ДигиталОцеан Ревиевс

01.06.2020
Хостинг Ревиевс 'ДигиталОцеан Ревиевс
0 7 мин.

ДигиталОцеан је провајдер складишта у облаку и основали су га 2011. године Моисеи и Бен Уретски, Јефф Царр, Алец Хартман и Митцх Ваинер. Од тада имају преко 300 запослених широм света и пружају супер брза ССД складишта за више од 550.000 купаца. ДигиталОцеан је једно од најпоузданијих и најпоузданијих имена у индустрији, које нуди веб складиштења од 5 долара месечно.


ССД меморија је нова генерација веб меморија, која користи мале флеш меморијске чипове, нудећи поузданије услуге купцима. Будући да хардвер сам по себи нема покретне компоненте, оваква решења су отпорнија на грешке и пружају боље време уз мање трошкова. То значи јефтиније цене и брже послуживање података за кориснике.

Предности капљица

ДигиталОцеан је рано схватио предности ССД технологије и почео да нуди своје ССД услуге. Зову скалабилне виртуелне сервере капљице које имају бројне предности.

Лако скалирање: Међутим, постоји много планова за куповину, корисници могу у било ком тренутку да модификују компоненте пакета. Планови засновани на ССД-у су заиста флексибилни, тако да ако је потребно више ресурса за пројекат, они се могу лако доделити купљеном пакету.

Дата центри широм света: Компанија има дата центре у 8 градова: Амстердам, Бангалор, Франкфурт, Лондон, Нев Иорк, Сан Францисцо, Сингапур и Торонто. То значи да корисник може одабрати најближи центар ради краћег пута преноса података и бржег времена послуживања.

Унапред уграђене апликације или дистрибуције: Корисник може инсталирати властите апликације или дистрибуције на капљицама ДигиталОцеан, али постоји много унапред изграђених апликација или дистрибутера за избор. Одабиром жељених компанија их аутоматски инсталира на ново купљене сервере.

Постоји 6 дистрибуција које можете изабрати: Убунту, ЦентОС, Дебиан, Федора, ЦореОС и ФрееБСД. Само 55 секунди је потребно да се рјешење за инсталирање једним кликом створи потпуно нова инстанца одабраног дистро.

Корисници такође могу одабрати још једну од 16 апликација да их инсталирају за минут:

 • Дисцоурсе, популарна платформа за дискусију, заснована на Руби он Раилс
 • Дјанго, главна апликација Питхон за аутоматизацију
 • Доцкер за прављење и покретање дистрибуираних апликација
 • Докку за управљање додељивањем веба
 • Дух за објављивање
 • ГитЛаб за заједнички рад и руковање верзијама
 • ЛАМП, водеће решење за један клик за Апацхе, МиСКЛ и ПХП
 • ЛЕМП за коришћење НГИНКС, МиСКЛ и ПХП једним кликом
 • Машинско учење: средства за машинско учење
 • јс: за креирање веб апликација
 • МонгоДБ, водећа НоСКЛ база података
 • МиСКЛ, најчешћа врста базе података на вебу
 • јс за изградњу мрежних апликација
 • пхпМиАдмин, водећи алат за управљање СКЛ-ом на Интернету
 • целокупна имовина Руби он Раилс
 • ВордПресс, најпознатији систем за управљање садржајем са милионима инстанци

Планови и цене

ДигиталОцеан нуди две врсте капљица, стандардну и ЦПУ оптимизовану.

Стандардне капљице

Стандардне капљице су уравнотежени виртуелни сервери што је идеално за блогове, веб локације и тестирање развоја апликација. Имају добру комбинацију меморије, виртуалних ЦПУ-а, количине преноса података и ССД простора.

У одељку Стандардне капљице налази се 14 планова:

РАМ меморијаВиртуал ЦПУССД СторагеПренос податакаМесечна цена
Капљица бр. 11 ГБ125 ГБ1 ТБ$ 5
Капљица бр. 22 ГБ150 ГБ2 ТБ$ 10
Капљица бр. 33 ГБ160 ГБ3 ТБ$ 15
Капљица бр. 41 ГБ260 ГБ3 ТБ$ 15
Капљица бр. 52 ГБ360 ГБ3 ТБ$ 15
Капљица бр. 64ГБ280 ГБ4 ТБ$ 20
Капљица бр. 76 ГБ4160 ГБ5 ТБ$ 40
Капљица бр. 816 ГБ6320 ГБ6 ТБ80 долара
Капљица бр. 932 ГБ8640 ГБ7 ТБ$ 160
Капљица бр. 1048 ГБ12960 ГБ8 ТБ240 долара
Капљица бр. 1164 ГБ161280 ГБ9 ТБ$ 320
Капљица бр. 1296 ГБ201920 ГБ10 ТБ$ 480
Капљица бр. 13128 ГБ242560 ГБ11 ТБ$ 640
Капљица бр. 14192 ГБ323840 ГБ12 ТБ$ 960

Скретањем цена у радно време, најјефтинији план кошта 0,007 долара на сат, док највећи план са 192 ГБ меморије и 32 виртуелна ЦПУ-а кошта само 1,429 долара на сат. Ове цене добро описују зашто је ДигиталОцеан ССД складиште толико уобичајено међу корисницима, а на Интернету тешко да постоје друге компаније које нуде тако велике пакете за ниске цене.

ЦПУ Оптимизоване капљице

У посебним случајевима је потребно више рачунарских ресурса, тако да је ДигиталОцеан такође развио своје планове за оптимизацију ЦПУ-а. Када је у питању руковање великим подацима, попут континуиране интеграције или континуиране испоруке, обраде видео записа или машинског учења, виталне су средишње процесне јединице. ЦПУ-ови пондерирани планови доступни су у 6 верзија у којима снажно присуство ЦПУ-а има малу меморију, ССД складиште и границе пропусне ширине:

Виртуал ЦПУРАМ меморијаССД СторагеПренос податакаМесечна цена
Капљица бр. 112 ГБ25 ГБ3 ТБ20
Капљица бр. 224ГБ25 ГБ4 ТБ40
Капљица бр. 348 ГБ50 ГБ5 ТБ80
Капљица бр. 4816 ГБ100 ГБ6 ТБ160
Капљица бр. 51632 ГБ200 ГБ7 ТБ320
Капљица бр. 63264 ГБ400 ГБ9 ТБ640

Претварањем цена у радно време најјефтинији план значи 0,030 УСД на сат, док највећи план са 32 виртуелна ЦПУ-а значи 0,952 УСД по сату.

Спацес: једноставно складиштење предмета

ДигиталОцеан нуди додатну услугу својих главних производа, капљице, а зове се Спацес. Као што име говори, ова услуга се односи на складиштење података. Избором Спацес, корисници могу сигурно похранити своје објекте на ДигиталОцеан сервере и поуздати податке својим клијентима или апликацијама на поуздан начин.

Предности Спацес-а

 • Брзо прављење: Корисници требају само да дају назив примерка, а затим кликну на дугме Цреате. Нова складишта постаје доступна у секунди.
 • Складишна складишта: Као капљице, Простори се такође могу лако скалирати ако је потребно више простора за складиштење.
 • Комбинована употреба: Простори се могу комбиновати са капљицама.
 • Корисничко сучеље: с њима се може руковати повлачењем и испуштањем
 • Напредна командна решења: Спацес има напредни АПИ са веома детаљном документацијом. Простор за складиштење се такође може контролисати и помоћу алата командне линије.

Цене простора

Цијена Спацес-а је врло једноставна и директна просљеђивање, 250 ГБ ССД меморије са 1 ТБ излазног пријеноса података кошта 5 УСД мјесечно. Сви додатни ГБ складиште кошта 0,02 УСД месечно, а сви искоришћени додатни ГБ за пренос података коштају 0,01 УСД. На овај начин сви корисници Спацес-а могу израчунати плативе износе и могу смањити трошкове оптимизацијом похрањених података на виртуелним серверима.

Отпремање у просторе такође захтева пропусну ширину и пренос података, али ови се ГБ не рачунају у месечну наплату, већ само подаци дистрибуирани са сервера до крајњих циљева.

Подршка

ДигиталОцеан има сјајну подршку до које се може доћи путем контакт форме. Постојећи корисници такође могу да отворе улазницу користећи компанијски систем за руковање. ДигиталОцеан је активан и на платформама друштвених медија; они такође имају Твиттер, Фацебоок, Инстаграм, ИоуТубе, ЛинкедИн и Глассдоор профиле.

На вебсајту се налази сјајан одељак Заједнице, где су свеобухватне упуте и чланци доступни бесплатно. Супер детаљни постови такође садрже дијелове кода и могу се читати без регистрације, али за њихово коментарисање је потребан бесплатан ДигиталОцеан налог. Више од 2000 чланака покрива готово сваку тему која се може осврнути на веб хостинг и напредније развојне акције.

Одељак Питања и Одговори садржи доста питања, у тренутку писања ове рецензије постоји више од 20.000 питања. Корисници могу да користе поље за претраживање да би истражили већ одговорене теме, а навигација је била лакша уношењем ознака у систем. Ознаке се могу кликнути на веб локацији, тако да ће клик на било коју од њих показати сва повезана питања из прошлости.

Одјељак Пројекти садржи више од 200 пројеката корисника, који се могу бесплатно користити. Други корисници могу да их подржавају, коментаришу и деле, тако да стварне повратне информације могу да се прочитају било којим од њих посећивањем пројекта пројекта.

Коначна пресуда

ДигиталОцеан је поуздан и јефтин ССД провајдер који је већ стекао велики углед у индустрији у последњој деценији. Велики број дата центара нуди флексибилност у одабиру најближе локације података, док велика количина пакета може бити искориштена за планирање трошкова.

Пакети прилагођени ЦПУ-у су велики плус, тако да више власника пројеката који зависе од израчуна могу такође пронаћи поузданог провајдера за пренос података крајњим корисницима. На тржишту можда постоји слична компанија са још јефтинијим ценама, али Дигитал Оцеан је ретка која има добре услуге и ангажовану подршку.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector