15 Penyedia Hosting Web Pangkalan Data MySQL Terbaik

best-hosting-mysql-pangkalan data-2019


Mengapa Anda Memerlukan Hosting MySQL? Cara Mencari Yang Terbaik?

Pemilik laman web yang menjalankan laman web besar biasanya bergantung pada pangkalan data. Ini menjadikannya lebih mudah untuk berurusan dengan beratus-ratus atau ribuan kandungan halaman web yang tersedia. Dengan cara ini, tidak perlu membuka setiap halaman untuk mengemas kini kandungan dan susun aturnya juga tetap sama. Ini disebut laman web dinamik atau laman web berdasarkan pangkalan data di mana data diambil terus dari pangkalan data setiap kali pengguna membuka laman web.

Setiap maklumat boleh diakses di satu tempat dan anda juga dapat mengumpulkan seluruh pasukan untuk menggunakan pangkalan data yang sama. Untuk tugas-tugas ini, anda boleh menggunakan MySQL yang merupakan salah satu pangkalan data paling popular sekarang. Ia adalah perisian sumber terbuka dan anda boleh mendapatkannya secara percuma. Web hosting merancang yang akan kita bicarakan di bawah ini semua menyokong MySQL dan juga menawarkan aplikasi dan skrip yang serasi dengan pangkalan data.

Sekarang kita akan mengkaji semula MySQL, hanya untuk menjelaskan mengapa ia adalah pilihan yang baik ketika datang ke pangkalan data hubungan. Kami juga akan menunjukkan kepada anda semua maklumat penting yang perlu anda ketahui sebelum memilih rancangan hosting web yang menyokong MySQL.

Inilah Sebabnya Anda Perlu Menggunakan MySQL

Sudah tentu, MySQL bukan satu-satunya pilihan yang anda akan dapati ketika mencari rancangan hosting web yang sempurna. Terdapat pangkalan data popular lain, seperti:

 • PostgreSQL – pangkalan data sumber terbuka dan objek-hubungan yang tersedia untuk Linux dan Windows
 • Microsoft SQL – pangkalan data proprietari yang berkaitan dengan Microsoft, serasi dengan Linux dan Windows
 • MS Access – pangkalan data yang berkaitan dan proprietari dengan UI grafik, sebahagian daripada suite Microsoft Office. Ia boleh dijalankan pada Windows sahaja
 • Oracle – pangkalan data proprietari pelbagai model yang dibangunkan oleh Oracle Corporation yang dapat dijalankan pada Windows dan Linux juga

Sekiranya kita melihat keserasian antara platform dari setiap pilihan pangkalan data ini, ternyata MySQL adalah yang paling serba boleh. Selain Microsoft dan Linux, MySQL dapat berjalan di FreeBSD, macOS dan Solaris. Ini memberi kelebihan kepada pangkalan data, kerana anda dapat menjalankannya hampir di setiap rancangan mesin dan web hosting. Di samping itu, ia memberi anda sekumpulan fitur yang membolehkan anda melaksanakan tugas anda dengan berkesan sambil menjaga keselamatan data anda melalui setiap langkah.

MySQL adalah penyelesaian hebat apabila anda ingin menggunakan set data yang besar. Ia digunakan secara meluas oleh syarikat besar yang perlu menguruskan banyak kandungan di laman web mereka. Walaupun menjadi pangkalan data yang lengkap, masih cukup mudah digunakan, menjadikannya pilihan tepat bagi mereka yang tidak mempunyai banyak pengalaman bekerja dengan pangkalan data.

Sekiranya prestasi adalah salah satu aspek utama yang anda perlukan dalam pangkalan data, maka MySQL adalah pilihan yang tepat untuk anda. Ini dirancang dengan cara untuk menyediakan penggunaan berkelajuan tinggi, terutama bagi mereka yang menjalankan laman web mereka pada rencana hosting web bersama. Lagipun, anda tidak mahu menunggu masa-masa muat ketika taruhannya tinggi.

Salah satu perkara paling hebat mengenai MySQL adalah anda boleh menggunakan Apache, PHP dan pelbagai bahasa lain di dalamnya. Ini biasanya termasuk dalam kebanyakan pakej ketika anda memilih rancangan hosting web Linux. Sebenarnya, lebih daripada 100 juta pengguna memuat turun MySQL hanya kerana komponen ini disokong. Anda pada dasarnya dapat memiliki beberapa alat yang paling kuat di satu tempat.

Kisah MySQL

penyedia hosting-web-mysql terbaikMySQL keluar semula pada tahun 1996, jadi ini pasti salah satu yang tertua di antara pilihan pangkalan data di luar sana. Ia dibuat oleh pasukan pemaju tiga orang dan kemudian salah seorang dari mereka, Michael Widenius memberikan pangkalan data dengan nama My, yang juga nama anak perempuannya. Mereka membuatnya dari sistem pengurusan pangkalan data yang lebih sederhana yang disebut mSQL (Mini SQL) dan mereka bermaksud menggunakannya sebagai alat mereka sendiri.

mSQL didasarkan pada bahasa ISAM, yang dikembangkan oleh IBM. Keseluruhan struktur mSQL terlalu lambat dan tidak fleksibel, sehingga pengaturcara memutuskan untuk membuat yang baru yang dapat menyelesaikan masalah mereka dengan cara yang lebih baik. Kemudian, ketika MySQL keluar, ia mula berjalan di bawah General Public License, yang bermaksud bahawa setiap pengguna dapat mengubah kod sumber.

Satu perkara yang hebat mengenai MySQL adalah mereka menyimpan API (Application Programming Interface) mSQL, yang membolehkan para pembangun dari seluruh dunia beralih ke pangkalan data baru ini dengan mudah. Syarikat yang membiayai dan memiliki MySQL adalah syarikat Sweden yang bernama MySQL AB. Kemudian pada tahun 2008, Sun memutuskan untuk membeli syarikat itu dengan harga $ 1 bilion. Mereka hanya memilikinya hingga 2010, ketika Sun menyerahkan MySQL kepada Oracle Corporation, pemilik pangkalan data semasa.

Harga dan Ciri MySQL

Anda selalu boleh memuat turun versi percuma MySQL yang digunakan oleh banyak syarikat dan individu untuk pangkalan data mereka. Ia dipanggil edisi Komuniti MySQL, pangkalan data sumber terbuka yang paling banyak digunakan di Dunia. Kebanyakan rancangan web hosting tidak memerlukan anda untuk memuat turunnya, kerana biasanya disertakan dalam pakej mereka sebagai bonus.

Versi percuma cukup banyak waktu, namun, sekiranya syarikat anda memiliki beberapa keperluan khusus, Anda juga dapat meningkatkan ke versi premium. Terdapat Edisi Standard untuk $ 2000, Enterprise dengan harga $ 5000 dan Cluster Carrier Grade dengan harga $ 10,000. Semua ini memberi anda banyak senarai alat dan ciri berguna sementara anda mendapat sokongan dan penyelenggaraan premium juga.

Anda mendapat semua yang anda perlukan untuk pengurusan pangkalan data dan tugas pertanyaan anda. Walaupun anda bekerja dengan sejumlah besar data, anda tidak akan tersesat kerana MySQL membolehkan anda menjalankan carian yang sangat berkesan. Terdapat juga skema maklumat yang membantu anda memahami struktur data anda.

MySQL adalah penyelesaian terbaik jika anda memerlukan pangkalan data untuk aplikasi baru anda. Anda pada dasarnya hanya perlu menyediakan pangkalan data, membuat akaun dan kemudian anda boleh membiarkannya seperti itu. Ini akan menjadi sumber yang stabil untuk aplikasi anda dengan skrip berjalan di atasnya. Ia tidak memerlukan anda untuk memeriksanya selagi ia terus berjalan di latar belakang.

Satu-satunya perkara yang dapat melambatkan pangkalan data MySQL adalah pilihan cakera keras yang buruk. Anda harus selalu mencari penyedia hosting web yang menjalankan pelayan pada cakera keras SSD. Ia menjamin kelajuan kilat dengan akses segera yang disediakan oleh pemacu keadaan pepejal. Namun, jika anda memilih rancangan hosting web yang bergantung pada SSD, anda juga memerlukan rancangan cadangan. Dengan cakera keras SSD, kemungkinan terdapat kesalahan yang mungkin merosakkan data anda.

Walaupun kebanyakan pengguna menggunakan antara muka baris perintah di MySQL, mungkin tidak sesuai untuk semua orang. Pemula yang tidak berpengalaman bekerja dengan pangkalan data mungkin sukar untuk dikendalikan. Nasib baik, masalah ini dapat diselesaikan dengan memasang salah satu MySQL GUI (antara muka pengguna grafik) yang menjadikannya lebih mudah untuk menggunakan pangkalan data.

Mencari Host Web MySQL yang Sempurna

Pada masa kini, tidak sukar untuk mencari penyedia hosting web yang menawarkan MySQL dalam pakej mereka. Sebilangan besar dari mereka menyokong pangkalan data ini dan banyak penyelesaian lain yang boleh anda pilih. Semasa melayari perkhidmatan hosting web di Internet, anda akan melihat bahawa mereka menyediakan sekurang-kurangnya beberapa pangkalan data popular yang telah kami sebutkan sebelumnya, terutama ketika menyangkut rencana hosting bersama. Sebelum memilihnya, ini adalah dua faktor terpenting yang harus anda pertimbangkan: penyimpanan dan prestasi.

Bagi sebahagian besar pemilik laman web, satu pangkalan data MySQL cukup. Pelan hosting web biasanya dilengkapi dengan satu contoh MySQL, tetapi sekiranya anda akan memulakan projek yang lebih besar, anda mungkin perlu menambahkan lebih banyak pangkalan data. Dalam kes ini, cukup pilih pakej hosting web yang merangkumi pangkalan data tanpa had. Juga, jika anda ingin menyambung dan menguruskan pangkalan data anda dengan betul, anda perlu mencari PHP. Walau bagaimanapun, anda hampir tidak dapat mencari penyedia hosting web yang tidak menyokong bahasa ini.

Akhir sekali, anda harus memastikan bahawa cPanel atau Plesk dipasang. Panel kawalan ini membolehkan anda membuat pangkalan data dan memadam atau menguruskan yang ada. cPanel bahkan menyediakan wizard pangkalan data untuk MySQL yang memandu anda melalui keseluruhan proses menangani pangkalan data. Sekarang mari kita lihat ulasan mengenai 15 penyedia hosting web yang kebanyakan kami cadangkan!

Penyedia Hosting Web MySQL Terbaik

Oleh itu, sebelum memberi anda maklumat mengenai syarikat yang kami anggap sebagai hos MySQL terbaik, berikut adalah senarai lengkapnya:

 1. HostGator – $ dari $ 2.75 / bulan
 2. BlueHost – dari $ 3.95 / bulan
 3. Hosting InMotion – dari $ 3.99 / bulan
 4. A2Hosting – dari $ 3.92 / bulan
 5. Tapak Tapak – dari $ 3.95 / bulan
 6. iPage – dari $ 1.99 / bulan
 7. WebHostingHub – dari $ 4.99 / bulan
 8. Lembu gemuk – dari $ 3.15 / bulan
 9. Web Cecair – dari $ 59 / bulan
 10. GreenGeeks – dari $ 3.95 / bulan
 11. GoDaddy – dari $ 2.99 / bulan
 12. HostMonster – dari $ 4,95 / bulan
 13. Pelayan Antara – dari $ 5 / bulan
 14. HostPapa – dari $ 3.95 / bulan
 15. JustHost – dari $ 3.95 / bulan

Sekarang mari kita terperinci, dan lihat penyedia hosting mana yang paling sesuai dengan keperluan anggaran dan hosting anda.

3. HostGator

hostgator-best-mysql-hostingHostGator adalah salah satu syarikat hosting web yang terkenal sekarang. Mereka menawarkan rancangan terkemuka untuk hosting bersama, pelayan khusus, VPS dan terutama hosting reseller yang merupakan perkhidmatan terlaris mereka. Rancangan mereka digunakan secara meluas oleh perniagaan besar dan kecil, blogger dan pemaju. HostGator ditubuhkan pada tahun 2002 dan mula menjual perkhidmatan berasaskan Linux.

Pada tahun 2011, mereka menyedari bahawa ada permintaan besar untuk Windows juga dan mulai menyediakan rancangan hosting web berdasarkan sistem operasi. HostGator mengehoskan lebih daripada 8 juta domain sekarang. Salah satu sebab utama di sebalik ini adalah pelbagai ciri yang disertakan dengan setiap rancangan mereka. Penyedia ini juga mempunyai pembina laman web sendiri yang memberi anda akses ke lebih dari 4,000 templat secara percuma.

HostGator menyediakan anda dengan setiap alat yang dapat membantu anda membuat dan menyelenggara laman web anda. Dengan setiap rancangan, anda mendapatkan MySQL untuk pengurusan pangkalan data, domain percuma, penjadual tugas dan alat pentadbir lain yang berguna. Tidak banyak penyedia yang dapat menawarkan beberapa rancangan hosting Windows yang benar-benar mewah. Di sinilah HostGator mengalahkan sebahagian besar persaingannya, menjadikan beberapa tahun pengalaman mereka dalam Windows hosting menjadi praktik.

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan rancangan hosting anda, anda boleh mendapatkan kembali wang anda dalam 45 hari yang lebih besar daripada jangka masa purata. Tidak kira rancangan mana yang anda pilih, anda akan mendapat pangkalan data MySQL tanpa had dan phpMyAdmin juga. Harga pelan bersama bermula pada $ 2.75 sebulan dengan rancangan Hatchling. Sekiranya anda mahukan VPS, pelan tahap kemasukan akan dikenakan biaya $ 29.95, sementara pelayan khusus termurah adalah $ 119 sebulan.

2. BlueHost

bluehost-best-mysql-hostingBlueHost bermula pada tahun 2003 dan sekarang mereka mempunyai ratusan pekerja yang bekerja di syarikat tersebut. Ini menjadi nama besar dalam industri ini, menyediakan pengguna dengan rancangan hosting web yang bergantung pada perkakasan dan perisian terkemuka. Seluruh platform hosting web mereka adalah sumber terbuka, menjadikannya pilihan terbaik bagi pengguna yang ingin mempelajari teknikal.

Sebagaimana sebilangan besar nama besar di antara syarikat hosting web, BlueHost juga menawarkan pelbagai rancangan web hosting yang hebat. Ini termasuk rancangan yang paling popular seperti cloud, shared, VPS dan hosting khusus. Walau bagaimanapun, BlueHost membolehkan anda memilih dari dua rancangan lain, salah satunya dibuat untuk pengguna WordPress dan yang lain untuk pemilik laman web WooCommerce.

Untuk sokongan, pasukan profesional mereka ada sepanjang hari, setiap hari. Anda dapat menghubungi mereka melalui sembang, telefon, e-mel dan mereka juga mempunyai pangkalan pengetahuan yang luas. Setiap pakej hosting memberi anda SSL dan MySQL percuma juga.

Mereka menjamin bahawa anda dapat membuat dan mengurus pangkalan data dengan MySQL dengan cara yang mudah dengan menggunakan phpMyAdmin dan banyak aplikasi lain yang bermanfaat. Sekiranya anda ingin menyelesaikan dua perkara sekaligus, anda harus memilih pelan BlueHost yang menawarkan nama domain percuma. Oleh kerana anda tidak perlu mencari dan membayar pendaftar domain, pilihan ini dapat menjimatkan masa dan wang anda.

Sekarang mari kita lihat harga rancangan bersama, VPS dan rancangan khusus mereka untuk menunjukkan kepada anda betapa sebenarnya BlueHost berpatutan. Mereka mempunyai tiga rancangan hosting bersama, bermula dengan Basic untuk $ 3,95 sebulan, hingga paket Choice Plus seharga $ 5,95. Harga untuk rancangan VPS mereka berkisar antara $ 19.99 hingga $ 59.99 sebulan, sementara rancangan hosting khusus berharga dari $ 79.99 hingga 119.99 setiap bulan.

3. InMotion Hosting

inmotion-best-mysql-hostingDi InMotion Hosting, anda boleh mendapatkan banyak rancangan hosting lengkap. Ini termasuk pelbagai pilihan yang dikongsi, dikhaskan, VPS, WordPress dan diuruskan, memastikan bahawa setiap perniagaan dan individu dapat memperoleh perkhidmatan yang sempurna. MySQL adalah salah satu tambahan yang mereka sediakan dengan semua pakej mereka, yang menyediakan anda untuk membuat aplikasi dan laman web dinamik.

InMotion Hosting menyediakan anda pembangun laman web yang mesra pengguna, seperti WordPress, Joomla, Drupal dan B2evolution. Syarikat itu bahkan mengembangkan pembangun laman web mereka sendiri yang disebut Premium Web Builder dan membuatnya tersedia untuk semua orang yang melanggan rancangan mereka. Untuk syarikat besar atau pasukan yang mengusahakan projek yang lebih besar, memilih rancangan khusus di InMotion adalah pilihan yang tepat.

Pakej khusus termasuk cPanel untuk pelayan dan pengurusan laman web yang mudah melalui penyemak imbas anda. Apa yang menjadikan rancangan mereka benar-benar mesra pemula adalah sokongan MySQL mereka. Anda akan membuat dan mengekalkan pangkalan data anda dengan panduan lengkap, memastikan bahawa anda menggunakan bahasa SQL pilihan anda dengan cara yang betul. Tidak akan ada masalah prestasi dengan pangkalan data anda, yang dijamin oleh peranti penyimpanan SSD mereka.

Salah satu tujuan utama InMotion adalah menyediakan perkakasan terkemuka kepada pelanggan mereka setiap masa. Perkhidmatan mereka bergantung pada SSD Samsung dan pelayan Dell terkini supaya anda yakin bahawa pengunjung laman web anda akan menikmati pengalaman melayari yang lancar. Di InMotion, harga untuk rancangan khusus mereka berkisar antara $ 105.69 hingga $ 340.99 dengan jumlah lima rancangan.

Mereka mempunyai tiga rancangan untuk hosting VPS dengan harga terendah adalah $ 27,99 dan tertinggi $ 64,99. Sekiranya anda ingin mencuba rancangan Hosting Perniagaan Bersama mereka, anda boleh memilih dari tiga rancangan. Terdapat rancangan Pelancaran dengan harga $ 3,99 sebulan, Kuasa dengan harga $ 5,99 dan Pro untuk $ 13,99 sebulan, dengan rancangan Power menjadi pilihan yang paling popular.

4. Hosting A2

a2hosting-best-mysql-hostingKetika A2 Hosting ditubuhkan pada tahun 1999, pada mulanya ia merupakan syarikat bebas. Pada mulanya ia dinamakan Iniquinet, dan kemudian mereka mengubahnya menjadi A2 Hosting pada tahun 2003. Berkat kerja keras selama bertahun-tahun, mereka menjadi salah satu nama terkemuka dalam industri web hosting. Mereka mendapat ratusan ulasan positif dari pengguna dan laman pengulas popular juga.

A2 Hosting menawarkan pelbagai rancangan. Mereka menawarkan rancangan khusus, VPS, dan berkongsi dengan banyak tambahan berguna, ciri dan sokongan percuma. Anda boleh memilih antara rancangan khusus dan VPS yang dikendalikan dan tidak dikendalikan. Sekiranya anda mahukan MySQL disertakan dalam pakej, anda berada di tempat yang tepat. A2 Hosting menawarkan banyak ciri dan perisian yang sangat bermanfaat bagi pembangun.

Anda mendapat versi terbaru, MySQL 5.5 bersama dengan phpMyAdmin dan SSH. Dengan alat bantu ini, anda akan dapat menggunakan pangkalan data anda pada bila-bila masa, dari mesin mana pun. A2 Hosting memberi peluang besar bagi mereka yang ingin mengerjakan kemahiran mereka. Dengan pangkalan pengetahuan yang luas, anda dapat mempelajari banyak perkara mengenai penggunaan Python dan Perl pada pangkalan data anda.

Di A2 Hosting, harganya berbeza antara pilihan Windows dan Linux, tetapi kami akan membincangkan rancangan Linux hanya untuk memberi anda idea mengenai harga. Anda boleh mendapatkan rancangan hosting bersama bermula dari $ 3,91, VPS untuk $ 5,00 dan rancangan khusus untuk $ 9,31. Pelan ini dapat ditingkatkan mengikut keperluan anda, memberikan anda lebih banyak lagi kelebihan dan kelebihan.

5. SiteGround

laman web-best-mysql-hostingIni adalah satu lagi nama besar dalam industri hosting web. SiteGround terkenal dengan ketersediaannya yang tinggi dan menyediakan perkhidmatan hosting web yang hebat di seluruh dunia. Ini terutama berkat pusat datanya yang ditempatkan dengan bijak di Singapura, Amsterdam dan Chicago, merangkumi sebilangan besar negara dengan berkesan. Strategi pemasaran mereka adalah menonjol dari orang ramai dan menawarkan sesuatu yang berbeza kepada khalayak mereka. Ternyata, kaedah mereka cukup berjaya setakat ini.

Di SiteGround, anda boleh mendapatkan semua jenis pakej hosting web yang anda perlukan. Walau bagaimanapun, kebanyakan pengguna membeli rancangan hosting atau cloud hosting mereka yang lebih hebat daripada kebanyakan pesaing mereka. Dengan kedua-duanya, anda mendapat panel kawalan cPanel dan sokongan untuk WordPress dan Joomla juga. SiteGround memastikan anda hampir 100% waktu operasi, kerana mereka sentiasa memantau pelayan mereka dan setelah ada masalah, mereka dapat memperbaikinya dengan serta-merta.

Satu lagi perkara hebat mengenai penyedia ini ialah anda dibenarkan mempunyai pangkalan data MySQL tanpa had dengan pakej hosting mereka. Mereka memastikan prestasi tinggi untuk pangkalan data anda dengan menyimpannya pada cakera keras yang berasingan. Anda boleh menggunakan pangkalan data anda dengan mudah melalui phpMyAdmin. Sekiranya anda memilih salah satu pakej yang lebih mahal, mereka juga menyediakan cache dinamik, SSL, sokongan yang disempurnakan dan pematuhan PCI.

Anda boleh mendapatkan rancangan hosting bersama di SiteGround dengan hanya $ 3,95 sebulan jika anda mahu. Walau bagaimanapun, penjual terbaik mereka adalah rancangan bersama CrowBig yang berharga $ 5.95 sebulan. Pelan hosting cloud peringkat kemasukan mereka berharga $ 80 sebulan, sementara anda boleh mendapatkan Entry Server dengan harga $ 269 sebulan jika anda mahukan rancangan pelayan khusus.

6. iPage

ipage-best-mysql-hostingKini terdapat lebih dari satu juta pelanggan yang memilih iPage sebagai penyedia hosting web mereka. Ini adalah syarikat yang telah menggerakkan laman web selama satu dekad. Kembali pada tahun 2011, mereka mula menggunakan tenaga angin untuk menjalankan pelayan mereka dan mereka menggunakan kaedah ini hingga hari ini. Rancangan mereka berpatutan dan keseluruhan pakej dirancang untuk mesra pemula, sebab itulah begitu banyak orang memilih penyedia ini.

Sasaran audiens untuk iPage adalah perniagaan kecil atau individu yang ingin membuat blog atau laman portfolio dengan mudah, kemudian fokus pada pekerjaan mereka. Oleh kerana idea utama penyedia ini adalah kesederhanaan, mereka hanya menawarkan satu rancangan hosting bersama yang berharga hanya $ 7.99. Walau bagaimanapun, ia dilengkapi dengan banyak ciri berguna. Contohnya, anda boleh mendaftarkan nama domain selama 3 tahun, anda boleh memiliki pangkalan data MySQL tanpa had dan banyak ruang penyimpanan.

Mereka mempunyai editor laman web drag and drop mereka sendiri yang juga memberi anda akses ke ribuan templat. Sudah tentu, CMS yang paling popular disokong dan anda juga mendapat tambahan untuk laman web anda. Ini termasuk alat untuk blog anda, galeri foto dan alat FTP. Selain MySQL, anda juga mendapat Varnish caching dan phpMyAdmin untuknya. Walaupun mereka tidak menyimpan data dan pangkalan data laman web di pelayan yang berasingan, data anda akan dijamin dengan sandaran setiap hari.

Mereka juga menawarkan hosting VPS yang bermula pada $ 19,99 sebulan, hosting khusus dari $ 119,99 sebulan dan hosting WordPress di mana pakej pemula berharga $ 3,75 sebulan.

7. Web Hosting Hub

webhostinghub-best-mysql-hostingWeb Hosting Hub adalah syarikat yang ditubuhkan pada tahun 2010 dan telah menyediakan pelbagai perkhidmatan sejak itu. Selain mengehoskan laman web anda, anda juga dapat menyewa mereka untuk merancang laman web anda. Mereka menyediakan penyelesaian lain juga, seperti pembangun laman web mereka, banyak alat eCommerce, dan hosting web untuk semua CMS yang popular. Mereka menjadi sangat popular sehingga lebih daripada 40,000 orang memilih mereka untuk membina dan mengaktifkan laman web mereka.

Web Hosting Hub adalah optimum bagi mereka yang menginginkan hosting bersama, kerana itu adalah satu-satunya jenis rancangan yang mereka sediakan. VPS, rancangan khusus dan lain-lain disediakan oleh InMotion Hosting, syarikat saudara mereka. Oleh kerana mereka hanya menyediakan hosting bersama, mereka sepenuhnya fokus untuk menyediakan tiga rancangan hosting bersama terbaik yang terdapat di pasaran. Sekiranya anda ingin memulakan laman web sebagai perniagaan atau untuk tujuan individu, Web Hosting Hub membolehkan anda memasangnya dengan cepat dan berkesan.

Anda boleh memilih dari tiga rancangan hosting bersama: rancangan Spark dengan harga $ 4,99 sebulan, Nitro dengan harga $ 6,99 dan rancangan Dynamo dengan harga $ 8,99 sebulan. Sekiranya anda memilih rancangan Nitro, anda akan dapat menjalankan pangkalan data MySQL tanpa had, domain sub dan terparkir, yang semuanya terhad dalam pelan permulaan. Pelan kedua dan ketiga juga memberi anda potongan harga untuk perkhidmatan reka bentuk web mereka.

Semua rancangan bersama memberi anda phpMyAdmin sebagai tambahan untuk MySQL. Sekiranya anda tidak berpengalaman dalam MySQL, anda selalu boleh bergantung pada panduan mereka tentang cara mengendalikan pangkalan data, mereka mempunyai banyak.

8. FatCow

fatcow-best-mysql-hostingFatCow adalah salah satu penyedia hosting web terbesar yang menjalankan perniagaannya menggunakan tenaga hijau. Mereka hanya menyediakan satu rancangan untuk hosting bersama yang disebut The Original FatCow Plan yang harganya hanya $ 3,15 sebulan dan membolehkan anda mendaftarkan nama domain selama satu tahun. Idea utama mereka adalah untuk tidak menawarkan rancangan hosting web yang rumit dan mengumpulkan beberapa rancangan yang lebih sederhana sebagai gantinya.

Mereka mempunyai pasukan sokongan teknikal profesional yang berjanji akan bertindak balas dalam beberapa minit. Dengan membeli salah satu rancangan mereka, anda akan mendapat akses ke panel kawalan mereka yang hampir sama dengan cPanel, hanya kelihatan sedikit berbeza. Ia cukup mesra pemula, namun, anda memerlukan sedikit masa untuk mengetahui pengurus MySQL dan pengurus fail.

Dengan harganya, FatCow pastinya antara penyedia paling berpatutan di pasaran. Rancangan mereka banyak digunakan oleh perniagaan kecil dan peribadi. Seperti banyak penyedia lain, mereka juga mempunyai pembangun laman web khusus, klik-dan-klik mereka sendiri yang mungkin berguna bagi mereka yang tidak mempunyai pengalaman dalam pembangunan web.

Sekiranya anda berminat dengan rancangan lain seperti VPS atau pelayan khusus, mereka juga menawarkannya. FatCow membahagikan VPS dan perkhidmatan khusus kepada tiga rancangan masing-masing. Setiap rancangan ini memberi anda pangkalan data, domain, sub domain dan akaun FTP MySQL tanpa had. Pelan tahap kemasukan untuk VPS berharga $ 19.99 sebulan dan anda boleh memiliki pelayan khusus permulaan dengan harga hanya $ 119,99 sebulan.

9. LiquidWeb

liquidweb-best-mysql-hostingKini LiquidWeb adalah penyedia hosting web di mana anda hanya dapat mencari penyelesaian hosting yang paling berkuasa. Mereka bahkan tidak menyediakan rancangan hosting bersama, kerana mereka fokus untuk memberikan prestasi terbaik untuk menuntut pembangun. Di LiquidWeb, anda boleh mendapatkan beberapa rancangan hosting Dedicated dan VPS yang luar biasa dengan masa operasi yang dijamin hampir 100%. Anda juga boleh memilih sama ada anda mahukan pelayan berasaskan Linux atau Windows.

Rancangan hosting web mereka tidak hanya hebat tetapi juga mesra pengguna, memastikan bahawa anda tidak perlu menghabiskan banyak masa untuk menguruskan pelayan anda. Mereka menggunakan perkakasan terkini, untuk memastikan masa operasi berterusan dan berkelajuan tinggi untuk pemilik laman web. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, mereka berjaya mengekalkan waktu operasi melebihi 99,99%, yang cukup mengagumkan.

Walaupun anda tidak dapat menghadapi sebarang masalah dengan menggunakan LiquidWeb, mereka mempunyai pasukan sokongan profesional mereka bila-bila masa anda memerlukannya. Sekiranya anda sudah mempunyai laman web dan ingin beralih ke rancangan hosting LiquidWeb, mereka akan membantu anda melakukan migrasi data secara percuma. Mereka menggunakan cakera keras SSD dan bahkan menyediakan penyeimbang beban sekiranya anda mengalami lonjakan lalu lintas, yang membolehkan beberapa pelayan menangani lalu lintas.

Kedua-dua rancangan khusus dan VPS menyokong MySQL dan banyak penyelesaian pangkalan data yang lain. Sekiranya anda mahukan pelayan khusus LiquidWeb yang dikendalikan, anda boleh memilih dari lima rancangan berbeza di tiga lokasi. Pelan permulaan berharga $ 199 sebulan dan memberi anda senarai ciri berguna yang luas. Harga cloud VPS mereka bermula pada $ 59 sebulan, sementara pelayan cloud cloud termurah berharga $ 169 sebulan.

10. GreenGeeks

greengeeks-best-mysql-hostingGreenGeeks adalah syarikat hosting web yang ditubuhkan lebih dari satu dekad yang lalu yang kini mempunyai lebih dari 35,000 pelanggan dan menjadi tuan rumah lebih dari 300,000 laman web. Seperti namanya, mereka menggerakkan perkakasan mereka dengan tenaga hijau, atau lebih tepatnya tenaga angin yang lebih baik untuk alam sekitar.

Dengan memilih salah satu rancangan mereka, anda akan mendapat banyak ciri seperti pendaftaran dan pemindahan domain percuma, pembangun laman web, pemindahan laman web, akaun e-mel selamat dan banyak lagi. GreenGeeks mempunyai pasukan sokongan khusus yang boleh anda hubungi melalui sembang, telefon dan tiket. Mereka menjalankan pelayan mereka hanya di Linux, tetapi ia adalah sistem operasi yang paling popular ketika datang ke web hosting.

Waktu operasi pelayan di GreenGeeks juga sangat kompetitif, kerana mereka berjaya mengekalkannya di atas 99.9%. Mereka tidak membuat panel kawalan mereka sendiri seperti banyak penyedia lain. Sebaliknya, anda akan mendapat cPanel yang menjamin pengalaman pengguna yang lancar bagi setiap pemilik laman web. Sekiranya anda sudah mempunyai laman web, anda boleh memindahkannya secara percuma. Mereka bahkan membiarkan anda menambahkan keranjang belanja yang turut disertakan dengan bungkusan.

Di GreenGeeks, hosting web berharga hanya $ 3,95, sementara hosting WordPress juga $ 3,95. Rancangan mereka bermanfaat untuk pembangun dengan MySQL terkini, sokongan untuk Python dan Perl, pelbagai versi PHP dan akaun FTP. Dan ini hanyalah puncak gunung es, kerana anda mendapat banyak ciri hebat yang menjamin prestasi, keselamatan dan sokongan eCommerce yang unggul. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan GreenGeeks, anda boleh mendapatkan kembali wang anda dalam masa 30 hari.

11. GoDaddy

godaddy-best-mysql-hostingGoDaddy terkenal sebagai salah satu pendaftar domain terbesar di Dunia dengan lebih daripada 60 juta nama domain didaftarkan setakat ini. Selain pendaftaran domain dan perkhidmatan lelong, mereka juga menyediakan rancangan web hosting yang hebat. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 1997 dengan nama Jomax Technologies. Selepas dua tahun, mereka menukar nama mereka sekarang.

GoDaddy menawarkan penyelesaian hosting web untuk individu dan perniagaan besar. Mereka menawarkan pelbagai rancangan khusus, VPS dan berkongsi dengan harga yang berpatutan. Selain pilihan Linux yang biasa, anda juga boleh mendapatkan pelayan berasaskan Windows. Terdapat banyak rancangan hosting yang boleh anda pilih, bergantung pada jenis laman web yang ingin anda jalankan dan jumlah lalu lintas yang anda minati.

Mereka juga mempunyai pembangun laman web yang popular yang banyak digunakan oleh pengguna yang tidak berpengalaman dan perniagaan kecil yang memerlukan penyelesaian yang cepat dan mudah. Ini adalah pembangun seret dan lepas yang memberi anda akses ke lebih daripada 300 templat. Templat sudah diisi dengan kandungan; anda hanya perlu menyalin kandungan anda sendiri ke tempat yang betul dan setnya.

Dengan gabungan pentadbir profesional, perkakasan kelas atas dan sistem pemantauan, mereka dapat mengekalkan masa pelayan secara konsisten di atas 99.9%. GoDaddy adalah penyedia yang mengambil berat tentang kandungan anda. Mereka secara berkala membuat salinan sandaran laman web anda sekiranya ada yang tidak kena. Anda boleh mendapatkan rancangan hosting web dengan hanya $ 2,99 sebulan. Harga untuk rancangan VPS mereka bermula pada $ 17,99 sebulan, sementara anda boleh mendapatkan pelayan khusus peringkat permulaan dengan harga $ 69,99 sebulan.

12. HostMonster

hostmonster-best-mysql-hostingDi HostMonster, perkhidmatan dan harga sangat serupa dengan yang ditawarkan oleh BlueHost. Ini kerana kedua-duanya adalah syarikat saudari antara satu sama lain. Mereka juga menawarkan rancangan hosting bersama dengan harga mulai $ 4,95 sebulan. Ia dilengkapi dengan lebar jalur yang tidak diukur, storan 50GB dan ini membolehkan anda mempunyai satu laman web dan satu nama domain. Secara keseluruhan, HostMonster menawarkan beberapa rancangan hosting bersama dengan harga yang berpatutan.

Sangat sesuai untuk individu dan perniagaan yang baru mula menarik lalu lintas. Di atas prestasi, anda akan mendapat banyak alat berguna yang berguna untuk laman web yang lebih kecil. Ini termasuk alat untuk forum dan blog, keranjang belanja, sijil SSL, skrip CMS dan MySQL terkini. Pelan asas VPS di HostMonster berharga hanya $ 19.99, yang cukup murah sekarang di pasaran. Namun, dengan ruang kosong 30GB, pemproses dwi teras, RAM 2GB dan lebar jalur terhad kepada 1 TB setiap bulan, ia adalah pilihan yang kuat untuk harganya.

Mereka tidak bereksperimen dengan panel kawalan tersuai; sebaliknya anda mendapat cPanel yang selalu menjadi penyelesaian yang berkesan. Anda boleh mendapatkan pelayan khusus dengan harga hanya $ 79.99 dengan pemproses Intel Xeon 4 teras, RAID1 500GB dan RAM 4GB. Dengan HostMonster, anda boleh meningkatkan rancangan anda bila-bila masa anda memerlukan lebih banyak prestasi.

Pangkalan data bersama anda akan disimpan di pelayan yang berbeza daripada data lain dan anda mendapat phpMyAdmin juga untuk MySQL anda. Sekiranya anda mahukan rancangan web hosting yang sesuai dengan pertanyaan SQL, anda pasti memilih HostMonster.

13. InterServer

interserver-best-mysql-hostingInterServer dianggap sebagai pilihan terbaik sekarang bagi mereka yang memerlukan perkhidmatan hosting WordPress yang berpatutan dan kuat. Pelan termurah di InterServer berharga hanya $ 5 dan anda mendapat sijil SSL, migrasi percuma dan penyimpanan, pemindahan dan e-mel tanpa had. Mereka juga membolehkan anda menjalankan hingga 20 laman web di pelayan mereka. Prestasi tinggi dijamin oleh perkakasan terkini, termasuk SSD 30GB hingga 240GB.

InterServer berusaha untuk memastikan masa kerja mereka sedekat mungkin sehingga 100% sempurna, dan mereka melakukannya dengan sangat baik setakat ini. Di penyedia ini, hanya 100 pengguna baru yang dibenarkan setiap hari. Had ini menjamin bahawa pelayan mereka tidak akan melambatkan secara tiba-tiba pada hari yang sibuk. Sekiranya anda memilih salah satu rancangan VPS mereka, anda akan mempunyai banyak pilihan penyesuaian. Anda akan dapat memilih alat perisian, panel kawalan, OS dan kuasa pemprosesan yang paling sesuai dengan anda.

Sekiranya anda memilih InterServer, tidak akan ada bayaran keluar yang tidak dijangka atau apa-apa jenis kontrak jangka panjang. Selain itu, anda akan mendapat kembali wang anda dalam 30 hari sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka. Anda akan dapat menguruskan pangkalan data anda dengan lancar dengan bantuan MySQL dan phpMyAdmin terkini.

Dari segi sokongan, anda boleh menghubungi mereka dengan segala cara, bila-bila masa yang anda mahukan. Sokongan InterServer tersedia melalui telefon, sembang, e-mel, sementara anda juga dapat menggunakan pangkalan pengetahuan dan forum mereka yang luas. Pelan VPS mereka sangat berskala sehingga anda dapat memilih dari 16 variasi yang berbeza dengan harga mulai hanya $ 10.00 sebulan untuk Windows dan $ 6.00 sebulan untuk Linux.

14. HostPapa

hostpapa-best-mysql-hostingHostPapa adalah penyedia hosting web langsung dari Kanada yang ditubuhkan pada tahun 2006. Penonton sasaran mereka adalah perniagaan kecil, kerana mereka menyatakannya di laman web mereka dan juga melalui iklan mereka. Mereka menggunakan tenaga hijau untuk memperkuat perkakasan mereka, yang sekarang sangat popular di kalangan syarikat hosting. Berbanding dengan penyedia hosting hijau lain, harganya agak rendah.

Walaupun HostPapa tidak menawarkan pelayan khusus, rancangan bersama dan VPS mereka cukup hebat. Tidak kira rancangan mana yang anda pilih, anda juga mendapat pembangun laman web. Walau bagaimanapun, anda boleh meningkatkan pembangun laman web menjadi lebih baik dengan beralih ke rancangan yang lebih mahal. akaun cPanel dan FTP juga disertakan dalam setiap pakej. Pelan hosting dikongsi termurah mereka berharga $ 3.95 dan membolehkan anda mempunyai dua laman web.

Sekiranya anda memerlukan VPS, anda boleh memilih dari 5 rancangan berbeza mengikut keperluan anda. Pelan VPS pertama mereka berharga hanya $ 19.99 sebulan dan anda mendapat pemproses 4 teras, RAM 1.5GB, ruang storan 50GB dan pemindahan 1TB. Dengan rancangan ini, anda boleh mendapatkan pelayan berasaskan Linux dan Windows. Untuk pangkalan data, anda mendapat MySQL 5 dan mereka membolehkan anda menguruskan pangkalan data tanpa had.

Rancangan mereka termasuk alat pentadbiran yang kuat phpMyAdmin yang membolehkan anda dengan mudah menangani tugas MySQL yang paling kerap. Sekiranya anda seorang pemaju pemula atau juruweb, HostPapa adalah pilihan yang tepat untuk anda. Dengan rancangan mereka, setiap alat yang diperlukan untuk menyusun dan menyelenggara laman web dengan berkesan akan berjalan lancar.

15. JustHost

justhost-best-mysql-hostingDi JustHost, anda dapat mencari beberapa rancangan hosting yang sangat baik untuk perniagaan kecil dan webmaster pemula. Walaupun menyediakan rancangan hosting bersama yang boleh dipercayai jelas merupakan tujuan utama mereka, mereka juga mempunyai beberapa rancangan VPS yang layak dan pelayan khusus. Anda boleh mendapatkan rancangan hosting bersama dengan hanya $ 3,95 sebulan yang memberi anda nama domain, laman web, ruang 50GB dan beberapa lagi ciri asas.

Dengan rancangan hosting mereka, anda mendapat pembangun laman web percuma dengan templat dan kemampuan untuk memasang pelbagai perisian berguna dengan satu klik. Dalam pakej perisian mereka, anda juga dapat mencari alat untuk blog, forum dan eCommerce. Mereka menawarkan pakej permulaan untuk pangkalan data dengan MySQL terbaru, yang membolehkan anda memiliki 20 pangkalan data. Namun, jika anda menaik taraf ke rancangan yang lebih hebat, ia menjadi tidak terhad.

Anda akan dapat membuat dan menguruskan pangkalan data dengan phpMyAdmin. Syukurlah, JustHost tidak menyimpan pangkalan data dan data anda yang lain di pelayan yang sama. Ini adalah amalan hebat yang menjadi popular di kalangan penyedia hosting web, memastikan kestabilan bagi pelanggan mereka.

Anda boleh memilih dari empat rancangan VPS dengan harga mulai dari $ 19.99 sebulan hingga $ 59.99 sebulan. Dengan yang pertama, anda mendapat CPU dwi teras, RAM 2GB, storan 30GB, lebar jalur 1TB dan nama domain percuma. Mereka juga menawarkan tiga rancangan pelayan khusus yang dapat anda atur dengan cPanel. Yang pertama berharga $ 79.99 sebulan dan anda boleh menaikkannya ke pelan paling berkuasa yang berharga $ 119.99 sebulan.

Kesimpulannya

Pasti ada penyedia hosting hebat lain yang menawarkan hosting pangkalan data MySQL, dan tidak disenaraikan dalam artikel ini. Sekiranya anda memilih salah satu syarikat yang disenaraikan di halaman, anda tidak boleh salah mengacarakan dan menguruskan pangkalan data MySQL anda.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai syarikat hosting ini atau mempunyai cadangan mengenai artikel ini, beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map