Hur skapar jag ett privat bloggnätverk (PBN) som Google älskar?

01.06.2020
Handledning och guider 'Hur skapar jag ett privat bloggnätverk (PBN) som Google älskar?
0 15 мин.

skapa privata bloggnätverk


Jag vet jag vet! Titeln är hård, eftersom Google bokstavligen hatar bloggnätverk och alla länkar som skapas för att manipulera SERP. Vi har sett många exempel tidigare, när kompletta nätverk, som innehöll hundratals bloggar avindexed av Google. Att ha ett bloggnätverk rensat från SERP kan förstöra många företag.

Först kommer PBN-ägaren att förlora hela sin inkomst från bloggnätverket eftersom det inte kommer att kunna tjäna pengar på det. För det andra kommer alla de företag som är beroende av nätverket för att rangordna sina webbplatser att förlora sin ranking, trafik och intäkter.

Att köpa länkar från ett offentligt bloggnätverk kan vara riskabelt. Det finns emellertid alternativ att använda ett bloggnätverk för att hjälpa dina pengarsidor att få högre ranking. I den här artikeln kommer jag att gå igenom stegen för hur du skapar ett privat bloggnätverk, som ägs och förvaltas av dig helt.

Det här är inte ett snabbt sätt att rangordna din webbplats, och den kommer inte att vara billig, istället bör du betrakta den som en långsiktig investering i ditt företag.

Så för att starta ett privat bloggnätverk som kommer att stå länge måste du fokusera på tre huvudsakliga saker:

 • Köp bra och åldriga domännamn
 • Köp billig men pålitlig webbhotell
 • Bygg dina webbplatser med ett CMS

Hur man köper de bästa domänerna för ditt bloggnätverk?

Att välja och köpa rätt domäner för ditt privata bloggnätverk kan ta lång tid. Du kan inte bara köpa någon domän som kommer. När du köper domäner bör du fokusera på att få gamla äldre domäner som tidigare användes för befintlig webbplats. Det är också viktigt att välja domäner som är relaterade till din nisch. Länkprofilen för domänen är också en viktig aspekt som du bör kontrollera innan du köper. En spammedomän kommer inte att vara bra för ditt bloggnätverk och du slösar dina pengar. Försök att välja domäner som har en ren länkprofil som kommer från betrodda webbplatser och myndigheter.

Var man kan köpa äldre domännamn?

Det finns många webbplatser där du kan köpa åldrande domäner. Förmodligen den mest populära är GoDaddy Auctions, där du kan välja mellan hundratusentals åldrar som löper ut eller auktionsdomäner. Du kan också köpa domäner som löper ut på NameJet eller Dynadot Auctions.

Hur man kontrollerar om en domän är rätt för ditt bloggnätverk?

När du köper domäner för ditt privata bloggnätverk är det viktigt att köpa nischrelaterade domäner med ren historik. Om du vill kontrollera parametrarna för en domän du vill köpa kan du använda flera verktyg.

DomCop är ett onlineverktyg som samlar domäninformation från olika webbplatser, såsom domänålder, Domain Authority (DA), Page Authority (PA), Citation Flow (CF), Trust Flow (TF), domain niche och andra mätvärden. DomCop är en premiumtjänst, men du kan få tillgång till den med den kostnadsfria testplanen. Kostnaden för DomCop börjar på $ 39 per månad. Om du bara ska köpa pardomäner, är det förmodligen inte värt att köpa ett prenumeration, använd istället gratisverktyg.

Du kan också kontrollera domänmätningar med gratisverktyg:

 • Archive.org du kan se hela historien för webbplatsen som byggdes på en viss domän. Här kan du tydligt se, vilket innehåll som laddats upp och vilken nisch var domänen användes för.
 • SeoMastering.com ger dig en fullständig granskning av en viss domän, inklusive domänålder, Googles statistik (verklig och faktisk sidrankning), aktivitet på sociala medier och lite grundläggande länkinformation som samlats in från Majestic.com premiumlänkkontrollverktyg.
 • Med BackLinkWatch du kan ta reda på den fullständiga länkprofilen för en viss webbplats eller domän. Det här verktyget är inte så exakt och vissa länkar kanske saknas i deras databas, men det är gratis att använda. Det är ett bra sätt att upptäcka om en domän är spam med onaturliga länkar eller inte.

Medan DA, PA (metrics of Moz) CF, TF (metics of Majestic.com) är mycket viktigt när du väljer domäner för ditt bloggnätverk, kan du behöva köpa några premiumtjänster för att kontrollera dessa. Experter säger att du kan uppnå goda resultat med domäner som har metriska (DA, PA, CF, TF) över 15.

Hur mycket ska du betala för ett domännamn?

Det är mycket svårt att ge dig råd om hur mycket du ska spendera på en bra domän. Priset varierar från nisch till nisch och från domän till domän. Det finns inget fixpris och du kan inte uppskatta hur mycket ett domännamn är värt. Enkelt uttryckt det så här: en domän som är värd så mycket som någon är villig att betala för det.

Mitt förslag är att du inte ska betala mer än $ 100 för en domän som kommer att ingå i ditt bloggnätverk. Jag rekommenderar också att du inte köper för många domäner på en gång.

Undvik falsk kontaktinformation – Använd domänens integritet!

Google kan enkelt jaga upp bloggnätverk; särskilt de som är i fara där domänens whois-information inte är dold. Många bloggägare använder falska kontaktuppgifter för att spara lite pengar på privata registreringsavgifter. För det mesta kommer de att förlora sina domäner eftersom det är förbjudet att använda falsk information. Du bör till varje pris undvika att använda falsk kontaktinformation på dina domännamn.

Registrera i stället din domän med domänens integritet. Detta kostar cirka 10 dollar per år och döljer din personliga kontaktinformation från allmänheten och från Google. Det här sättet är omöjligt att upptäcka vem som äger domänen. Visst i vissa fall (om domänen är involverad i olagliga aktiveringar) kommer domänens integritet inte att skydda personen som ligger bakom domänen, men för ett bloggnätverk är domänens integritet ett måste.

Vilken typ av värd ska du köpa för bloggnätverk?

Det finns olika värdalternativ du kan använda för ditt privata bloggnätverk. Du kan använda SEO-värd, olika billiga webbhotellleverantörer, VPS eller dedikerade servrar med flera dedikerade IP-adresser. Varje typ av värd har sina fördelar och nackdelar. I det följande kommer jag att berätta vilken typ av värd som är bäst för ett privat bloggnätverk.

SEO-värd

När bloggnätverk började stiga var SEO-värd det bästa alternativet. Denna typ av tjänst designades för att ge webbansvariga en plattform, där de kan hantera varje webbplats från ett ställe, samtidigt som de sprids över flera IP-adresser. SEO-värd var en bra lösning tills Google började straffa bloggnätverk, baserat på IP-adresserna där det var värd. I princip började Google att svartlista alla IP-adresser som var kopplade till olika SEO-värdleverantörer.

Jag föreslår att man undviker alla värdleverantörer som säger att det är SEO-värdföretag. De tiderna har gått då SEO-värd var bra för ett bloggnätverk.

VPS & Dedikerad värd

Virtuella eller dedikerade servrar är bra för värd för flera webbplatser. Du kan lägga till flera IP-adresser på samma server, på det här sättet kan du vara värd för flera webbplatser på flera IP-adresser samtidigt som du har dem på samma server.

Det finns dock vissa nackdelar. Underhållet av en VPS eller dedicerad server kräver en viss kunskapsnivå i detta arkiverade. Dessa servrar är kostsamma och du måste också betala extra för ytterligare IP-adresser också. Du kommer inte att kunna använda en dedikerad server till dess fulla potentiella värdpar för webbplatser, så det kanske inte är värt att hyra en. Det finns också begränsad mängd IP-adresser som du kan lägga till en server, och många gånger kommer värdleverantörer inte att ge dig IP-klass i C-klass, vilket är det bästa för bloggnätverk.

Om du precis börjar med ditt första privata bloggnätverk, bör du inte bry dig om att hyra en server; istället bör du leta efter något mer enkelt och kostnadseffektivt.

Delad värd

Just nu är delad värd vägen att gå om du bygger ett privat bloggnätverk. Delad värd är kostnadseffektiv, enkel att hantera och underhålla och tillhandahåller alla nödvändiga verktyg som du kan behöva för ditt bloggnätverk.

Kostnaden för en delad värdplan är cirka $ 4- $ 6 / månad, om du betalar i förskott för ett år eller två. De flesta värdplaner tillåter värd för mer än en webbplats, vilket är bra, eftersom du kan bygga flera bloggnätverk med samma resurser.

Det är viktigt att välja bra och pålitliga värdleverantörer. Här är en lista över de bästa delade värdarna som du kan använda för ditt privata bloggnätverk:

 • iPage
 • Fet ko
 • Justhost
 • Bluehost
 • I rörelse
 • Hostgator
 • Hostmonster
 • WebHostingHub
 • GreenGeeks
 • InterServer

Visst finns det flera andra värdföretag ute, men jag föreslår att du börjar med dessa. Det finns prisvärda, har stor drifttid och bra kundsupport. Du bör inte vara värd för dina webbplatser på någon slumpmässig skräpvärd. Gå endast med bra och pålitliga värdleverantörer. Det finns ingen mening med att köpa en dyra utgångna domän, investera tid och pengar i innehåll och skapa din webbplats och billigt ut på servern. Det skulle vara som att äga en trevlig bil, men köra inte den i full fart eftersom det inte har råd med bränsle.

Skapa dina webbplatser i ditt privata bloggnätverk

Jag antar att du vet hur du pekar dina domännamn till ett värdkonto genom att ändra namnservrar. Jag kommer inte gå in på detaljer, men om du vill ta reda på mer om namnservrar och vill veta hur de fungerar, läs vår länkade guide.

När DNS har uppdaterats och din domän pekas på ditt värdkonto kan du börja bygga din webbplats. För att snabba på saker och ting kan du använda installationsverktyget med ett klick som erbjuds av de flesta värdföretag. Med det här verktyget kan du installera WordPress, Drupal, Joomla eller annan CMS på din webbplats med bara några klick. Du bör inte spendera för mycket tid på att ställa in kärnan på din webbplats.

Välja ett CMS för ditt bloggnätverk

Många säger att du inte bör lämna några fotavtryck när du bygger ett bloggnätverk. Därför rekommenderar experter att använda olika CMS för var och en av din webbplats. Av personlig erfarenhet kan jag säga er att det inte finns någon skillnad mellan nätverk som bara körs på WordPress och nätverk där varje webbplats är byggd på olika system.

Som sagt föreslår jag att du väljer en enkel CMS, eftersom det är lättare för dig att hantera. Jag föredrar att använda WordPress, inte bara för bloggnätverk, utan också för varje webbplats jag bygger. Det vackra med att använda WordPress är att du kan anpassa varje webbplats i ditt nätverk utan att lämna några fotavtryck.

Bygg dina webbplatser utan att lämna fotavtryck

Att bara använda WordPress för ditt nätverk kan vara ett fotavtryck. Hälften av webben är dock byggd på WordPress, och ofta har webbplatser bara bakåtlänkar från WordPress-bloggar. Är detta verkligen ett fotavtryck? Enligt min mening är det inte det.

Om du använder samma tema och plugins för varje webbplats du bygger är det här ett enormt fotavtryck som du bör undvika. Du måste tänka på varje webbplats som ett annat projekt, som inte är relaterat till den andra. Det bästa sättet att undvika fotavtryck när du gör dina webbplatser är:

 • Anpassad logotyp – skapa en logotyp för varje webbplats; om du inte är bra i Photoshop eller inte vet något om hur du skapar en logotyp kan du söka efter några billiga logotypdesigners på Fiverr eller forum.
 • Olika tema – det finns tusentals gratis teman; använd bara ett annat tema för varje projekt
 • Anpassade sidor – varje webbplats har en sida om, kontakt, sekretesspolicy, användarvillkor. Du bör skapa dessa sidor för varje webbplats. Visst bör du komma med unika berättelser och inte använda samma innehåll på dessa sidor.
 • Olika plugins – Jag vet att Yoast är den mest populära och förmodligen den bästa SEO-plugin, men du bör inte installera den på var och en av din webbplats. Hitta andra plugins som gör samma sak och blanda dem.
 • Unikt innehåll – skapa unikt innehåll för varje blogg och publicera inte samma dag. Med WordPress kan du schemalägga inlägg, så du behöver inte komma tillbaka till din webbplats varje gång du vill lägga till en ny artikel. Ta också med bilder, videor och så småningom andra användbara nedladdningsbara saker till dina inlägg. För att påskynda processen kan du anställa en författare eller två för att hjälpa dig med att skapa innehåll.
 • Att bygga bakåtlänkar – det är en dålig idé att koppla samman ditt bloggnätverk. Detta är det största misstaget de flesta begår. Det är säkert att sammanlänkning av dina webbplatser kan ge ett enormt initialt uppsving för hela nätverket och pengarsidan, men i det långa loppet är det inte fördelaktigt. Försök att skaffa bakåtlänkar från olika tredjepartswebbplatser via bloggkommentarer, webb 2.0-egenskaper, forumposter, etc..
 • Make it Natural – en webbplats som uppdateras regelbundet ser mycket naturlig ut, inte bara för användare utan också för Google. Men att länka till samma webbplatser om och om igen ser väldigt konstigt ut. När du länkar till din pengarsida från ditt nätverk kan du försöka lägga till andra resurser, som inte är dina konkurrenter utan några informativa webbplatser med högt värde.

Etablera och växa ditt nätverk

Att bygga din PBN kräver mycket tid och ansträngning. Det kommer också att konsumera en enorm summa pengar. Som sagt bör du göra så mycket du har råd med avseende på tid och pengar. Så det är ingen mening att arbeta på 30-50 webbplatser i följd medan du inte har tillräckligt med tid och budget för det.

Du bör fokusera på färre webbplatser och bygga upp dem från marken. När webbplatserna har upprättats och fått lite trafik kan du gå vidare och börja med nya webbplatser, men glöm inte att komma tillbaka till dina gamla och uppdatera dem då och då.

Slutet

Att skapa ditt eget privata bloggnätverk är vägen att gå om du vill rangordna nischwebbplatser. Det är utmanande och tidskrävande att skapa en bra PBN, men resultaten är fantastiska. Att ha någon som hjälper dig är ett bra plus, eftersom vissa uppgifter kan läggas ut som innehållsskrivning, webbplatsuppdatering, länkbyggnad, etc..

Slutligen min personliga rekommendation: snälla bry dig inte om att bygga ett personligt bloggnätverk om du inte är en bestående person, om du kommer att ge upp efter en eller två månader. Att skapa ett nätverk av webbplats är en lång process och får inte dina resultat över en natt. Detta är en långsiktig investering och strategi, som bara ger dig resultat på lång sikt.

Om du har frågor eller någon iakttagelse angående den här artikeln, tveka inte att lämna en kommentar nedan.

Lycka till med att bygga din PBN!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector