10 Penyedia Hosting Terbaik yang Menawarkan Sijil SSL Percuma

terbaik-web-hosting-percuma-ssl


Setelah selesai membuat laman web, langkah seterusnya adalah memilih syarikat hosting di mana anda boleh menerbitkannya secara dalam talian. Dalam artikel ini kami akan menunjukkan kepada anda penyedia hosting terbaik di mana anda boleh menjadi tuan rumah laman web anda dan yang menawarkan SSL percuma.

Keselamatan sangat penting, terutama dalam dunia digital ini. Fungsi yang paling popular dan senang digunakan yang membolehkan melayari laman web yang selamat adalah sijil SSL.

Dalam artikel ini, kami akan mengkaji hos teratas yang menawarkan SSL percuma dan akan membantu anda memahami mengapa anda sebenarnya memerlukan dan sijil SSL. Tetapi pertama, berikut adalah senarai penyedia hosting dengan penilaian tertinggi kami:

10 Perkhidmatan Hosting Teratas yang Menawarkan SSL Percuma

Syarikat hosting yang akan kami ulas dalam artikel ini adalah yang berikut:

 1. HostGator – dari $ 2.75 / bulan
 2. BlueHost – dari $ 3.95 / bulan
 3. Dalam gerakan – dari $ 3.99 / bulan
 4. iPage.com – dari $ 1.99 / bulan
 5. A2Hosting – dari $ 3.92 / bulan
 6. Tapak Tapak – dari $ 3.95 / bulan
 7. GreenGeeks – dari $ 2.95 / bulan
 8. Hostinger – dari $ 0.80 / bulan
 9. DreamHost – dari $ 2.59 / bulan
 10. Laluan Awan – dari $ 10 / bulan

Tetapi anda mungkin bertanya kepada diri sendiri apa itu sijil SSL, dan mengapa anda memerlukannya untuk melindungi laman web anda?

Sepanjang menginangi ulasan, dalam artikel ini kita akan merangkumi topik berikut juga:

 1. Apa itu Sijil SSL?
 2. Bagaimanakah ia berfungsi?
 3. Berapa harganya?
 4. 10 perkhidmatan hosting teratas yang menawarkan SSL percuma.

Apabila kita sampai di akhir artikel ini, anda akan mendapat pemahaman yang baik tentang apa itu SSL, bagaimana ia digunakan dan di mana anda boleh mendapatkannya dengan lebih sedikit wang atau secara percuma. Tetapi sekarang, mari kita mulakan dengan bahagian pertama:

Apa itu Sijil SSL dan Mengapa Anda Memerlukannya?

Pada asasnya, sijil SSL adalah alat yang menjadikan setiap laman web yang menggunakannya, lebih selamat dan siap jika seseorang mungkin mencuba merampasnya. Tetapi mari kita jelaskan di sini sedikit.

Hari-hari ini, Google akan memaparkan laman web yang TIDAK menggunakan sijil SSL sebagai TIDAK SELAMAT. Anda tidak mahu menjadi orang yang memiliki laman web sedemikian. Ada kemungkinan tidak ada yang salah semasa laman web anda dalam talian. Tetapi reputasi anda harus menderita.

Semua atau sebahagian besar pelawat anda akan merasa tidak selesa semasa menggunakan laman web anda. Dan itu boleh menyebabkan masalah lain, seperti kehilangan lalu lintas yang berpotensi. Ini bukan sesuatu yang ingin berlaku oleh pemilik laman web.

Dan adakah anda benar-benar ingin mengambil kesempatan bahawa tidak ada perkara buruk yang mungkin berlaku? Itu kenyataan yang berani. Oleh itu, lebih baik jika anda memasang SSL di laman web anda.

Tetapi bagaimana seseorang dapat mengetahui sama ada anda memasang SSL atau tidak? Ini cukup mudah. Mana-mana laman web yang TIDAK mempunyai SSL terpasang, muncul dengan protokol HTTP di bar URL.

Sekiranya laman web anda menggunakan sijil SSL, maka HTTPS protokol akan digunakan di bar alamat. Oleh itu, sesiapa sahaja boleh mengetahui perbezaannya dengan mudah, hanya dengan mencari URL laman web tertentu.

Terdapat satu lagi sebab mengapa SSL menjadi penting. Ini tidak berkaitan dengan keselamatan, tetapi masih penting jika anda mahu laman web anda berkembang maju. Google dan mesin pencari lain juga, akan mendapat kedudukan lebih tinggi dari laman web yang menggunakan SSL. Sekiranya anda ketinggalan menggunakannya, kedudukan dan trafik dalam talian anda harus menderita.

Sekarang setelah anda mengetahui apa itu SSL dan mengapa ia penting untuk mana-mana laman web, mari kita lihat bagaimana ia berfungsi:

Bagaimana SSL Berfungsi?

Fokus setiap SSL adalah pada penyulitan data. Idea asasnya adalah menyulitkan setiap pertukaran data / maklumat yang dibuat oleh pengunjung dengan laman web tertentu. Ini sangat penting terutamanya jika anda memiliki laman web yang berfungsi dengan log masuk dengan data sensitif. Jenis lain jika laman web yang sangat bergantung pada SSL adalah laman web e-dagang (kedai / pasar dalam talian).

Untuk membantu anda memahami bagaimana proses ini berjalan, mari kita bayangkan senario buatan: katakan anda adalah pemilik kedai dalam talian yang menjual bahagian komputer.

Anda tahu bagaimana proses membeli sesuatu dalam talian berfungsi, jadi dalam contoh ini, kami akan menumpukan perhatian pada pengendalian pembayaran. Di sinilah SSL benar-benar melangkah masuk.

Oleh itu, salah seorang pelanggan anda memutuskan untuk membeli tetikus. Tetapi sebelum dia akan menerima barang itu, dia perlu membayarnya. Ini adalah proses standard untuk kebanyakan kedai web. Mungkin ada banyak kaedah untuk dia melakukan pembayaran, tetapi buat masa ini, kami akan mengikuti kaedah pembayaran kad kredit / debit yang terkenal.

Untuk dapat membayar harga tetikus, pelanggan terlebih dahulu harus memasukkan maklumat kad kreditnya dalam borang permintaan yang muncul di halaman pembayaran. Apabila dia memasukkannya dan menekan butang bayar, pelanggan selesai dengan pembelian.

Tetapi bagaimana anda dapat memastikan bahawa tiada siapa di antara laman web anda dan pelayan tujuan (yang mengendalikan pembayaran) akan mengakses data kad kredit sensitif ini? Di sinilah sijil SSL masuk. Semua data yang dimasukkan, akan dienkripsi oleh SSL di tangan. Dengan cara ini, tidak ada orang lain selain anda (kedai) dan pemproses pembayaran yang dapat mengakses atau merampas maklumat penting ini.

Proses ini sama untuk pertukaran data jenis lain, untuk maklumat masuk juga. Tetapi anda mungkin bertanya kepada diri sendiri jika anda tidak memiliki laman web yang memerlukan butiran log masuk atau anda tidak menjual apa-apa, adakah anda masih memerlukan sijil SSL?

Jawapannya: Ya, betul! Kenapa? Beberapa sebab di sebalik ini disenaraikan di atas pada tajuk sebelumnya, tetapi selain itu, mana-mana laman web mesti mempunyai SSL kerana setiap laman web pada suatu ketika akan melakukan semacam pemindahan data. Ini adalah bagaimana web berfungsi. Oleh itu, mempunyai SSL tidak akan merosakkan laman web anda. Ia akan membantunya berkembang lebih jauh.

Berapakah kos SSL?

Dalam kebanyakan kes, untuk mendapatkan sijil SSL anda perlu membayar langganan bulanan. Ini boleh berharga dari mana saja antara $ 50 hingga $ 200 setiap tahun. Terdapat versi yang harganya lebih tinggi.

Oleh kerana dalam artikel ini kita berbicara tentang sijil SSL percuma yang disertakan dengan perkhidmatan hosting, kami akan menyenaraikan 10 syarikat hosting terbaik yang menawarkan sijil SSL percuma.

Tidak setiap rancangan hosting memberi anda akses ke sijil SSL percuma, tetapi setiap syarikat dalam artikel ini mempunyai beberapa jenis hosting yang sesuai. Oleh itu, kita akan membincangkan rancangan hosting yang menawarkan SSL percuma.

Ulasan Host Terbaik dengan SSL Percuma

Di bawah ini anda akan mendapat tinjauan terperinci bagi setiap syarikat hosting yang menawarkan sijil SSL percuma dengan beberapa rancangan hosting mereka.

1. HostGator

hostgator-free-ssl-sijil

HostGator

HostGator adalah syarikat dari USA yang kebanyakannya memasarkan dirinya sebagai perkhidmatan hosting yang murah. Dan itu betul. Perkhidmatan yang mereka tawarkan datang dengan harga yang sangat rendah, yang paling rendah dalam artikel ini di antara syarikat lain. Tetapi persoalannya: adakah berbaloi jika harganya murah? Untuk menjawabnya dengan segera: YA, sangat berbaloi. Kenapa? Kita akan lihat di bawah:

Sebagai permulaan, HostGator, seperti syarikat lain dalam senarai ini, juga menyediakan hosting bersama dalam 3 pakej berasingan. Berita baiknya, bahawa ketiga-tiganya termasuk sijil SSL secara percuma.

Pelan pertama yang disebut Rancangan Hatchling berharga $ 2.75 / bulan. Ini membolehkan anda menghoskan 1 laman web untuk harga ini. Seperti yang saya nyatakan, SSL disertakan secara percuma dalam rancangan ini, begitu juga dengan 2 rancangan lain. Lebar jalur tidak dihitung untuk membolehkan banyak pengunjung pada masa yang sama.

Baby Plan adalah pakej kedua. Yang ini berharga $ 3,95 bulanan. Anda mendapat domain tanpa had untuk hosting bersama dengan lebar jalur dan storan yang tidak dimeterai.

Pelan paling mahal, Rancangan Perniagaan, berharga $ 5.95 setiap bulan. Sekiranya anda memilih yang satu ini, anda akan menerima alamat IP khusus dan alat SEO percuma untuk membantu meningkatkan kedudukan laman web anda dalam hasil carian.

Perkara terbaik mengenai rancangan ini adalah keupayaan untuk menaik taraf ke SSL Positif. Apakah maksud ini? Sekiranya anda menggunakan pilihan ini, logo meterai laman web akan dipaparkan pada susun atur laman web anda, yang memberitahu pengunjung anda bahawa mereka berada dalam persekitaran yang selamat. Ciri ini juga disokong oleh jaminan $ 10K. Oleh kerana anda memerlukan host yang dilengkapi dengan SSL percuma, HostGator adalah calon yang baik memandangkan ciri hebat ini yang disediakan secara percuma.

3. BlueHost

bluehost-free-ssl-sijil

BlueHost

BlueHost adalah salah satu syarikat hosting paling terkenal yang pernah ditubuhkan. Ada kemungkinan besar anda telah melihat iklan atau semacam bahan pemasaran yang berkaitan dengan BlueHost. Banyak orang dan organisasi mengesyorkan mereka sebagai penyedia hosting untuk laman web kecil dan besar. Mari lihat apa yang mereka tawarkan:

Sekiranya kita bercakap mengenai hosting, mereka membuat anda diliputi dalam pelbagai cara. Sebagai contoh, mereka menawarkan hosting bersama (paling popular), VPS, hosting, hosting pelayan khusus, hosting WordPress dan lain-lain. Buat masa ini, kita akan membincangkan rancangan hosting bersama yang berfungsi untuk kebanyakan pengguna. Ini terdapat dalam 3 rancangan berasingan. Anda akan melihat dalam artikel bahawa perkara ini agak biasa.

Asas: Ini adalah rancangan hosting bersama yang pertama, dan ia berharga $ 3,95 setiap bulan. Ia menyokong hosting untuk 1 laman web tunggal. Ciri-ciri berikut semuanya ditambahkan pada pakej ini: 50 Gb ruang penyimpanan SSD, lebar jalur yang tidak dimeterai, prestasi standard, 1 nama domain percuma, 25 sub-domain, dan 5 domain terparkir. Dan ya, sijil SSL percuma juga ditambahkan di sini. Sebenarnya, sebuah SSL hadir dalam ketiga-tiga rancangan hosting bersama.

Tambahan: Ini adalah rancangan kedua yang berharga $ 5.95 / bulan dan ciri-cirinya ditingkatkan dari rancangan pertama. Anda mendapat akses untuk mengehoskan sebilangan besar laman web dengan ruang penyimpanan SSD tanpa had. Sub-domain terparkir dan juga tidak terhad untuk ditambahkan ke akaun anda.

Pelan ini memberi anda sesuatu yang lain juga. Anda menerima $ 200 untuk kredit iklan untuk tujuan pemasaran. Sekiranya anda ingin memasarkan laman web anda dengan cara yang lebih cekap dan pantas, kredit $ 200 ini akan sangat membantu.

Pilihan Plus: Rancangan hosting bersama ketiga dan terakhir dari BlueHost berharga $ 5,95 bulanan. Ya, itu harganya, tidak ada kesalahan. Anda mungkin berfikir bahawa rancangan ke-3 lebih mahal daripada yang kedua, bukan? Nah, dalam kes BlueHost, itu tidak benar. Pelan ini hadir dengan harga yang sama dengan yang sebelumnya, tetapi dengan beberapa penambahan baru.

Sekiranya anda menyemak halaman rasmi, anda akan melihat bahawa ini adalah rancangan yang disyorkan yang digunakan oleh kebanyakan orang. Dan itu adalah untuk alasan yang baik. Selain semua ciri dari rancangan sebelumnya, anda juga mendapat 1 SpamExperts, 1 fitur Privasi Domain, dan 1 CodeGuard Basic. Apakah penambahan baru ini?

Sudah tentu, SpamExperts adalah alat anti-spam untuk menghantar e-mel. Privasi Domain akan memastikan maklumat peribadi anda yang dipautkan ke laman web anda disembunyikan dari web. Anda sebenarnya tidak mahu maklumat peribadi di luar sana. CodeGuard adalah alat yang menjaga sandaran harian automatik dan menyimpannya sebagai versi yang berbeza. Ini akan membolehkan anda memulihkan laman web ke versi lama dalam masa yang singkat.

Pelan terbaik dan paling berpatutan dari BlueHost adalah rancangan ketiga yang disebut Choice Plus. Dengan harga yang sama dengan pakej kedua, anda mendapat beberapa pilihan tambahan dan hosting yang cekap.

3. InMotion Hosting

inmotion-hosting-free-ssl-sijil

Hosting InMotion

InMotion Hosting adalah syarikat yang berpusat di AS yang pertama kali ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 2 orang profesional. Ia dengan cepat menjadi pilihan popular bagi mereka yang memerlukan perkhidmatan hosting web yang ringkas tetapi cekap.

InMotion menawarkan perkhidmatan hosting bersama yang terbahagi kepada 3 rancangan berasingan. Mereka datang dengan harga berikut:

 • Pelancaran: $ 3.99 / bulan. Ini adalah rancangan asas pertama, tetapi ia menawarkan ciri hebat untuk laman web baru: nama domain percuma, sokongan untuk 2 laman web, ruang cakera tanpa had, lebar jalur dan akaun e-mel dan juga ciri lain.
 • Kuasa: $ 5.99 / bulan. Pelan ini menyokong 6 laman web dalam 1 akaun tunggal dan memberi anda prestasi 2x berbanding dengan rancangan pertama. Selebihnya sama.
 • Pro: $ 13.99 / bulan. Pelan peringkat tertinggi membolehkan anda mengehoskan jumlah laman web tanpa had dalam 1 akaun tunggal dan juga dilengkapi dengan sokongan pro-level dan 4x prestasi rancangan pertama.

Tetapi mungkin anda berfikir, di mana sijil SSL? Ini adalah bahagian terbaik mengenai InMotion Hosting: setiap rancangan hosting bersama, malah yang asas, memberi anda akses ke sijil SSL secara percuma. Anda tidak perlu membayar apa-apa selain harga pakej hosting.

Idenya adalah, bahawa untuk $ 3,99 bulanan, anda mendapat perkhidmatan hosting web yang hebat, bersama dengan sijil SSL percuma untuk 2 laman web. Itu bagus, yang diambil kira oleh kebanyakan orang ketika memilih InMotion daripada syarikat hosting lain.

4. iPage

ipage-free-ssl-sijil

iPage.com

iPage sedikit berbeza dengan syarikat lain dalam senarai ini. Daripada membagi hosting dalam 3 paket terpisah, iPage menawarkan 1 paket yang sesuai dengan setiap keperluan. Ini adalah pendekatan yang berbeza, tetapi masih berfungsi dengan baik. Rancangannya berharga hanya $ 1.99 / bulan jika anda membayar sekurang-kurangnya 1 tahun ke depan.

Apa yang anda akan dapat dengan harga ini? Hampir semua yang diperlukan untuk mengehos laman web. Untuk maklumat lanjut, lihat senarai ini di bawah:

 • Ruang cakera tanpa had menggunakan SSD
 • Lebar jalur yang boleh diskalakan, mengikut keperluan anda.
 • Nama domain tanpa had, yang bermaksud laman web tanpa had untuk hosting.
 • Nama domain percuma, jika anda membayar selama 1 tahun di muka.
 • Sijil SSL percuma – tepat apa yang anda perlukan.
 • Pembina laman web percuma: alat seret dan lepas yang membolehkan anda membuat laman web dalam beberapa minit. Ia dilengkapi dengan templat yang dioptimumkan untuk penggunaan mudah alih.
 • Pemasangan WordPress 1-klik.
 • Ciri e-dagang termasuk (integrasi PayPal, keranjang belanja dll.)
 • Panel kawalan yang dibuat khas.
 • Tutorial untuk membantu anda memulakan.
 • Sistem sokongan pelanggan terkemuka melalui telefon dan sembang.
 • Pilihan lain juga, senarai itu berterusan.

Ini adalah ciri terpenting yang akan ditawarkan oleh iPage kepada anda dengan harga yang disebutkan di atas.

Perlu diingat, bahawa iPage juga menjual sijil Comodo SSL dengan harga $ 35.99 / tahun. Harga biasa antara $ 50 hingga $ 200 selama setahun.

Pelan hosting bersama IPage adalah yang terbaik bagi mereka yang memerlukan perkhidmatan untuk laman web bersaiz kecil hingga sederhana. Ciri-ciri yang mereka tawarkan sangat sesuai untuk laman web seperti itu. Tetapi jika anda mempunyai laman web yang sudah besar dan popular dengan beratus-ratus ribu pelawat (atau lebih banyak lagi), lebih baik mencari rancangan hosting yang lebih kompleks.

Mereka juga menawarkan perkhidmatan hosting khusus dan VPS dengan lebih banyak sumber untuk harga yang berpatutan. Keselamatan terjamin di sini juga, sijil SSL tersedia secara percuma dengan rancangan ini.

5. A2Hosting

sijil a2hosting-free-ssl

A2Hosting

A2Hosting adalah pilihan yang popular di kalangan pemilik laman web. Bukan pemain yang paling terkenal dalam perniagaan, tetapi perlu disebut kerana ia dilengkapi dengan rancangan hosting yang hebat dengan harga yang cukup murah. Matlamat utama dengan A2Hosting adalah untuk menawarkan perkhidmatan hosting pantas untuk sesiapa sahaja.

Syarikat ini menawarkan jenis perkhidmatan hosting berikut:

 • Hosting bersama – versi paling popular di sini juga.
 • Hosting WordPress terurus – penambahan hebat. Popular untuk laman web berasaskan WP.
 • Hosting reseller – serupa dengan hosting bersama, tetapi dengan kemungkinan mempunyai pelanggan anda sendiri.
 • Hosting khusus
 • Pengehosan VPS

Pelan hosting bersama adalah perkhidmatan yang paling banyak digunakan, jadi kami akan membincangkan jenis hosting ini.

Setiap rancangan dilengkapi dengan sijil SSL percuma yang disertakan dalam pakej. Jadi, tidak kira rancangan mana yang anda pilih, keselamatan laman web anda akan terjamin.

Saya akan bercakap mengenai rancangan kedua yang ditawarkan oleh A2Hosting. Ini adalah rancangan mereka yang paling popular dan dengan alasan yang baik. Ia dipanggil Swift, dan harganya $ 4.90 / bulan. Ya, ia cukup murah. Tetapi apa yang akan anda terima untuk harga ini?

Contohnya, mereka memberi anda akses ke laman web tanpa had untuk hosting dalam satu akaun dengan penyimpanan dan pemindahan data tanpa had. Ini semua disokong oleh pemacu SSD moden untuk kelajuan memuatkan laman web yang lebih pantas.

Panel kawalan yang mereka tawarkan adalah cPanel tradisional. Ini adalah aspek yang baik kerana jika anda telah menggunakannya pada masa lalu (yang mungkin), anda tidak perlu mempelajari panel kawalan baru dari awal. Walaupun ini adalah profesional, hanya mempertimbangkan apa yang anda perlukan. Dengan syarikat lain, panel kawalan yang dibuat khas dapat menjadi lebih baik. Jadi, ia sangat bergantung pada citarasa seseorang.

Berbanding dengan syarikat lain, A2Hosting mempunyai pilihan hebat lain yang termasuk dalam sebarang rancangan, bukan hanya yang satu ini: Jaminan wang dikembalikan bila-bila masa. Betul, anda boleh memilih bayaran balik pada bila-bila masa, bukan hanya dalam 30 hari pertama seperti kebanyakan perkhidmatan.

6. SiteGround

laman web-bebas-ssl-sijil

Tapak Tapak

SiteGround adalah syarikat hosting yang berkembang besar dalam beberapa tahun kebelakangan. Sama seperti banyak pilihan lain dalam senarai ini, SiteGround juga memungkinkan anda memilih antara banyak jenis perkhidmatan hosting: hosting bersama, hosting VPS, hosting khusus, hosting reseller, hosting perusahaan dan juga hosting WooCommerce untuk kedai dalam talian.

Pelan hosting bersama SiteGround sangat sesuai untuk laman web bersaiz kecil hingga sederhana. Ini kerana ruang simpanan terhad dan sesuai untuk sebilangan pengunjung bulanan. Tetapi seperti ini, hosting bersama mempunyai semua yang diperlukan oleh laman web bersaiz kecil atau sederhana. Mari lihat mengapa.

Sebagai permulaan, semua rancangan yang mereka tawarkan dilengkapi dengan beberapa ciri penting. Ini terdiri daripada item berikut:

 • Sokongan pelanggan 24 × 7
 • Trafik tanpa had dan pangkalan data MySQL tanpa had
 • Akses cPanel dan SSH kerana dapat bekerja di laman web anda dari jauh
 • Sandaran harian percuma
 • CDN Cloudflare percuma untuk lebih keselamatan
 • Akaun e-mel profesional percuma
 • Dan akhir sekali: sijil SSL percuma untuk semua laman web yang dihoskan dengan SiteGround

3 rancangan hosting bersama dibahagikan dengan cara ini:

 1. StartUp: $ 3,95 / bulan – sesuai untuk kira-kira 10,000 pelawat bulanan
 2. GrowBig: $ 5,95 / bulan – dibuat untuk bekerja dengan 25,000 pelawat bulanan
 3. GoGeek: $ 11.95 / bulan – menyokong 100,000 pelawat bulanan

Setiap rancangan, tidak kira sama ada hosting bersama atau tidak, disertakan dengan pembina laman web percuma bagi mereka yang memerlukan cara cepat dan mudah untuk membuat laman web. A2Hosting menjanjikan masa operasi 99,99% untuk semua laman web yang dihoskan pada rancangan mereka. Ini adalah suatu keharusan bagi semua perkhidmatan hosting web moden.

7. GreenGeeks

greengeeks-free-ssl-sijil

GreenGeeks

Ini adalah pilihan ke-7 dalam senarai 10 perkhidmatan hosting teratas yang menawarkan SSL percuma. Dan seperti pilihan kami sebelumnya, syarikat ini juga memenuhi keperluan SSL percuma. Setiap rancangan hosting yang ditawarkan GreenGeeks disertakan dengan sijil SSL percuma di dalam kotak. Pelan peringkat lebih tinggi, juga membolehkan anda menggunakan SSL wildcard Let’s Encrypt.

Versi sijil SSL ini disediakan oleh Let’s Encrypt, pihak berkuasa sijil sumber terbuka dan bebas. Ia berfungsi paling baik dengan laman web peribadi yang lebih kecil yang mempunyai lebih sedikit pelawat. Tetapi untuk laman web seperti itu, sangat efisien.

GreenGeeks juga menawarkan sijil SSL tradisional, dengan meterai kepercayaan dan jaminan juga. Pilihannya adalah pilihan anda yang mana yang terbaik untuk anda. Untuk laman web yang lebih besar, SSL premium lebih baik, kerana disokong oleh jaminan nilai $ 10K. Nilai ini boleh meningkat bergantung pada kes khusus anda.

Pelan hosting yang paling banyak dikongsi yang ditawarkan oleh GreenGeeks dipanggil Ecosite Starter. Pelan ini berharga $ 2.95 setiap bulan. Ini adalah rancangan hosting bersama pertama, tetapi nilai terbaik untuk wang anda. Ia merangkumi semua ciri berikut:

 • Ruang simpanan SSD tanpa had.
 • Lebar jalur tidak terhad.
 • Akaun e-mel tanpa had.
 • Domain tanpa had untuk hosting (ya, dalam pakej permulaan)
 • Sijil SSL dan CDN percuma.
 • Alat pembina laman web percuma.
 • Pemindahan dan sandaran laman web percuma.
 • Pangkalan data MySQL tanpa had untuk pengendalian data yang lebih cekap.
 • cPanel dan Softaculous (perisian yang membolehkan anda memasang semua jenis aplikasi web dengan mudah ke laman web anda)
 • Pematuhan PCI. Ini sangat membantu jika anda merancang untuk melancarkan kedai dalam talian.

8. Hostinger

hostinger-free-ssl-sijil

Hostinger

Ini adalah syarikat yang berpusat di Eropah yang hadir dengan harga rendah untuk ciri-ciri mewah. Sesuatu yang benar-benar menonjol dengan Hostinger adalah sokongan pelanggan. Mereka menyediakan sokongan e-mel standard melalui tiket, serta sembang langsung dan sokongan telefon.

Pasukan yang menjaga ini adalah yang terbaik. Mereka menjawab anda dalam beberapa minit (senario terburuk) dan mengetahui semua yang ada mengenai hosting web dan perkhidmatan Hostinger. Dalam kebanyakan kes, mereka dapat mencari jalan keluar untuk masalah tertentu dalam beberapa minit. Setiap pelanggan sangat berpuas hati dengan perkara ini.

Tetapi bagaimana dengan keselamatan platform? Hostinger menawarkan hosting bersama seperti kebanyakan syarikat di luar sana. Satu-satunya rancangan (rancangan hosting bersama) yang menawarkan sijil SSL percuma adalah yang ketiga yang disebut Perniagaan. Anda mungkin berfikir bahawa ini bukan urusan terbaik ketika itu. Tetapi izinkan saya memberitahu anda berapa harga untuk rancangan ini: $ 3,95 / bulan. Ya, itu adalah rancangan hosting bersama ke-3 tertinggi, dan ini murah.

Bersama sijil SSL percuma, anda juga mendapat ciri berikut:

 • Ruang cakera tanpa had dengan pemacu SSD
 • Lebar jalur tidak terhad
 • Pangkalan data MySQL tanpa had
 • Nama domain percuma sebagai tambahan
 • Sandaran automatik harian percuma & sandaran mingguan juga
 • Akaun e-mel tanpa had
 • Pembina laman web moden yang mesra pengguna
 • Sokongan terkemuka 24 × 7
 • Panel kawalan yang mudah digunakan khas
 • Pengurusan DNS
 • Domain terparkir tanpa had dan 100 sub-domain setiap akaun
 • FTP melalui SSL – kaedah pemindahan fail yang lebih selamat
 • Pemasang 1-klik untuk lebih daripada 100 aplikasi
 • Hosting WordPress terurus
 • Dan kebaikan lain … (Saya tidak akan menyenaraikan semuanya)

Sesuatu yang dilakukan Hostinger dengan sangat baik, adalah untuk membantu pengguna barunya memahami bagaimana pengurusan laman web berfungsi. Mereka mempunyai laman web khusus, di mana anda dapat mencari semua jenis catatan blog dan tutorial (bahkan video) tentang bagaimana anda dapat mengurus laman web anda dengan lebih berkesan. Contohnya, video mengenai cara menggunakan WordPress (atau CMS lain) untuk mengembangkan laman web anda dan mewujudkan perniagaan dalam talian yang mampan.

9. DreamHost

dreamhost-free-ssl-sijil

DreamHost

Syarikat ini terkenal dengan kemampuan hosting WordPress. Ya, fokus utama untuk perkhidmatan ini adalah untuk menawarkan hosting WordPress terbaik yang anda dapati dalam talian. Lihat sahaja semua perkhidmatan hosting yang mereka ada:

 • Hosting bersama untuk WordPress
 • Hosting WordPress terurus
 • Hosting WooCommerce (masih berdasarkan WP)
 • Pengehosan bersama yang sederhana
 • Pengehosan VPS
 • Hosting khusus
 • Pengehosan awan

Buat masa ini, kami akan melihat keupayaan hosting bersama tradisional yang ditawarkannya. Anda akan gembira mengetahui, bahawa kedua-dua rancangan hosting bersama yang disediakan oleh DreamHost, menawarkan sijil SSL percuma. Pelan terbaik adalah yang kedua disebut Shared Unlimited.

Ini berharga $ 7.95 / bulan. Ia sedikit lebih mahal daripada tawaran syarikat lain, tetapi harganya sepadan. Contohnya, anda mendapat laman web tanpa had di akaun untuk dihoskan. Pelan ini juga memberi anda satu nama domain percuma yang termasuk dalam harga.

Penyimpanan dikendalikan dengan pemacu SSD, yang tidak terhad bersama dengan lalu lintas yang disokong. WordPress diprapasang sekiranya anda memerlukannya. Pelan ini dibayar pada setiap tahun dan bulanan juga. Dengan cara ini, jika anda mahu, anda boleh membayar selama sebulan untuk mencuba perkhidmatan tersebut, dan jika anda tidak menyukainya, mereka memberi anda jaminan wang dikembalikan selama 97 hari.

Secara keseluruhan, semua yang anda perlukan, termasuk dalam rancangan hosting bersama ini.

10. Cloudways

cloudways-free-ssl-sijil

Laluan Awan

Cloudways adalah syarikat hosting yang berfungsi dengan baik untuk laman web kecil dan besar juga. Mereka mempunyai pelbagai jenis pakej hosting, tetapi kami akan memberi tumpuan kepada yang paling popular dalam ikhtisar ini.

Oleh kerana kita bercakap mengenai hosting untuk setiap orang, saya akan merangkumi 2 rancangan pertama dari Cloudways: DO1GB dan DO2GB.

Pelan pertama berharga $ 10 setiap bulan dan anda mendapat semua ciri berikut: storan SSD 25 GB, lebar jalur 1 TB, papan pemuka pengurusan akaun, CDN, sokongan 24 × 7 dan RAM 1 GB. Untuk laman web permulaan, ini lebih daripada cukup.

Pelan kedua berharga $ 22 / bulan. Sumber ditingkatkan berbanding dengan rancangan pertama. Anda mendapat RAM 2 GB, lebar jalur 2 TB, storan 50 GB, dan ciri lain dari pakej pertama.

Soalan yang paling penting adalah: adakah Cloudways menawarkan sijil SSL percuma? Jawapan ringkasnya adalah Ya, memang begitu. Ia menggunakan SSL percuma Let’s Encrypt untuk setiap rancangan hosting, yang bermaksud bahawa sebarang sijil adalah percuma untuk digunakan.

Kami telah melalui semua syarikat hosting dalam senarai kami. Seperti yang anda lihat, semuanya akan memberi anda sijil SSL percuma.

Kesimpulannya

Mari kita kaji semula dengan cepat apa yang kita bincangkan:

 1. Anda tahu apa itu sijil SSL dan mengapa penting untuk memasangnya di laman web anda, tidak kira jenis laman web yang anda miliki.
 2. Selepas itu, anda dapat mengetahui bagaimana SSL berfungsi di mana-mana laman web. Untuk memahaminya dengan lebih mudah, saya memberikan contoh kecil di mana kedai dalam talian memanfaatkan sijil SSL.
 3. Bahagian seterusnya adalah untuk membincangkan semua 10 perkhidmatan hosting terbaik yang memberi anda akses ke sijil SSL percuma.

Langkah seterusnya adalah milik anda. Untuk memutuskan syarikat hosting mana yang terbaik untuk anda, anda mesti memikirkan keperluan tertentu yang dimiliki oleh laman web anda. Sebagai contoh, laman web yang lebih kecil dapat menggunakan rancangan hosting yang lebih sederhana dengan lebih sedikit fitur. Tetapi laman web yang lebih kompleks yang mempunyai banyak pengunjung bulanan, memerlukan rancangan peringkat lebih tinggi dengan lebih banyak sumber.

Perkara lain yang perlu difikirkan adalah matlamat laman web anda. Sekiranya anda mengetahui perkara ini, anda akan berada dalam keadaan yang lebih baik untuk mencari perkhidmatan hosting terbaik yang disertakan dengan sijil SSL percuma.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map