DigitalOcean recensioner

01.06.2020
Hosting recensioner 'DigitalOcean recensioner
0 7 мин.

DigitalOcean är en molnlagringsleverantör och grundades 2011 av Moisey och Ben Uretsky, Jeff Carr, Alec Hartman och Mitch Wainer. Sedan dess har de mer än 300 anställda över hela världen och tillhandahåller supersnabba SSD-lager för mer än 550 000 kunder. DigitalOcean är ett av de mest pålitliga och pålitliga namnen i branschen och erbjuder webblagringar från $ 5 per månad.


SSD-lagring är den nya generationen webblagringar som använder små flashminne och erbjuder mer pålitliga tjänster för kunderna. Eftersom hårdvaran i sig inte har rörliga komponenter är dessa lösningar mer feltoleranta och ger bättre uppehållstid med mindre kostnader. Detta innebär billigare priser och snabbare dataservering för användare.

Fördelar med droppar

DigitalOcean insåg fördelarna med SSD-teknik tidigt och började erbjuda sina SSD-baserade tjänster. De kallar de skalbara virtuella serverdropparna som har många fördelar.

Enkel skalning: Men det finns många planer att köpa, användare kan ändra paketkomponenterna när som helst. De SSD-baserade planerna är verkliga flexibla, så om fler resurser behövs för ett projekt kan de enkelt tilldelas det köpta paketet.

Datacenter över hela världen: Företaget har datacenter i 8 städer: Amsterdam, Bangalore, Frankfurt, London, New York, San Francisco, Singapore och Toronto. Detta innebär att användaren kan välja närmaste centrum för att göra dataöverföringsvägen kortare och serveringstiden snabbare.

Förbyggda applikationer eller distributioner: Användaren kan installera sina egna applikationer eller distributioner på DigitalOcean-droppar, men det finns många förbyggda appar eller distros att välja mellan. Genom att välja önskade, installerar företaget dem automatiskt på nyinköpta servrar.

Det finns 6 distributioner att välja mellan: Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, CoreOS och FreeBSD. Endast 55 sekunder behövs för installationen med ett klick för att skapa en helt ny instans av den valda distro.

Användare kan också välja ytterligare en av de 16 applikationerna för att installera dem på en minut:

 • Discourse, den populära diskussionsplattformen, baserad på Ruby on Rails
 • Django, den viktigaste Python-appen för automatisering
 • Docker för att bygga och köra distribuerade appar
 • Dokku för hantering av webballokering
 • Spöke för publicering
 • GitLab för delat arbete och versionhantering
 • LAMP, den ledande lösningen med ett klick för att ha Apache, MySQL och PHP
 • LEMP för att ha NGINX, MySQL och PHP med ett klick
 • Machine Learning: maskininlärningstillgångar
 • js: för att skapa webbapplikationer
 • MongoDB, den ledande NoSQL-databasen
 • MySQL, den vanligaste databastypen på webben
 • js för att bygga nätverksapplikationer
 • phpMyAdmin, det ledande SQL-hanteringsverktyget på Internet
 • alla tillgångar till Ruby on Rails
 • WordPress, det mest kända innehållshanteringssystemet med miljoner instanser

Planer och prissättning

DigitalOcean erbjuder två typer av droppar, standard- och CPU-optimerade.

Standard droppar

Standarddroppar är balanserade virtuella servrar, vilket är idealiskt för bloggar, webbplatser och testutveckling av applikationer. De har en bra blandning av minne, virtuella CPU: er, mängd dataöverföring och SSD-lagring.

Det finns 14 planer i avsnittet Standard droppar:

RAM-minneVirtuell CPUSSD-lagringDataöverföringMånadspris
Droplet # 11 GB125 GB1 TB$ 5
Droplet # 22 GB150 GB2 TB$ 10
Droplet # 33 GB160 GB3 TB$ 15
Droplet # 41 GB260 GB3 TB$ 15
Droplet # 52 GB360 GB3 TB$ 15
Droplet # 64 GB280 GB4 TB$ 20
Droplet # 76 GB4160 GB5 TB$ 40
Droplet # 816 GB6320 GB6 TB$ 80
Droplet # 932 GB8640 GB7 TB$ 160
Droplet # 1048 GB12960 GB8 TB$ 240
Droplet # 1164 GB161280 GB9 TB$ 320
Droplet # 1296 GB201920 GB10 TB$ 480
Droplet # 13128 GB242560 GB11 TB$ 640
Droplet # 14192 GB323840 GB12 TB$ 960

Genom att förvandla priserna till arbetstid kostar den billigaste planen $ 0,007 per timme, medan den största planen med 192 GB minne och 32 virtuella CPU: er endast kostar $ 1.429 per timme. Dessa priser beskriver väl varför DigitalOcean SSD-lagring är så vanligt bland användarna, det finns knappast andra företag på Internet som erbjuder så enorma paket till låga priser.

CPU-optimerade droppar

I speciella fall behövs mer datoressurser så DigitalOcean utvecklade också sina CPU-optimerade planer. När det gäller hantering av big data, som kontinuerlig integration eller kontinuerlig leverans, videorelaterad bearbetning eller maskininlärning, är robusta centrala bearbetningsenheter avgörande. De CPU-viktade planerna finns i 6 versioner där den starka CPU-närvaron har små minne, SSD-lagring och bandbreddgränser:

Virtuell CPURAM-minneSSD-lagringDataöverföringMånadspris
Droplet # 112 GB25 GB3 TB20
Droplet # 224 GB25 GB4 TB40
Droplet # 348 GB50 GB5 TB80
Droplet # 4816 GB100 GB6 TB160
Droplet # 51632 GB200 GB7 TB320
Droplet # 63264 GB400 GB9 TB640

Genom att förvandla priserna till arbetstider betyder den billigaste planen $ 0,030 per timme, medan den största planen med 32 virtuella CPU: ar $ 0,952 per timme.

Utrymmen: enkel förvaring av objekt

DigitalOcean erbjuder en extra tjänst med sina huvudprodukter, dropparna, och det kallas Spaces. Som namnet antyder handlar den här tjänsten om datalagring. Genom att välja Spaces kan användare säkert lagra sina objekt på DigitalOcean-servrar och servera informationen till sina kunder eller applikationer på ett tillförlitligt sätt.

Fördelar med utrymmen

 • Snabbtillverkning: Användare behöver bara ange instansnamnet och sedan klicka på skapa-knappen. Den nya lagringen blir tillgänglig på några sekunder.
 • Skalbara lagringsutrymmen: Som droppar kan utrymmen också lätt skalbaras om mer lagring behövs.
 • Kombinerad användning: Mellanslag kan kombineras med droppar.
 • Användarvänligt gränssnitt: filerna kan hanteras genom att dra och släppa dem
 • Avancerade kommandolösningar: Spaces har ett avancerat API med mycket detaljerad dokumentation. Lagring kan också nås och kontrolleras via kommandoradsverktyg.

Prissättning av utrymmen

Prissättningen på Spaces är ganska enkel och direkt framåt, 250 GB SSD-lagring med 1 TB utgående dataöverföring kostar $ 5 per månad. All extra GB lagring kostar $ 0,02 per månad och alla använda extra GB dataöverföring kostar $ 0,01. På detta sätt kan alla Spaces-användare beräkna betalningsbeloppen och kan sänka kostnaderna genom att optimera den lagrade informationen på virtuella servrar.

Överföring till Spaces behöver också bandbredd och dataöverföring, men dessa GB räknas inte i månatlig betalning, bara de data som distribueras från server till slutmål.

Stöd

DigitalOcean har en stor support som kan nås via kontaktformuläret. Befintliga användare kan också öppna en biljett med företagets kryssade hanteringssystem. DigitalOcean är också aktivt på sociala medieplattformar; de har Twitter-, Facebook-, Instagram-, YouTube-, LinkedIn- och Glassdoor-profiler också.

Det finns ett stort gemenskapsavsnitt på webbplatsen, där omfattande handledning och hur artiklar finns tillgängliga gratis. De superdetaljerade inläggen innehåller också kodstycken och kan läsas utan registrering, men för att kommentera dem krävs ett gratis DigitalOcean-konto. De mer än 2000 artiklarna täcker nästan alla ämnen som kan komma upp om webbhotell och mer avancerade utvecklingsåtgärder.

Avsnittet Frågor och svar har en betydande mängd frågor, för närvarande när jag skriver denna recension finns det mer än 20 000 frågor. Användare kan använda sökfältet för att utforska de redan besvarade ämnena och navigering underlättades genom att införa taggar i systemet. Taggarna är klickbara på webbplatsen, så genom att klicka på någon av dem visas alla relaterade frågor från tidigare.

Avsnittet Projekt innehåller mer än 200 projekt för användare som kan användas gratis. De kan kommenteras, kommenteras och delas av andra användare, så verkliga feedback kan läsas av dem genom att besöka projektprofilen.

Slutlig dom

DigitalOcean är en pålitlig och billig SSD-lagringsleverantör som redan fått ett gott rykte i branschen under det senaste decenniet. Det stora antalet datacenter erbjuder flexibiliteten att välja den närmaste dataläget, medan den stora mängden paket kan användas för att planera kostnaderna.

De CPU-viktade paketen är ett stort plus, så fler beräkningsberoende projektägare kan också hitta en pålitlig leverantör för dataöverföring till slutanvändare. Det kan finnas ett liknande företag på marknaden med ännu billigare priser, men Digital Ocean är sällsynt med bra tjänster och engagerat support.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector