Hur & varför starta en personlig blogg?

01.06.2020
Handledning och guider 'Hur & varför starta en personlig blogg?
0 19 мин.

start personlig-blogg


Internet är fullt av idéer och det finns gott om plats för dem. Alla älskar att dela något om vad som händer i deras personliga eller professionella liv eller i deras sinnen. Dessutom finns det alltid människor intresserade av dem eftersom 77% av internetanvändarna läser blogginlägg.

Förutom att nå en stor publik finns det många fördelar med att starta din egen personliga blogg. Du kan bygga en solid relation med din publik som bygger på ömsesidigt förtroende. De kommer att ha ett exempel på din tankeprocess, dina personliga värden och allt du har viktigast. Det är ett sätt att engagera sig på dem på en mer personlig nivå. Det är också bra sätt att bygga ditt personliga varumärke och låta kunder nå ut till dig i processen. Kort sagt, med en personlig blogg kan du sprida ordet om allt du behöver för att visa världen.

Men innan vi går vidare till stegen är det först viktigt att prata om vad en personlig blogg är.

Vad är en personlig blogg?

En personlig blogg är ett utrymme där du kan skriva nästan vad som helst, utan att ha några speciella mål eller behöva spåra din publik. Många gör det bara för skojs skull eller för att interagera med människor. Din blogg behöver inte nödvändigtvis göra något med ditt företag, även om det kan påverka den.

I grund och botten är en personlig blogg en webbplats för hobbyister för människor med liknande eller samma intressen och hobbyer. De kommer att läsa om dina åsikter och idéer och dela dem med dig. Det är en bra chans att träffa människor som finns på samma sida som du.

Men som sagt kan det också ha en stor inverkan på ditt företag. För det första kan det definitivt påverka din professionella exponering. Att ha en plats där människor kan komma att läsa dina personliga intressen och tankar är ett utmärkt sätt att bygga upp ditt personliga varumärke. Många människor gör det dock inte eftersom de tror att de inte har tid till det.

Men verkligheten är att om du kan ägna cirka 30 minuter åt att skriva varje dag eller till och med åtminstone ett tillfälle per vecka, kommer det att betala sig. Naturligtvis kommer den exakta tiden du behöver investera i att arbeta med den att bero på vad du vill uppnå med det.

Innan vi kommer till de många fördelarna med att driva en personlig blogg, förklarar vi först hur du kan få det att hända. Att starta din blogg är lättare än du kanske tror. Det kommer bara att kräva en timme eller två av din fokuserade uppmärksamhet och inga programmeringsfärdigheter överhuvudtaget.

Skapa din WordPress personliga blogg

Cirka 30% av alla webbplatser på webben körs på WordPress, eftersom det är så enkelt att använda att vem som helst kan starta en webbplats med den. Både nybörjare och yrkesverksamma älskar detta innehållshanteringssystem, eftersom det gör det mycket effektivt att köra en webbplats.

Innan du kunde starta din webbplats med den behöver du dock ett fängslande domännamn och värdutrymme för den. Detta leder oss till processens två första steg.

1. Köpa ett domännamn

Först och främst, ta ett papper och brainstorma ditt domännamn. Det måste vara något fengande och något som tydligt kommunicerar vad din blogg handlar om eller vem den är till för. Du bör ta minst några dagar för att brainstorma ditt domännamn och göra en genomgripande analys som en skulle fungera bäst och vilken är den mest säljbara. Det är viktigt att du går med något som bara rullar från tungan.

När du har kommit med ett korrekt domännamn, kontrollera om det är tillgängligt. Du kan göra det på en mängd webbplatser, till exempel GoDaddy eller NameCheap. Du kan också hoppa över det här steget och göra det när du har kommit med ett lämpligt domännamn. Du kommer att kunna kontrollera domänens tillgänglighet och till och med köpa den hos det webbhotell du väljer. För att göra det ännu bättre kan du få det gratis genom de flesta webbhotellleverantörer.

2. Få en värdplan

När du har ett domännamn där folk kan nå din webbplats måste du ha din egen lilla bit av internet. När du har en ordentlig värdplan kan du installera WordPress med ett enda klick och börja utforma din webbplats. Men innan det händer måste du göra ett val bland de många tillgängliga värdleverantörerna. För att göra det enklare för dig har vi valt tre värdleverantörer som vi hittade mest lämpade för bloggare, både vad gäller effektivitet och budget.

Om du gör allt själv bör du också se till att din värdleverantörs kundtjänst är bakom dig. Du vill ha ett team av experter som hjälper dig att hantera alla tekniska svårigheter du kan möta på vägen och tro mig, du kommer att behöva det.

 • Siteground: är lätt en av de mest populära och billigaste värdlösningarna för WordPress. Det är helt pålitligt och får platser att ladda inom 600 millisekunder. Så du har inte bara en solid grund för din blogg, utan också en killeranvändareupplevelse. Deras plan kostar $ 3,95, och du kan enkelt hantera 10 000 besök varje månad.
 • Bluehost: är också otroligt populärt, främst för att deras planer är billiga och de bara förnyade sin serverarkitektur. Du kan få en värdplan för endast $ 2,95 per månad. Det ger dig en solid tjänst som låter din blogg gå snabbare än branschgenomsnittet. Dessutom är deras kontrollpanel extremt enkel att använda.
 • Hostgator: är en av få värdleverantörer som erbjuder billiga molnhotell för sina kunder. Cloud Hosting är mer pålitligt och mycket snabbare än något annat där ute. Detta gäller främst för att det vidarebefordrar ett helt nätverk av servrar och datorer, inte ett utvalt antal servrar som alla andra. Det är därför det är fantastiskt att HostGator erbjuder ett paket för $ 4,95 per månad.

Du kan göra ditt val baserat på din budget eller den upplevelse du vill ha. Du bör också göra din egen forskning om dessa företag, men vi kan försäkra dig om att de kommer att vara perfekta för att driva en personlig blogg.

Var och en av dem erbjuder användarvänliga funktioner som gör att du kan ställa in din webbplats med bara några klick.

3. Installera WordPress

När du väl har köpt din värdplan och har tillgång till cPanel måste du bara bläddra i den för att hitta WordPress-ikonen. Det tar bara ett enda klick för att installera den och starta din webbplats därifrån. Du hälsas av en välkomstskärm som är densamma för alla WordPress-användare, och därifrån och ut är det upp till dig hur du utformar den.

4. Designa din webbplats

Det finns tiotusentals teman tillgängliga för WordPress, så du måste bara välja det som passar din personlighet och ditt varumärke bäst. Det finns många teman som du kan använda gratis, men vi skulle inte rekommendera det om du inte har någon kodningskompetens. Professionellt tillverkade, förkodade teman är bäst för nya användare. Även om de kostar cirka $ 60, kommer du att ha mycket mindre arbete med dem. De har vanligtvis ett intuitivt gränssnitt som låter dig ändra texter, bilder och justera många designelement efter din önskan.

Men om du vill gå ut och designa din webbplats från grunden med enkla dra och släppverktyg, finns det en kraftfull lösning för det också. Ladda bara ner och använd Divi, ett temabyggare för WordPress. Det låter dig skapa den perfekta designen för din blogg.

Oavsett vad du har i åtanke, se till att det perfekt representerar vem du är och ditt budskap. Ju mer exakt din design kan återspegla vad din blogg står för, desto mer troligt är det att den kommer att tilltala rätt publik.

Dessutom måste du konfigurera sidorna på ett sätt som användare kan navigera på ett heltäckande sätt. Det är viktigt att de kan nå all information och inlägg de letar efter med högst tre klick. Se också till att lägga till en sökfält som gör att hitta inlägg så enkelt som möjligt.

Om du inte vill blanda för mycket med webbplatsens design, även med verktyg för dra och släpp, kan du anställa en professionell utvecklare. Du kan gå mycket längre med en webbplats designad av någon mer erfaren, men det kommer också att kosta dig mycket mer kapital.

5. Väx din blogg

När du har tillräckligt med blogginlägg att visa upp är det dags att låta världen veta om dem. Du måste ange konsten att marknadsföra din blogg, vilket kräver ganska lång tid. Beroende på dina specifika mål, eller brist på dessa, måste du investera all eller ingen av din energi i marknadsföring. Att posta på sociala medier, gästbloggning och andra taktiker är ett bra sätt att växa din publik. Du bör göra en del forskning för att marknadsföra din blogg för att hjälpa den att få dragkraft och få den till en position som gynnar ditt företag.

Det är också viktigt att du undersöker några av de viktigaste marknadsföringsmetoderna för bloggare. Dessa är SEO, PPC och sociala medier marknadsföring. Du behöver inte vara en mästare på något av dessa, men du måste ha några grundläggande praktiska kunskaper som du kan implementera.

Till exempel när det gäller SEO bör du arbeta med webbplatsens interna länk och att bygga bakåtlänkar genom gästbloggning. Dessa är båda enkla och kräver att du gör samma sak som du kommer att göra hela tiden. Organisera information och skriva kvalitetsposter ur det; därmed sammanlänkning.

Interlinking gör att dina användare kan navigera igenom din webbplats snabbt och enkelt. Det påverkar inte direkt webbplatsens SEO, men den användarupplevelse av kvalitet som du får av den gör det. Om du sätter in länkar till andra relevanta inlägg på din blogg kommer användare att hålla kvar på din webbplats längre och ännu viktigare, ge mer värde för dem.

Gästbloggning är å andra sidan ett av dina största verktyg för att växa din blogg. Det är det perfekta sättet att få riktad trafik till din blogg. Du kan nå läsare som har samma passion som din. Det är precis vad du vill göra, eller hur? Så att rikta in sig på bloggar som arbetar i samma nisch och lockar samma publik som din är av avgörande betydelse.

PPC är det snabbaste sättet du kan få en målgrupp för din blogg, men du bör bara använda den om du har något att sälja eller har någon form av affärsplan på plats. När du slutar betala för PPC kommer den enorma mängden trafik att försvinna. Det är en kortvarig lösning för att få mer pengar.

Slutligen är marknadsföring på sociala medier ett fantastiskt sätt att göra allt jag har nämnt ovan. Oavsett om du betalar för annonser eller väljer att göra det organiskt kan du rikta in dig på nya läsare och bygga en gemenskap runt din blogg.

Oavsett bland dessa du väljer eller alla av dem se till att du forskar helvetet ur varje taktik och är praktisk med det. Även om du använder en enkel tillväxttaktik kan du exponentiellt öka dina chanser att lyckas.

Fördelarna med att driva en personlig blogg

Bloggning har många personliga och professionella fördelar. Alla dessa ger människor ett skäl att fortsätta blogga som en av deras passion. Här är några bra skäl till att blogga skulle tjäna dig på många nivåer.

Ge uttryck för din passion

Det finns massor av bloggar där ute som bara finns för att ge utrymme för någons passion och idéer. Det kan vara allt från matlagning, till affärer, politik, personlig ekonomi, kampsport, marknadsföring eller blogga sig själv. Om du har något du gillar och vill dela det med andra, kan blogga bara vara det perfekta sättet att göra det.

Du kan ta det du älskar till en helt annan nivå genom att göra ytterligare forskning och formulera dina egna idéer. Om det visar sig vara värdefullt för dina läsare kommer det också att gynna ditt rykte och har också ekonomiska fördelar.

Ha en påverkan

Du kan köra dina passion för att stödja en specifik orsak eller se till att andra lär sig av dina erfarenheter. Oavsett om orsaken du vill stödja är miljö, social, politisk eller ett sätt att få stöd, är bloggning ett utmärkt sätt att göra det.

Det är det perfekta sättet att säga något som ingen annan än du kan säga. Du kan nå hela världen på en helt ny nivå. Att kommunicera dina sanningar och leda andra människor till det är en av de mest tillfredsställande saker du kan göra under en karriär.

Dela din kunskap

Om du vet något speciellt eller har tillgång till information som inte många har kan du dela det. Om du vill dela din expertis eller hitta andra experter med liknande mål som din, är bloggning perfekt. Dessutom är kunskap värdefullt, så att du enkelt kan tjäna pengar på din blogg och tjäna pengar på den. Det är också det perfekta sättet att visa upp dina kvalifikationer och marknadsföra dina tjänster online.

Ingen kan göra exakt vad du gör, och du bör inte vara rädd för att dela din process. Om människor bara skulle kunna kopiera det och göra det själva, behöver inte din bransch i första hand professionella som du. Att dela din kunskap och hur du bearbetar vissa uppgifter kommer bara att öka mängden förtroende som människor investerar i dig. Du delar det mesta av det du vet kommer att låta människor se en bit av ditt arbete.

Arbeta med dina skrivfärdigheter

Det bästa sättet att arbeta med dina skrivfärdigheter är, gissade du det, genom att skriva. Att ha en blogg som har som mål är kvalitetskommunikation fungerar på dina skrivfärdigheter till skillnad från allt annat. Det här är bra eftersom dina läsare kommer att ge dig massor av feedback som du kan använda för att göra förbättringar med varje ny bit du börjar skriva.

Du blir förvånad över hur skrivande kan ordna dina tankar och hur du ser världen. Dessutom kommer det att förändra hur du kommunicerar med människorna i ditt liv. Att kunna exakt formulera dina tankar och idéer är vad det handlar om. När du väl kan göra det har dina ord mycket större kraft som kommer att påverka alla områden i ditt liv och ditt företag.

Lär dig hur du skapar en passiv inkomstström

Många människor startar en blogg som ett sätt att tjäna pengar online. De börjar vanligtvis med en blogg som ger dem idéer till nya nischer som kan göra dem mer pengar. Att driva en blogg på ett sätt som tjänar pengar hjälper dig att förstå mer om hur e-handel fungerar. Det kan vara en investering som blommar i framtidsutsikter.

Att veta hur man använder uppmärksamhet för att få pengar är vad online-verksamhet handlar om. Det finns många sätt du kan tjäna pengar på att skriva och vad du älskar. Oavsett om du väljer att göra det genom annonser, sälja affiliate-produkter eller onlinekurser, är det upp till dig. Det viktigaste är att sälja något som är direkt kopplat till vad du skriver om. Alla vill veta expertens rekommendationer.

Utöka ditt professionella nätverk

Att driva en blogg är en gemenskapsbaserad strävan och en av de främsta anledningarna till att människor engagerar sig i den. Oavsett ditt mål är att blogga, bygga relationer och få exponering kommer det definitivt att hjälpa det. Att växa dina nätverk har många sidofördelar som tillgång till seminarier, workshops, produktavtäckningar och andra fördelaktiga källor. Dessutom är det viktigt att ha ett dragande rykte inom ditt professionella nätverk.

Upprätta din myndighet i branschen

Blogg är den perfekta plattformen för att visa upp din expertis och kunskap. Att skriva blogginlägg som är relevanta, korrekta och i rätt tid får andra människors uppmärksamhet. Andra experter i din bransch ser dig som en myndighet och når ut till dig. De kan öppna möjligheter som du inte annars skulle nå.

Det hjälper verkligen att låta dina nya kunder, partners eller kamrater veta vem du är i förväg. De kommer att ha en bit av hur du tänker och vad din stil är.

Bygg din portfölj

En blogg är ett bra ställe att visa upp dina skrivfärdigheter och allt du vet. Folk kommer att se det innan de anställer dig för en spelning. Så det kan vara ett bra sätt att visa dig som en tillgång för att nå sina mål.

Du kan också använda din blogg för att visa upp den nämnda portföljen. På så sätt kommer din publik att veta om vilka projekt du deltog i och vilken typ av upplevelse du har. Detta kan vara ovärderligt när du startar en ny relation med någon i din bransch eller din nisch.

Marknadsför ditt företag

Att dela användbar information med dina potentiella kunder är ett bra sätt att marknadsföra ditt företag. Tillsammans med några blygenererings- eller marknadsföringsmetoder kan det ge dig fler leads, prenumeranter och mer intäkter i slutet av dagen. Du kan inte göra detta med en statisk företagswebbplats, men du kan göra det genom att skapa en blogg. Att hjälpa människor gratis, ge dem användbar information kommer inte bara att öka din auktoritet, utan det kommer också att vara bra PR för ditt företag.

Din blogg är det perfekta stället att prata om hela ditt utbud av tjänster och allt du gör som kan gynna människor i din bransch, så var inte blyg att använda den.

Slutsats

När internet blir allt mer integrerat i våra liv, att driva en blogg eller skapa en webbplats är något som blir en bättre och bättre möjlighet varje dag. Du behöver inte ha någon kodningskunskap, du måste bara ha passion för det du gör och skriver särskilt. Om du till och med har lite tid att investera i det kan bloggning förbättra dig och ditt företag på samma gång.

Så vad väntar du på? Det är enkelt att skapa en blogg. Ta reda på det och dela ditt meddelande med världen idag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector