Hur skapar jag en professionell webbplats med en iPad?

01.06.2020
Handledning och guider 'Hur skapar jag en professionell webbplats med en iPad?
0 11 мин.

skapa webbplats med ipad


För en tid sedan fick vi ett e-postmeddelande från en av våra läsare med frågan om det är möjligt att skapa en webbplats med en iPad eller surfplatta. I den här artikeln kommer jag att visa dig hur enkelt du kan skapa en webbplats med din iPad, iPhone eller annan mobil enhet. Denna handledning är bra för nybörjare och användare som inte känner till programmering.

Att skapa en webbplats med en iPad har vissa begränsningar, men det finns fortfarande många alternativ som du kan använda för att bygga en professionell webbplats:

 • Använda en webbplatsbyggare APP
 • Använda en webbläsarbaserad webbplatsbyggare
 • Använda WordPress eller annan responsiv CMS

Bygg en fantastisk webbplats med din iPad

hostgator webbhotellGATOR är en helt ny webbplatsbyggare utvecklad av HostGator, som ger dig möjligheten att skapa professionella webbplatser med din iPad. Prova GATOR nu!

Börja nu “

Använd en webbplatsbyggare-app för att skapa din webbplats

Det finns många appar för webbplatsbyggnad i iTunes-butiken, så det kommer inte att vara ett problem att hitta en. Frågan är vilken man ska använda? Vilken app är bra för att bygga en professionell webbplats? Jag fick reda på att appen som Weebly erbjuder är anständig.

weebly webbplatsbyggareWeebly är en drag-and-drop-webbplatsbyggare, som gör det möjligt för användare att skapa en affärssida, blogg eller onlinebutik. Weebly är mycket lätt att använda; det är perfekt för nybörjare som inte har någon kodningsförmåga. Det fantastiska med Weebly är att du kan prova det gratis.

Låt oss nu se hur vi kommer igång med Weebly App. Gå till app store och sök efter appen än installera den på din iPad. Öppna appen och skapa ett gratis konto på Weebly för att få tillgång till deras webbplatsbyggare. När ditt konto är klart väljer du ett tema som du gillar bäst. Det finns hundratals mallar av hög kvalitet du kan välja mellan. Du kan redigera varje del av dessa mallar, så för att minska din ansträngning, välj en design som har den layout du letar efter.

Nu kan du redigera texten, ändra bilder, lägga till nya element som titlar, stycken, kartor, bildspel, videor, formulär, knappar och mycket mer, bara trycka på din iPad.

weebly webbplatsbyggare-app ipad

När du är klar med att redigera din webbplats kan du publicera den till en underdomän och du kan se den online i Safari eller annan webbläsare du har på din iPad.

Även om du kan prova webbplatsbyggaren-appen gratis och också kan publicera din webbplats är gratisversionen mycket begränsad i funktioner. För att skapa en professionell webbplats måste du uppgradera till en premiumplan som börjar på $ 8 varje månad och inkluderar en gratis domän under ett år. Det här kan vara en bra affär, men jag har ett bättre alternativ för dig. Fortsätt bara läsa!

Använd en webbläsarbaserad webbplatsbyggare för att skapa din webbplats

I det här fallet behöver du inte installera något på din iPad. Du behöver bara Safari eller annan webbläsare och du är bra att gå.

hostgator webbplats byggareFör att skapa din webbplats med en iPad eller iPhone (eller annan smart telefon) rekommenderar jag starkt att du använder webbplatsbyggaren som erbjuds av HostGator. Den här webbplatsbyggaren är webbläsarbaserad, så du behöver inte installera något på din enhet. Dra-och-släpp-funktionaliteten för denna byggare låter dig anpassa layouten, redigera innehållet, ändra designen som du vill. Du kan välja mellan tusentals mallar.

Webbplatsbyggaren som erbjuds av HostGator är enkel att använda, kräver inte att du känner till HTML eller annan programmering, bara med fingertoppen kan du skapa och publicera en professionell webbplats på några minuter.

ehost webbplatsbyggare med ipad

Denna webbplatsbyggare har möjlighet att skapa en blogg och lägga till produkter på din sida med eCommerce-funktionen.

För närvarande kör HostGator en kampanj som erbjuder deras värdplan, som också innehåller webbplatsbyggaren, för endast $ 3 per månad vid prenumeration på minst 12 månader. Nackdelen är att du inte kan prova webbplatsbyggaren gratis; men HostGator erbjuder en 45 dagars pengarna tillbaka-garanti. Om du inte gillar deras webbplatsbyggare eller tjänst kan du be om återbetalning.

Varför är HostGators webbplatsbyggare ett bättre val än Weebly? Förutom att det kostar mindre, har du också möjligheten att vara värd för inte bara en webbplats. Det finns faktiskt ingen gräns för hur många webbplatser du kan skapa och publicera med HostGator. Dessutom kommer du att kunna skapa webbplatser med andra verktyg som t.ex. WordPress, Joomla eller Drupal, läs vidare för att ta reda på hur.

Använd WordPress på din iPad för att skapa en webbplats

WordPress är det mest populära innehållshanteringssystemet som driver över 75 miljoner webbplatser över hela världen. Du kan också använda andra system för att bygga din webbplats med din iPad, men jag väljer att presentera dig WordPress, eftersom det är det enklaste och är mer användarvänligt, medan de andra är mer utvecklarorienterade.

Fördelen med att använda WordPress för att bygga din webbplats är att du i princip kan skapa alla typer av webbplatser med den. Dessutom är WordPress ett program med öppen källkod och är gratis att använda. Att bygga din webbplats med en webbplatsbyggare-programvara kan vara enklare, men dess funktionalitet är begränsad, i strid med WordPress.

Medan webbplatsbyggaren inte tillåter dig att ha åtkomst till webbplatskoden kan du med WordPress redigera, anpassa och utöka funktionaliteten.

Hur kan du bygga en webbplats med WordPress på din iPad? Först föreslår jag att du tittar på vår handledning om hur du skapar en webbplats med WordPress. Processen att bygga en webbplats på din iPad är mycket lik.

wordpress ios eller Android-app

Med WordPress behöver du inte installera någon app på din enhet men du har den här alternativ också. Oavsett vilket alternativ du väljer måste du köpa en värdplan som stöder WordPress och låter dig installera den automatiskt på din webbplats. Du kan också prova WordPress gratis på WordPress.com, genom att skapa ett konto där.

WordPress-appen är tillgänglig för IOS och Android, men tillåter tyvärr inte att du konfigurerar din webbplats, den tillåter bara att hantera och publicera nytt innehåll. För att ställa in din webbplats behöver du ett värdkonto och du måste köpa det med en webbläsare som Safari.

Här är 3 webbhotellföretag som jag rekommenderar för WordPress-webbplatser med självhosting:

Företag
Pris från

1bästa värd för ipad webbplatsbyggare$ 2,75 / mo
2bästa värd för WordPress$ 3,95 / mo
3bästa affärshosting för WordPress$ 3,99 / mo

När du har ditt webbhotellkonto klart loggar du in på kontrollpanelen. Du kommer att få all denna information via e-post från den webbhotell som du väljer. Du får också ett gratis domännamn om du väljer en av de ovannämnda leverantörerna.

 • Hostgator: är en pålitlig webbhotell för webbhotell för små och stora WordPress-webbplatser. De erbjuder också en webbplatsbyggare med sitt värdkonto. Så att välja HostGator är en utmärkt lösning för att prova båda: bygga din webbplats med en byggare eller med WordPress.
 • Bluehost: är bäst för de användare som vill skapa en större webbplats. Hos BlueHost har du möjlighet att uppgradera ditt värdkonto till en större och kraftfullare plan om du växer ut din nuvarande plan. Här kan du också välja förvaltad WordPress-värd.
 • I rörelse: är en annan bra lösning för värd för små till stora WordPress-webbplatser. Deras stöd är också bra, utbildat för att hjälpa användare med sina WordPress-problem.

På kontrollpanelen måste du leta efter WordPress-ikonen och installera programvaran på din domän. Detta är en mycket enkel uppgift: ange bara namnet på din webbplats, välj administratörsinloggningsinfo (detta kommer att användas för att redigera din webbplats) och tryck på installationsknappen. Installationsprocessen är automatiserad, så du behöver inte göra något annat.

När installationen är klar kan du gå till din webbplats och få tillgång till WordPress admin-instrumentpanelen. Du måste göra detta i en webbläsare, medan detta inte är en applikation. Länken ser ut så här: yoursite.com/wp-admin, du måste byta ut domännamnet med din egen domän.

Administrationspanelen för WordPress är lyhörd, så den kommer att se bra ut på din iPad och på din iPhone också. Jag rekommenderar att du använder en iPad när du konfigurerar din webbplats, bara för att skärmen är större.

Nu kan du anpassa din WordPress-webbplats från din iPad:

 • Ändra designen i Utseende > Teman-menyn
 • Installera de plugins du behöver i Plugins > Lägg till ny meny
 • Ställ in länkstrukturen på din webbplats i Inställningar > Permalinks-menyn
 • Lägg till nya inlägg eller sidor i inlägg > Lägg till nya eller sidor > Lägg till ny
 • Hantera mediefiler, särskilt bilder i Media > Biblioteksmeny

Standard WordPress-installationen har inte en sidbyggare-funktion, men du kan hitta flera gratis och välbetalda WordPress-sidbyggare online, som kan installeras på din webbplats:

 • BoldGrid – en stor WordPress-sidbyggare, gratis tillgänglig med alla delade planer på InMotionHosting
 • WP Bakery – är en mycket populär sidbyggare som kostar 46 $ och fungerar med nästan vilket tema som helst
 • Awesome Builder – är en annan bra drag-och-släpp-premiumsidebyggare för WordPress som kostar 28 $

Varför ska du överväga WordPress för din webbplats? Till skillnad från appar för webbplatsbyggare kan WordPress också redigeras på en stationär dator. Om du till exempel väljer att bygga din webbplats från din iPad med hjälp av en app kommer du senare inte att kunna redigera den på en stationär dator, såvida inte appen tillåter det (i de flesta fall gör det inte). Medan webbplatsbyggare är lättare att använda, är de mycket begränsade jämfört med WordPress. Det är sant att med en webbplatsbyggare kan du anpassa alla designelement på webbplatsen, men funktionaliteten kan inte utökas. Med WordPress har du inga begränsningar när det gäller funktionen eller designen på din webbplats.

För att vidareutveckla en WordPress-webbplats kan du behöva lite kunskap om PHP, HTML och CSS-programmering, men med användning av plugins kan du i princip göra vad som helst, utan att röra koden.

Bara för att ge dig några exempel som WordPress kan erbjuda men en webbplatsbyggare kan inte: webbplats för socialt nätverk, webbplats för forumtyp, webbplats eller fastighetslista, klassificerade annonser osv..

Slutsats – vilken metod ska du använda för att bygga din webbplats med en iPad?

Om du letar efter en snabb och billig lösning för att skapa en webbplats med din iPad, rekommenderar jag att du använder en webbplatsbyggare. Detta ger dig alla funktioner som behövs för att komma igång med en presentationswebbplats för ett företag.

Men om du vill ha något långsiktigt och du tror att du i funktionen vill förbättra din webbplats ytterligare föreslår jag att du går med WordPress.

Slutligen skulle jag gärna höra dina tankar i kommentaravsnittet nedan. Om du har erfarenhet av att bygga webbplatser med iPad eller iPhone eller annan smarttelefon, vänligen dela med oss. Om du har några frågor eller behöver hjälp med att ta reda på vilket alternativ du ska välja, tveka inte att be om hjälp nedan i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector