HostMonster recensioner

01.06.2020
Hosting recensioner 'HostMonster recensioner
0 10 мин.

Ett sådant galet och attraktivt namn lyckas alltid fånga min uppmärksamhet. HostMonsters coola faktor förlitar sig inte bara på namnet. Det är snarare beroende av år och många års erfarenhet, sedan företaget grundades redan 1996. Det är 21+ års erfarenhet av att erbjuda människor webbhotelltjänster. Det är lätt att tänka att dessa branschveteraner redan känner till varje knut och stöt av webbhotell och att de verkligen har sina saker tillsammans. Därför tänkte vi att vi skulle granska dem och se själv, om så mycket erfarenhet räcker för dem att komma ut på toppen av andra branschledare.


HostMonster är baserat i Provo, Utah, USA, där all support (telefon, e-post och chat) och hantering hanteras av deras interna team. Nyligen köptes företaget av Endurance Group, som äger andra stora värdföretag och tillhandahåller onlinetjänster för över två miljoner kunder över hela världen.

Nu ska vi se vad vi har lärt oss!

HostMonster-översikt

Så, vad lär ett företag och hur etablerar det sig efter att ha funnits i 21 år? Har HostMonster lagt all den erfarenheten i att komma ut på andra webbhotell? Tja, inte riktigt. Deras tjänster är anständiga men de konkurrerar inte riktigt med de nya barnen i kvarteret. Den här killen har funnits länge, men ungdomar som HostGator, InMotion och Siteground överväger överlägset det när det gäller servicekvalitet. Fortfarande är de värda att titta på, eftersom de kan erbjuda vissa tjänster som underlättar lansering och hantering av din webbplats på lång sikt. Jag har dock ganska blandade känslor om HostMonster. Jag kommer att utarbeta dem i avsnittet För- och nackdelar nedan.

Plans & Prissättning av HostMonster-planer

HostMonster har några ganska anständiga delade värdplaner. Det finns tre av dem, med varje erbjudande om vad du kan förvänta dig av ett inte så iögonfallande företag. De erbjuder också hanterad VPS-värd från $ 19,99 till $ 59,99, vilket är ett rimligt pris om du driver ett onlineföretag och behöver extra hästkrafter. Men om du vill gå ut kan du också kolla deras dedikerade värdplaner som har ett pris från $ 79,99 till $ 119,99 per månad. I den här artikeln kommer jag att fokusera mer på deras delade värdplaner, eftersom det är vad de flesta letar efter.

HostMonster’s Shared Hosting

 • Grundläggande plan – Den enklaste och billigaste värdplanen detta företag har att erbjuda. Den stöder en enda webbplats, 5 e-postkonton, 25 underdomäner, 50 GB lagringsutrymme och obegränsad bandbredd. Du kan ha det för 4,95 dollar per månad, vilket inte är exakt den mest kostnadseffektiva lösningen jag sett.
 • Plusplan – Den här planen visar ett plötsligt hopp i det belopp du erbjuds. Det ger dig support för 10 webbplatser, 100 e-postkonton och 50 underdomäner och kommer med 150 GB lagringsutrymme. Detta är ganska imponerande med tanke på att de flesta företag ger stöd för endast två webbplatser inom deras andra plan. Du kan få det för $ 6,95 per månad, vilket är ett rimligt erbjudande.
 • Prime Plan – Detta är HostMonsters obegränsade delade värdplan, som erbjuder obegränsad lagring, bandbredd, webbplatser, subdomäner och e-postkonton. Den är till försäljning, så du kan få den här också för $ 6,95 per månad. Det skulle regelbundet kosta dig $ 14,99 per månad. Det kommer också med extra saker som $ 200 marknadsföringserbjudanden och några premium säkerhetsalternativ.

Som med alla andra värdleverantörer får du också ett gratis domännamn med någon av de planer du köper.

Dessa priser låter rimligt rätt? Ändå, om du har letat runt webbhotellmarknaden tillräckligt länge, vet du att även okej priser ibland är för bra för att vara sanna. HostMonster är inte annorlunda. De är fulla av prissättningar som ingen gillar. Du måste registrera dig för en treårsperiod för att få de annonserade priserna ovan. Annars blir priserna mycket högre. Det är en bummer? Den plötsliga prisökningen räcker för att stänga av de flesta. Dessa priser gäller också bara för “nya” anmälningar. Om du faktiskt kommer att förnya din plan, måste du betala det “vanliga” uppblåsta priset varje månad, vilket bara slutar med att förvärra detta företag.

Kvaliteten på dessa tjänster är ganska anständig. Serveroppetider faller precis förbi branschstandarden, med en genomsnittlig driftstid på 99,85%. Det gick så högt som 100% under vissa månader, men det sjönk aldrig från 99,80%. Som jag sa, det här är anständigt nog för att din webbplats ska fungera smidigt, men det är inte ett sinnesfall. Detsamma gäller för laddningstider för sidor.

Det tar cirka 1050 millisekunder för en genomsnittlig webbsida att ladda på HostMonsters servrar, vilket är lägre än jag skulle förvänta mig av en plan till det här priset. Vissa företag erbjuder mycket snabbare laddningstider för en dollar mindre eller mer. Så det är värt att titta runt om du inte vill nöja dig med 1050 millisekunder.

HostMonsters kundsupport

Detta är platsen där veteraner verkligen får lysa och visa upp att de vet vad de gör och vad deras kunder vill ha. Tyvärr går HostMonster inte så långt. Istället ger de oss ett anständigt men ändå mycket inkonsekvent stöd. Även om de vet att de måste svara snabbt för att tillfredsställa användarna. Därför tar det inte mer än fem minuter att svara på livechatt. Denna tendens är sällsynt hos värdföretag och den bör respekteras väl.

De svar och konversationer du får från samtal med deras representanter blåser inte exakt bort dig. Men de kommer att få jobbet gjort.

Det enda problemet med HostMonsters kundsupport är det faktum att de kräver att du går igenom en verifieringsprocess innan du faktiskt kan prata med någon. Det tar ganska lång tid att göra, vilket kan stänga av många användare. Dessa bakgrundskontroller har fått blandade recensioner från användare, så jag kan inte säga att de kommer att vara så pålitliga hela tiden. Var försiktig och gör din forskning om du vill arbeta med det här företaget.

Fördelar och nackdelar med att använda HostMonster

Jag hade stora förhoppningar för dessa veteraner och såg deras tjänster som robusta och pålitliga, men det är viktigt att vi baserar våra åsikter och beslut på fakta. Så låt oss se hur mina blandade känslor och åsikter om HostMonster lägger till en slutsats.

Vår erfarenhet med HostMonster är ganska anständig, även om deras prissättning lämnar mycket att önska. Det är här saker blir intressanta, när vi försöker avslöja negativerna av att använda HostMonsters tjänster.

Fördelar

 • Snabbt svar från kundsupporten – Jag gillar det när ett företag behandlar alla sina kunder som högsta prioritet. Det är vad vi ger dem pengar för, eller hur? HostMonster klarar sig bra i detta avseende och svarar mycket snabbt när du har genomgått en lång verifieringsprocess. Du bör dock kolla in några användarrecensioner om det också.
 • Solida säkerhetsalternativ – HostMonster har en trevlig sortiment av säkerhetsprogramvara som hjälper dig i kampen mot de vanligaste hoten på en webbplats. WordPress-webbplatser är en av de mest hackade, och det är viktigt att du har allt skydd du kan få. För detta erbjuder HostMonster funktioner som SSH Access, Hotlink Protection, vanliga säkerhetskopieringar av webbplatser och Spam Assassin.
 • Snabb inställning av konto och enkel skalning – Det tar inte lång tid att ställa in ett konto på HostMonster och det kommer att aktiveras kort efter att du är klar med processen. När du har tillgång till din webbhotell och behöver extra serverresurser eller vill uppgradera till något bättre kan du göra det med några få klick. Tillhandahållande sker direkt.

Nackdelar

 • “Standard” Prissättningstricks – De annonserade priserna är vilseledande. De kräver att du registrerar dig för en 36-månadersperiod, vilket är en mäktig hög order. Om du skulle gå ett år mindre, kommer den grundläggande planen att gå upp till $ 5,95 per månad. Om du hellre vill gå med ett års prenumeration kostar grundplanen dig $ 6,95 per månad. Så i princip är detta HostMonsters sätt att säga att du kommer att betala det prisbelopp de vill, oavsett vad. Detta är ganska sjukande med tanke på att de flesta företag gör det. HostMonster lärde sig inte av att människor blev besvikna efter 21 år.
 • Säkerhetskopior är inte gratis– De lovar att du kommer att få säkerhetskopior och det kommer du verkligen. Strax efter att du betalar en $ 1,99 per månad för det. Åh ja, du föll för det!
 • Dolda avgifter – Visst, det finns en kort period när du kan be om pengarna tillbaka. Bra. Men om du är ungefär ett år med din värdtjänst på HostMonster kommer saker och ting att bli röriga. Det visar sig att din domän inte kommer att vara gratis efter att du har avslutat ditt konto. Det finns inga gratisgavar med HostMonster som det verkar, så du måste betala ett rejäl pris om du avbryter tjänsten. Så HostMonster vill säga att de definitivt kommer att förvandla dig till deras kontantko och mjölka dig, oavsett om du gillar det eller inte.
 • En genomsnittlig tjänst för mycket pengar – När du har hanterat HostMonsters prissättningstrick kan du gå vidare med ditt liv och komma igång med din jävla webbplats. Om du inte använder några extra tjänster är du bra med att bara betala månadspriset. Men för mig verkar $ 4,95 för mycket med ett 3-årigt kontrakt. Du kommer också att nöja dig med en genomsnittlig driftstid och sidhastighetshastighet, medan det finns företag som erbjuder så mycket mer.

Slutsats

Efter att ha fått en känsla för HostMonsters tjänster undrar jag inte varför de lyckades hålla sig under radarn i mer än 21 år. Vad du får för pengarna du betalar är inte alls illa, men det räcker inte med så många konkurrenter som erbjuder bättre, snabbare och pålitligare tjänster för mindre pengar.

Kort sagt skulle jag inte rekommendera att använda HostMonster. Det är bättre för dig att kolla in vad InMotion, HostGator eller SiteGround har hänt, för de är de bästa spelarna enligt min mening. Deras tjänster är överlägsen allt som HostMonster kan komma med, både vad gäller kvalitet och pris, så det är ingen tvekan om det. HostMonster är inte tillräckligt bra.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector