Vad är flera domän- och webbhotell?

01.08.2020
Handledning och guider 'Vad är flera domän- och webbhotell?
0 9 мин.

what-is-multipel-domain-webbplats-värd


Letar du efter webbhotell för din nybyggda webbplats? Eller till och med flera? Om så är fallet kom du till rätt webbpost. Varför? Eftersom vi i den här artikeln tar en titt på hur det är möjligt att vara värd för mer än en webbplats effektivt och rimligt.

Först kommer du att få reda på vad det innebär att vara värd för mer än en webbplats eller en domän med hjälp av en delad värdplan. När du väl vet det kommer vi att gå vidare och utarbeta de 3 bästa värdföretagen som erbjuder värd för flera webbplatser.

Vad det betyder att vara värd för flera webbplatser / domäner?

Att vara värd för en enda webbplats är ganska lätt i dag. Du hittar bara dig ett bra webbhotellföretag som erbjuder fantastiska funktioner till rimliga priser och följer med det. Registreringsprocessen är rakt fram med de flesta tjänster och skiljer sig lite.

Men du kan fråga: är det möjligt att vara värd för mer än en webbplats med samma företag? Det korta svaret är: Ja, det är naturligtvis möjligt! ”Okej jag förstår. Men kan jag vara värd för flera webbplatser på ett enda konto? ” (Du kan fråga). Frågan är helt förståelig. Vem vill ju betala hosting för varje ny släppt webbplats? Det skulle inte vara för lönsamt, eller hur? Så är det möjligt?

Ja, du kan vara värd för mer än en webbplats med ett enda öppet värdkonto. Poängen är att du inte behöver betala separat för varje ny webbplats du äger. Om du väljer rätt värdplan som stöder flera webbplatser, måste du bara registrera dig en gång, i början.

Det finns många tjänster online som stöder 2, 3 eller till och med obegränsade webbplatser (domäner) för värd på ett enskilt konto. Men vad är fördelarna med att använda en tjänst som gör att flera webbplatser kan värdas?

Fördelar för flera webbhotellplaner

Den första, och förmodligen mest anmärkningsvärda förmånen som följer med att välja en värdplan som stöder flera webbplatser, är det faktum att du kan utöka ditt företag enkelt och snabbt. Varför är detta fallet? Tänk på det! Låt oss säga att du vill skapa en ny webbplats som är helt annorlunda än den du redan arbetar med.

I den här situationen, om du registrerade dig för en värdplan som bara ger dig möjlighet att vara värd för en enda webbplats, kan du behöva köpa en ny plan för den andra webbplatsen du planerar. Men saker är helt annorlunda om du har en plan som stöder flera webbplatser från början.

Du kan lägga till en ny webbplats till planen när du vill. De flesta hostingtjänster har en enkel och snabb metod för att hjälpa till att lägga till ett nytt domännamn till din befintliga plan. Företag har vanligtvis en särskild sektion eller knapp som hanterar exakt denna process.

En annan fördel är att din chans att hittas online kommer att öka ganska mycket om du äger mer än en webbplats. Sanningen är att det tar mer tid att hantera flera webbplatser. Men om du har en som redan fungerar bra (har en stabil besökareinkomst) kan det vara en bra idé att investera mer tid i något nytt.

På det här sättet kan du täcka mer mark. Du behöver inte nödvändigtvis skapa en webbplats som är helt annorlunda än den du redan har. Om du till exempel har en webbplats som talar om smartphones kan du skapa en ny om bärbara datorer. Genom att göra detta kan du komma fram till den färdiga webbplatsen snabbare och nytt innehåll kan komma lättare åt dig.

Nu ska vi gå vidare och prata om de 3 bästa värdföretagen som erbjuder värd för flera webbplatser på ett enda öppet konto:

InMotion Hosting

InMotion-värd-flera-webbplatserInMotion är ett välkänt amerikanskt webbhotellföretag. De erbjuder massor av tjänster för varje budget. Till exempel, bara i värdsektionen, kan du hitta alla följande tjänster: delad (affär) värd, VPS-värd, dedikerade servrar, återförsäljarhotell och WordPress-värd.

Den här gången ska vi kolla in den delade webbhotell som de erbjuder. Precis som de flesta andra värdföretag delar InMotion också upp denna tjänst i tre separata planer. Dessa kallas Launch, Power och Pro.

Alla tre planer som jag nämnde stöder värd för flera webbplatser:

 • Lansering – stöder 2 webbplatser – kostar 6,39 dollar / månad
 • Power – stöder 6 webbplatser – kostar 8,49 dollar / månad
 • Pro – stöder obegränsade webbplatser – kostar $ 14,71 / månad

Ovanstående skrivna priser är tillgängliga om du betalar för 2 år på förhand. För bara ett år kommer priserna att höja sig lite, men inte för mycket. Den tredje planen som heter Pro är det bästa värdet för dina pengar, så jag talar om den:

Som du kan se ovan låter denna plan dig att vara värd för ett obegränsat antal webbplatser på ett enda konto. Det här är bra nyheter. Men eftersom det är så behöver du naturligtvis resurser och funktioner som hjälper dig att hantera många webbplatser. Lyckligtvis kommer InMotion att ge dig allt som behövs för att effektivt hantera varje webbplats du lanserar.

Till exempel får du obegränsat SSD-diskutrymme för att lagra alla dina data, obegränsad bandbredd och ett obegränsat antal e-postkonton. Jämfört med den första planen (Lansering) kommer Pro med 4x högre prestanda i antalet tillgängliga CPU-kärnor och mängden RAM tillgängligt för processorkraft.

Något stort med denna plan är möjligheten att använda gratis marknadsföringsverktyg: reklamkrediter, kundhanteringsverktyg, besökarstatistik och till och med en gratis webbplatsbyggare (den innehåller massor av gratis mallar som ser bra ut på alla enheter). Alla dessa verktyg hjälper dig att växa snabbare och bli mer synlig i onlinevärlden.

InMotion sätter en stor accent på att ha en säker plattform. Denna nuvarande plan har många inbyggda säkerhetsfunktioner. Till exempel får du ett gratis SSL-certifikat, gratis automatiska säkerhetskopior (andra tar ut för detta) och gratis hackskydd med DDoS-skydd också.

Hostgator

hostgator-multipel-domän-hostingHostGator är också ett amerikanskt företag som har ganska låga priser och många funktioner i alla deras värdplaner. Precis som med InMotion kommer vi i fallet med HostGator att fokusera på delad värd.

Den här tjänsten finns i tre separata paket:

 • Hatchling-plan: $ 2,75 / månad
 • Babyplan: $ 3.95 / månad
 • Affärsplan: $ 5,92 / månad

På grund av det faktum att den första planen bara stöder en enda webbplats kommer jag att gå vidare och prata om de andra två högre planerna: Baby and Business.

Babyplanen har möjlighet att vara värd för ett obegränsat antal webbplatser från början. Du har läst rätt: ett obegränsat antal webbplatser för endast $ 3,95 per månad. Om det inte är så mycket, vet jag inte vad det är.

Både Baby- och affärsplanerna ger dig ett gratis SSL-certifikat, obegränsad bandbredd och hundratals installation med ett klick, inklusive det populära CMS, WordPress.

Affärsplanen innehåller dock vissa andra fördelar jämfört med det tidigare paketet. Du får också en gratis dedikerad IP-adress och gratis SEO-verktyg som gör att dina webbplatser sticker ut från mängden. Du kan också uppgradera fritt till en Positiv SSL (säkerhetskopierad med 10K-garanti).

I princip finns allt som någonsin kan behövas för att vara värd för flera webbplatser på ett enda konto, i det tredje paketet.

Bluehost

Bluehost-multipel-webbplats-värdBluehost är vår sista kandidat för värd för flera webbplatser på ett öppet konto. Att vara sist betyder inte värst på något sätt. Bluehost är ett av de bästa valen när det gäller webbhotell.

Alla deras delade värdplaner var noggrant utformade för att behaga alla typer av människor. Du kan välja mellan fyra separata delade värdplaner, men den första låter dig bara ha en enda webbplats, så jag hoppar över den.

De andra tre planerna kommer som följer:

 • Plus: $ 5,95 / månad
 • Choice Plus: $ 5,95 / månad
 • Pro: $ 13,95 / månad

Alla dessa paket ger dig chansen att vara värd för ett obegränsat antal webbplatser. Oavsett vilken du väljer, ingår följande funktioner i varje paket:

 • Obegränsat SSD-lagringsutrymme
 • Ometerad bandbredd
 • Gratis SSL-certifikat
 • Skräppost experter
 • $ 200 värde för marknadsföring erbjudanden
 • Högsta kundsupport (lätt det bästa i branschen tillsammans med InMotion)

Pro-paketet ger dig också en dedikerad IP-adress tillsammans med funktioner för domänskydd och alternativ för säkerhetskopiering av webbplatser. De två senare alternativen finns också i Choice Plus-planen.

Slutsats

Nu vet du vad flera webbhotell egentligen är. Tanken är att du ska leta efter en värdplan som låter dig ha mer än en webbplats på ett enda konto. På det här sättet behöver du inte betala för mycket för den tjänst du väljer.

Det spelar ingen roll vilken av dem du kommer att gå med av de tre kandidater som listas här. Alla tre av dem har det som krävs för att vara värd för mer än en webbplats effektivt. Tänk på dina specifika behov och du misslyckas inte!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector