Hur man startar en fotografiportföljwebbplats?

01.06.2020
Handledning och guider 'Hur man startar en fotografiportföljwebbplats?
0 19 мин.

start photography-portfölj-webbplats


Det finns tre väsentliga ingredienser som krävs för att starta ett bra fotograferingsföretag: skicklighet inom fotografering, utrustning och marknadsföring. Ur marknadsföringsperspektivet är det första steget att skapa en stark online-närvaro för att nå fler personer med dina tjänster.

Numera är det nödvändigt för varje företag att inrätta en egen webbplats. När människor behöver något, tittar de vanligtvis upp på Internet, besöker en viss webbplats och antingen börjar beställa produkter eller kontakta företaget för mer information om tjänsten.

En webbplats för fotografiportfölj är vad ditt företag behöver och vi ska visa dig hur du skapar en i den här artikeln. Det finns helt enkelt inget bättre sätt för en fotograf att visa sitt arbete för publiken än en portföljwebbplats. Det är inte bara ett effektivt sätt att växa din kundbas utan också mycket lätt att installera. Det spelar ingen roll om du är en professionell fotograf eller en nybörjare; en portföljwebbplats är ett bra sätt att popularisera ditt arbete i båda fallen.

Överraskande många fotografer väljer att kretsa sina tjänster bara kring sociala medier. De skapar en Facebook-, Instagram- eller 500px-sida och laddar upp sitt arbete där. Detta är ett sätt att bygga upp ditt företag, men säkert inte det mest effektiva. Först kommer vi att förklara varför varje oberoende fotograf måste skapa en portföljwebbplats. Sedan ska vi visa dig ett av de enklaste sätten att bygga ett.

Varför du bör starta en fotoportfoliowebbplats?

fredrikclement-fotografi-portfölj-webbplats

Källa: fredrikclement.com

För många fotografer är första gången allmänheten ser sina bilder när de laddar upp dem på en portföljwebbplats. Om du har en fin samling foton kan du ladda upp dem till din webbplats så att potentiella kunder kan se vad de kan förvänta sig av dina tjänster. Att visa människor en trevlig butik är redan en bra marknadsföringspraxis.

Faktum är att du kan visa ditt arbete på Internet på många sätt, så det kanske inte är direkt klart varför du ska göra det genom att skapa en webbplats. Därefter kommer vi att prata om några av de mest populära plattformarna som fotografer använder istället för webbplatser och hur de hindrar deras framgång. Då blir det mycket lättare att se varför en portföljwebbplats är ett bättre alternativ.

Fotokonton på sociala medier

Som vi nämnde tidigare gillar fotografer ofta att ladda upp sina bilder på webbplatser som Facebook, Instagram och 500px. Dessa plattformar är ganska populära, men alla har samma nackdel. Du kommer att kunna bokföra ditt arbete för cirkeln av människor som följer dig, och kanske kommer några fler att gå med, men du kommer fortfarande att vara begränsad till de människor som använder samma plattform.

Å andra sidan är huvudpoängen med ett fotograferingsföretag att locka människor som inte är intresserade av fotografering alls, utan snarare på tjänsterna baserade på dina kunskaper i fotografering. På ovannämnda plattformar kommer du att kunna dela ditt arbete med andra fotografer, men potentiella kunder kommer sällan att vara intresserade.

Det är bra om dina foton blir uppskattade av andra fotografer, men om du vill att ditt företag ska växa måste du locka slumpmässiga människor som behöver din tjänst.

Ladda upp foton till online marknadsplatser

istcokphoto

Källa: istockphoto.com

Istället för att skapa en portföljwebbplats kan det tyckas vara en bra idé att publicera ditt varumärke på kataloglistor och online marknadsplatser. Det finns många bröllopsmarknader tillgängliga för dig som behöver en fotograf för ett bröllop. Allt du behöver göra är att lägga till din klassificerade annons på dessa sidor och vänta på klienterna. Som det visar sig är detta en ganska ineffektiv praxis.

När fotografer får kontakt av potentiella kunder kan de visa en portfölj genom att dela länken till deras kataloglista. Att dela sådana länkar bör undvikas på alla sätt. Även om de som är intresserade av tjänsten kommer att kunna titta på några exempelbilder, gör fotograferna det bara svårare för alla att anställa dem. Det finns tre olika faktorer som i hög grad påverkar deras beslutsprocess:

 • Beslut trötthet – Upprepade beslutsfattande orsakar bara frustration och trötthet efter en viss punkt. När människor letar efter en fotograf eller någon annan tjänst, skulle de hellre undvika att fatta några beslut efter en lång dag. Det de vill se är en enda men ändå tilltalande lösning på deras problem. De tvingas redan ta tillräckligt med beslut under sina jobb. Genom att länka en katalog löser du inte riktigt ett problem utan förvirrar dem och slutresultatet är att de fattar fel beslut.
 • Inga varumärkesmöjligheter – Innan du börjar någon typ av verksamhet bör du ta reda på varumärket, logotypen och några idéer för en specifik stil som kommer att vara ett kännetecken för ditt arbete. Alla dessa saker är nödvändiga om du vill skapa ett starkt varumärke. Det sorgliga faktum är att en katalog inte kommer att kunna presentera ditt varumärke ordentligt för publiken.
 • För många val – När folk besöker kataloglistor som söker efter fotografer är det en lång lista med tillgängliga proffs som välkomnar dem. Ingen gillar att möta en oändlig lista över val eftersom det ofta gör att de inte kan fatta beslut. Det är helt enkelt överväldigande, varför de flesta människor omedelbart lämnar dessa webbplatser utan att ens kolla in vad som erbjuds.

Sammantaget är kataloglistor och onlinemarknader snarare nackdelar än bra plattformar när det gäller att popularisera ett fotograferingsföretag. Med det sagt, låt oss se hur varje fotograf kan bygga en professionell portföljsida!

Nybörjarhandbok för att skapa en portföljwebbplats

För att kunna bygga ditt varumärke ordentligt måste du skapa en egen portföljwebbplats. Utformningen av en portföljwebbplats måste vara minimalistisk, med betoning på bilderna på dina sidor. Det måste vara snabbt, och du måste också arbeta med ett tema som har en fantastisk bildspel eller gallerifunktion. Dina besökare måste kunna hitta dina bilder med ett enda klick.

Sedan, baserat på din stil, kvaliteten på ditt arbete och kanske några kundrecensioner som du har lagt till, kan de bestämma om de vill anställa dig eller att lämna. De flesta fotografer skapar sin personliga webbplats bara för skojs skull, men om du vill att den ska vara en företagswebbplats finns det några viktiga saker du kommer att behöva fokusera på. Först och främst bör det främsta skälet till att du skapar webbplatsen vara att nå ut till kunderna.

Personer som besöker din webbplats bör välkomnas med en visuellt fantastisk design. Dessutom bör ditt tema och ditt innehåll optimeras för SEO, så att människor kan hitta ditt företag även genom att skriva fotografierelaterade frågor i sökmotorn. Om du behöver en bra plattform för att bygga din nya webbplats kan du antingen välja WordPress eller vilken webbhotell som är värd.

WordPress är utan tvekan den mest populära plattformen för att bygga bloggar, e-handelswebbplatser och i princip alla typer av professionell eller personlig webbplats. Efter att vi introducerat dig för WordPress kommer vi också att prata lite om webbhotellplattformar för webbhotell.

Skapa din portföljsida med WordPress

Photography-portfölj-webbplats-wordpress

WordPress blev så populärt under de senaste åren att när människor vill skapa en webbplats är detta plattformen som omedelbart dyker upp i deras sinnen. Det betraktas som det bästa alternativet för bloggare och små personliga webbplatser, men många företag använder det också. Det finns tusentals teman att välja mellan, inklusive gratis och premiumtema som täcker alla möjliga kategorier. Dessutom finns det otaliga plugins tillgängliga, både gratis och premium de som kan lägga till nya funktioner på din webbplats.

När du har fått ett domännamn och registrerat dig för en pålitlig webbhotelltjänst kan du börja bygga upp din nya webbplats. Eftersom du vill gå in på marknaden som en professionell fotograf behöver du ett väl utformat tema från portföljkategorin. WordPress kan verka lite förvirrande i början, men du kan hitta massor av steg-för-steg-guider för plattformen på webben som kan hjälpa dig att ställa in alla typer av professionella webbplatser från början.

Väsentliga WordPress-plugins för fotografer

Envira Gallery är ett mycket kraftfullt WordPress-plugin just nu för fotografer och alla andra yrken där bilder är viktiga. Det låter dig lägga till bildgallerier som är fullt lyhörda och som också kan öppnas via en lightbox-popup. Dessutom ger det många funktioner som saknas i WordPress-standardbiblioteket.

Dra-och-släpp-galleribyggaren ser till att dina foton presenteras på ett snyggt sätt och att varje galleri tar bara ett par minuter att bygga. Eftersom Envira är ett utdragbart plugin kan du lägga till många olika tillägg till det, vilket gör det till ett ännu bättre verktyg. Om du har foton på din Instagram eller Dropbox som du vill lägga till kan du importera dem med ett enda klick.

Nedladdning av Envira Gallery är mycket fördelaktigt för din SEO, vilket garanterar att dina webbsidor laddas i hög hastighet.

Soliloquy WP

Soliloquy rekommenderas starkt om du vill lägga till eleganta och fullt lyhörda reglage på din portföljsida. Reglagen är också kompatibla med bilder och videoinnehåll. Det finns många fantastiska funktioner integrerade i plugin, vilket gör att du kan ändra temat för skjutreglaget och lägga till animationer som gör det mer tilltalande för dina besökare.

Många av WordPress-reglaget för plug-in är komplicerade och tar mycket tid att vänja sig vid. Soliloquy, å andra sidan, integreras sömlöst i din instrumentbräda och varje alternativ är ganska självförklarande. Mycket beror på hur ett reglage-plugin kodas. Du vill definitivt inte skada SEO på din webbplats genom att ladda ner ett dåligt kodat plugin som gör mer skada på din webbplats än bra. Soliloquy garanterar en sömlös användarupplevelse genom att se till att dina skjutreglage laddar snabbt med alla bilder du har lagt till.

Plugin-programmet är utformat för att hantera både backend- och frontendfrågor på det mest effektiva sättet, så att dina sidor inte påverkas av någon försening vid laddning. Om du lägger till allt är Soliloquy perfekt optimerad för snabba sidbelastningshastigheter, oavsett hur du anpassar skjutreglaget eller hur många foton du lägger till.

Imsanity

Att optimera dina foton för snabbare sidhastighet är vad Imsanity verkligen är bra på. Du kan alltid säkerställa en bättre användarupplevelse för dina besökare genom att optimera ditt innehåll. Om du har massor av innehåll samlat på en enda sida kan det vara frustrerande för människor att vänta tills allt laddas ner. Som fotograf är dina foton den typ av innehåll som kan bromsa din webbplats mest.

Detta är problemet med de flesta webbplatser, eftersom du kan ha massor av bilder på dina sidor, även om du inte faktiskt driver en webbplats för fotografiportfölj. Det är också därför folk använder Imsanity på många olika webbplatser. Det är det perfekta verktyget för att optimera dina bilder, garantera höga sidhastighetshastigheter och se till att människor har en bra tid att surfa på din webbplats.

Naturligtvis kan du ladda ner alla typiska plugin-filer för bildkomprimering om du vill, men det kommer inte att vara lika effektivt som Imsanity. Anledningen till att vi rekommenderar det är att det kan ändra storlek på massor av bilder på nolltid. Alla dina bilder kommer att vara mindre, men ändå stora nog för att betona de viktiga nyanser och den övergripande kvaliteten och stilen på dina foton som du vill visa dina kunder som professionell fotograf..

Divi – Vårt mest rekommenderade WordPress-tema

divi-wordpress-tema-fotografi-webbplats

Divi är ett WordPress-tema utvecklat av teamet Elegant Themes. Både teamet och just det här temat är mycket populära just nu på marknaden och lockar tusentals människor som vill ha bra kvalitetsmallar för sina webbplatser. I Divi kan du hitta allt som en bra fotograf skulle behöva för en fantastisk webbplats. Det finns massor av fördefinierade layouter, anpassad CSS-ruta, dra-och-släpp-gränssnitt och massor av anpassningsalternativ.

Om du vill lägga till moduler till din webbplats kan du enkelt göra det med Divi. Det finns 40 olika innehållsmoduler att välja mellan och du kan lägga till dem i layouten på din sida efter din smak. Ganska mycket allt kan göras enkelt med detta plugin medan det är utformat för att bli snabbt. Plugin har en live-förhandsvisningsfunktion, så att du kan hålla reda på resultatet tills du hittar perfekta färger, teckensnitt och övergripande design för din sida.

Med Divi är vad du får en tilltalande, modern design för din webbplats. När du börjar lägga till dina bilder kommer du att inse att temat inte bara är vackert på egen hand, utan det gör att ditt innehåll ser bra ut. Du behöver bara tillämpa en layout, lägga till ditt innehåll och några moduler, tillämpa några ändringar som final touch och din webbplats är klar.

Skapa din portföljsida med en värd webbplatsbyggare

Webbplatsplattformar med värd är ett annat bra sätt för den moderna lekman att bygga en webbplats för fotografiportföljer. Det finns många webbplatsbyggare som är värda att prova. Dessa är vanligtvis betalda men ändå överkomliga tjänster som kräver att du registrerar dig för en månatlig plan. Du kommer att ha ditt eget anpassade domännamn och ett överflöd av fantastiska funktioner som du kan tillämpa på din webbplats.

Du kanske tror att dessa billiga eller till och med gratis webbplatsbyggare är ganska begränsade och oprofessionella. Detta är inte fallet alls, eftersom du idag kan få mycket professionella tjänster mot en nominell avgift. Webbplatsbyggare – speciellt de mer populära – är designade med den oerfarna användaren i åtanke, men erbjuder ändå ett brett urval av professionella teman.

Vissa av plattformarna tillgodoser endast e-handelsföretag, medan andra är fullpackade med funktioner för kreativa yrkesverksamma. Du kan tydligt berätta för målgruppen för den specifika webbplatsbyggaren bara genom att besöka deras hemsida. Som fotograf måste du hitta en webbplatsbyggare som låter dig förbättra innehållet på din webbplats genom att optimera bilder och lokal SEO.

BlueHost – En kraftfull värd- och domänregistrator

Bluehost-start-fotografi-portfölj-webbplats

Som fotograf vill du definitivt inte ha en komplicerad webbhotell. Du vill ha en webbhotellplan som är enkel att hantera och som ger tillräckligt med resurser för din webbplats medan du fokuserar på att ge bra innehåll. Med Bluehost är webbhotell inte bara enkelt utan du kan också lita på deras professionella support. Anledningen till att de är bland de största namnen i branschen är ganska enkelt: De arbetar hårt, inga tomma löften.

Deras planer är optimerade för WordPress, vilket innebär att du kan få CMS igång med ett enda klick. Inte bara för att deras tjänst är konkurrenskraftig, utan de lyckades hålla sina priser så låga som möjligt, vilket gör det prisvärt för små företag och enskilda också. Du kan få webbhotell, e-posthosting och en snabb installation för din WordPress-webbplats i samma paket, vilket sparar mycket tid.

Dessutom finns det inget behov av att leta efter en tredje parts domänregistrator. Med varje värdpaket ger Bluehost dig ett gratis domännamn under ett helt år. Det fantastiska med dessa funktioner är att all fakturering går via samma leverantör. När din fotografiportesida börjar växa kan den locka många människor, men det finns ingen anledning att oroa sig. Så länge du inte har mer än 500 000 besökare per månad kommer du att gå bra med deras grundläggande plan.

Vad som gör en portföljwebbplats sticker ut?

Idag är webbplatsbyggare och CMS alla utformade på ett sätt som gör att människor kan skapa en professionell webbplats utan någon erfarenhet. Du kan enkelt sätta ihop en webbplats och under en relativt kort tid; frågan är om du kan göra det tilltalande för dina besökare. Och om du lägger till affärsmannens tankesätt i ekvationen måste du göra det också möjligt att förvandla besökare till kunder.

Du måste ta reda på hur du kan uppmuntra dina besökare att spendera mer tid på din webbplats än vanligt. Detta innebär också att medan du surfar har du mer tid att övertyga dem om att du tillhandahåller en bra tjänst som fotograf. Det finns gott om resurser på Internet om omvandlingsfrekvensoptimering (CRO).

Om du läser några artiklar om ämnet kommer du att kunna implementera de viktigaste marknadsföringsmetoderna på din webbplats. Dessa kan inkludera mindre förändringar i din webbdesign eller lägga till ett bloggsnitt till din webbplats och publicera några artiklar där. Det finns många metoder som kan hjälpa dig att förbättra din konverteringsfrekvens, och många av dem ger fantastiska resultat för fotografer.

Optimera bildstorlekar

Ett bearbetat foto tar idealiskt upp 12-15 MB av ditt lagringsutrymme. Om du vill att dina webbsidor ska laddas snabbt måste dina bilder vara mindre än den nämnda storleken. Ju fler bilder du laddar upp utan att komprimera dem, desto långsammare blir din webbplats. Genom att komprimera dina foton blir de mycket lättare för servern att hantera, eftersom de bara kommer att uppta en bråkdel av sin tidigare storlek.

Dessutom måste dina foton märkas av Google. Sökmotorn kan bara tolka de bilder som har lagt till en alternativ text. Det skulle vara bättre om Google kunde definiera en bild bara genom att titta på den, men vi är inte där ännu. Fram till dess måste du lämna ytterligare information om dina foton. Den här informationen gör det möjligt för människor att hitta dina foton genom en bildsökning.

Gör din webbplats lyhörd

Numera använder människor snarare sin smartphone om de vill surfa på Internet. Att sitta ner till en stationär maskin blir mindre och mindre populärt. Därför, om människor behöver en viss produkt eller tjänst, är det mycket troligt att de kommer att kolla in den på sin smartphone. Din webbplats måste vara tillgänglig på alla enheter om du vill att den ska nå en bredare publik.

De flesta webbplatsbyggare och CMS-plattformar är optimerade för mobila enheter. Detta betyder dock inte att det inte finns några oväntade brister på din webbplats. Dessa kommer vanligtvis i form av förvrängda pixlar, felaktiga fotoramar och andra problem med utseendet som gör att din webbplats ser konstig ut. Dessa glitches kan fixas ganska snabbt. Allt du behöver göra är att kontakta respektive kundsupportteam och de kommer att anpassa din webbplats på några minuter.

Använd kundrecensioner till din fördel

Folk är mycket mer benägna att anställa en fotograf om en av deras vänner eller en annan trovärdig webbplats hänvisade till dem. Om de just har hittat din webbplats på Internet och aldrig hört talas om dig som fotograf förut, är chansen definitivt inte på din sida.

För att bygga lite förtroende för dina besökare kan du alltid inkludera några ärliga kundrecensioner på din webbplats. Du måste lägga till en fin lista med dessa vittnesmål till en del av din webbplats där de enkelt kan hitta den. Istället för att vänta på vittnesmålen, kan du be dina kunder att skriva en efter att du har gjort jobbet.

För de flesta är detta inte för mycket ansträngning, särskilt om de var nöjda med din tjänst. Fortsätt att samla in feedback tills du har ett betydande belopp och lägg sedan till dem på din webbplats som socialt bevis. Om andra människor var nöjda med dina fotografikunskaper, finns det ingen anledning för dina blivande kunder att inte anställa dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector