20 Hosting Murah Terbaik untuk Pelbagai Domain & Laman Web

01.06.2020
Hosting Terbaik '20 Hosting Murah Terbaik untuk Pelbagai Domain & Laman Web
0 30 мин.

laman web-web-hosting-pelbagai-domain-terbaik


Mencari perkhidmatan hosting web yang baik untuk laman web anda selalu menjadi cabaran. Lebih sukar untuk mencari syarikat hosting yang boleh dipercayai dengan harga yang berpatutan. Dalam artikel ini saya akan menunjukkan kepada anda syarikat hosting murah terbaik untuk hosting pelbagai domain dan laman web.

Sebelum saya terperinci, menerangkan cara memilih penyedia perkhidmatan yang baik, saya ingin memberikan 3 syarikat hosting kegemaran saya yang saya gunakan untuk mengehos banyak laman web: HostGator, BlueHost dan InMotion Hosting. Saya telah menjadi pelanggan host ini selama lebih dari 5 tahun, dan saya lebih berpuas hati dengan perkhidmatan dan sokongan yang mereka berikan. Inilah sebabnya mengapa saya mengesyorkan mereka untuk mengehoskan pelbagai domain dan laman web.

Sekiranya anda baru memulakan dan ingin membuat laman web, anda harus memilih hos bersama. Pelan hosting jenis ini adalah yang terbaik untuk pemula, adalah cara terbaik untuk mengetahui bagaimana laman web, web hosting dan nama domain berfungsi dan tidak memerlukan banyak kos. Malah hosting bersama berharga antara $ 1-10 sebulan, bergantung pada tempoh kontrak. Sekiranya anda memilih untuk membayar lebih awal selama 12 bulan atau lebih, kos hosting akan menurun, sementara pembayaran setiap bulan adalah yang paling mahal.

Berikut ini saya juga akan memberi anda beberapa petua tentang cara membuat satu atau lebih laman web dengan cepat tanpa menjadi pembangun atau pereka web. Terdapat banyak alat yang boleh anda gunakan untuk membuat kerja anda lebih mudah dan percuma atau sebahagian daripada rancangan hosting anda. Anda boleh menggunakan pembangun laman web untuk merancang laman web anda atau anda boleh memasang WordPress jika anda memerlukan blog atau laman web yang lebih kaya dengan ciri dan dinamik.

Sekiranya anda hanya merancang untuk membuat laman web, anda masih harus mempertimbangkan untuk memilih host web yang menawarkan banyak domain hosting, kerana anda mungkin akan berubah pikiran dengan segera untuk membina laman web lain. Sekiranya anda memilih rancangan yang hanya membenarkan hosting satu domain, anda perlu meningkatkan atau membeli rancangan baru. Walaupun dengan pelbagai rancangan hosting domain, anda dapat menambah seberapa banyak domain yang anda inginkan dan menerbitkan seberapa banyak laman web yang anda perlukan.

Semasa memilih rancangan hosting web, harganya tidak diutamakan, sebaliknya sokongan, kebolehpercayaan dan ciri dalam talian adalah yang paling penting. Sudah tentu harga akan datang dalam senarai, dan anda harus mengambil berat tentang berapa banyak yang anda belanjakan untuk hosting web. Berikut ini saya akan membantu anda mencari syarikat hosting yang boleh dipercayai, dengan sokongan hebat dan dengan ciri-ciri yang anda perlukan, dengan kos yang anda mampu.

20+ Hosting Murah untuk Pelbagai Domain

Ringkasnya, berikut adalah penyedia hosting terbaik yang saya cadangkan untuk mengehoskan pelbagai domain:

Syarikat
Harga Promosi

1 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

HostGator

$ 3.95 / bln
2 hosting pelbagai domain terbaik

BlueHost

$ 5.95 / bln
3 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

Hosting InMotion

$ 5.99 / bln
4 hosting terbaik untuk pelbagai domain

iPage

$ 1.99 / bln
5 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

A2Hosting

$ 4.90 / bln
6 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

Tapak Tapak

$ 5.95 / bln
7 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

Hostinger

$ 4.84 / bln
8 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

GoDaddy

$ 4.99 / bln
9 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

Lembu gemuk

$ 3.15 / bln
10 hosting web profesional untuk laman web berbilang domain

DreamHost

$ 7.95 / bln
11 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

HostMonster

$ 6.95 / bln
12 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

NamaCheap

$ 2.88 / bln
13 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

JustHost

$ 6.95 / bln
14 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

Pelayan Antara

$ 5.00 / bln
15 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

WebHostingHub

$ 6.99 / bln
16 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

GreenGeeks

$ 2.95 / bln
17 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

LunarPages

$ 3.95 / bln
18 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

HostPapa

$ 3.95 / bln
19 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

Penyelesaian Rangkaian

$ 9.96 / bln
20 hosting murah terbaik untuk pelbagai laman web

JaguarPC

$ 14.97 / bln

Sebilangan besar syarikat yang disenaraikan di bawah menawarkan satu domain percuma juga membenarkan untuk mengehoskan domain tanpa had.

Hosting AMD menawarkan tinjauan yang lebih terperinci bagi setiap penyedia hosting web, yang menawarkan pelbagai perkhidmatan hosting laman web atau tanpa had.

1. HostGator

hostgator-best-way-host-berbilang-laman web

HostGator

HostGator adalah kegemaran individu dan perniagaan kecil dengan anggaran. Sekiranya anda memulakan dengan akaun hosting bersama, kami mengesyorkan memilih rancangan Bayi, yang membolehkan domain tanpa had. Harga bulanan untuk rancangan ini bermula pada $ 3,95 dan anda dapat menikmati lebar jalur dan ruang cakera yang tidak dapat diukur, sijil SSL percuma, pemasangan satu klik, dan panel kawalan cPanel.

Sekiranya anda mencari hosting WordPress untuk pelbagai domain. HostGator telah melindungi anda! Walaupun mereka tidak menawarkan hosting domain tanpa had dengan rancangan ini, mereka tetap membenarkan anda menjadi tuan rumah 2 nama domain dengan rancangan Standard mereka dan 3 nama domain dengan rancangan hosting Business WordPress mereka.

Mungkin berlaku bahawa anda ingin meningkatkan dari hosting satu domain ke hosting berbilang domain, tetapi hos semasa anda tidak mempunyai pilihan ini dengan harga yang berpatutan. Apa yang anda boleh lakukan ialah berhijrah ke host lain seperti HostGator, yang menawarkan perkhidmatan migrasi percuma khusus untuk jenis situasi ini.

Mereka menyokong perkhidmatan mereka dengan jaminan wang dikembalikan 45 hari dan janji upah 99.9%. Mereka juga murah hati dengan sandaran, menawarkan sandaran data di luar lokasi mingguan, pemantauan rangkaian 24/7 untuk memastikan semuanya berjalan pada prestasi puncak, dan sokongan 24/7 melalui sembang langsung, telefon dan e-mel.

HostGator dipilih oleh banyak pengguna kali pertama untuk antara muka mudah mereka yang disertakan dengan alat pembangun laman web untuk pengalaman membuat laman web seret dan lepas, disertakan dengan akses ke tema percuma dan templat pra-binaan. Dan jika anda perlu memasang skrip sumber terbuka, anda boleh memasang lebih daripada 75 skrip dengan satu klik dengan serta-merta.

Bermula dengan HostGator »

2. BlueHost

bluehost-best-hosting-multi-wordpress-blog

BlueHost

BlueHost adalah syarikat hosting web yang terkenal dan terkenal. Mereka telah berada dalam perniagaan hosting web selama lebih dari dua dekad dan menguasai lebih dari 2 juta laman web di seluruh dunia. BlueHost adalah hosting yang disyorkan # 1 oleh WordPress.org sejak tahun 2005.

BlueHost menawarkan pelbagai rancangan dan pilihan hosting. Pelan Asas bermula pada $ 3,95 / bulan, namun ini membataskan anda hanya pada satu laman web. Ciri e-mel juga terhad dengan rancangan ini dan ruang laman web ditetapkan kepada 50GB.

Sekiranya anda ingin mengehoskan beberapa laman web, anda harus memilih rancangan Plus, yang bermula pada $ 5.95 setiap bulan. Pelan ini, bagaimanapun termasuk nama domain percuma, tidak mempunyai batasan pada ciri e-mel, lebar jalur dan ruang laman web dan membenarkan laman web dan domain tambahan tanpa had.

BlueHost juga mempunyai alat pemasangan 1 klik, yang akan memudahkan anda memasang WordPress atau CMS lain dengan hanya beberapa klik.

Anda boleh mendapatkan bantuan daripada pakar dalaman terlatih BlueHost melalui telefon, sembang atau e-mel. Sokongan mereka tersedia 24/7, dan mereka mempunyai pusat bantuan yang kuat yang penuh dengan panduan berguna, tutorial video dan banyak lagi.

Oleh itu, jika anda mencari hos web yang boleh dipercayai, untuk menubuhkan beberapa laman web atau blog WordPress, BlueHost harus berada di bahagian atas senarai anda.

Bermula dengan BlueHost »

3. InMotion Hosting

inmotion-best-hosting-berbilang-laman web

Hosting InMotion

InMotion Hosting adalah peneraju dalam perniagaan hosting. Mereka menawarkan pelbagai jenis rancangan web hosting, termasuk hosting beberapa domain. Semua rancangan dilengkapi dengan storan SSD, yang menjadikan laman web anda memuat sehingga 20 kali lebih pantas.

Pelan Pelancaran mereka bermula pada $ 3,99 / bulan, dilengkapi dengan ruang cakera dan lebar jalur tanpa had, domain percuma, tetapi hanya membenarkan 2 laman web. Sekiranya anda memerlukan lebih dari itu, anda harus mempertimbangkan rancangan Power, yang bermula pada $ 5.99 setiap bulan. Pelan ini dilengkapi dengan prestasi yang lebih tinggi. Pelan Power juga mempunyai had hingga 6 laman web yang dihoskan.

Pelan Pro adalah pilihan yang tepat jika anda mahukan prestasi terbaik, hingga 4 kali lebih cepat berbanding dengan Pelancaran pelan, dan tidak mahu had jumlah laman web yang boleh anda hoskan.

Pemasang 1-cick tersedia dengan semua akaun; anda boleh memilih dari lebih dari 400 aplikasi termasuk WordPress, Joomla, Magento, Drupal dan banyak lagi.

InMotion akan membuat sandaran laman web anda secara automatik setiap minggu. Ciri ini disertakan dengan setiap rancangan secara percuma.

Akses SSH juga tersedia dengan semua rancangan.

Sekiranya anda membina laman web anda dengan WordPress, anda mungkin ingin mencuba BoldGrid, pembangun laman WordPress serba boleh, yang hanya tersedia melalui akaun hosting InMotion anda. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai BoldGrid dalam ulasan kami.

Untuk sokongan dalam talian, anda dapat menghubungi InMotion Hosting menggunakan sembang langsung mereka, menghubungi mereka di telefon, menggunakan Skype atau mengirimi mereka tiket e-mel. Mereka sangat membantu!

Sekiranya anda datang dari syarikat lain, di mana anda sudah mempunyai banyak laman web, anda boleh meminta InMotion Hosting untuk migrasi laman web secara percuma. Mereka akan dengan cepat memindahkan fail, e-mel, pangkalan data, tetapan dan rekod domain anda, sehingga waktu henti minimum.

InMotion Hosting sedikit lebih mahal daripada pesaingnya, tetapi ia adalah pilihan yang baik bagi mereka yang bertujuan untuk prestasi dan kebolehpercayaan. Pembelian anda disokong dengan jaminan wang dikembalikan 90 hari.

Bermula dengan InMotion Hosting »

4. iPage.com

ipage-best-murah-hosting-berbilang-domain

iPage.com

iPage adalah salah satu penyedia hosting web murah terbaik yang kami dan laman web lain cadangkan. Pelan hosting pelbagai domain mereka, yang disebut The Essential Plan sangat sesuai untuk pengguna yang ingin membuat banyak laman web dengan anggaran.

Bermula hanya $ 1,99 / bulan anda boleh membuat dan menjadi tuan rumah sebilangan kecil laman web bersaiz sederhana yang anda mahukan, tanpa membayar tambahan untuk pemindahan data atau penyimpanan web. Sebenarnya, iPage tidak membataskan berapa banyak ruang web atau lebar jalur yang anda gunakan.

Mereka juga menawarkan nama domain percuma dengan setiap akaun. Semasa mendaftar, anda boleh mendaftarkan domain baru secara percuma, atau jika anda sudah memiliki domain, anda boleh mengarahkannya ke akaun hosting anda. Pelan ini juga dilengkapi dengan pembangun laman web drag and drop percuma, di mana anda boleh memilih dari ribuan templat percuma.

Sekiranya anda ingin menggunakan WordPress untuk membina laman web anda, dengan alat pemasangan 1 klik, anda boleh menyiapkan laman web anda hanya dalam beberapa minit. Sekiranya WordPress bukan perisian kegemaran anda, anda boleh memilih untuk memasang Joomla, Drupal atau perisian sumber terbuka yang lain.

Sekiranya anda menghadapi masalah teknikal dengan akaun hosting anda, sesuatu tidak berfungsi, atau tidak dapat mengetahui bagaimana melakukan perkara tertentu; anda sentiasa boleh bergantung pada sokongan dalam talian mereka, yang tersedia 24 × 7. Kakitangan mereka yang terlatih akan membantu anda melalui telefon, e-mel atau sembang langsung.

Secara keseluruhan, jika anda mencari penyelesaian yang murah untuk mengehoskan banyak domain dan laman web, dengan iPage anda tidak mempunyai kompromi. Selain itu, anda dilindungi dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Apa yang anda boleh rugi?

Bermula dengan iPage.com »

5. A2Hosting

a2hosting-rancangan terbaik-multi-domain-hosting-rancangan

A2Hosting

A2Hosting adalah pilihan yang tepat untuk mana-mana laman web yang dapat memanfaatkan masa, kelajuan dan prestasi yang sangat baik. Pelbagai pilihan rancangan hosting mereka mengesyorkan A2 sebagai tuan rumah untuk semua laman web dari laman web kecil dan popular, lalu lintas tinggi. Pilihan hosting Windows dan Linux serta pilihan hosting yang dikendalikan dan tidak dikendalikan semuanya terdapat di antara perkhidmatan hosting mereka.

Dan kerana kami membincangkan beberapa pengehosan laman web, rancangan yang boleh anda mulakan di A2 untuk tujuan ini adalah rancangan Swift dengan harga $ 4.90 setiap bulan. Sekiranya anda mempertimbangkan versi Windows, harganya meningkat kepada $ 5.88 setiap bulan tetapi masih kekal kompetitif berbanding dengan penawaran serupa di industri ini.

Untuk harga rancangan Swift, anda dapat mengehoskan banyak laman WordPress di akaun yang dioptimumkan untuk WordPress dengan cPanel, SSD dan SSL percuma, dan pengembalian wang bila-bila masa yang berlaku untuk rancangan bersama juga. Pilihan hosting WordPress terurus untuk beberapa laman WordPress bermula pada $ 19.48. Pelan ini termasuk sandaran automatik, pementasan laman web, CDN percuma, lesen peribadi Jetpack percuma, dan hosting sehingga 20x lebih cepat.

Anda boleh mendapatkan rancangan yang lebih mantap dengan pilihan Windows dan Linux di peringkat VPS dan pelayan khusus mereka, beberapa di antaranya juga termasuk SSL dan SSD, serta jaminan wang dikembalikan bila-bila masa.

A2Hosting harus mendahului senarai anda untuk hosting multisite yang boleh dipercayai dan berprestasi yang dilengkapi dengan waktu operasi yang sangat baik, dasar pengembalian wang, ciri keselamatan dan sokongan yang kukuh. Sebilangan rancangan mereka sedikit lebih mahal, tetapi ciri dan percuma yang disertakan dengan rancangan ini menebus kenaikan harga.

Bermula dengan A2Hosting »

6. SiteGround

laman web-laman web terbaik-hosting-pelbagai-wordpress-laman web

Tapak Tapak

SiteGround adalah syarikat hosting popular yang disyorkan oleh WordPress untuk rancangan hosting WordPress yang produktif. Platform mereka melayani pasaran di seluruh dunia dan mereka dikenali dalam industri kerana penyelesaian hosting mereka yang dibuat dengan baik.

Dalam masalah hosting laman web, rancangan bersama Grow Big SiteGround adalah tempat untuk memulakan. Pelan ini berharga $ 5.95 setiap bulan selama tempoh pertama kontrak anda dan ia sesuai untuk sehingga 25,000 lawatan bulanan.

Ciri-ciri yang menjadikan kategori hosting ini penting termasuk storan SSD, cPanel dan SSH, SSL dan HTTP / 2 gratis, Cloudflare CDN, sandaran automatik harian, dan pematuhan GDPR untuk mereka yang menyasarkan pasaran EU. Pelan GoGeek di peringkat ini mematuhi PCI.

Setara yang dioptimumkan untuk WordPress dengan rancangan GoGeek yang dikongsi harganya sama dan ciri dasarnya sama, namun rancangan ini juga disesuaikan untuk WordPress dengan ciri seperti WP-CLI, kemas kini WP automatik, pementasan WordPress, SuperCacher dengan 3 tahap caching, dan sandaran harian.

Perniagaan atau pemaju dengan keperluan di luar rancangan ini akan mencari penyelesaian hosting khusus di seluruh cloud hosting, pelayan khusus, dan pilihan penjual semula. Mereka yang mempunyai keperluan peringkat perusahaan boleh meminta penyelesaian yang disesuaikan.

Migrasi percuma, sokongan 24/7, pengembalian wang 30 hari, pembangun laman percuma, sandaran percuma, dan storan SSD, dan akses cPanel dan SSH disediakan sebagai standard dengan semua rancangan.

Walaupun SiteGround memasarkan diri untuk profesional IT, agensi dan perusahaan, perkhidmatan mereka juga merangkumi rancangan untuk pemula. Beberapa rancangan membolehkan anda memilih lokasi pusat data yang paling dekat dengan anda dan pengunjung anda.

Kami berharap semakan hampir lengkap mengenai hos paling popular untuk pelbagai laman web dapat membantu anda dalam mencari hos yang memenuhi semua keperluan anda.

Bermula dengan SiteGround »

7. Hostinger

hostinger-best-hosting-berbilang-laman web

Hostinger

Hostinger memiliki sejarah panjang dalam web hosting, ia didirikan pada tahun 2004. Perusahaan ini fokus pada penyediaan berbagai rancangan hosting untuk berbagai keperluan. Pelan termurah mereka (Hosting Berkongsi Tunggal) bermula pada $ 2.15 / bulan, yang membolehkan hosting laman web tunggal.

Sekiranya anda ingin mengehoskan banyak laman web dalam satu akaun, anda boleh memilih salah satu rancangan mereka yang lain. Rancangan Hosting Bersama Premium bermula pada $ 4,84 / bulan, dan sangat sesuai untuk hosting laman web dan domain tanpa had. Ia mempunyai kekuatan dan memori pemprosesan dua kali lebih banyak, daripada pelan Tunggal. Pelan ini juga merangkumi cadangan Mingguan.

Untuk lebih banyak kuasa, anda boleh memilih rancangan Business Shared Hosting, yang disertakan dengan semua faedah dari rancangan Premium, dan beberapa tambahan yang hebat. Pelan ini mempunyai sandaran harian, sijil SSL percuma dan 4 kali lebih banyak kuasa dan memori pemprosesan.

Hosting awan yang berpatutan juga terdapat di Hostinger. Mereka menawarkan 3 rancangan awan yang berbeza, yang menawarkan lebih banyak kekuatan daripada rancangan bersama tetapi dengan kesederhanaan yang sama. Pelan Permulaan bermula pada $ 15,90 / bulan, dan membolehkan hosting beberapa laman web. Pelan ini merangkumi IP khusus, ruang web 40GB, lebar jalur 2000 GB, memori 3 GB RAM, 2 teras CPU dan banyak lagi.

Sekiranya anda membina laman web anda menggunakan WordPress atau CMS lain, dengan Hostinger anda dapat menyiapkannya dengan cepat. Alat pemasangan satu klik mereka menjadikan laman WordPress anda dalam talian cepat dan mudah.

Syarikat ini menawarkan jaminan uptime 99.9% pada rancangan bersama mereka, sementara cloud plan memiliki pasukan pemantauan uptime yang berdedikasi untuk memberikan hasil terbaik kepada pelanggan mereka.

Pelan VPS dan Dedicated juga tersedia dengan Hostinger.

Secara keseluruhan, Hostinger adalah pilihan yang bagus untuk mengehoskan beberapa laman web dan menguruskan beberapa domain. Prestasi, ciri dan harga mereka sangat kompetitif.

Bermula dengan Hostinger »

8. GoDaddy

godaddy-murah-hosting-berbilang-domain

GoDaddy

Walaupun anda mungkin mengenalinya sebagai pendaftar domain yang popular, GoDaddy juga merupakan penyedia hosting web global dengan masa muatan yang terkemuka di industri, jaminan uptime 99.9%, dan sokongan berasaskan AS 24/7.

Pelbagai hosting domain bermula pada $ 4,99 / bulan dengan rancangan hosting bersama Deluxe, yang sebenarnya menyediakan hosting untuk laman web tanpa had. Pelan ini tidak terhad dalam ciri-ciri lain seperti penyimpanan, subdomain, dan lebar jalur, yang tidak dimeterai.

Sesuatu yang mungkin tidak anda temui di banyak hos anggaran, terutama tidak dengan hosting bersama, adalah pilihan untuk memilih antara rancangan Windows dan Linux. Lebih-lebih lagi, rancangan Windows berharga sama dengan rancangan Linux, yang juga unik kerana kebanyakan host yang menawarkan kedua-duanya sering menjadikan rancangan Windows lebih mahal.

Dan kerana GoDaddy adalah pendaftar domain terbesar, mereka juga menawarkan nama domain percuma dengan semua rancangan tahunan mereka, jadi jika anda ingin mendaftarkan domain dan menghoskannya di GoDaddy, anda boleh memanfaatkan promosi ini.

Pelan Linux mempunyai cPanel percuma, sementara rancangan Windows ditawarkan dengan panel kawalan Odin Plesk, yang keduanya merupakan pilihan panel kawalan premium.

Beberapa rancangan hosting WordPress GoDaddy yang dikendalikan juga sesuai untuk hosting domain berganda, dan rancangan yang membolehkan domain paling banyak dihoskan adalah rancangan Pembangun pada harga $ 13.99 / bulan yang menampilkan hosting untuk 5 laman web.

Sandaran harian percuma, alat migrasi satu klik, pembangun laman mudah dengan templat pra-binaan, jaminan pulangan wang 30 hari, dan VPS dan pelayan khusus untuk ketika anda mahu menaik taraf semuanya tersedia di GoDaddy.

Bermula dengan GoDaddy »

9. FatCow

fatcow-murah-hosting-tanpa had-domain

Lembu gemuk

Sekiranya anda benar-benar tidak mengenal hosting web dan anda membina laman web pertama anda, FatCow tentunya merupakan pilihan yang harus anda periksa. Mereka memberi tumpuan kepada keperluan pemula dan platform ramah mereka berusaha menjadikan hosting mudah difahami oleh semua orang.

FatCow memotong istilah teknologi yang sering anda lihat di laman web hosting dan menerangkan ciri-ciri setiap rancangan mereka dalam istilah berkaitan pertanian yang lucu. Pelan paling popular mereka adalah rancangan Original FatCow, yang merupakan rancangan hosting bersama yang membolehkan anda menjadi tuan rumah domain tanpa had di akaun anda.

Untuk tahun pertama kontrak anda, anda mendapat nama domain percuma. Ciri-ciri lain yang disertakan dengan rancangan tahap kemasukan ini adalah pembangun laman web, kredit iklan percuma di Google dan Bing, integrasi PayPal, SSL bersama, sokongan 24/7, penapisan spam, sandaran pelayan harian, pengembalian wang 30 hari.

Pelan ini bermula pada $ 4.08 / bulan untuk penggal pertama. Anda mungkin berfikir bahawa ini adalah satu-satunya rancangan yang ditawarkan oleh FatCow, kerana mereka tidak banyak mengiklankan rancangan mereka yang lain, tetapi katalog hosting mereka juga merangkumi hosting WordPress dengan dua rancangan, rancangan Starter dan Essential yang dibina berdasarkan rancangan hosting inti, beberapa Pelan VPS dan pelayan khusus.

Dari kedua-dua rancangan WordPress itu, rancangan Starter tentunya lebih murah dengan $ 3,75 / bulan, tetapi rancangan Essential dilengkapi dengan infrastruktur berkelajuan super berasaskan SSD, bundel keselamatan Deluxe, dan sokongan pakar. Pelan ini bermula pada $ 6.95 / bulan. Kedua-dua rancangan ini membolehkan pendaftaran domain percuma, dan kedua-duanya mempunyai tema dan pemalam yang telah dipasang sebelumnya.

Sekiranya keperluan hosting anda masih minimum, namun anda ingin terus berkembang, anda boleh memilih rancangan hosting bersama yang paling berpatutan di FatCow dan apabila tiba waktunya, anda boleh beralih ke rancangan lain.

Bermula dengan FatCow »

10. DreamHost

dreamhost-berbilang laman web-hosting

DreamHost

DreamHost adalah veteran lain dalam perniagaan hosting. Syarikat ini telah wujud sejak tahun 1997 dan hari ini melayani lebih dari 400 ribu pelanggan, menjadi tuan rumah lebih dari 1.5 juta laman web di pelayan mereka. Separuh daripada laman web ini berjalan di WordPress. Berkat rancangan yang dioptimumkan untuk WordPress dan WooCommerce, mereka menjangkau lebih banyak pelanggan.

Selain hosting WordPress, DreamHost juga menawarkan rancangan hosting yang berbeza untuk pelbagai keperluan. Mereka menawarkan rancangan bersama yang mudah, yang membolehkan hosting beberapa laman web dan domain tanpa had. Pelan Shared Unlimited mereka bermula pada $ 7,95 / bulan dan merangkumi domain percuma, hosting e-mel, sijil SSL dan penyimpanan dan trafik tanpa had. Pelan ini juga tersedia pada pembayaran bulanan.

Semua rancangan DreamHost dilengkapi dengan panel kawalan yang mudah digunakan. Mereka tidak menggunakan cPanel, tetapi panel kawalan sendiri yang dibina sendiri, yang telah digunakan di platform mereka sejak awal (lebih dari 22 tahun) .

Jaminan uptime 100% adalah janji yang sukar, kerana kebanyakan pesaingnya hanya menawarkan jaminan uptime 99.9%. DreamHost menawarkan kredit satu hari percuma untuk setiap jam waktu henti atau perkhidmatan terganggu. Perjanjian yang cukup menarik, jika anda bertanya kepada saya.

DreamHost mempunyai jabatan sokongan yang berpusat di AS yang memenangi anugerah, yang tersedia siang dan malam.

Jaminan pulangan wang 97 Hari mereka juga merupakan tawaran yang sangat unik dalam industri ini. Pesaing terdekat mereka dalam hal ini adalah InMotion Hosting, yang menawarkan 90 hari.

Terdapat banyak ciri lain yang tersedia, termasuk pemasang WordPress 1-klik (dan skrip lain), SSL percuma dengan Let’s Encrypt, penyimpanan SSD di semua pelayan mereka untuk prestasi yang lebih baik, sokongan untuk PHP 7+, Python, Perl, Rails dan banyak lagi.

Oleh itu, jika anda ingin mengehoskan banyak laman web dan memerlukan hosting yang boleh dipercayai, dan anda mungkin mahu membayar hosting anda setiap bulan, DreamHost mungkin merupakan pilihan yang baik untuk anda.

Bermula dengan DreamHost »

11. HostMonster

hostmonster-baik-tidak terhad-laman web-hosting

HostMonster

Host web pelbagai domain lain yang boleh anda periksa adalah HostMonster. Mereka juga termasuk dalam kategori hos anggaran dan hosting yang mesra pengguna, dan rancangan yang segera diiklankan di laman web mereka adalah rancangan hosting bersama mereka yang bermula dari $ 4,95 / bulan.

Pelan Asas ini, bagaimanapun, tidak termasuk hosting domain yang banyak, jadi anda harus melihat paket Plus, yang memungkinkan anda menjadi tuan rumah 10 domain pada akun yang sama atau paket Premium, yang menampilkan hosting domain tanpa had. Untuk tempoh pertama kontrak anda, kedua-dua rancangan berharga $ 6.95 / bulan, tetapi pelan Plus diperbaharui pada kadar yang lebih tinggi.

Nama domain percuma standard, pengembalian wang 30 hari, pemasangan 1 klik, pembina laman web percuma, kredit iklan, dan sokongan 24/7 juga disertakan dengan rancangan ini..

Sekiranya anda perlu menaik taraf, anda akan menemui beberapa rancangan VPS yang dibina berdasarkan teknologi cloud, yang menawarkan akses root dan panel kawalan cPanel, dan beberapa pelayan khusus dengan penyimpanan cermin, peningkatan cache dan cPanel yang dipertingkatkan.

Malangnya, HostMonster tidak mempunyai jaminan masa operasi, dan sementara hos belanjawan biasanya tidak mengiklankannya terutama dengan rancangan bersama mereka, HostMonster juga tidak menyertakannya dengan rancangan hosting peringkat lebih tinggi. Apa yang mereka tawarkan sebagai ganti adalah jaminan wang yang tidak masuk akal dengan rancangan ini, jadi anda boleh membatalkan akaun anda jika anda tidak berpuas hati.

Hosting yang dioptimumkan WordPress juga tidak ada dalam portfolio HostMonster, jadi jika anda mahukan hosting khusus untuk laman WordPress anda, kami mendorong anda untuk memilih beberapa penyedia hosting lain yang disenaraikan dalam artikel ini yang menampilkan hosting WordPress.

Bermula dengan HostMonster »

12. NameCheap

namecheap-murah-tanpa had-laman web-domain-hosting

NamaCheap

Sekiranya anda pernah membeli nama domain sebelumnya, anda pasti akan menemui NameCheap. Perkhidmatan utama mereka, tanpa diragukan lagi adalah pendaftaran domain, tetapi mereka juga menawarkan web hosting.

Sebenarnya, NameCheap menawarkan semua jenis hosting dari dikongsi ke pelayan khusus. Berita baik bagi mereka yang mencari hosting yang membolehkan banyak nama domain adalah semua rancangan bersama di NameCheap disertakan dengan keuntungan ini.

Pelan Stellar, yang paling murah dalam kategori ini pada $ 2,88 / bulan, membolehkan anda mengehos hingga 3 laman web, sementara semua rancangan lain tidak membatasi jumlah domain yang dapat anda hoskan dalam satu akaun.

NameCheap menawarkan SLA uptime 100%, yang bermaksud bahawa pada masa laman web anda dimatikan, mereka akan memberi kredit kepada akaun anda. Jaminan lain yang ditawarkan oleh NameCheap adalah sokongan wang dikembalikan 30 hari dan sokongan 24/7.

cPanel dan WordPress disertakan dengan setiap pakej dan begitu juga hingga 50 sijil Positif SSL percuma selama satu tahun.

Mereka yang ingin membina laman web mereka dengan WordPress mungkin berminat dengan hosting WordPress NameCheap, yang dibina berdasarkan platform awan berprestasi tinggi dan membolehkan anda bersedia untuk menerbitkan dalam beberapa minit. Terdapat satu rancangan WP yang ditawarkan dalam kategori ini, EasyWP bermula dari $ 8.88 / bulan / laman web.

Seperti yang telah kami sebutkan, NameCheap menawarkan spektrum penuh rancangan hosting, jadi jika anda berminat untuk menjual kembali domain, paket VPS, atau pelayan khusus, anda akan mendapat rancangan di setiap kategori ini.

Bermula dengan NameCheap »

13. JustHost

justhost-mampu milik-multi-domain-hosting

JustHost

Satu lagi hos web mudah yang serupa dengan harga dan ciri dengan HostMonster dan FatCow adalah JustHost. Di sini juga, peringkat hosting bersama menawarkan rancangan Plus dengan hosting hingga 10 laman web dan rancangan Perdana dengan hosting laman web tanpa had.

Kedua-dua rancangan ini berharga $ 6.95 / bulan, tetapi rancangan Perdana lebih mahal kerana ia diperbaharui pada kadar yang lebih tinggi.

Domain percuma disertakan dengan setiap rancangan bersama dengan pembangun laman percuma, pemasangan 1 klik, dan sokongan 24/7. $ 200 kredit iklan juga ditawarkan untuk mereka yang ingin mempromosikan laman web mereka di Google dan Bing. cPanel adalah panel kawalan yang disertakan dengan rancangan ini dan jika anda berfikir untuk menjual sesuatu melalui laman web anda, anda boleh menambahkan pelbagai penyelesaian keranjang belanja dengan satu klik.

Hosting yang dioptimumkan WordPress tidak ada dalam perkhidmatan mereka, tetapi mereka menawarkan VPS dan pelayan khusus bagi mereka yang ingin menaik taraf atau memerlukan pakej hosting yang lebih mantap.

Walaupun tidak dihitung, JustHost menjanjikan ketersediaan tinggi dan mengambil pendekatan proaktif untuk mencegah masalah downtime dengan memantau rangkaian mereka 24/7. Selain jaminan ini, mereka menawarkan jaminan pulangan wang 30 hari standard, sokongan telefon dan e-mel 24/7, dan jaminan bahawa apabila anda menghubungi sokongan pelanggan, masalah anda akan diselesaikan oleh orang yang sebenar.

JustHost adalah hos web tanpa embel-embel, tidak senang yang mudah digunakan dan menarik bagi pemula yang memerlukan alat dan sokongan asas yang diperlukan untuk melancarkan satu atau beberapa laman web dengan anggaran.

Bermula dengan JustHost »

14. InterServer

interserver-hosting-multi-laman web-akaun yang sama

Pelayan Antara

InterServer secara peribadi memiliki dan mengendalikan pusat data mereka sendiri dan menawarkan penyelesaian hosting untuk pelbagai keperluan, dengan rancangan untuk setiap titik harga. Mereka menyediakan awan bersama & VPS, pelayan khusus dan hosting kolokasi.

Pakej hosting web Standard InterServer bermula pada $ 5 / bulan dan penuh dengan ciri termasuk hosting domain tanpa had jika anda ingin menjadi tuan rumah beberapa laman web. Penyimpanan dan pemindahan data tanpa had juga disertakan.

Pakej ini dilengkapi dengan pelayan cache SSD, sandaran mingguan, jaminan uptime 99.9%, jaminan kunci harga, sokongan 24/7, dan jaminan wang dikembalikan 30 hari standard. Pengoptimuman SSL, cPanel, WordPress percuma juga disertakan dengan rancangan ini.

Tidak seperti hos web lain, InterServer membolehkan anda memilih pengebilan bulanan dan bukannya membayar selama bertahun-tahun lebih awal. Sekiranya anda membuat keputusan untuk membuat komitmen, anda boleh menikmati potongan harga.

Sekiranya anda memerlukan hosting web ASP.NET, anda dapat menikmati ciri yang sama dengan harga yang sama dengan pakej hosting web standard.

InterServer tidak menawarkan pendaftaran domain percuma, tetapi anda boleh mendaftarkan domain dengan harga potongan ($ 1,99).

Pelan VPS dan pelayan khusus dapat dikonfigurasi, yang bermaksud bahawa anda dapat memilih CPU, penyimpanan, pemindahan, OS, panel kawalan, dll. Atau anda boleh memilih dengan pilihan yang telah dikonfigurasi sebelumnya.

Host ini juga menawarkan hosting colocation untuk perniagaan yang tidak mahu memastikan pelayan mereka tetap di rumah. Semua rancangan dalam kategori ini dilengkapi dengan akses biometrik 24/7 ke pelayan anda, jaminan masa aktif 100%, dan sokongan 24/7.

Hampir dua dekad pengalaman, InterServer adalah hosting yang boleh dipercayai dengan pelbagai rancangan di seluruh spektrum yang semestinya ada di radar anda.

Bermula dengan InterServer »

15. WebHostingHub

webhostinghub-murah-berbilang-blog-hosting

WebHostingHub

WebHostingHub adalah hos web hijau yang khusus dalam hosting bersama dan ia menawarkan pelbagai domain hosting dengan setiap rancangan mereka. Rancangan mereka yang berorientasikan pemula dan kaya ciri adalah pilihan yang sesuai untuk mana-mana individu atau perniagaan kecil untuk mencari hosting yang boleh dipercayai.

Kecuali untuk rancangan pemula Spark mereka, yang dirancang untuk menampung sehingga 2 laman web, dua pakej bersama mereka yang lain termasuk hosting domain tanpa had. Semua rancangan, termasuk Spark, menawarkan pendaftaran domain percuma, SSL percuma, storan dan lebar jalur tanpa had, dan kredit iklan.

Ciri lain yang perlu diperhatikan adalah SSD percuma yang ditawarkan dengan setiap rancangan, akses cPanel dan SSH, pembangun laman web premium, pemindahan laman web sifar waktu henti. Rancangan Nitro dan Dynamo malah membolehkan anda memilih pusat data. WHH begitu yakin dengan perkhidmatan mereka sehingga mereka termasuk jaminan wang dikembalikan 90 hari dengan setiap rancangan.

Tiga rancangan bersama yang ditawarkan oleh WHH dapat disesuaikan untuk tujuan tertentu seperti jika anda ingin menjadi tuan rumah blog, anda boleh memasang WordPress dengan satu klik dan memilih dari tema yang boleh disesuaikan secara percuma. Begitu juga, jika anda mahukan laman web eCommerce kecil, anda boleh menggunakan beberapa alat eCommerce seperti keranjang belanja percuma 1 klik (PrestaShop, Magento, OpenCart) dan selamatkan laman web anda dengan SSL percuma.

WHH sangat baik untuk mengehoskan laman web peribadi dan perniagaan bersaiz kecil hingga sederhana, tetapi tidak untuk laman web yang didorong oleh lalu lintas. Walau bagaimanapun, jika anda termasuk dalam kategori sebelumnya, laman web anda akan menikmati prestasi SSD yang dipertingkatkan, 99.9% waktu operasi, dan ciri-ciri hebat yang merangkumi semua keperluan laman web anda.

Bermula dengan WebHostingHub »

16. GreenGeeks

greengeeks-hosting-laman web-atas-tanpa had

GreenGeeks

GreenGeeks adalah salah satu hos web tenaga hijau terkemuka yang perkhidmatan hostingnya merangkumi pelayan bersama, penjual semula, VPS dan pelayan khusus. Mereka menawarkan hosting yang sesuai dengan PCI dan anda bahkan boleh memilih dari beberapa lokasi pusat data (Phoenix, Chicago, Toronto, Montreal dan Amsterdam).

Satu-satunya rancangan hosting bersama mereka adalah pakej all-inclusive yang bermula pada $ 3,95 / bulan. Walaupun unik dalam kategorinya, rancangan ini membenarkan domain tanpa had pada 1 akaun. Tidak terhad juga ruang SSD dan pemindahan data.

Seperti rancangan hosting bersama lain yang dibincangkan dalam artikel ini, ini juga disertakan dengan asas: pembina laman web, perkhidmatan pemindahan percuma, 99.9% waktu operasi, sokongan teknikal 24/7, dan jaminan wang dikembalikan 30 hari.

Yang istimewa dari rancangan ini, bagaimanapun, adalah kemampuan eCommercenya, iaitu pematuhan PCI, sijil SSL percuma, dan Let’s Encrypt Wildcard SSL percuma. Kedai eCommerce anda akan selamat dan mematuhi kehendak industri untuk memproses pembayaran.

Pakej yang sama ini terdapat dalam versi WordPress yang dioptimumkan juga dengan pemasangan WordPress 1 klik, kemas kini automatik, keselamatan yang ditingkatkan, sokongan pakar, WP-CLI, pelaksanaan CDN, dan sandaran harian.

Walaupun GreenGeeks menawarkan rancangan bersama yang luar biasa, kategori hosting VPS mereka menawarkan rancangan terbanyak dengan harga bermula dari $ 39.95 / bulan. Pelayan khusus juga hadir dengan harga bermula dari $ 169 / bulan. Mereka juga menyediakan beberapa pakej penjual semula dengan harga mulai dari $ 19.95 / bulan hingga $ 59.95 / bulan.

Sekiranya hosting yang mesra alam penting bagi anda dan anda mahukan penyedia yang mempunyai pengalaman yang menawarkan penyelesaian hosting yang berskala, GreenGeeks adalah pilihan yang tidak selamat tanpa mengira sama ada anda mencari penyelesaian hosting bersama atau lebih banyak pilihan premium.

Bermula dengan GreenGeeks »

17. LunarPages

lunarpages-hosting-berbilang-laman web-satu-pelayan

LunarPages

Sebagai penyedia penyelesaian hosting mewah, LunarPages mengarahkan perkhidmatannya kepada pemaju, perniagaan dan agensi. Ini bukan hosting untuk pemula atau pemula, tetapi lebih baik melayani mereka yang memerlukan penyelesaian hosting khusus yang memenuhi keperluan skala dan prestasi yang kompleks.

Pelan hosting pelbagai domain bermula dari $ 3,95 sebulan, yang merupakan harga untuk pakej Hosting Linux Asas. Terdapat juga versi Windows dari rancangan hosting bersama peribadi ini, yang berharga $ 9,95 / bulan. Kedua-dua rancangan ini menawarkan penyimpanan tanpa had dan domain percuma, tetapi walaupun rancangan Windows termasuk Plesk secara percuma, rancangan Linux menjadikannya tersedia dengan bayaran tambahan $ 2 / bulan.

Penyelesaian hosting bersama perniagaan berada di hujung spektrum yang lebih mahal dengan rancangan bermula dari $ 22.95 / bulan. Hosting VPS awan berskala, hosting awan peribadi, pelayan khusus Windows dan Linux, dan rancangan penjual semula pembangun adalah pilihan hosting lain yang boleh anda pilih.

Pelanggan yang memerlukan penyelesaian hosting khusus boleh memilih pilihan hosting awan peribadi, yang membolehkan anda memilih semuanya dari sumber tepat yang anda perlukan hingga jenis OS yang anda mahukan.

Hosting yang sesuai dengan PCI tersedia di sini juga, yang merupakan syarat di banyak industri. Ciri-ciri hosting lain yang terdapat di sini termasuk penyimpanan SSD, pendaftaran domain percuma, 99.9% uptime, kredit iklan, sokongan 24/7 dan pemantauan rangkaian, pengembalian wang 30 hari, pembangun laman web weebly, perlindungan DDoS, dll..

Hosting di LunarPages tidak murah, tetapi jenama hosting premium yang memenuhi keperluan pelanggan kelas atas yang memerlukan rancangan yang sangat berskala dan boleh dipercayai.

Bermula dengan LunarPages »

18. HostPapa

hostpapa-kos rendah-multi-domain-hosting

HostPapa

HostPapa adalah hos web pintar yang berusaha keras untuk menjadikan perkhidmatan mereka dapat diakses oleh semua orang bukan hanya dari segi harga, tetapi juga mengenai kebolehgunaan. Hosting untuk pelbagai domain tersedia dari $ 3,95 / bulan dengan rancangan hosting bersama Perniagaan, yang juga dilengkapi dengan storan dan lebar jalur tanpa had.

Pakej HostPapa, VPS, WordPress, dan penjual semula direka untuk individu dan perniagaan kecil yang ingin masuk dalam talian tetapi tidak mempunyai kemahiran atau anggaran yang besar untuk melakukannya. Nasib baik, dengan HostPapa anda tidak memerlukan satu atau lebih laman web dalam talian.

Ciri-ciri setiap rancangan disusun dan dijelaskan dengan jelas, sehingga anda dapat melihat apa yang anda perolehi untuk mendapatkan wang anda. Beberapa ciri yang anda harapkan dari hos web yang baik seperti nama domain percuma, 99.9% uptime, alat sitebuilder, hosting yang siap untuk WordPress, dan lain-lain semuanya juga terdapat dalam rancangan HostPapa..

Tambahan yang ditawarkan oleh HostPapa memberi tumpuan kepada pengembangan dan perlindungan laman web anda, oleh itu, beberapa rancangan mereka dilengkapi dengan prestasi SSD yang dipertingkatkan, perlindungan SiteLock yang secara automatik mengimbas laman web anda untuk perisian hasad, SSL Wildcard premium, sandaran dan pemulihan automatik.

Sekiranya anda mempunyai domain atau laman web yang ada, tetapi anda tidak berpuas hati dengan host semasa anda, anda boleh memanfaatkan perkhidmatan pemindahan percuma HostPapa.

Pakej yang dioptimumkan WordPress juga menawarkan pelbagai domain atau hosting domain tanpa had dengan beberapa rancangan. Harga dalam kategori ini bermula pada $ 3,95 / bulan dan menawarkan dan mengoptimumkan pengalaman WordPress yang memfokuskan pada prestasi dan keselamatan melalui peningkatan cache kandungan, CDN, firewall canggih, sandaran WordPress automatik, dan pengesanan automatik dan penyingkiran malware.

Bermula dengan HostPapa »

19. Penyelesaian Rangkaian

penyelesaian rangkaian-pelbagai domain-hosting

Penyelesaian Rangkaian

Seperti namanya, Network Solutions menyediakan pelbagai perkhidmatan penyelesaian web yang terdiri dari pendaftaran domain, keselamatan, pemasaran dalam talian hingga hosting web. Mereka menawarkan dua jenis hosting – dikongsi dan VPS.

Tahap hosting bersama mempunyai tiga rancangan dengan hosting pelbagai domain, nama domain percuma, dan pengimbasan perisian hasad pada semua rancangan. Pelan pemula berharga $ 8.94 / bulan dan semua rancangan bersama yang lain menggunakan ciri tambahan ini seperti ruang cakera tanpa had, penghapusan malware automatik dan pencegahan penggodaman, dan SSL.

Kecuali untuk pakej WP untuk Usahawan, semua rancangan WordPress NetworkSolution yang lain membolehkan hosting pelbagai domain. Sandaran awan atas permintaan, termasuk SSL, dan pengurusan multisite disertakan dengan setiap rancangan. Harga untuk pelbagai laman web hosting bermula dari $ 12.55 / bulan.

Bagi mereka yang memerlukan lebih banyak sumber dan keselamatan daripada yang disediakan dengan pakej bersama atau WordPress, NetSol mempunyai dua rancangan VPS yang memeriksa semua titik ini.

NetSol menjamin 99.9% waktu operasi, 24/7 sokongan pelanggan sebenar, dan akses pelengkap kepada penasihat teknikal.

Antaramuka NetSol tidak begitu mesra pengguna, jadi pemula mungkin lebih sukar menggunakannya.

Sekiranya anda telah memeriksa harga hos web lain dalam artikel ini, anda mungkin telah melihat perbezaan harga yang mencolok antara harga NetSol dan harga rancangan serupa di host yang berbeza. Salah satu sebabnya adalah bahawa tidak seperti host web lain, NetSol tidak menawarkan harga perkenalan promosi dengan rancangan mereka, tetapi walaupun begitu, berbanding dengan kadar pembaharuan host lain, NetSol lebih mahal walaupun rancangan mereka tidak mempunyai ciri-ciri yang ditawarkan oleh orang lain.

Mulakan dengan NetworkSolutions »

20. JaguarPC

jaguarpc-diurus-berbilang-domain-hosting

PC Januar

JaguarPC adalah salah satu penyedia hosting tertua, berada dalam perniagaan selama lebih dari 20 tahun. Syarikat ini menawarkan pelbagai rancangan hosting seperti dikongsi, penjual semula, cloud VPS dan berdedikasi. JaguarPC menawarkan hosting untuk lebih dari 500.000 domain dan mempunyai pusat data di Atlanta, Chicago, Huston dan di United Kingdom.

“Lite”, rancangan hosting termurah mereka, yang bermula pada $ 3.96 / bulan, membolehkan hosting satu laman web. Sekiranya anda ingin mengehoskan banyak laman web, anda perlu meningkatkan ke rancangan “Pro”, yang memungkinkan hingga 3 laman web. Pelan ini diiklankan sebagai rancangan hosting separa khusus, yang mempunyai 3 teras CPU yang diperuntukkan.

Rancangan hosting bersama mereka mempunyai beberapa batasan, dibandingkan dengan persaingannya. Pengehosan laman web tanpa had hanya dibenarkan pada VPS atau rancangan khusus mereka.

“VPS Standard” adalah rencana terkelola, yang meliputi WHM / cPanel dan tidak ada batasan jumlah laman web dan domain yang dihoskan.

JaguarPC menawarkan bantuan untuk memindahkan laman web anda ke pelayan mereka. Sekiranya anda menukar hos web, dan ingin memindahkan akaun anda ke JaguarPC, mereka akan melakukannya secara percuma.

Lebih 450 aplikasi tersedia melalui alat pemasangan satu klik syarikat. Ini memudahkan pemasangan WordPress, Drupal, Joomla, Magento atau perisian sumber terbuka lain ke laman web anda.

Bermula dengan JaguarPC »

Petua untuk Mengurus Berbilang Domain dengan Mudah

Sekiranya anda hanya mempunyai beberapa domain, tidak sukar untuk melacak tarikh pembaharuan dan pendaftar. Tetapi jika anda memiliki puluhan atau ratusan nama domain, anda perlu mencari cara untuk mengurus, memperbaharui dan mengawasi setiap domain dengan usaha yang minimum. Berikut ini saya akan memberi anda beberapa petua mengenai cara mengurus domain anda.

Gunakan alat pengurusan domain yang membolehkan anda melacak tarikh pendaftaran, tarikh luput, alamat IP, pelayan nama, pendaftar dan banyak lagi. Berikut adalah senarai perisian percuma dan komersial yang dapat membantu anda:

Semasa mendaftarkan domain anda, gunakan alamat e-mel yang akan anda periksa setiap hari. Pendaftar domain diwajibkan oleh undang-undang untuk mengirimkan pemberitahuan mengenai status domain Anda. Biasanya anda akan mendapat alamat e-mel 30, 7 dan satu hari sebelum domain anda akan tamat tempoh. Sekiranya anda memeriksa e-mel anda setiap hari, anda tidak akan terlepas sebarang pembaharuan.

Tetapkan pembaharuan anda ke mod automatik. Dengan cara ini anda tidak perlu memproses setiap pembaharuan domain secara manual. Pastikan anda mempunyai dana yang mencukupi di akaun bank atau PayPal anda sehingga pembayaran akan diproses dan anda tidak akan kehilangan domain anda.

Pastikan bahawa pada pendaftar yang berlainan, anda mempunyai nama pengguna dan kata laluan yang berbeza sehingga anda tidak menggunakan satu laman web lain. Ini sangat penting kerana pencurian domain semakin popular. Walaupun pendaftar domain membuat usaha besar untuk mengamankan domain pelanggan mereka, mungkin orang yang tidak dibenarkan akan mengakses akaun anda. Mungkin anda tidak mahu kehilangan domain berharga anda.

Membungkus semuanya

Di atas saya telah menunjukkan kepada anda syarikat hosting terbaik yang membolehkan anda mengehoskan pelbagai domain dan laman web. Sudah tentu anda boleh mengehoskan beberapa domain di akaun VPS juga, tetapi ini akan menelan belanja lebih banyak. Pelan pelayan peribadi maya bermula pada $ 20 setiap bulan, tetapi jika anda memerlukan perkhidmatan terurus, harga ini akan meningkat. Pelayan maya lebih dipercayai dan dapat memberikan anda keselamatan yang lebih tinggi serta lebih banyak kuasa hosting tetapi dengan kos tambahan. Oleh itu, jika anda memerlukan penyelesaian yang murah untuk menghoskan laman web anda, kami mengesyorkan syarikat yang disebutkan di atas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector