ХостМонстер Ревиевс

01.06.2020
Хостинг Ревиевс 'ХостМонстер Ревиевс
0 8 мин.

Такво лудо и привлачно име увек успе да привуче моју пажњу. Кул фактор ХостМонстер-а се не ослања само на његово име. Уместо тога, ослања се на године и дугогодишње искуство, од када је компанија основана још 1996. године. То је 21+ година искуства у пружању услуга услугама веб хостинга. Лако је помислити да ови ветерани у индустрији већ знају сваки чвор и налет веб хостинга и заиста имају своје ствари заједно. Због чега смо мислили да их треба преиспитати и уверити се у то да ли је толико искуства довољно да изађу на врх осталих лидера у индустрији.


ХостМонстер је са седиштем у Прово, Утах, Сједињене Америчке Државе, где сву подршку (телефон, е-пошта и цхат) и руковођење води њихов интерни тим. Недавно је компанију купила група Ендуранце, која поседује друге велике компаније за хостинг и пружају онлине услуге за преко два милиона клијената широм света.

А сада, да видимо шта смо научили!

Преглед ХостМонстер-а

Дакле, шта компанија учи и како се етаблирала након што је око 21 годину? Да ли је ХостМонстер сав тај доживљај ставио на врх других домаћина? Па не баш. Њихове услуге су пристојне, али заправо се не такмиче са новом децом у блоку. Овај тип је већ дуго времена, али млади попут ХостГатор-а, ИнМотион-а и Ситегроунд-а знатно га надмашују у погледу квалитета услуге. Ипак, вриједи их погледати, јер могу понудити неке услуге које ће дугорочно олакшати покретање и управљање вашом веб страницом. Имам прилично мешана осећања у вези са ХостМонстер-ом. Ја ћу их детаљније образложити у поглављима „За и против“.

Планови & Цијене ХостМонстер планова

ХостМонстер има прилично пристојне дељене хостинг планове. Постоје три од којих свака нуди оно што бисте очекивали од не тако паметне компаније. Они такође пружају управљани ВПС хостинг од 19,99 до 59,99 долара, што је фер цена ако водите интернет пословање и требају вам додатне коњске снаге. Али ако желите да изађете на крај, можете проверити и њихове наменске хостинг планове који имају цену од 79,99 до 119,99 долара месечно. У овом ћу се чланку више фокусирати на њихове заједничке хостинг планове, јер то већина људи тражи.

Заједнички хостинг ХостМонстера

 • Основни план – Најједноставнији и најјефтинији план хостинга који ова компанија може да понуди. Подржава једну веб локацију, 5 налога е-поште, 25 поддомена, 50 ГБ простора за складиштење и неограничену пропусност. Можете их добити 4,95 УСД месечно, што није баш најефикасније решење које сам видео.
 • Плус план – Овај план показује нагли скок износа који сте му понудили. Пружа вам подршку за 10 веб локација, 100 налога е-поште и 50 поддомена и долази са 150 ГБ простора за смештај. Ово је прилично импресивно с обзиром да већина компанија пружа подршку за само 2 веб странице у оквиру свог другог плана. Можеш то добити 6,95 долара месечно, што је разумна понуда.
 • Приме план – Ово је ХостМонстер-ов неограничен план дељеног хостинга, који нуди неограничен простор за складиштење, пропусност, веб локације, поддомене и налоге е-поште. На продају је, па можете и овај 6,95 долара месечно. Редовно би вас коштало 14,99 УСД месечно. Такође долази са додатним стварима, попут маркетиншких понуда у вредности од 200 долара и неколико премиум сигурносних опција.

Као и код било ког другог пружатеља услуга хостинга, такође ћете добити бесплатно име домена са било којим од планова које купите.

Ове цене звуче разумно зар не? Ипак, ако се довољно дуго осврћете на тржиште веб хостинга, знате да су чак и у реду цене понекад превише добре да би биле истините. ХостМонстер се не разликује. Они су препуни трикова са ценама које нико не воли. Морате да се пријавите на трогодишњи рок да бисте остварили горе наведене огласе. Иначе ће цене бити много веће. То је лудост? Нагли пораст цене довољан је да искључи већину људи. Такође, ове цене важе само за “нове” пријаве. Ако ћете заиста обновити свој план, мораћете да плаћате „редовну“ надувану цену сваког месеца, што само још више погоршава ову компанију.

Квалитет ових услуга је сасвим пристојан. Учесталост рада сервера пада мало изнад индустријског стандарда, са просјечним искоришћењем од 99,85%. Неких месеци је пао и до 100%, али никада није пао са 99,80%. Као што рекох, ово је довољно пристојно да ваш веб сајт неометано ради, али то није неупадљива изведба. Исто важи и за време учитавања странице.

Просечна веб страница траје око 1050 милисекунди на серверима ХостМонстера што је ниже него што бих очекивао од плана по овој цени. Неке компаније нуде много брже време утовара за долар мање или више. Тако да је вредно погледати око себе ако не желите да се скрасите за 1050 милисекунди.

Корисничка подршка ХостМонстера

Ово је место где ветерани заиста сјаје и показују да знају шта раде и шта њихови купци желе. Нажалост, ХостМонстер не иде тако далеко. Уместо тога, дају нам пристојну, а опет врло недоследну подршку. Иако знају да морају брзо да реагују да би удовољили корисницима. Због тога им не треба више од 5 минута да одговоре на чет. Ова тенденција је ретка код хостинг компанија и требало би је добро поштовати.

Одговори и разговори које ћете добити из разговора са њиховим представницима неће вас тачно изненадити. Али они ће посао обавити.

Једини проблем са ХостМонстер-овом корисничком подршком је чињеница да они захтевају да прођете поступак верификације пре него што заиста можете да разговарате са неким. Потребно је доста времена да се то уради, што би многе кориснике могло искључити. Ови позадински чекови су добијали мешовите критике од корисника, тако да не могу рећи да ће увек бити тако поуздани. Будите опрезни и направите своје истраживање ако желите да сарађујете са овом компанијом.

За и против употребе ХостМонстера

Имао сам велику наду у ове ветеране и видео сам њихове услуге као робусне и поуздане, али је важно да наша мишљења и одлуке заснивамо на чињеницама. Па, да видимо како се моји мешани осећаји и мишљења о ХостМонстер-у надовезују на закључак.

Наше искуство са ХостМонстер-ом је прилично пристојно, мада њихове цене остављају много тога за пожељети. Овде ствари постају занимљиве, док покушавамо да откријемо негативности коришћења ХостМонстер-ових услуга.

Прос

 • Брз одговор корисничке подршке – Свиђа ми се када компанија третира сваког свог клијента као главни приоритет. За то им дајемо новац, зар не? ХостМонстер се одлично сналази у том погледу и реагује врло брзо након што прођете кроз дуги процес верификације. Иако би требало да погледате и неколико корисничких рецензија о томе.
 • Солидне безбедносне опције – ХостМонстер има лепу линију сигурносног софтвера који ће вам помоћи у борби против најчешћих претњи веб локацији. ВордПресс веб локације су једне од најчешће хакованих, и важно је да имате сву заштиту коју можете добити. За то, ХостМонстер нуди функције као што су ССХ приступ, Хотлинк заштита, редовне сигурносне копије веб локације и Ассамин Спам Ассассин.
 • Брзо подешавање рачуна и лако скалирање – Постављање рачуна на ХостМонстер-у не траје дуго и активираће се убрзо након што завршите са поступком. Када имате приступ свом хостингу и требају вам додатни ресурси сервера или бисте желели надоградити на нешто боље, то можете учинити у неколико кликова. Провера се врши одмах.

Цонс

 • „Стандардни“ трикови са ценама – Оглашене цене су погрешне. Они захтевају да се пријавите на рок од 36 месеци, што је моћно велико наређење. Ако бисте отишли ​​за годину дана мање, основни план ће ићи до 5,95 долара месечно. Ако бисте радије отишли ​​са једногодишњом претплатом, основни план ће вас коштати 6,95 долара месечно. У основи, ово је начин на који ће ХостМонстер рећи да ћете платити цену новца који желе, без обзира на све. Ово је прилично мучно с обзиром на то да већина компанија то ради. ХостМонстер није научио од људи који су били разочарани након 21 године.
 • Резервне копије нису бесплатне– Обећавају да ћете добити резервне копије и заиста хоћете. Одмах након што месечно платите 1,99 долара за то. Ох да, пао си на то!
 • Скривене накнаде – Наравно, постоји кратак период када можете тражити новац назад. Велики. Али ако сте за услугу хостинга на ХостМонстеру отприлике годину дана, ствари ће се побркати. Како се испоставило, ваш домен неће бити бесплатан након што откажете рачун. Нема бесплатних услуга са ХостМонстер-ом као што се чини, па ћете морати отказати велику цијену ако откажете услугу. Тако би ХостМонстер хтео да каже да ће вас дефинитивно претворити у своју краву готовине и млеко вас, било да вам се свиђа или не.
 • Просечна услуга за пуно новца – Једном када се суочите са триковима за одређивање цена ХостМонстера, можете наставити са својим животом и покренути већ своју проклету веб страницу. Ако не користите никакве додатне услуге, биће вам добро само ако плаћате месечну цену. Али мени се 4,95 долара чини превише са трогодишњим уговором. Сложићете се и за просечну брзину продужења и брзине учитавања страница, док постоје компаније које нуде много више.

Закључак

Након што сам добио осећај за ХостМонстер-ове услуге, не питам се зашто су успели да остану испод радара дуже од 21 годину. То што сте добили за новац који плаћате уопште није лоше, али није довољно са толико много конкурената који нуде боље, брже и поузданије услуге за мање новца.

Укратко, не бих препоручио употребу ХостМонстер-а. Боље вам је да проверите шта се ИнМотион, ХостГатор или СитеГроунд догађа, јер су по мени најбоље играчи. Њихове услуге су супериорне у односу на све што ХостМонстер може смислити, и по квалитету и по цени, тако да о томе нема никакве сумње. ХостМонстер није довољно добар.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector