5 Hosting Terbaik untuk Laman Web dengan Lalu Lintas Tinggi

01.06.2020
Hosting Terbaik '5 Hosting Terbaik untuk Laman Web dengan Lalu Lintas Tinggi
0 13 мин.

terbaik-laman web-hosting-lalu lintas-tinggi-laman web-2019


Sekiranya anda mempunyai laman web yang menghasilkan banyak lalu lintas, anda perlu memastikan bahawa anda mempunyai hos web yang boleh dipercayai jika anda ingin mempunyai ketenangan sepanjang masa. Host web anda harus dapat mengekalkan trafik tinggi anda dan anda perlu memastikan bahawa anda tidak mengalami downtime. Dengan trafik yang tinggi, anda boleh memakan banyak kos.

Itulah sebabnya anda tidak boleh mempertimbangkan untuk menggunakan hosting bersama jika anda mempunyai banyak lalu lintas. Satu-satunya pilihan anda ialah sama ada pergi dengan rancangan VPS atau dengan pelayan khusus. Dalam artikel ini, saya akan membahas syarikat hosting terbaik yang mempunyai rancangan VPS yang hebat untuk laman web dengan trafik tinggi. Namun, sebelum kami ke sana, saya ingin membincangkan rancangan VPS secara terperinci supaya anda dapat memahami mengapa anda memerlukan hosting VPS.

Apa itu VPS (Virtual Private Server)?

Pelayan peribadi maya adalah sejenis hosting yang pada dasarnya adalah antara pelayan khusus dan pelayan bersama. Ini adalah jenis hosting yang agak baru tetapi menjadi semakin popular kerana mempunyai banyak kelebihan dan berjaya merangkumi beberapa ciri terbaik dari jenis hosting lain.

Kelebihan terbesar VPS adalah hakikat bahawa anda mempunyai privasi seperti di pelayan khusus, yang bermaksud bahawa laman web anda adalah satu-satunya di pelayan kerana anda tidak berkongsi OS anda dengan sesiapa pun. Ini bermaksud bahawa anda juga mempunyai Sistem Operasi, ruang cakera dan lebar jalur anda sendiri, yang mungkin merupakan perkara yang paling penting bagi anda sekiranya anda mempunyai laman web dengan lalu lintas tinggi.

Satu lagi perkara hebat mengenai hosting VPS adalah pilihan penyesuaian. Oleh kerana anda mempunyai OS sendiri, anda juga mempunyai semua aplikasi dari pelayan anda sendiri, seperti Apache, MySQL dan PHP, tetapi anda juga dapat menyesuaikan salah satu perkhidmatan ini untuk memenuhi keperluan khusus anda.

Dengan hosting VPS, anda akan mempunyai jumlah RAM khusus yang dapat anda gunakan pada bila-bila masa dan kerana anda tidak berkongsi pelayan dengan laman web lain, anda adalah satu-satunya yang dapat menggunakan keseluruhan RAM. Hosting VPS jauh lebih murah daripada hosting khusus, tetapi masih mempunyai banyak faedah yang sama. Ia dapat menyokong lalu lintas yang tinggi dan ini adalah pilihan yang selamat jika anda mahukan rancangan hosting yang boleh dipercayai. Walau bagaimanapun, masih ada masalah dengan hosting VPS. Itulah sebabnya sangat penting untuk membuat keputusan yang bijak apabila anda memilih tuan rumah anda dan melakukan penyelidikan yang tepat dari syarikat hosting. Saya akan menolong anda melakukan ini di perenggan seterusnya di mana saya akan membincangkan perkara-perkara penting yang perlu anda pertimbangkan semasa anda memilih hos web.

Cara Memilih Hosting untuk Laman Web dengan Lalu Lintas Tinggi?

Sekarang, anda tahu bahawa anda mahukan hosting VPS, tetapi anda masih harus memutuskan host mana yang terbaik untuk anda. Terdapat banyak persaingan dalam dunia web hosting, yang bermaksud bahawa anda mempunyai banyak pilihan. Walaupun ini adalah perkara yang baik, ia juga boleh menjadi mimpi buruk. Saya tahu saya mempunyai banyak masalah ketika saya harus memilih kerana ini dan membuat kajian yang tepat memerlukan banyak masa. Itulah sebabnya saya juga akan membincangkan beberapa hos web kegemaran saya dengan anda, setelah saya memberitahu anda apa yang penting untuk diberi perhatian semasa anda memilih hos web.

Lebar jalur

Ini adalah perkara pertama yang perlu anda perhatikan jika anda mempunyai laman web dengan banyak lalu lintas, kerana lebar jalur adalah ukuran yang memberitahu anda berapa banyak bait yang anda layani dalam jangka masa tertentu. Untuk laman web trafik rendah, lebar jalur anda mungkin rendah, tetapi kerana anda mempunyai laman web lalu lintas tinggi, keperluan lebar jalur anda harus lebih tinggi.

Maklumbalas Pelanggan

Lakukan penyelidikan mengenai hos web yang ingin anda gunakan dan periksa ulasan pengguna mereka kerana itu adalah petunjuk penting bagi perkhidmatan yang mereka berikan. Walau bagaimanapun, anda harus sedar bahawa banyak syarikat mengupah orang untuk memberi mereka maklum balas dan ulasan positif, jadi anda sekurang-kurangnya harus membaca lebih banyak daripada beberapa daripada mereka jika anda ingin mendapatkan gambaran yang tepat.

Kebolehpercayaan

Oleh kerana anda mempunyai laman web yang mempunyai banyak lalu lintas, anda perlu memastikan bahawa host web anda boleh dipercayai dan mempunyai waktu operasi yang hebat. Anda perlu tahu bahawa apa-apa yang lebih rendah daripada 99% waktu operasi tidak perlu dipertimbangkan. Sebarang waktu henti yang anda alami akan menyebabkan anda memerlukan banyak kos, terutamanya kerana anda menghasilkan banyak lalu lintas.

Sokongan Pelanggan

Anda mahukan hos web yang mempunyai sokongan pelanggan yang hebat, terutamanya kerana anda mempunyai laman web dengan lalu lintas tinggi dan apa sahaja yang salah perlu diselesaikan dalam masa sesingkat mungkin. Itulah sebabnya anda memerlukan sokongan pelanggan 24/7, dan anda ingin mempunyai pelbagai pilihan, jadi cari hos yang menawarkan sokongan telefon, sokongan e-mel dan sembang langsung dalam talian.

Harga dan Bayaran Balik

Sudah tentu, adalah bijak untuk mencari pilihan yang lebih murah jika anda menjumpai pilihan yang mempunyai semua perkara yang anda perlukan. Namun, berhati-hatilah apabila melihat harganya. Anda tidak mahu memilih hos web yang tidak boleh dipercayai hanya kerana mempunyai pilihan yang lebih murah ketika datang ke rancangan VPS. Perkara lain yang perlu dicari adalah polisi pembayaran balik. Pastikan bahawa hos web anda memberikan bayaran balik sekiranya anda tidak berpuas hati dengan apa-apa dan ingin menukar hos web anda.

Pilihan Terbaik untuk Menjamu Laman Web dengan Lalu Lintas Tinggi

Saya kini telah merangkumi semua perkara yang perlu anda ketahui semasa anda membuat keputusan. Namun, masih ada masalah kerana mempunyai terlalu banyak pilihan. Persaingan dalam web hosting sangat besar dan anda memerlukan banyak masa untuk membuat kajian mengenai begitu banyak syarikat. Itulah sebabnya saya telah memilih 5 syarikat host web yang sesuai untuk hosting laman web yang mempunyai trafik tinggi. Di bawah ini saya akan berkongsi pengalaman saya dengan anda.

1. HostGator

Lawati Laman Web »

hostgator-laman web terbaik-hosting-lalu lintas-tinggiHostGator telah memperoleh banyak daya tarikan dan reputasi hanya dalam beberapa tahun dan kini menjadi salah satu hos web yang paling popular di dunia. Sebenarnya, mereka menjadi tuan rumah lebih daripada 5,000,000 domain! Mereka telah mencapai kejayaan seperti ini berkat harga yang berpatutan dan perkhidmatan hosting yang hebat.

Hosting VPS

HostGator mempunyai tiga rancangan VPS yang anda dapat:

 • Snappy 2000 – RAM 2 GB, ruang cakera 12 GB, pemindahan data bulanan 1,5 TB. Bermula pada $ 79.95 / bulan tetapi anda boleh mendapatkannya dengan harga $ 19.95 / bulan jika anda komited selama tiga tahun.
 • Snappy 4000 – 4 GB RAM, storan 165 GB, dan 2 TB pemindahan data bulanan bermula dari $ 119.95 / bulan. Sekiranya anda menandatangani rancangan tiga tahun, anda boleh mendapatkannya dengan harga $ 29.95 sebulan.
 • Snappy 8000 – 8 GB RAM, 240 GB ruang cakera, dan 3 TB pemindahan data bulanan pada harga $ 149.95 / bulan. Sekiranya anda menggunakan kontrak tiga tahun, anda boleh memilikinya dengan harga $ 39.95 / bulan.

Khidmat Pelanggan

HostGator benar-benar mempunyai perkhidmatan pelanggan yang hebat dan mereka telah menerima beberapa penghargaan untuk tahap sokongan yang tinggi yang mereka tawarkan kepada pelanggan mereka. Anda boleh mendapatkan bantuan melalui sembang langsung dan telefon pada bila-bila masa sepanjang hari, termasuk hari cuti. Apa yang tidak mereka miliki adalah sokongan premium untuk pelanggan yang membayar tinggi, tetapi apabila anda mempertimbangkan keunggulan perkhidmatan pelanggan tetap mereka, ini sebenarnya tidak menjadi masalah sama sekali.

Kebolehpercayaan

HostGator menjamin masa operasi 99.9%, yang sangat penting bagi anda sekiranya anda mempunyai banyak lalu lintas di laman web anda. Mereka mempunyai pusat data tingkat atas yang disokong oleh perkakasan pelayan standard tertinggi. HostGator juga mempunyai sistem pemantauan yang hebat. Itu juga penting kerana ia membolehkan mereka mengimbas pelayan mereka dan mendapatkan kemas kini status pada bila-bila masa, yang menghasilkan sistem peringatan yang dicetuskan secara automatik yang menghantar peringatan kepada juruteknik mereka apabila ada masalah dengan pelayan.

2. BlueHost

Lawati Laman Web »

laman web bluehost-hosting-murah-trafik-tinggiIni adalah hos web yang mungkin paling terkenal dari mereka semua, walaupun merupakan persaingan yang sukar. Ini adalah syarikat yang merupakan salah satu pilihan utama WordPress.org dan mereka mempunyai 5 rancangan hosting berbeza yang dapat anda pilih, bergantung pada keperluan khusus anda. Kami akan membincangkan rancangan hosting VPS yang mereka tawarkan untuk laman web dengan trafik tinggi anda.

Hosting VPS

Perkara pertama yang perlu anda perhatikan adalah hakikat bahawa BlueHost tidak mempunyai rancangan VPS untuk Windows, hanya untuk Linux, yang benar-benar mengecewakan. Namun, jika anda menggunakan Linux, maka anda akan mempunyai 4 pilihan yang berbeza – Standard, Enhanced, Premium dan Ultimate. Harga bermula dari $ 14,99 hingga $ 59,99 untuk bulan pertama anda, tetapi kemudian harganya meningkat dari $ 29,99 hingga $ 119,99 setelah itu. Ini adalah harga yang cukup biasa dan bagi mereka anda mendapat 2 teras CPU untuk dua rancangan pertama dan 3 dan 4 untuk dua yang lebih mahal. Storan yang anda peroleh antara 30 GB hingga 120 GB, bergantung pada rancangannya. RAM berkisar antara 2 GB hingga 8 GB dan Lebar Band tidak terhad untuk semua rancangan hosting. Pelan Standard akan memberi anda satu alamat IP, sementara rancangan lain memberikan anda dua alamat IP.

Sokongan pengguna

Saya mempunyai pengalaman hebat dengan perkhidmatan pelanggan yang disediakan oleh BlueHost, walaupun terdapat beberapa ulasan bercampur di luar sana. Maksud saya, terdapat ulasan positif dan negatif, jadi saya rasa semuanya berkaitan dengan kes individu. Namun, anda harus tahu bahawa BlueHost memberikan sokongan pelanggan 24/7 di telefon, sembang langsung dan e-mel mereka.

Keselamatan

Salah satu kelebihan terkuat untuk BlueHost adalah keselamatan mereka. Anda akan mendapat tiga lapisan pencegahan spam, tetapi itu bukan satu-satunya perkara. Host web ini juga memberikan perlindungan yang besar untuk peti masuk anda dan memberi anda peluang untuk menyekat akses ke laman web anda dan menyenarai hitam alamat IP tertentu.

3. InMotion Hosting

Lawati Laman Web »

inmotion-business-hosting-high-traffic-sitesInMotion benar-benar salah satu syarikat gergasi dunia web hosting. Mereka sudah ada sejak tahun 2001 dan pengalaman itu sangat bermakna kerana mereka tahu bagaimana menangani masalah biasa dengan cara yang paling cepat.

Hosting VPS

InMotion menawarkan tiga jenis rancangan VPS – VPS-1000s, VPS-2000s, dan VPS-3000. VPS-1000 berharga $ 29,99 sebulan, mempunyai RAM 4 GB, ruang penyimpanan 60 GB, lebar jalur 2 TB dan dua alamat IP. VPS-2000 berharga $ 49.99 sebulan, memberi anda 6 GB RAM, ruang penyimpanan 130 GB, lebar jalur 3 TB dan dua alamat IP. VPS-3000 mempunyai harga $ 74.99 sebulan, membolehkan anda 8 GB RAM, 200 GB ruang penyimpanan, 4 TB dan tiga alamat IP.

Khidmat Pelanggan

Perkhidmatan pelanggan adalah salah satu yang paling kuat dari syarikat hosting web ini. Mereka menyediakan perkhidmatan yang berterusan dan serba boleh. Anda boleh menghubungi mereka melalui telefon, pada sembang langsung dan melalui e-mel. Mereka mempunyai kakitangan yang sangat ramah dan berkomitmen untuk membantu anda mencari jalan terbaik untuk menangani sebarang masalah yang mungkin anda hadapi.

Sebenarnya, mereka mungkin akan dapat menyelesaikan masalah yang paling rumit kerana mereka juga mempunyai sokongan lanjutan. Satu lagi perkara menarik mengenai InMotion ialah komuniti mereka yang luas yang sentiasa bersedia untuk membantu anda pada bila-bila masa. Terdapat forum di mana anda boleh mendapatkan jawapan anda, serta banyak tutorial dan kursus dalam talian, semuanya tersedia di laman web rasmi mereka.

Kebolehpercayaan

InMotion menghasilkan 99,9% masa operasi dan saya sendiri telah mengujinya selama setahun lalu dengan laman web saya yang mempunyai trafik tinggi. Seperti yang telah saya nyatakan, ini sangat penting kerana sebarang waktu henti boleh menyebabkan kerosakan serius pada reputasi dan pendapatan laman web anda. InMotion juga menyediakan memori pecah dan memori khusus, yang merupakan ciri baik yang memisahkan mereka dari kebanyakan hos web lain.

4. InterServer

Lawati Laman Web »

interserver-berpatutan-tinggi-lalu lintas-laman web-hostingInterServer telah berkecimpung dalam perniagaan hosting web sejak tahun 1999 dan merupakan salah satu host web yang berkembang pesat yang mempunyai dua pusat data dari mana mereka memberikan perkhidmatan yang luar biasa. Mereka juga memiliki tingkat kepuasan pelanggan yang hebat dan etika perniagaan yang bereputasi.

Hosting VPS

InterServer mempunyai sistem yang luar biasa untuk menentukan rancangan VPN yang ideal untuk setiap pelanggan. Mereka menawarkan rancangan VPS yang dapat dipilih sendiri oleh pelanggan mereka. Itu membolehkan anda mendapatkan apa yang anda perlukan dari pelbagai pilihan. Saya mempunyai pengalaman hebat dengan InterServer dan saya suka skalabiliti yang mereka tawarkan kepada pelanggan mereka. Terdapat dua jenis rancangan VPS – berasaskan Linux, yang berharga $ 6 / bulan dan berasaskan Windows, dengan harga $ 10 / bulan. Sudah tentu, ini adalah harga untuk rancangan paling asas yang memberi anda ruang 25 GB, memori 1024 MB dan 1 TB pemindahan data. Sekarang, inilah tempat yang menarik. Anda boleh menambahkan potongan lain, atau lebih (hingga 16) ke rancangan hosting VPS anda dan setiap slice yang anda tambahkan akan memberi anda satu lagi rangkaian ciri yang disebutkan sebelumnya. Juga, setiap potongan akan menaikkan harga yang anda bayar sebanyak $ 6, untuk Linux, atau $ 10, untuk Windows.

Anda juga boleh memilih sama ada anda ingin membayar rancangan VPS anda setiap bulan atau setiap tahun. Sekiranya anda memilih untuk mendapatkan rancangan sepanjang tahun, anda akan mendapat diskaun sebanyak 10%. Sudah tentu, anda mendapat jaminan wang dikembalikan selama 30 hari dengan apa sahaja rancangan VPS yang anda pilih.

Ciri-ciri Penting

Host web ini mempunyai pelayan yang sangat kuat yang membolehkan mereka menjamin 100% uptime kuasa dan 99.9% uptime rangkaian.

InterServer mempunyai alat hebat dan sederhana yang boleh anda gunakan untuk menguruskan rancangan hosting anda dengan mudah dan tanpa pengetahuan teknologi.

Untuk sokongan pelanggan, tuan rumah ini mempunyai kakitangan yang sangat ramah dan juga sangat profesional dan tersedia 24/7. Anda boleh menghubungi mereka melalui telefon, melalui e-mel dan dalam sembang langsung.

5. GreenGeeks

Lawati Laman Web »

greengeeks-premium-hosting-lalu lintas tinggi-laman webIni adalah syarikat yang agak baru, tetapi mereka pasti telah berkembang sejak tahun 2006 ketika mereka ditubuhkan. Ini kerana mereka mempunyai satu perbezaan yang jelas dari syarikat hosting web lain – mereka menyediakan web hosting hijau. Ini bermaksud bahawa mereka adalah syarikat yang mesra alam yang berusaha mengimbangi output karbon dari pelayan mereka.

Hosting VPS

Syarikat ini menawarkan 5 rancangan hosting VPS yang berbeza:

 • $ 39.95 / bulan – Pelan VPS ini memberi anda 1 GB RAM, storan 25 GB dan lebar jalur 1 TB.
 • $ 59.95 / bulan – Pelan VPS ini memberi anda RAM 2 GB, storan 50 GB dan lebar jalur 1,5 TB.
 • $ 79.95 / bulan – Pelan VPS ini memberi anda RAM 3 GB, storan 75 GB dan lebar jalur 2 TB.
 • $ 99.95 / bulan – Pelan VPS ini memberi anda 4 GB RAM, storan 100 GB dan lebar jalur 2,5 TB.
 • $ 159.95 / bulan – Pelan VPS ini memberi anda RAM 5 GB, storan 125 GB dan lebar jalur 3 TB.

Dengan setiap rancangan VPS yang tersedia, anda juga akan mendapat 2 alamat IP dan anda dapat mengubah rancangan yang anda gunakan kapan saja. Juga, ada jaminan wang dikembalikan selama 30 hari jika anda ingin menukar penyedia hosting anda atas alasan apa pun yang anda ada.

Waktu tamat

GreenGeeks mendakwa bahawa mereka menyediakan 99.9% waktu operasi, dan berdasarkan pengalaman saya sendiri, ini benar. Mereka mempunyai pelayan yang kuat yang membolehkan mereka mengekalkan waktu operasi yang tinggi, tetapi juga membolehkan mereka menawarkan kelajuan yang tinggi kepada semua pelanggan.

Sokongan pengguna

GreenGeeks mempunyai pasukan juruteknik yang hebat yang dapat membantu anda menangani sebarang masalah. Anda boleh menghubungi sokongan pelanggan mereka pada bila-bila masa kerana mereka memberikan sokongan 24/7 melalui telefon, melalui e-mel dan dalam sembang langsung. Terdapat juga banyak tutorial dalam talian di laman web mereka yang dapat membantu anda menangani beberapa masalah tanpa menghubungi sokongan.

Kesimpulannya

Terdapat banyak syarikat hosting web yang dapat memenuhi keperluan anda untuk laman web dengan lalu lintas tinggi dan anda pasti harus membuat kajian anda sendiri, hanya untuk memastikan bahawa anda tidak melepaskan peluang yang lebih baik. Walau bagaimanapun, menurut pengalaman saya, ini adalah hos web terbaik jika anda mencari rancangan VPS yang boleh dipercayai dan hebat untuk mengendalikan laman web dan lalu lintas yang anda hasilkan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector