Contabo granskning

Contabo är en väl respekterad webbhotellleverantör i branschen. Det grundades i Tyskland redan 2003. Med en enda server och med sitt ihärdiga team blev de ett mycket framgångsrikt företag under åren. Just nu är de en av de erfarna leverantörerna som du absolut kan lita på och erbjuder ett brett utbud av tjänster för bloggare, butiker online, affiliate-webbplatser och mer.


Om du vill ha en kraftfull server för spel, erbjuder Contabo också sådana tjänster. Till exempel kan du smidigt köra Minecraft på det med låg latens även under hög trafik. Naturligtvis finns det många andra spel, ännu mer krävande som kan köras på Contabos servrar utan problem. Om du vill säkerställa en trevlig spelupplevelse för alla spelare är det alltid en bra idé att vara värd för spelet på din egen server.

Hos Contabo kan alla hitta en webbhotellplan som passar deras behov. Delad hosting, VPS och dedikerade servrar är alla tillgängliga och du har många planer att välja mellan för varje typ av tjänst. När du har etablerat din online-närvaro med en webbplats kan den börja växa snabbt och be om fler resurser för att hantera trafiken. Även om din webbplats lockar till sig en enorm mängd trafik behöver du inte oroa dig för prestandan så länge du väljer en värdplan på Contabo.

När du är klar med att registrera dig för en av deras planer kommer den att vara direkt aktiv och du kan börja arbeta på din webbplats. Deras paket är utformade för att vara mycket flexibla, så att du kan konfigurera funktioner som du föredrar och skala upp resurser när det behövs. I resten av den här granskningen pratar vi lite om varje plan, priserna, tillförlitligheten för Contabos servrar och deras kundsupport.

Contabo planer och prissättning

Delade värdplaner

Contabo strävar efter att tillhandahålla en tillförlitlig delad webbhotell och erbjuder planer som uppfyller standarderna för överkomliga priser. Varje delad plan låter dig använda installationsskript med ett klick för all den extra programvara du behöver för din webbplats. De är ganska generösa med applikationerna, eftersom du kan hitta hundratals av dem i paketet som snabbt kan installeras och också göra ditt liv enklare.

Dessutom begränsar de inte din trafik, så det beror bara på att du bestämmer om din webbplats kan köras sömlöst enligt den nuvarande planen eller om du behöver en bättre. De begränsar emellertid diskutrymmet och mängden MySQL-databaser och e-postkonton du kan ha. Detta är inte nödvändigtvis en nackdel, eftersom de flesta inte överskrider dessa gränser ändå.

Du får ett gratis SSL-certifikat även med den billigaste planen, så du behöver inte köpa ett separat. Det är avgörande att ha ett SSL-certifikat om du vill bygga upp förtroende för dina besökare på webbplatsen. Det andra du inte behöver betala för är deras webbplatsbyggare som är tillgänglig för alla. Du kan få en delad värdplan för så lite som 2,99 EUR per månad med 50 GB lagringsutrymme, 20 MySQL-databaser, 1000 e-postadresser och 1000 FTP-användare.

Om du behöver en starkare kan du välja mellan tre ytterligare planer. Den dyraste kostar $ 9,99 EUR per månad och den uppgraderar specifikationerna till 500 GB lagringsutrymme och obegränsade MySQL-databaser, e-post- och FTP-konton.

VPS-värdplaner

Om du kolla in deras VPS-avsnitt kommer du att inse att de erbjuder traditionella HDD- och SSD-hårddiskar också i sina planer. Även om du väljer det billigaste paketet får du välja mellan de två typerna av lagringsenheter. Om du vet exakt hur mycket resurser din webbplats kräver kan du ställa in din plan i enlighet därmed.

Contabo låter dig sätta ihop en anpassad VPS-plan med nödvändigt RAM, CPU-kärnor och SSD- eller HDD-lagring. Det saknas alternativ, vilket garanterar att du inte betalar för mer resurser än det belopp du faktiskt använder. Detta gör deras tjänst helt kostnadseffektiv och ger ett perfekt värde för dina pengar. Eftersom leverantören ger dig root-åtkomst till servern med alla VPS-planer, är du fritt att installera all programvara du behöver manuellt.

Om du kolla in VPS-avsnittet på Contabo kan du se att planerna är uppdelade i HDD plus SSD Boost och 100% SSD-planer. Varje kategori erbjuder 3 olika planer. Den första planen med hårddisk kostar 6,99 EUR per månad och ger dig 2 CPU-kärnor, 6 GB RAM, 500 GB SSD-boostad lagring och en 100Mbit / sekund bandbredd per port.

Den första 100% SSD VPS-planen på Contabo kostar endast 8,99 EUR och du får 4 CPU-kärnor, 12 GB RAM, 300 GB SSD-lagring och samma 100Mbit / s bandbredd per port. Du kan välja mellan Linux och Windows. Om du väljer Windows Server kan du välja 2012-versionen för HDD-planerna och 2016-versionen för SSD: erna.

Dedikerade värdplaner

Contabo erbjuder dedikerade serverplaner från början. I själva verket var detta den enda typen av tjänster som företaget erbjöd tillbaka på dagen och som åren gått inkluderade de andra typiska tjänster som delad och VPS-värd. Därför är dedikerade servrar det område de mest specialiserat sig på. Först hade de bara ett datacenter tillgängligt, men nu kan du välja en dedikerad server relativt nära din plats oavsett var du bor.

Deras planer är inte bara mycket anpassningsbara, utan du kan också välja ditt önskade operativsystem. Alla dedikerade planer stöder Windows och Linux också, och om du vill installera programvara manuellt på deras servrar kan du göra det tack vare rotåtkomst som medföljer tjänsten. De har sin så kallade startmodell för dig som vill ha en billigare dedicerad server till ett pris av 39,99 EUR. Den levereras med en 4-kärnans CPU, 8 GB RAM och 800 GB hårddiskutrymme.

Priserna för deras dyrare dedikerade planer börjar från 49,99 EUR helt upp till 109,99 EUR. Den första kommer med en 4-core i7-processor, 12 GB RAM, 200 GB lagring och 100Mbit / s port för bandbredden. Du kan skala den upp till en 10-kärns Intel Xeon CPU, 256 GB RAM, 1 Gbit / s port för bandbredd och lagringsutrymme du väljer. Genom att klicka på Anpassa & Beställningsalternativ, du kan fritt anpassa planerna innan du betalar.

Contabos serverplatser och hårdvara

För att säkerställa snabba sidbelastningstider för din webbplats är en stark hårdvara inte den enda viktiga faktorn. Du bör också välja ett datacenter som är närmast din plats så att responstiden är så låg som möjligt. Om du hittar ett webbhotellföretag som tillhandahåller förstklassiga tjänster men deras närmaste datacenter är på andra sidan världen, blir det omöjligt att upprätta en bra anslutning.

Lyckligtvis är Contabos datacentra spridda över hela världen, vilket ger en ganska nära plats för varje klient. Det finns också tusentals servrar på varje plats så att de knappast kan läggas ut. De har två ganska stora datacenter i Tyskland med hela 4000 servrar. Redan 2009 etablerade Contabo ett datacenter i München, som senare fick belöning för att använda grön energi för att driva servrarna.

Det största datacentret grundades 2014 i Nürnberg. Det gjorde det möjligt för företaget att vid behov lägga till upp till 10 000 dedikerade servrar för att betjäna det växande antalet klienter i regionen. De investerade mycket pengar i detta projekt, men det lönade sig utan tvekan i slutändan. Det är också värt att nämna att Contabo fick ett tysk datacenterpris vid två separata tillfällen för sitt dedikerade arbete.

Contabo Server Uptime

Contabo strävar efter att förbättra sina tjänster på många sätt, och det inkluderar att hålla deras servertid så hög som möjligt. De är så engagerade i att uppnå sitt mål att de garanterar en 99,99% drifttid för din webbplats. Ett av skälen till att denna leverantör är så tillförlitlig är att de garanterade 100% redundans för sin hårdvara.

Vad detta betyder är att de ständigt övervakar varje element på servern med all programvara som körs på dem och om något kraschar är de där för att fixa det direkt. Det finns ingen driftstopp eftersom säkerhetskopieringselementet kommer att vara aktivt direkt. Contabo använder de senaste servrarna och de är helt säkrade inte bara med skyddande programvara, utan också många säkerhetskameror.

Kundtjänst på Contabo

När du registrerar dig i en av värdplanerna på Contabo kommer deras team att göra allt för att garantera en sömlös upplevelse. De har mer än ett decennium-gammalt stödsystem som aldrig har outsourcats. Företaget ser alltid till att anställa och utbilda tillräckligt med experter så att deras kunder kan få ett snabbt svar.

Även om kundsupportteamet har ett smalt schema för telefonsamtal kan du ändå nå dem via e-post när som helst. Både e-post och telefonstöd (om du ringer dem under arbetstid) är snabbt och mycket effektivt. När det gäller kunskapsbasen har Contabo en stor samling tutorials och en omfattande FAQ som du kan kolla in när du fastnar eller har en enkel fråga i åtanke.

Även om de inte har ett livechatt eller biljettsystem gör detta inte deras stöd dåligt eftersom de försöker sitt bästa för att vara tillgängliga och användbara via sina två tillgängliga kanaler. Sammantaget kan du få ett stöd från 10/10 från Contabo-teamet när du möter ett problem på din webbplats eller med din värdplan. Deras personal är välutbildad, redo att lösa även de mest ovanliga problemen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map