 2,95 per månad.

Plus-paketet har nästan inga gränser, kan innehålla obegränsat antal webbplatser, vilket ger obegränsad lagring med obegränsad bandbredd. BlueHost har lagt till ett värde av $ 200 för marknadsföring erbjudanden, och skräppost skydd ingår också för det månatliga $ 5,95 priset.

Choice Plus-paketet har samma pris som Plus, från 5,95 dollar. Det har alla tillgångar som det mindre paketet har, men innehåller gratis domänskydd och CodeGuard Basic-säkerhetskopieringstjänst.

Vi rekommenderar BlueHost eftersom det är pålitligt, har namn på marknaden och erbjuder bra delade värdpaket till riktigt låga priser. Inga fällor, inga falska erbjudanden, klicka här för att se de delade webbhotell-erbjudandena från BlueHost!

Steg 3: Få en bra logotyp

professionell logo-design-företag-webbplats

Din webbplats kommer också att behöva en bra logotyp. Människor tror ibland att logotyper är ett enkelt designelement, men du bör undvika denna typ av tänkande. Din logotyp är det viktigaste elementet på din webbplats; det visar kärnan i ditt företags värderingar, tänkande och viktiga uppgifter. Genom att ha det i låg kvalitet kommer det att visa att ditt företag också är en enhet med lågt värde och skrämmer kunderna.

Det är möjligt att du redan har en logotyp för ditt företag och den fungerar bra på tryckta material eller andra verkliga element. Glöm inte att rådgöra med en designer för att se hur logotypen kommer att fungera på webbplatsen. Vi rekommenderar starkt att du anställer en logotypdesign från 99Designs. På denna webbplats kan du få högkvalitativa logotypdesign.

De andra delarna av webbplatsen bör också följa färgerna och stilen på logotypen, och den här uppgiften behöver en verklig pro designer person.

Proffstips: Det är viktigt att ha logotypen i olika filformat och dimensioner. Be designern att skapa enkla filversioner som .jpg eller .png bland med formgivare eller skrivarbutikrelaterade format som .psd eller .ai.

Steg 4: Skapa din webbplats

byggnadsföretags hemsida

Det sista steget med att ha en fungerande webbplats är att skapa en webbplats. Det finns många sätt att gå igenom i det här avsnittet, du kan be en programmerare att koda layouten, använda något av gratis eller betalda innehållshanteringssystem eller använda något av webbverktyg för att skapa webbplatser.

Anställer en programmerare

Att skapa en anpassad webbplats med unik layout rekommenderas inte för startwebbplatser. Inte bara för att programmering är en dyr sak, utan det finns många fel programmerare på marknaden. Om du inte har någon kodupplevelse är det mycket svårt att ta reda på vilken programmerare som är bra och vilken inte.

Webbkodning handlar inte bara om att kopiera utkastet och tillämpa det på en live-webbplats, det handlar om att skapa en bra kod bakom frontend. Genom att göra fel kod kommer din webbplats att vara långsam vilket avskräcker dina kunder och ger dig en straff i Google. Ju långsammare din webbplats, desto fler kunder kommer du att förlora.

Så om du inte är en programmerare eller har en vän som är det, hoppa över idén om att skapa en unik webbplats och prova de andra lösningarna.

Proffstips: Om du anställer en programmerare ska du alltid testa hans eller hennes referenser med sådana onlinetestare som Google PageSpeed ​​Insights eller Pingdom-webbplatsens hastighetstest.

Använda webbsajt skapare

Det finns många tjänster på Internet som gör det möjligt för användare att skapa en webbplats online. De flesta av dem erbjuder också webblagring och använder en prenumerationsmodell för prenumerationer. Det finns också gratis tjänster, men de visar sina egna annonser på din webbplats och ger dig inte en chans att ta bort dem, såvida du inte betalar en extra avgift.

Dessa avancerade skapare har vanligtvis inbyggda mallar, så att du kan välja en layout baserad på ditt företags profil eller stil. När du har valt ett kan du anpassa det med dra och släpp-verktyg. Det betyder att du fritt kan lägga till nya avsnitt, rader och kolumner och specialelement som former, rutor, texter, bilder, videor och mer.

I de flesta webbplatsskapare kan du använda anpassad CSS-kod, så att du kan ändra webbplatsens stil. De bästa leverantörerna ger dig också videohandledning eller till och med betalt support för anpassning. Att ha en sådan webbplats kan vara en bra idé, så om du är nöjd med de tillgångar du ger kan du starta din webbplats. Men det finns en ännu bättre lösning; WordPress.

Proffstips: Glöm inte att spara din anpassning om du redigerar en inbyggd mall. Annars kan ett internetanslutningsproblem helt förstöra ditt arbete och du kan börja hela arbetet igen.

Med WordPress

användningswordpress-company-webbplats

WordPress i ett fritt och open source Content Management System (CMS) som du kan använda för att bygga din webbplats. Två fakta beskriver dess popularitet: 31% av webbplatserna använder WordPress som deras CMS. Hittills laddades ner mjukvaran av 60 miljoner människor. Den utvecklas kontinuerligt och kan ställas in på en minut.

WordPress är det ideala valet för att starta din webbplats; även billigare delad värd kommer att vara bra att vara värd för en instans av den. Att installera WordPress behöver bara viss kunskap om databas och lagring, men många leverantörer har ett installationsteam, ibland gratis. Och ännu bättre, det finns 1-klicklösningar i värdleverantörernas tillgångar, vad installerar WordPress med bara få klick. Detta innebär verkligen att du bara kan skapa en live-webbplats med några få klick utan att veta ett enkelt ord om databaser eller internetteknik.

teman

En annan fördel med WordPress är teman och plugins. Teman fungerar som rockar, genom att installera ett tema kan du helt ändra webbplatsens utseende. Du kan till och med vända den till webbshop eller tidskrift med ett enda tema. Det finns tiotusentals teman på Internet, både betalda och gratis.

Ett av de mest gillade teman på Internet är Divi som kommer med en mycket avancerad Visual Page Builder. Utvecklingsteamet bakom detta WordPress-tema är fantastiskt; med deras toppmodern mästerverk, revolutionerade Divi marknaden med dess lättanvända layoutbyggare.

Klicka här för att se på en video hur Visual Page Builder fungerar

Det finns andra avancerade verktyg i temat, inte bara byggaren, för att nämna några, lyhörd redigering, 20+ förlagda layouter och 46 delar av innehållselement är helt värda temapriset. Listan över innehållsstycken är lång, men ljudspelare, butik, blogg, call to action, galleri, videostyckare och prissättningstabellelement kan användas för alla nya webbplatsägare.

En annan funktion är också speciell; de användarlagda layouterna kan exporteras, laddas upp till andra webbplatser eller delas med andra människor. Denna tillgång skapade en liten layoutmarknad, där användare delar sina egna Divi-layouter gratis eller för lite pengar med varandra.

Klicka här för att läsa mer om eller köpa Divi WordPress-tema

plugins

Plugins är små kodtillägg som ger extra funktion till din webbplats. Så du kan ha en gästbok, ett bildgalleri, ett forum eller någon annan funktion genom att lägga till plugins. Det finns en hel industri som bygger på kodning av plugins, så att du bokstavligen inte hittar något speciellt fall som inte täcks av ett plugin. Eller åtminstone kommer det att finnas tusentals programmerare som kan utveckla det åt dig.

Det finns en hel del plugins på marknaden, som redan blev nästan viktigt, så du kan också använda dem för säker:

En extra tillgång till WordPress är den visuella redaktören där du kan skriva blogginlägg eller nyhetsartiklar för din webbplats. Det har ett lättanvänt gränssnitt med liknande knappar och tecken som du hittar bekant från Microsoft Word och dess kloner. Genom att använda redaktören kan du enkelt publicera artiklar.

WordPress är definitivt väldigt bra program för att starta en webbplats och du tar inte ett fel beslut genom att använda den på din nya webbplats.

Proffstips: Glöm inte att exportera din WordPress-backup regelbundet; programvaran låter dig göra det med några klick. Detta beteende sparar dig mycket tid om din webbplats kollapsar eller attackeras. Det finns också plugins för att exportera automatiskt.

Steg 5: Skapa innehåll och uppdatera dina webbplatser regelbundet

create-innehållsföretags hemsida

Men detta steg kommer efter att din webbplats gick live, det är viktigt att publicera nytt innehåll på din webbplats regelbundet. Det finns två huvudskäl till detta:

 1. visar människor att ditt företag lever och har nyheter kontinuerligt
 2. visar Google nytt innehåll för att få gratis besökare som ett utbyte mot det

En mycket viktig regel, att nytt innehåll ska vara relaterat till din webbplatsprofil. Om du känner skämt men du inte är en clown, är din företags webbplats inte den perfekta platsen för att publicera dem. Troligt kommer det att finnas nyheter från ditt företag, händelser som hänt, nya branschskvaller, så att du alltid har nytt innehåll att dela med människor.

Artiklarna av god kvalitet kommer också att öka ditt rykte, och därmed göra dina fler kunder medan din webbplats är aktiv. Och om du delar det skriftliga materialet på sociala medieplattformar, som Facebook, gjorde du allt som kommer att öka din webbplatstrafik och etablera publiken.

Proffstips: Men videoinnehåll kräver mer ansträngning för att skapa sådant innehåll och sprida det på YouTube. Enligt undersökningar fattar de flesta det slutliga beslutet att köpa efter att de tittat på en relevant produktvideo tidigare.

Steg 6: Leverera trafik till din webbplats

webbplats trafiken företags hemsida

Även om du har den bästa webbplatsen på jorden kommer du inte att dra nytta av den om du inte har trafik. Genom att regelbundet skapa innehåll och publicera nyheter, dela dina artiklar på sociala medieplattformar får din webbplats organisk trafik från sökmotorer.

Bortsett från det, personligen kan du också leverera mer trafik till din webbplats, bara prova dessa metoder:

 • Gästbloggning: be webbplatser eller bloggägare, vars verksamhet är relaterad till din, för att ge dig artikelutrymme för att skriva en gästartikel. Du bör skriva en riktigt intressant och användbar för att fånga läsarnas ögon och vidarebefordra dem till din webbplats. Att ha sådant innehåll kommer också att skryta med din SEO, så det är en dubbel fördel som du bör använda!
 • Köp PPC-annonser: du kan också köpa annonser i de största PPC-nätverken, som Google AdWords eller Facebook-annonser. Denna handling ger extra kunder till din webbplats; de kommer dock att vara mindre engagerade än besökare, som kom från din fantastiska gästartikel.
 • Betala en influencer: Det finns påverkare på sociala medieplattformar, särskilt på Facebook, Instagram, Snapchat och YouTube. Anställ dem för att annonsera din webbplats så kommer de att leverera trafik till din webbplats. Som ett plus kommer ditt varumärke att få mycket större uppmärksamhet från påverkarnas fans än tidigare, och de sociala följarna kommer att börja vara anslutna till ditt företag. Vart de än kommer att se ditt varumärke senare kommer de att komma ihåg att ditt företag är det coola som nämndes på favoritpåverkarnas kanaler.
 • PR-artiklar: Detta är en gammaldags SEO-strategi som fortfarande fungerar. Du bör köpa artikelutrymme i större tidningar eller lokala tidningar och publicera en artikel om ditt företag. Effekten kommer att ha en dubbel sida: folk kommer att läsa artikeln och få ett meddelande om ditt varumärke och / eller besöka din webbplats, medan baklänken från den starka magasinsidan kommer att ha en kraftfull SEO-effekt.

Proffstips: Alla plattformar på sociala medier har topplistor där du kan hitta de viktiga påverkningarna. Till exempel kan du se de trendiga videorna på YouTube här: https://www.youtube.com/feed/trending

Avslutar

Nu vet du hur du skapar en webbplats för ditt företag. Gå vidare till BlueHost, välj den anläggning du behöver och börja bygga din WordPress-webbplats idag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map