HostMonster beoordelingen

Zo’n gekke en aantrekkelijke naam weet altijd mijn aandacht te trekken. De coole factor van HostMonster is niet alleen afhankelijk van de naam. Het vertrouwt eerder op jaren en jaren ervaring, sinds het bedrijf al in 1996 werd opgericht. Dat is meer dan 21 jaar ervaring in het leveren van webhostingservices aan mensen. Het is gemakkelijk om te denken dat deze veteranen in de industrie elke knoop en schok van webhosting al kennen en dat ze hun spullen echt bij elkaar hebben. Daarom dachten we dat we ze zouden moeten herzien en zelf zouden moeten zien of zoveel ervaring genoeg is om bovenop andere marktleiders te komen.


HostMonster is gevestigd in Provo, Utah, Verenigde Staten van Amerika, waar alle ondersteuning (telefoon, e-mail en chat) en beheer wordt afgehandeld door hun interne team. Onlangs werd het bedrijf gekocht door de Endurance Group, die eigenaar is van andere grote hostingbedrijven en online diensten levert aan meer dan twee miljoen klanten over de hele wereld.

Laten we nu eens kijken wat we hebben geleerd!

HostMonster-overzicht

Dus, wat leert een bedrijf en hoe vestigt het zich na 21 jaar bestaan? Heeft HostMonster al die ervaring gestoken in het uitkomen van andere webhosts? Nou niet echt. Hun diensten zijn redelijk, maar ze concurreren niet echt met de nieuwe kinderen in de buurt. Deze kerel bestaat al geruime tijd, maar jongeren zoals HostGator, InMotion en Siteground wegen veel zwaarder in termen van servicekwaliteit. Toch zijn ze het waard om eens naar te kijken, omdat ze mogelijk een aantal diensten aanbieden die het starten en beheren van uw website op de lange termijn gemakkelijker zullen maken. Ik heb echter nogal gemengde gevoelens over HostMonster. Ik zal ze uitwerken in de onderstaande voor- en nadelen.

Plannen & Prijzen van HostMonster-abonnementen

HostMonster heeft een aantal behoorlijk behoorlijke gedeelde hostingplannen. Er zijn er drie, met elk aanbod over wat je zou verwachten van een niet zo verbluffend bedrijf. Ze bieden ook beheerde VPS-hosting van $ 19,99 tot $ 59,99, wat een eerlijke prijs is als u een online bedrijf runt en de extra pk’s nodig heeft. Maar als u alles uit de kast wilt halen, kunt u ook hun speciale hostingplannen bekijken die een prijs hebben van $ 79,99 tot $ 119,99 per maand. In dit artikel richt ik me meer op hun gedeelde hostingplannen, want dat is waar de meeste mensen naar op zoek zijn.

HostMonster’s gedeelde hosting

 • Basisplan – Het eenvoudigste en goedkoopste hostingplan dat dit bedrijf te bieden heeft. Het ondersteunt een enkele website, 5 e-mailaccounts, 25 subdomeinen, 50 GB opslagruimte en onbeperkte bandbreedte. Je kunt het hebben $ 4,95 per maand, wat niet bepaald de meest kosteneffectieve oplossing is die ik heb gezien.
 • Plus-abonnement – Dit plan laat een plotselinge sprong zien in het bedrag dat u wordt aangeboden. Het biedt ondersteuning voor 10 websites, 100 e-mailaccounts en 50 subdomeinen en wordt geleverd met 150 GB opslagruimte. Dit is behoorlijk indrukwekkend, aangezien de meeste bedrijven binnen hun tweede plan slechts 2 websites ondersteunen. Je kunt het krijgen $ 6,95 per maand, wat een redelijk aanbod is.
 • Prime Plan – Dit is het onbeperkte gedeelde hostingplan van HostMonster, dat onbeperkte opslag, bandbreedte, websites, subdomeinen en e-mailaccounts biedt. Het is te koop, dus je kunt deze ook voor krijgen $ 6,95 per maand. Het kost je regelmatig $ 14,99 per maand. Het wordt ook geleverd met extra spullen, zoals $ 200 aan marketingaanbiedingen en een paar premium beveiligingsopties.

Zoals bij elke andere hostingprovider, krijg je ook een gratis domeinnaam bij alle abonnementen die je koopt.

Deze prijzen klinken redelijk toch? Maar als je lang genoeg op de webhostingmarkt hebt rondgekeken, weet je dat zelfs goede prijzen soms te mooi zijn om waar te zijn. HostMonster is niet anders. Ze zitten vol met prijstricks die niemand leuk vindt. U moet zich aanmelden voor een periode van drie jaar om de hierboven vermelde prijzen te krijgen. Anders zullen de prijzen veel hoger zijn. Dat is een spelbreker hè? De plotselinge prijsstijging is voldoende om de meeste mensen uit te schakelen. Deze prijzen zijn ook alleen geldig voor “nieuwe” aanmeldingen. Als u uw plan daadwerkelijk verlengt, moet u elke maand de ‘normale’ hoge prijs betalen, wat dit bedrijf alleen maar erger maakt.

De kwaliteit van deze services is heel behoorlijk. De uptimes van servers vallen net voorbij de industrienorm, met een gemiddelde uptime van 99,85%. Het ging in enkele maanden naar 100%, maar daalde nooit van 99,80%. Zoals ik al zei, dit is goed genoeg om uw website soepel te laten werken, maar het is geen verbluffende prestatie. Hetzelfde geldt voor laadtijden van pagina’s.

Het duurt ongeveer 1050 milliseconden voordat een gemiddelde webpagina op de servers van HostMonster wordt geladen, wat lager is dan ik zou verwachten van een abonnement voor deze prijs. Sommige bedrijven bieden veel snellere laadtijden voor een dollar minder of meer. Het is dus de moeite waard om rond te kijken als u geen genoegen wilt nemen met 1050 milliseconden.

Klantenservice van HostMonster

Dit is de plek waar veteranen echt kunnen schitteren en laten zien dat ze weten wat ze doen en wat hun klanten willen. Helaas gaat HostMonster niet zo ver. In plaats daarvan geven ze ons een behoorlijke, maar zeer inconsequente steun. Hoewel ze weten dat ze snel moeten reageren om gebruikers tevreden te stellen. Daarom duurt het niet langer dan 5 minuten om op livechat te reageren. Deze neiging is zeldzaam bij hostingbedrijven en moet goed worden gerespecteerd.

De antwoorden en gesprekken die je krijgt uit gesprekken met hun vertegenwoordigers zullen je niet echt versteld doen staan. Maar ze zullen de klus wel klaren.

Het enige probleem met de klantenondersteuning van HostMonster is het feit dat ze vereisen dat u een verificatieproces doorloopt voordat u daadwerkelijk met iemand kunt praten. Het kost nogal wat tijd om te doen, wat veel gebruikers kan uitschakelen. Deze achtergrondcontroles hebben gemengde beoordelingen van gebruikers ontvangen, dus ik kan niet zeggen dat ze altijd zo betrouwbaar zullen zijn. Wees voorzichtig en doe je onderzoek als je met dit bedrijf wilt werken.

De voor- en nadelen van het gebruik van HostMonster

Ik had hoge verwachtingen van deze veteranen en zag hun diensten als robuust en betrouwbaar, maar het is belangrijk dat we onze meningen en beslissingen baseren op feiten. Laten we dus eens kijken hoe mijn gemengde gevoelens en meningen over HostMonster samenkomen tot een conclusie.

Onze ervaring met HostMonster is behoorlijk behoorlijk, hoewel hun prijzen veel te wensen overlaten. Dit is waar dingen interessant worden, terwijl we proberen de nadelen van het gebruik van de services van HostMonster te ontdekken.

Voordelen

 • Snelle reactie van de klantenondersteuning – Ik vind het leuk als een bedrijf al hun klanten als topprioriteit behandelt. Daar geven we ze geld voor, toch? HostMonster doet het goed in dit opzicht en reageert heel snel als je een lang verificatieproces hebt doorlopen. Hoewel, u moet er ook een paar gebruikersrecensies over bekijken.
 • Solide beveiligingsopties – HostMonster heeft een mooie reeks beveiligingssoftware om u te helpen in de strijd tegen de meest voorkomende bedreigingen voor een website. WordPress-sites zijn een van de meest gehackte sites en het is belangrijk dat u alle bescherming heeft die u kunt krijgen. Hiervoor biedt HostMonster functies zoals SSH Access, Hotlink Protection, regelmatige siteback-ups en Spam Assassin.
 • Snelle accountconfiguratie en eenvoudig schalen – Het opzetten van een account bij HostMonster duurt niet lang en wordt geactiveerd kort nadat u klaar bent met het proces. Zodra u toegang heeft tot uw hosting en extra serverbronnen nodig heeft of wilt upgraden naar iets beters, kunt u dit met een paar klikken doen. Direct inrichten.

Nadelen

 • De ‘Standard’ Pricing Tricks – De geadverteerde prijzen zijn misleidend. Ze vereisen dat u zich aanmeldt voor een termijn van 36 maanden, wat een enorme opgave is. Als je een jaar minder zou gaan, gaat het basisplan omhoog naar $ 5,95 / maand. Ga je liever voor een jaarabonnement, dan kost het basisabonnement $ 6,95 per maand. Dus eigenlijk is dit HostMonster’s manier om te zeggen dat je het prijsbedrag dat ze willen betalen, wat er ook gebeurt. Dit is behoorlijk misselijkmakend, aangezien de meeste bedrijven dit doen. HostMonster leerde niet van mensen die na 21 jaar teleurgesteld waren.
 • Back-ups zijn niet gratis– Ze beloven dat u back-ups krijgt en dat zult u echt doen. Direct nadat u er maandelijks $ 1,99 voor betaalt. Oh ja, je viel ervoor!
 • Verborgen kosten – Natuurlijk, er is een korte periode waarin u uw geld terug kunt vragen. Super goed. Maar als je ongeveer een jaar bezig bent met je hostingservice bij HostMonster, wordt het een rommeltje. Het blijkt dat uw domein niet meer gratis is nadat u uw account heeft geannuleerd. Er zijn geen gratis gunsten met HostMonster zoals het lijkt, dus je moet een flinke prijs betalen als je de service annuleert. Dus HostMonster zou willen zeggen dat ze je zeker in hun melkkoe zullen veranderen en je zullen melken, of je het nu leuk vindt of niet.
 • Een gemiddelde service voor veel geld – Als je eenmaal de prijstrucs van HostMonster hebt doorstaan, kun je doorgaan met je leven en je verdomde website alvast laten beginnen. Als u geen extra services gebruikt, betaalt u gewoon de maandelijkse prijs. Maar voor mij lijkt $ 4,95 te veel met een contract van 3 jaar. U zult ook genoegen nemen met een gemiddelde uptime en laadsnelheid van pagina’s, terwijl er bedrijven zijn die zoveel meer bieden.

Conclusie

Nadat ik een idee had gekregen van de services van HostMonster, vraag ik me niet af waarom ze erin geslaagd zijn om meer dan 21 jaar onder de radar te blijven. Wat u krijgt voor het geld dat u betaalt, is helemaal niet slecht, maar het is niet genoeg met zoveel concurrenten die betere, snellere en betrouwbaardere services aanbieden voor minder geld.

Kortom, ik raad het gebruik van HostMonster af. Je kunt beter kijken wat InMotion, HostGator of SiteGround aan de hand heeft, omdat zij naar mijn mening de beste spelers zijn. Hun services zijn superieur aan alles wat HostMonster kan bedenken, zowel qua kwaliteit als prijs, dus er is geen twijfel over mogelijk. HostMonster is niet goed genoeg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map