Hur överför jag en webbplats från Wix.com till självhostad WordPress-webbplats?

01.06.2020
Handledning och guider 'Hur överför jag en webbplats från Wix.com till självhostad WordPress-webbplats?
0 9 мин.

transfer-Wix-webbplats-wordpress


Wix är en populär plattform för webbplatsbyggare bland nya webbplatsägare, särskilt småföretagare och bloggare. Många gillar det på grund av dess enkelhet och moderna känsla. Du kan ha en webbplatsuppsättning med Wix inom några minuter (även om du inte är för bra på det).

Men sedan du kom till det här inlägget tror jag att du vill gå bort från Wix. Kanske har du nyligen hört talas om WordPress och om alla underverk det kan göra. För att vara rättvis är WordPress mycket mer dynamiskt än Wix. Du kan använda den för nästan vad som helst, och det ger dig total frihet att utforma och ställa in webbplatsen för dina drömmar.

Oavsett orsaken till detta drag kan du göra det utan att behöva bygga om hela webbplatsen från grunden. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur du kan migrera din webbplats från Wix till WordPress. Vi kommer att gå i detalj, så oroa dig inte just nu. Du får allt tills slutet av den här artikeln.

Just nu kommer jag att lista alla steg som måste vidtas för att kunna migrera din webbplats från Wix till en självhostad WordPress-webbplats (vi kommer att gå i detalj direkt efter):

 1. Skaffa dig en WordPress-värdplan (vi rekommenderar InMotion Hosting).
 2. Installera WordPress på ditt konto.
 3. Överför din webbplats / domän från Wix till den nya värdleverantören.
 4. Avsluta processen med CMS2CMS WordPress-plugin.

Skaffa ett WordPress-värdpaket

När vi pratar om webbhotell finns det många företag där ute som erbjuder alla typer av tjänster: VPS-värd, delad värd, dedikerad hosting, återförsäljare-värd och webbhotell. Men för oss är det bäst att hitta ett värdföretag som erbjuder Managed WordPress-värd, eller bara enkel hosting som stöder WordPress.

Du kan hitta det bästa företaget ganska hårt om du försöker söka efter det själv. Det beror på att det bokstavligen finns tiotals (om inte hundratals) webbhotell online. Lyckligtvis sammanställde vi en lista med tre värdleverantörer som stöder WordPress. Någon av dem kan vara en bra kandidat. Låt oss titta på dem separat:

InMotion Hosting

transfer-Wix-wordpress-Inmotion-värd

InMotion Hosting – Registrera dig!

Detta företag är en välkänd webbhotell från USA. Det har funnits ganska länge nu och vunnit i popularitet sedan dess. De erbjuder många värdfunktioner, bland vilka du också kan hitta dedikerad WordPress-värd också.

Beroende på din webbplats som behöver överföras kan du välja mellan 6 olika värdplaner. Låt oss anta att du har en medelstor webbplats med ganska många månatliga besökare. Med tanke på detta kommer jag att utvidga det andra värdpaketet som heter WP-2000S.

Det kommer för $ 11,38 varje månad, och du får alla följande funktioner: gratis domännamn (stort plus i vårt fall), stöd för 2 WP-webbplatser, lämpliga för 50 000 månatliga besökare, 80 GB SSD-lagring med obegränsad bandbredd och e-postkonton. De ger också specifik kundsupport för varje ny köpare.

Hostgator

överföring-wix-wordpress-hostgator

HostGator – Registrera dig!

HostGator är känd för sina låga priser. Men att vara billigt betyder inte att det inte är en pålitlig webbhotell. Det exakta motsatsen är sant när det gäller HostGator. De erbjuder 3 olika värdplaner som alla är anpassade för WordPress-användning.

 • Hatchling-plan: det kostar $ 2,75 / månad
 • Babyplan: den här kommer för $ 3,95 per månad
 • Affärsplan: 5,95 $ / månad

För dina behov är det bästa valet affärsplanen. Den här innehåller stöd för obegränsad värdwebbplatser / domäner, massor av 1-klicksinstallationer (inklusive WordPress), obegränsad bandbredd, gratis privat SSL-certifikat och dedicerad IP-adress och till och med e-postmarknadsföringsverktyg.

Bluehost

överföring-wix-wordpress-Bluehost

BlueHost – Registrera dig!

Bluehost är ett annat amerikanskt företag som är nära knuten till webbhotell. Denna kandidat skiljer sig dock från de andra 2 på vår lista: Bluehost rekommenderas av WordPress själv för Managed WP-värd. Detta ger företaget ett stort plus. (även om de andra 2 är lika bra)

Den bästa värdplanen från Bluehosts erbjuds i WP-värdsektionen kallas Choice Plus. Det kostar $ 5,23 / månad. Du får med de nästa nämnda funktionerna och resurserna: obegränsade webbplatser för värd, gratis SSL-certifikat, gratis domännamn för ett helt år, obegränsad parkerade och underdomäner, gratis säkerhetskopior och obegränsat SSD-lagringsutrymme.

Precis som alla WP-värdplaner bör, innehåller den också en automatisk WordPress-installation. När du registrerar dig för paketet kommer Bluehost automatiskt att ta hand om installationen utan att du behöver göra något. Detta är ganska bekvämt för de flesta.

Installera WordPress på din värd

Om du nu har lyckats välja en värdplan av de tre ovan är det dags att installera WordPress på ditt värdkonto. Beroende på ditt val kan detta göras på två olika sätt:

 1. Om du har valt Bluehost behöver du inte oroa dig för installationen alls. Som jag redan nämnt ovan kommer WordPress att installeras automatiskt när du registrerar dig för din hanterade WP-värdplan. Det är bokstavligen inget du bör göra ytterligare.
 2. För InMotion och HostGator är saker och ting lite annorlunda. När du är klar med registreringen kan du välja att installera WordPress direkt med en 1-klickinstallation, eller så kan du vänta och göra det senare. Detta beror på att för dessa två företag kan du installera andra applikationer du kanske vill ha. Så det är upp till dig att installera WordPress redan från början eller bara en tid senare.

Processen med installationen är mycket enkel. Allt du behöver göra är att hitta WordPress i listan över tillgängliga applikationer, klicka på det och godkänna installationen. Därifrån är allt du behöver göra att vänta (lite).

Överför domän från Wix

Att överföra ditt domännamn från Wix till din valda webbleverantör är inte heller en komplicerad process. Stegen som behövs för att få det att hända listas direkt nedan:

 1. Det första du behöver göra är att gå till sidan Mina domäner i ditt Wix-konto. Vet att om du har flera domäner värd på Wix måste du välja det du vill överföra.
 2. På sidan Mina domäner går du till fliken Avancerat och klickar där där står “Transfer away from Wix”. I det här steget måste du fylla i var du vill att domänen ska överföras och annan möjlig information.
 3. När du har gjort steg 2 måste du klicka på Skicka kod. Den e-postadress som anges i din domänregistreringsinformation kommer att få ett e-postmeddelande med en auktoriseringskod för överföring av ditt domännamn. Du bör få det inom 24 timmar.

överföra-bort-från-wix

Överför domänen bort från Wix (källa)

När du har gjort alla de begärda stegen i enlighet därmed överförs din domän till den angivna webbhotell. Men var medveten om att den här processen kan ta upp till sju dagar.

När allt är klart får du ett meddelande (e-post) från din nya värd om att överföringen har genomförts. Om det av någon anledning inte händer, kolla in ditt konto efter 7 dagar eller kontakta dem för support. Men detta händer sällan.

Avsluta överföringen med CMS2CMS WordPress-plugin

Detta är det sista steget i processen för migrering av webbplatser från Wix till en egen värd WP-webbplats. För att kunna göra detta måste du installera ett plugin för WordPress, kallad CMS2CMS. Hur kan du göra det?

På din WP-instrumentbräda går du till avsnitten ‘plugins’. När du är där klickar du på ” lägg till nytt ”. Det enklaste sättet är att bara ange namnet på plugin i sökfältet: CMS2CMS. När den hittas klickar du bara på installera. WP gör resten av installationen själv.

När det är klart måste du aktivera plugin-programmet. Detta görs helt enkelt genom att klicka på knappen ” aktivera ” i pluginbeskrivningen. När du är på aktiveringsfliken uppmanas du att logga in på ditt CMS2CMS-konto. Om du inte redan har ett (vilket är troligt) skapar du bara ett nytt konto. Det tar bara några minuter. När du skapade det, logga bara in.

När detta är klart kan du gå vidare med migreringen av din webbplats. På den sidan måste du ange befintliga detaljer som hänför sig till din nuvarande webbplats, som den aktuella URL: en och där du vill att den ska flyttas (WordPress). Du måste markera alla rutor (taggar, bilder, innehåll etc.) för att webbplatsen ska flyttas till WordPress. Eftersom du migrerar hela webbplatsen markerar du bara alla rutor.

Därefter kan du först se en demo av hur din webbplats ser ut när du migrerar till WordPress. Om du har det bra med utseendet och känslan kan du fortsätta och göra hela migreringen. Du måste markera alla rutorna igen och se vad priset för tjänsten är nedan. Om du är bekväm med allt kan du gå vidare och avsluta överföringen.

Det bör ta cirka 15-20 minuter, beroende på din webbplats (om den har mycket innehåll eller inte så mycket).

Slutsats

När du har gjort alla stegen som beskrivs ovan kan du hantera din nya webbplats med WordPress-plattformen. Allt: bilder, artiklar, videor, metadata, allt bokstavligen kommer att flyttas till WordPress.

Men om du vill ändra utseendet på webbplatsen ytterligare kan du göra det också genom att ändra temat den fungerar med.

Sammantaget hanteras migrationen med CMS2CMS-plugin snabbt och effektivt. Du kommer att ha en WordPress-baserad webbplats på nolltid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector