Hur man startar en framgångsrik reseblogg?

01.06.2020
Handledning och guider 'Hur man startar en framgångsrik reseblogg?
0 20 мин.

start-travel-blogg


Så du har en ständig sugen efter vandringslust som du inte kan skaka? Om du inte är den typ av person som kan stanna på ett ställe för länge och vill bli en nomad som ett sätt att leva, än du har den perfekta möjligheten framför dig. Du kan tjäna pengar och göra det du älskar, resa, skapa och leva din dröm.

Resebloggning kan vara din hobby eller ditt heltidsjobb, men i vilket fall som helst kommer det att kräva att du lär dig lite teknisk kompetens. Inte mycket, bara lite. Du måste skapa en webbplats, hantera den, skriva bra och marknadsföra din webbplats också. Tur för dig, att bygga en webbplats kräver inte att du lär dig kodning eller utveckla överlägsna tekniska färdigheter. Du behöver bara vilja för att lyckas och att uppmärksamma några enkla saker.

Tack vare WordPress är byggandet av en webbplats en möjlighet för alla med internetuppkoppling. Det är den bästa CMS för att bygga en blogg eftersom den är oerhört lätt att använda och har en fin rad funktioner som gör ditt liv mycket enklare. När din webbplats har konfigurerats, behöver du bara skriva inlägg och klicka på publicera. Dessutom måste du också fokusera på att förbättra din SEO och marknadsföra din webbplats på sociala medier. För det har du massor av fantastiska plugins som jag kommer att lista i de kommande avsnitten.

Men innan vi kommer in på hur du kan bygga en webbplats och börja skriva inlägg, skulle jag först vilja dela hur det är att vara resebloggare. Även om det är ett drömjobb, finns det många så drömska aspekter som du måste möta. Faktum är att när du måste lägga in arbetet blir det inte så sexigt som du kan förvänta dig. Så, utan att göra något annat, låt oss komma ner till det!

Blogga är hårt arbete

Resebloggning kräver mycket arbete. Detta faktum kan inte betonas tillräckligt. Om du vill skapa en lönsam reseblogg och använda den för att stödja dina resor och till och med hjälpa dig att lägga lite pengar i banken, måste du ägna mycket åt din tid och ansträngning.

Att inrätta en webbplats är bara det första. Du måste också behärska skrivandet och alla andra positioner som en traditionell publikation använder. Detta inkluderar WordPress-underhåll, redigering, skrivning, grafisk design och fotografering. Heck, du kommer förmodligen att behöva behärska några videografikunskaper också.

När du behärskar dessa färdigheter kommer arbetsbelastningen med att köra din blogg bara att öka, eftersom du vet vad du gör. Att producera innehåll regelbundet, marknadsföra nämnda innehåll, skapa produkter för att sälja, slå andra bloggar, nätverka och bygga ditt företag är allt du behöver ta hand om varje dag.

Detta kommer att innebära att du måste spendera mer tid framför din dator än du skulle göra på ett traditionellt kontorjobb, men det är värt det. Eller är det?

Medan fysiska skador inte är något du kan drabbas av under bloggningen (såvida du inte faller ur din stol eller något), är utbrändningen av bloggen mycket verklig. Även enormt populära bloggare går bort från sin bloggkarriär efter några år på grund av detta. Det är mycket arbete och det är inte alltid lyckligt arbete.

Bloggning kan verkligen uttömma dig men det kan också ge dig mycket glädje. Att skriva om något du älskar och dela det med andra människor är något av det bästa som finns. Att bli resebloggare är oerhört givande, men det kommer med mycket belastning också.

Du måste möta din rädsla för dom

Internet är fullt av alla slags människor som inte är rädda för att dela med sig i kommentarerna, oavsett om det är ett bra stycke eller en stygg själssugande bit. Hur som helst, klicka på publicera-knappen är vad de flesta bloggare fruktar först. När du har skrivit alla dina tankar är du på en utsatt plats. Vem som helst kan attackera och bedöma dig, även om de enda som läser dina inlägg är din familj och några få stödjande vänner.

Vad är du mest rädd för? Är det så att de kommer att kritisera dig? Rättar du dig? Eller ännu värre, döma dig? Du vet aldrig vad som kommer att hända förrän du publicerar ditt inlägg och lär dig av erfarenheten. Dessutom kan de verkligen beundra ditt engagemang, din skicklighet och dina vittiga texter. Så det är definitivt värt att låta hopp och klicka publiceras.

Det sätt du ser på att resa kommer inte att vara detsamma

Innan du börjar blogga verkar det vara mycket romantiskt att vara resebloggare. Du sitter på en strand med din bärbara dator i knät och en cocktail i handen och känner sommarbrisen borsta håret. Det är ett underbart sätt att titta på det; tyvärr är det inte sant. Det finns ingen Wi-Fi på de flesta stränder och sanden kommer att fastna i dina tangentbord, vilket möjligen förstör din bärbara dator.

Att kunna resa och leva av din blogg är en välsignelse, men det ändrar sättet du reser; särskilt om du bloggar för att stödja din nomadiska livsstil. För att få det att hända måste du balansera mellan att uppleva den plats du besöker och arbeta på din blogg, så att du också delar den med en stor publik.

Vad behöver du för att kunna skriva och vara produktiv framför din dator? Vilket slags utrymme behöver du arbeta i? Hur lång tid behöver du för att utveckla en idé och skriva ett fantastiskt blogginlägg? Vilken typ av utrustning behöver du när du är på väg?

Var och en av dessa saker kommer att påverka hur du arbetar på vägen och på hotell. Alla dessa är mycket viktiga att tänka på innan du faktiskt startar en reseblogg. Att resa, ta bussar och flyg, medan du försöker vara produktiv är något som inte är så lätt att balansera i livet. För att inte tala om att Wi-Fi är knappt på många ställen. Kort sagt, planera allt innan du börjar och försöka etablera en arbetsslinga som du kan lita på.

Att skapa produkter är en nyckelkomponent för din framgång

Om du funderade på att tjäna pengar från Google AdSense, glöm det. Hur mycket pengar du kommer att tjäna på det kommer bara att täcka dina bloggutgifter. Om du vill tjäna lite solida pengar från din blogg, måste du närma dig den som en plattform för att sälja något annat. Oavsett om det är dina egna produkter eller någon annans, bör din blogg sälja saker.

När du har kommit på några företags radar kan du börja skapa sponsrade inlägg, publicera deras bannerannonser och bygga din webbplats i en passiv inkomstström. Men det mest pålitliga sättet att tjäna pengar på din blogg är genom att sälja dina egna produkter och tjänster. Det kan vara e-böcker, onlinekurser, konsulttjänster, ditt designarbete, fotografering och konst osv.

Skapa en produkt som direkt relaterar till din publiks behov och intressen, nämligen de ämnen de läser om på din blogg och du kommer att vinna. Det är något du kan göra ganska enkelt och det kommer att generera en stadig ström av kontanter när du har tillräckligt med trafik på din blogg.

Var alltid ärlig med dina läsare

Att försöka hålla i affiliate-länkar, lura dina läsare att klicka på dem eller vara skuggig på något sätt kommer att skada din blogg. Om du har noll vilseledande avsikter, kommer publiken att lita på dig och återvända till dig som en pålitlig informationskälla.

När du når en viss nivå av popularitet kommer möjligheter att börja dyka upp. De kommer att ta med pengar och freebies. Du kommer att få ersättning för alla månader och år du har pumpat till att bygga din blogg.

Att marknadsföra saker du faktiskt inte använder eller skriva en fantastisk hotellrecension när tjänsten var hemsk är något som dina läsare kanske inte hittar direkt. Men ge det lite tid och lögnen kommer alltid att koka till ytan.

Om du verkligen vill bli en digital nomad och tjäna pengar på din publik, bör du åtminstone vara uppriktig och ärlig mot dem. Att följa denna etik kommer att bli svårare i praktiken, men att vara ärlig mot dina läsare bör alltid vara din yttersta prioritet när du står inför affärsbeslut på vägen.

Din e-postprenumerationslista är din mest värdefulla investering

Du måste ständigt hålla reda på din webbplats statistik och Google Analytics, men dina sidvisningar är inte ditt viktigaste nummer. När dina siffror börjar höjas plötsligt kan det bli riktigt spännande. Du borde dock inte fastna i det spelet. Även om det är viktigt att fånga e-postadresser för att utveckla en långvarig publik och växa den.

Om din läsare anger deras e-postadress säger de att de är redo för mer och att du redan har tillhandahållit dem värde. Dessutom kanske de vill veta när du publicerar nytt innehåll och du kan också dela när du har skapat en ny produkt. På det här sättet kan du se till att de inte glömmer dig. Men om du inte fångar deras e-postmeddelande kommer de bara att gå igenom din artikel och aldrig återvända igen.

Det kommer definitivt att vara fruktlöst att starta en e-postlista när du bara tar de första stegen eftersom dina nummer blir låga. Men varje läsare och varje e-postadress räknas. Detta gäller särskilt när det här är läsare som älskar att läsa din blogg redan från början.

Att starta din reseblogg är ett äventyrs- och utmaningsfullt vägar som är väl värt det om det är vad du vill göra. Nu när du vet vad som krävs för att bli resebloggare, låt oss börja skapa din reseblogg!

Steg för att starta din reseblogg

Att starta din reseblogg har ett antal initiala steg, både icke-tekniska och tekniska. Nedan hittar du de steg du behöver göra för att visa showen på vägen.

1. Välj ett namn

Den första och en av de viktigaste sakerna du måste göra är att välja ett domännamn. Det är lätt att bli överväldigad av detta steg, eftersom det finns ett oändligt antal möjligheter och inga regler för hur du ska välja dig. Det finns inget sådant som en “dålig domän”. Det finns dock några saker du bör först förstå innan du väljer ett namn.

Välj ett namn som är gjord till sist

Se till att du väljer ett namn på din blogg som kan vara evigt. Det kan anslutas till ditt namn, din stil eller nästan allt som antyder att det här kommer att bli en reseblogg. Du kan till och med gå med något som “BillsTravels”. Se bara till att du inte ansluter den till en viss kontinent som “BillInEurope” eller “EuropeTour”. Välj ett namn som inte är alltför fokuserat på något, så att du bara byter växel och ser din blogg i en annan riktning när du byter tankar.

Undvik att använda Buzz-ord

Det finns många ord som överanvänds i resebloggarens värld. Det här är ord som “vanguard”, “wanderlust”, “nomad” och “adventure”. Försök att undvika dem eftersom de antyder att din blogg är “bara en annan” blogg bland många. Gå med något okonventionellt istället.

Välj ett namn som beskriver vad du gör

Om du reser på ett lyxigt sätt eller som en video-grapher, använd ord som förmedlar det till din publik. Du vill att folk ska få det som webbplatsen handlar om efter att de ser dess namn.

Håll det så kort som möjligt

Ingen kommer snabbt att kunna läsa “MySuperDuperTravelBlog4You.com”. Välj istället något med max 3-4 ord. Det måste lätt rulla tungan. Om du kan förkorta något gör du det. Ju kortare din bloggs namn är desto bättre.

Håll det enkelt

Använd inte för komplexa ord eller någon slangsjargong när du väljer ditt domännamn. Ju mindre omfattande ditt domännamn är, desto mer kommer det att förvirra människor. Du vill inte att de ska tänka på vad det ens betyder.

2. Få en pålitlig webbhotell

Du måste ha utrymme för att lagra din webbplats och du måste registrera dig till en webbhotell för att få den. BlueHost är det bästa alternativet när du arbetar med en WordPress-webbplats. De är en av de tre värdleverantörerna som rekommenderas på WordPress.orgs officiella webbplats. BlueHost har bra stöd och deras priser är också ganska låga. Du kan få en värdplan för $ 3,95 per månad, vilket gör att du kan börja saker med mycket små investeringar i förväg. Dessutom kan du också registrera ditt domännamn gratis vilket skulle kosta dig mellan $ 10 och $ 15. Du kan spendera pengarna på 2-3 månaders webbhotell istället för att få en mycket bättre affär för dig själv.

3. Installera WordPress

När du har satt upp din värdplan är det första du behöver göra att installera WordPress. WordPress är det som faktiskt kommer att driva din webbplats. BlueHost har ett alternativ för installation med ett klick, så allt du behöver göra är att klicka och köra installationen. Du behöver bara lägga till enkla saker som din bloggs titel, ditt namn, e-post osv.

När WordPress är installerat på din server kommer det att visa din bloggs namn på en exempelsida och du kan börja arbeta med nästa steg.

4. Installera de nödvändiga plugins

När du har installerat WordPress och loggat in på instrumentpanelen är det dags att installera de plugins du behöver för att köra din reseblogg. Plugins är tillägg som lägger till en viss funktion på din WordPress-drivna webbplats. Du kan installera dem från CodeCanyon med några klick.

Det mesta av det du behöver använda är gratis, men du kan uppgradera dem till deras premiumversioner för att få ytterligare funktionalitet. Men detta är definitivt inte allt du behöver. Du kanske kräver funktioner som jag inte ens tänkte lägga till här, men som kommer med erfarenhet. Med det sagt, här är några av de bästa du kan använda på din reseblogg:

Yoast SEO – Det allra bästa SEO-plugin för WordPress där ute. Det ger dig möjligheten att skapa metabeskrivningar, SEO-titlar och anpassa hur dina inlägg visas på olika sociala medieplattformar. Dessutom kommer den att kontrollera din text för SEO och för läsbarhet. Yoast SEO kommer också att skapa en webbplatskarta som sökmotorer kan läsa. Det är också otroligt lätt att använda och kommer också med många idiotsäkra instruktioner och informativa artiklar du kan läsa.

Google Analytics för WordPress – Du kommer att spendera mycket tid på att analysera hur din webbplats går. Dessutom är det platsen där du kan ta reda på var de flesta av dina läsare kommer från och använda informationen för att fokusera på dem. Det är mycket lättare att göra det i WordPress-instrumentpanelen via en plugin.

Ryggraket – Jetpacks mål är att ladda din webbplats med många funktioner. Du kan lägga till ett galen antal användbara funktioner som kontaktformulär, en stavningskontroll, extra widgetar och listan fortsätter. Det är helt enkelt en av de mest packade plugins som du kan ladda ner gratis.

Akismet – Din webbplats kommer ständigt att bombarderas av spammare som publicerar mycket gibberish, affiliate-länkar och andra irriterande saker. Du vill ta bort dem så snabbt som möjligt. Akismet kommer att minska antalet spam-kommentarer du får genom att automatiskt filtrera dem åt dig. Denna plugin kommer redan att installeras på WordPress, så allt du behöver göra är att aktivera det.

Relevanssi – WordPress har massor av fantastiska funktioner, men det har inte sökning, det är där Relevanssi kommer in i bilden. Det är ett plugin som löser problemet och ger dina läsare exakta resultat när de söker efter något på din webbplats.

BackWPup – Om din blogg började tjäna några dollar skulle du vara galen att inte säkerhetskopiera den. Om du inte gör det än att du riskerar att förlora allt det arbete du har lagt in. BackWPup löser problemet och låter dig göra schemalagda säkerhetskopior av din webbplats. Du kan säkerhetskopiera allt innehåll du hade där uppe om något händer med din blogg.

5. Installera Divi-temat

När du har skapat en solid grund är det dags att göra din webbplats ser bra ut. Förutom bra innehåll måste en blogg också ha en bra design. Människor kommer att besluta inom två sekunder om de litar på din webbplats och fortsätter att surfa på den eller om de klickar bort. Om en webbplats visuellt inte är tilltalande och inte har en unik karaktär att visa kommer den att stänga av dina läsare och du får mycket mindre besök. För att skapa en bra design måste du använda ett fantastiskt WordPress-tema.

En av de bästa sakerna du kan göra är att köpa ett tema / temabyggare och skapa din egen design. Det är lättare än du tror, ​​eftersom du kan göra allt med dra och släpp-verktyg. Allt du behöver göra är att sätta ihop elementen och du kommer att ha din egen unika design. Ett av de teman / byggare som kan uppnå detta är Divi-temat.

Det är en av de 3 största webbplatsbyggarna på marknaden och är känd för sin användarvänlighet och effektivitet. Även om det är ett premiumtema kommer Divi att täcka alla dina behov och hjälpa dig att skapa en design som är verkligt unik och övertygande. Vad du än har föreställt dig för din reseblogg kan du skapa den med Divi.

Med det, att skapa din webbplats individuella sidor och hantera alla designarbete kommer att vara en promenad i parken, så Divi är definitivt värt investeringen.

6. Tjäna pengar på din webbplats

När du har en webbplats igång är det dags att börja tänka på hur du kommer att tjäna pengar på den. Du har många alternativ när det gäller att tjäna pengar på din webbplats och du måste välja vilken som passar dig bäst. De bästa sätten att tjäna pengar på en reseblogg är:

 • Varumärkes sponsring
 • Skapa dina egna e-böcker
 • Främja anslutna produkter
 • Skapa kurser
 • Erbjuder tjänster

Du måste fördubbla någon av dessa eller hitta ett annat sätt att tjäna pengar på din webbplats så tidigt du kan. Så här tjänar du pengar på det, så du bör investera så mycket arbete och uppmärksamhet som du kan.

7. Bygg din trafik

När du har din reseblogg igång som en oljad maskin måste du fördubbla marknadsföringen och få så mycket trafik du kan. Du kan börja organiskt genom att förbättra din SEO och marknadsföra dina inlägg på sociala medier och du kan också arbeta med betalda trafikkällor.

Betalda trafikkällor som PPC-nätverk och andra nischspecifika nätverk hjälper dig att få trafik direkt. Beroende på kvaliteten på trafiken du får kan du tjäna olika pengar på dem. Om du hittar en bra trafikkälla kan du få många besökare som konverterar till köpare, vilket är vad du vill.

Men även om betalda trafikkällor fungerar riktigt bra, dubbla alltid ner din SEO. Bra webbplats för SEO är vad som kommer att ge dig massor av gratis högkvalitativ trafik som du kan förvandla till kunder.

Slutsats

När allt är sagt och gjort är att driva en framgångsrik reseblogg något som många har gjort före dig. Du har all information och verktyg du behöver för att få det att hända; nu måste du bara ha viljan att lyckas. Det krävs massor av arbete för att få din blogg till den punkt där den kommer att stödja alla dina resor, men när den gör det kommer du att få din dröm att bli verklighet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector