DigitalOcean beoordelingen

DigitalOcean is een cloudopslagprovider en werd in 2011 opgericht door Moisey en Ben Uretsky, Jeff Carr, Alec Hartman en Mitch Wainer. Sindsdien hebben ze wereldwijd meer dan 300 werknemers en bieden ze supersnelle SSD-opslag voor meer dan 550.000 klanten. DigitalOcean is een van de meest betrouwbare en vertrouwde namen in de branche en biedt webopslag vanaf $ 5 per maand.


SSD-opslag is de nieuwe generatie webopslag, die gebruikmaakt van kleine flash-geheugenchips, en biedt betrouwbaardere services voor klanten. Omdat de hardware zelf geen bewegende componenten heeft, zijn dit soort oplossingen meer fouttolerant en zorgen ze voor een betere up-time met minder kosten. Dit betekent lagere prijzen en snellere datadiensten voor gebruikers.

Voordelen van druppeltjes

DigitalOcean realiseerde zich al vroeg de voordelen van SSD-technologie en begon zijn op SSD gebaseerde diensten aan te bieden. Ze noemen de schaalbare virtuele servers droplets die veel voordelen hebben.

Eenvoudig schalen: Er zijn echter veel plannen om te kopen, gebruikers kunnen de pakketcomponenten op elk moment wijzigen. De SSD-gebaseerde plannen zijn echt flexibel, dus als er meer middelen nodig zijn voor een project, kunnen ze eenvoudig worden toegewezen aan het gekochte pakket.

Datacenters over de hele wereld: Het bedrijf heeft datacenters in 8 steden: Amsterdam, Bangalore, Frankfurt, Londen, New York, San Francisco, Singapore en Toronto. Dit betekent dat de gebruiker het dichtstbijzijnde centrum kan kiezen om het gegevensoverdrachtpad korter te maken en de bedieningstijd sneller.

Vooraf gebouwde applicaties of distributies: De gebruiker kan zijn eigen applicaties of distributies installeren op DigitalOcean-druppels, maar er zijn veel vooraf gebouwde apps of distributies om uit te kiezen. Door de gewenste te selecteren, installeert het bedrijf ze automatisch op nieuw aangeschafte servers.

Er zijn 6 distributies om uit te kiezen: Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, CoreOS en FreeBSD. Slechts 55 seconden zijn nodig voor de installatie met één klik om een ​​gloednieuw exemplaar van de gekozen distro te maken.

Gebruikers kunnen ook nog één van de 16 applicaties kiezen om ze in een minuut te installeren:

 • Discourse, het populaire discussieplatform, gebaseerd op Ruby on Rails
 • Django, de belangrijkste Python-app voor automatisering
 • Docker voor het bouwen en uitvoeren van gedistribueerde apps
 • Dokku voor webtoewijzingsbeheer
 • Geest voor publicatie
 • GitLab voor gedeeld werk en versiebeheer
 • LAMP, de toonaangevende oplossing met één klik voor Apache, MySQL en PHP
 • LEMP voor het hebben van NGINX, MySQL en PHP met één klik
 • Machine Learning: machine learning-middelen
 • js: voor het maken van webapplicaties
 • MongoDB, de toonaangevende NoSQL-database
 • MySQL, het meest voorkomende databasetype op internet
 • js voor het bouwen van netwerktoepassingen
 • phpMyAdmin, de toonaangevende SQL-beheertool op internet
 • volledige activa van Ruby on Rails
 • WordPress, het meest bekende contentbeheersysteem met miljoenen instanties

Plannen en prijzen

DigitalOcean biedt 2 soorten druppeltjes, standaard en CPU-geoptimaliseerd.

Standaard druppels

Standard Droplets zijn gebalanceerde virtuele servers die ideaal zijn voor blogs, websites en testen van applicatie-ontwikkeling. Ze hebben een goede mix van geheugen, virtuele CPU’s, hoeveelheid gegevensoverdracht en SSD-opslag.

Er zijn 14 plannen in de sectie Standaarddruppels:

RAM-geheugenVirtuele CPUSSD-opslagData overdrachtmaandelijkse prijs
Druppel # 11 GB125 GB1 TB$ 5
Druppel # 22 GB150 GB2 TB$ 10
Druppel # 33 GB160 GB3 TB$ 15
Druppel # 41 GB260 GB3 TB$ 15
Druppel # 52 GB360 GB3 TB$ 15
Druppel # 64GB280 GB4 TB$ 20
Druppel # 76 GB4160 GB5 TB$ 40
Druppel # 816 GB6320 GB6 TB$ 80
Druppel # 932 GB8640 GB7 TB$ 160
Druppel # 1048 GB12960 GB8 TB$ 240
Druppel # 1164 GB161280 GB9 TB$ 320
Druppel # 1296 GB201920 GB10 TB$ 480
Druppel # 13128 GB242560 GB11 TB$ 640
Druppel 14192 GB323840 GB12 TB$ 960

Door de prijzen om te rekenen naar werkuren, kost het goedkoopste abonnement $ 0,007 per uur, terwijl het grootste abonnement met 192 GB geheugen en 32 virtuele CPU’s slechts $ 1,429 per uur kost. Deze prijzen beschrijven goed waarom DigitalOcean SSD-opslag zo gewoon is onder de gebruikers, er zijn nauwelijks andere bedrijven op het internet die zulke enorme pakketten aanbieden voor lage prijzen.

CPU-geoptimaliseerde druppels

In speciale gevallen zijn meer computerbronnen nodig, dus ontwikkelde DigitalOcean ook zijn voor CPU geoptimaliseerde plannen. Als het gaat om de verwerking van big data, zoals continue integratie of continue levering, videogerelateerde verwerking of machine learning, zijn robuuste centrale verwerkingseenheden essentieel. De CPU-gewogen plannen zijn beschikbaar in 6 versies, waar de sterke aanwezigheid van de CPU een klein geheugen, SSD-opslag en bandbreedtelimieten heeft:

Virtuele CPURAM-geheugenSSD-opslagData overdrachtmaandelijkse prijs
Druppel # 112 GB25 GB3 TB20
Druppel # 224GB25 GB4 TB40
Druppel # 348 GB50 GB5 TB80
Druppel # 4816 GB100 GB6 TB160
Druppel # 51632 GB200 GB7 TB320
Druppel # 63264 GB400 GB9 TB640

Door de prijzen in werkuren om te zetten, betekent het goedkoopste plan $ 0,030 per uur, terwijl het grootste plan met 32 ​​virtuele CPU’s $ 0,952 per uur betekent.

Spaces: de eenvoudige opslag van objecten

DigitalOcean biedt een extra service aan zijn belangrijkste producten, de Droplets, en het heet Spaces. Zoals de naam al aangeeft, gaat deze service over gegevensopslag. Door Spaces te kiezen, kunnen gebruikers hun objecten veilig opslaan op DigitalOcean-servers en de gegevens op een betrouwbare manier aan hun klanten of applicaties aanbieden..

Voordelen van ruimtes

 • Snel maken: gebruikers hoeven alleen de naam van de instantie op te geven en vervolgens op de knop Maken te klikken. De nieuwe opslag is binnen enkele seconden beschikbaar.
 • Schaalbare opslagplaatsen: als druppeltjes kunnen ruimtes ook gemakkelijk schaalbaar zijn als er meer opslagruimte nodig is.
 • Gecombineerd gebruik: Spaces kunnen worden gecombineerd met Droplets.
 • Gebruiksvriendelijke interface: de bestanden kunnen worden verwerkt door ze te slepen en neer te zetten
 • Geavanceerde opdrachtoplossingen: Spaces heeft een geavanceerde API met zeer gedetailleerde documentatie. De opslag kan ook worden bereikt en beheerd via opdrachtregelprogramma’s.

Prijzen van ruimtes

De prijzen van Spaces zijn vrij eenvoudig en ongecompliceerd, 250 GB SSD-opslag met 1 TB aan uitgaande gegevensoverdracht kost $ 5 per maand. Alle extra GB opslagruimte kost $ 0,02 per maand en alle gebruikte extra GB’s aan gegevensoverdracht kost $ 0,01. Op deze manier kunnen alle Spaces-gebruikers de te betalen bedragen berekenen en de kosten verlagen door de opgeslagen gegevens op virtuele servers te optimaliseren.

Uploaden naar Spaces vereist ook bandbreedte en gegevensoverdracht, maar deze GB’s worden niet meegeteld in de maandelijkse betaling, alleen de gegevens die van de server worden gedistribueerd naar de einddoelen.

Ondersteuning

DigitalOcean heeft een geweldige ondersteuning die kan worden bereikt via het contactformulier. Bestaande gebruikers kunnen ook een ticket openen via het door het bedrijf aangevinkte afhandelingssysteem. DigitalOcean is ook actief op social media platforms; ze hebben ook Twitter-, Facebook-, Instagram-, YouTube-, LinkedIn- en Glassdoor-profielen.

Er is een geweldige Community-sectie op de website, waar uitgebreide tutorials en artikelen gratis beschikbaar zijn. De super gedetailleerde berichten bevatten ook codestukken en kunnen worden gelezen zonder registratie, maar om hierop te reageren is een gratis DigitalOcean-account vereist. De meer dan 2000 artikelen behandelen bijna elk onderwerp dat naar voren kan komen over webhosting en meer geavanceerde ontwikkelingsacties.

Het gedeelte Vragen en antwoorden heeft een aanzienlijk aantal vragen, op het moment dat deze recensie wordt geschreven, zijn er meer dan 20.000 vragen. Gebruikers kunnen het zoekveld gebruiken om de reeds beantwoorde onderwerpen te verkennen en navigatie werd gemakkelijker gemaakt door tags in het systeem te introduceren. De tags zijn klikbaar op de site, dus een klik op een van hen zal alle gerelateerde vragen uit het verleden tonen.

De sectie Projecten bevat meer dan 200 projecten van gebruikers, die gratis kunnen worden gebruikt. Ze kunnen worden gestemd, becommentarieerd en gedeeld door andere gebruikers, zodat echte feedback kan worden gelezen door het projectprofiel te bezoeken.

Eindoordeel

DigitalOcean is een betrouwbare en goedkope SSD-opslagprovider die het afgelopen decennium al een grote reputatie in de branche heeft verworven. Het grote aantal datacenters biedt de flexibiliteit om de dichtstbijzijnde datalocatie te kiezen, terwijl het grote aantal pakketten kan worden gebruikt om de kosten te plannen.

De CPU-gewogen pakketten zijn een groot pluspunt, dus meer rekenafhankelijke projecteigenaren kunnen ook een betrouwbare provider vinden voor gegevensoverdracht naar eindgebruikers. Er is misschien een vergelijkbaar bedrijf op de markt met nog goedkopere prijzen, maar Digital Ocean is een zeldzaam bedrijf met goede services en betrokken ondersteuning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map