5 Pembina Laman Web Percuma Terbaik untuk Pemula

01.06.2020
Hosting Terbaik '5 Pembina Laman Web Percuma Terbaik untuk Pemula
0 13 мин.

best-free-website-builders-2019


Sekiranya anda ingin membina laman web, tidak ada yang akan memberitahu anda bahawa anda harus belajar pengekodan. Malah seseorang tanpa pengetahuan pengekodan dapat membina laman web yang cukup baik. Beberapa ciri dan corak reka bentuk memerlukan pengetahuan pengkodan yang luas untuk dilaksanakan, ditingkatkan dan dioptimumkan. Tetapi jika laman web sederhana dan beberapa fungsi asas yang anda mahukan, anda boleh membuatnya sendiri dengan menggunakan pembangun laman web.

Pembina laman web membolehkan anda membina laman web tanpa perlu melakukan pengekodan. Hanya dengan menggunakan alat seret dan lepas di dalam editor “apa yang anda lihat adalah apa yang anda dapat”, anda hanya dapat mengumpulkan laman web yang cukup menakjubkan.

Pembina laman web sedemikian direka untuk sangat mudah digunakan, jadi anda dapat memanfaatkannya jika anda tahu bagaimana menggunakan tetikus dan papan kekunci. Anda hanya menyeret elemen tertentu, ikon, butang, sepanduk, gambar dan sebagainya dan menyusun laman web anda seperti anda akan melukis gambar di atas kanvas.

Dengan beberapa Sistem Pengurusan Kandungan, anda tidak perlu melakukan banyak perkara. Anda hanya boleh menggunakan templat untuk membuat reka bentuk yang anda mahukan. Kita membezakan dua jenis pembangun laman web, yang berfungsi dalam talian dan yang berfungsi di luar talian.

Pembina Laman Web Luar Talian dan Dalam Talian

Walaupun fokus utama kami di sini adalah pada pembangun laman web dalam talian, ada baiknya anda mengetahui tentang pembangun laman web luar talian.

Pembangun Laman Web Luar Talian

Pembangun luar talian adalah perisian pembinaan laman web yang harus anda muat turun dan pasang ke PC anda. Sebarang laman web yang anda buat akan disimpan di cakera keras komputer anda dan perlu dimuat naik setelah laman web anda siap untuk digunakan.

Anda tidak perlu mempunyai sambungan internet untuk bekerja dengan pembangun ini, anda hanya perlu memilikinya semasa memuat naik laman web anda dan itu sahaja. Mereka juga tidak memerlukan kemahiran teknikal atau pengalaman pengekodan untuk anda menjadikannya berfungsi. Tetapi anda perlu membayar untuk perkhidmatan hosting web, kerana biasanya mereka tidak menawarkannya.

Kelebihan

 • Anda mempunyai lebih banyak fleksibiliti dalam mengehoskan laman web anda
 • Anda boleh bekerja di laman web anda walaupun anda berada di luar talian
 • Mereka tidak boleh dipercayai seperti penyedia perkhidmatan dalam talian
 • Mereka tidak dipengaruhi oleh kelajuan internet anda

Pembangun Laman Web Dalam Talian

Sebelum saya memperincikannya, sila pertimbangkan senarai 5 pembangun laman web dalam talian terbaik yang boleh anda gunakan secara percuma:

Syarikat
Pelan Premium Dari
Cuba

1pembina laman web weebly.com percuma$ 4.00 / blnPERCUMA
2wix.com pembina laman web percuma$ 5.00 / blnPERCUMA
3percubaan percuma websitebuilder.com$ 5.38 / blnPERCUMA
4pembina laman web percuma mozello$ 7.00 / blnPERCUMA
5kereta dudam$ 7.13 / blnPERCUMA

Biasanya, pembangun laman web dalam talian hanya dapat digunakan dengan sambungan internet, seperti namanya. Mereka berfungsi di pelayan penyedia dan anda boleh menggunakannya melalui tetingkap penyemak imbas anda (Firefox, Chrome atau Safari). Banyak perkhidmatan pembangun laman web juga menyediakan web hosting untuk laman web anda, jadi yang harus anda lakukan adalah membina laman web anda dan menikmatinya.

Sebilangan besar pembangun laman web dalam talian dilengkapi dengan ribuan templat yang telah dibuat, yang dilengkapi dengan pelbagai elemen dan kandungan yang sudah ada di dalamnya. Yang perlu anda lakukan hanyalah sedikit penyesuaian dan anda akan mempunyai laman web sendiri!

Kelebihan

 • Banyak pembina laman web dalam talian percuma
 • Anda tidak perlu memasang apa-apa
 • Anda tidak perlu membeli perisian
 • Anda boleh bekerja di laman web anda dari jauh, dari komputer mana pun
 • Anda tidak perlu mengemas kini perisian
 • Pembina dalam talian juga menawarkan perkhidmatan hosting web

Walaupun pembangun laman web luar talian juga hebat, kami lebih suka menggunakan perkhidmatan dalam talian, kerana lebih baik dan menawarkan lebih banyak faedah.

Pembina Laman Web Dalam Talian Percuma Terbaik

Ini adalah 5 pembina laman web percuma yang menjadikan perkara sangat komprehensif untuk pemula, sebab itulah kami sangat menyukainya.

Weebly

Cubalah Sekarang secara Percuma »

pembangun laman web percuma weebly

Weebly telah lama wujud dan terbukti menjadi salah satu jenama yang paling cepat berkembang di kalangan pembangun laman web. Weebly adalah program yang merangkumi semua yang menyediakan pengguna dengan semua yang mereka perlukan untuk menghidupkan dan menjalankan laman web mereka. Ini membolehkan pengguna membina dan mengurus keseluruhan laman web mereka dalam satu platform. Anda juga boleh memanfaatkan keupayaan pemasarannya yang hebat. Semua ini akan dikendalikan secara berasingan dalam kebanyakan kes, tetapi Weebly menjadikan semuanya sangat mudah.

Setiap elemen dan fungsi reka bentuk di Weebly berfungsi dengan cekap. Mereka mencipta sistem drag and drop yang sangat sederhana. Pembangun laman web ini boleh bertanding dengan platform utama seperti WordPress dan Wix.

Weebly sangat popular dan telah membuat lebih daripada 40 juta laman web sehingga banyak yang berjaya. Mari lihat bagaimana anda boleh menggunakannya!

pelan percuma weebly

Anda boleh membuat laman web 10 halaman dengan penyimpanan 500 MB sepenuhnya secara percuma. Tetapi laman web anda akan menampilkan iklan Weebly, tetapi masih merupakan tawaran yang sangat murah hati.

Sekiranya anda menyukai platform dan ingin memanfaatkannya lebih banyak, anda boleh mula menggunakan pek Starter Weebly dengan harga $ 8 sebulan. Ini akan membuang penjenamaan dan iklan dari laman web anda, memberi anda ruang penyimpanan tanpa had dan anda juga akan mendapat nama domain tersuai anda sendiri. Sekiranya anda ingin membina kedai dalam talian, anda boleh melakukannya, tetapi hanya dengan 10 produk, yang tidak semurah yang ditawarkan. Sekiranya anda hanya ingin menggunakan laman web anda untuk memaparkan kandungan untuk pengunjung anda, anda boleh menggunakan Rencana Kandungan dengan harga hanya $ 4 sebulan.

Versi percuma Weebly agak terhad dan terdapat banyak elemen “premium” yang harus anda bayar untuk digunakan. Tetapi anda lebih baik menggunakan Weebly, daripada menyewa programmer. Anda boleh membuat laman web anda sendiri dan menggunakannya untuk beberapa dolar, sementara pengambilan pembangun berharga ratusan.

Laman web anda juga akan mudah alih, walaupun penting untuk menyebut bahawa anda tidak dapat melakukan banyak penyuntingan pada versi mudah alih.

Weebly sangat sesuai untuk mereka yang tidak berteknologi dan akan melayani mereka dengan baik melalui setiap tugas yang terlibat dalam membina dan mengurus laman web.

Wix

Cubalah Sekarang secara Percuma »

pembangun laman web percuma wix

Wix juga merupakan salah satu pemain paling terkenal di kalangan pembangun laman web, kerana mereka kini menginangi lebih dari 90 juta laman web. Mereka menyediakan beberapa susun atur yang sangat profesional dan mengesankan secara visual yang sangat baik untuk restoran, perniagaan kecil, profesional, freelancer, jurugambar dan sebagainya. Setiap laman web dioptimumkan untuk peranti mudah alih.

Membangun laman web, mengedit gambar atau menambahkan blog dapat dilakukan dengan beberapa klik. Sama seperti menggunakan Word atau perisian penyuntingan teks yang lain. Anda boleh memilih dari ratusan templat yang bagus dan mengubah keseluruhan reka bentuk laman web anda dalam beberapa minit lagi.

Wix bukanlah sesuatu yang mewah tetapi sangat berfungsi. Anda juga dapat mengedit data SEO laman web anda, agar sesuai dengan mesin pencari seperti Google dan Bing.

Untuk menambah ciri seperti komen atau fungsi umum lain, anda hanya perlu pergi ke pasar aplikasi Wix dan mendapatkannya.

pelan percuma wix

Anda hanya perlu mempunyai alamat e-mel yang aktif dan anda boleh mula menggunakan Wix dengan segera. Walaupun anda boleh membina laman web secara percuma, tetapi kebanyakan ciri berguna dan reka bentuk yang menarik dibayar. Oleh itu, untuk memanfaatkan yang terbaik, anda lebih baik menggunakan akaun premium.

Terdapat sebilangan akaun premium yang boleh anda gunakan dan anda boleh menggunakan starter dengan harga $ 5 / bulan atau menggunakan akaun VIP dengan harga $ 25 / bulan. Dengan akaun VIP, anda akan mendapat nama domain, storan 20GB, lebar jalur tanpa had dan pembangun web profesional untuk melihat ke laman web anda. Sekiranya anda memerlukan sokongan, anda tidak perlu menunggu lebih dari beberapa minit sehingga salah seorang pakar Wix menghubungi anda.

Pada pendapat kami, Wix adalah pembangun laman web dalam talian yang paling lengkap dan berpatutan. Mereka menawarkan sekumpulan ciri yang paling terperinci dan antara muka pengguna yang paling mudah. Tidak hairanlah mereka berjaya membuat lebih daripada 90 juta pengguna gembira!

Laman WebBuilder.com

Cubalah Sekarang secara Percuma »

akaun percuma websitebuilder com

Sangat mudah untuk berfikir bahawa WebsiteBuilder.com hanyalah nama yang komprehensif, dibuat untuk muncul di atas pertanyaan carian, tetapi telah terbukti lebih banyak lagi. Pada hakikatnya, laman web ini menawarkan banyak alat pembinaan laman web yang mudah digunakan untuk setiap pemula.

Ia juga memberikan nama domain percuma, proses pembuatan laman web yang mudah dan e-mel perniagaan percuma. Tetapi ia juga dipenuhi dengan beberapa penjualan yang menjengkelkan dan penerangan yang agak kabur mengenai apa yang sebenarnya anda bayar. Oleh itu, syarikat di belakangnya cukup banyak untuk memanfaatkan perisian ini.

Anda tidak boleh melakukan terlalu banyak dengan akaun percuma, selain daripada memulakan laman web, memilih salah satu daripada 100 templat dan menetapkan kategori laman web. Selepas itu laman web anda siap untuk pratonton dan anda perlu membayar untuk ciri lain.

pelan percuma websitebuilder com

Sebagai contoh, untuk mengubah versi mudah alih laman web anda atau untuk menambahkan butang PayPal, anda harus menaik taraf ke pelan premium. Anda pasti akan menemui banyak penjualan di mana sahaja penunjuk anda pergi.

Sekiranya anda ingin membuat kedai dalam talian, anda harus menggunakan rancangan eCommerce dan membayar $ 17.95 / bulan. Ini juga merangkumi pendaftaran domain dan kos hosting, tetapi masih perlu dibayar dengan harga yang lumayan.

Anda mungkin mendapat banyak potongan harga tetapi anda akan segera mengetahui bahawa mereka memerlukan anda menandatangani kontrak 2 tahun, yang harganya agak berat jika anda belum pernah bekerja dengan banyak perisian sebelum ini.

Walaupun WebsiteBuilder.com benar-benar berusaha untuk membuat anda membeli banyak barangnya, alatnya cukup bagus. Ringkas dan sederhana dengan banyak elemen halaman yang boleh anda pilih. Terdapat banyak tetingkap timbul dan mesej yang membantu anda menjimatkan kerja dan memahami lebih baik tentang bagaimana semuanya berfungsi.

Setiap elemen yang diperlukan dari laman web baru anda berada di hujung jari anda. Anda boleh menambahkan gambar, teks, elemen navigasi atau video dengan satu klik. Anda boleh menambahkan widget seperti pemain muzik, peta, pautan sosial dan barang berguna lain dengan mudah.

Semuanya dibuat semudah mungkin, jadi anda tidak perlu menyentuh perkara lain kecuali antara muka pengguna. Setelah hanya dua jam mengklik, kami berjaya membuat laman web yang cantik, dengan semua elemen yang kami mahukan.

Perisian ini banyak membincangkannya ketika tiba masanya untuk mengendalikan gambar. Anda boleh memuat naik sendiri atau memilih dari banyak stok fotografi. Setelah selesai bekerja, anda boleh yakin bahawa semua fail dan folder anda disimpan di pelayan WebsiteBuilder.com.

Mengendalikan gambar sangat mudah. Anda boleh membawa mereka ke latar depan atau mendorongnya ke latar belakang, memutarnya atau memutarnya dengan cara yang anda suka melalui bar alat yang komprehensif.

Secara keseluruhan, WebsiteBuilder.com adalah perisian pembangunan laman web yang sangat baik, tetapi ia pasti memerlukan harga yang besar. Mereka yang dapat membayarnya, akan lebih daripada berpuas hati dengan perkhidmatan yang menyeluruh dan mudah digunakan yang mereka dapat!

Mozello

Cubalah Sekarang secara Percuma »

pembina laman web percuma mozello

Mozello membuat penampilan sulung pada tahun 2015 dan sejak itu terus berjalan menuju kejayaan. Ini adalah alat minimalis yang memberi peluang kepada sesiapa sahaja untuk membuat laman web yang cantik dengan semua ciri utama yang tepat. Mozello membantu mereka mengikuti corak reka bentuk yang sangat sederhana yang membantu pengguna mengeluarkan reka bentuk web yang kelihatan profesional setiap masa.

Secara sederhana, Mozello, ini adalah program yang sangat sederhana yang membolehkan anda menyusun semula keseluruhan laman web anda dengan beberapa klik, tetapi anda hanya dapat menggunakan hadiah yang telah mereka berikan. Itu cukup baik dalam kes kami.

Untuk memulakan penggunaan Mozello, yang perlu anda lakukan hanyalah memberikan e-mel, kata laluan, nama URL yang diingini dan pilih jenis laman web dari senarai mereka. Selepas itu, anda hanya perlu memilih templat dan laman web anda akan terus beroperasi.

Setelah fasa awal selesai, anda boleh terus mengedit laman web anda dengan pembangun laman web.

Mozello berbeza dengan pembangun laman web lain, kerana ia tidak mempunyai alat seret dan lepas. Anda boleh menyusun semula kandungan laman web anda dengan beralih antara gaya dan reka bentuk susun atur, yang cukup mudah. Tetapi anda tidak mempunyai kawalan sepenuhnya terhadap susun atur, kerana anda tidak mempunyai akses ke setiap elemen tersebut. Sekatan ini mudah dan terhad.

Terdapat banyak koleksi tema yang boleh anda pilih dan masing-masing daripadanya kelihatan profesional. Walaupun dari perspektif yang lebih bijak, susun atur laman web ini kelihatan sangat cantik. Pengguna premium bahkan dapat menyesuaikannya sedikit, dengan menambahkan kod ke bahagian kepala.

Mozello juga memberikan sokongan pelanggan percuma untuk pengguna mereka. Mereka juga mempunyai halaman FAQ yang memberikan jawapan kepada pengguna yang mereka cari.

Mozello boleh digunakan secara percuma. Anda boleh membina laman web dan menerbitkannya secara percuma, tetapi akan berada di subdomain, seperti laman web.mozello.com dan laman web anda juga akan mempunyai iklan. Tetapi masih bernilai menggunakan akaun percuma Mozello.

Untuk mengatasinya, anda bahkan boleh menggunakan ciri eCommerce dan menjual 10 item di akaun percuma juga. Akaun percuma juga akan memberi anda penyimpanan dan ciri pemasaran 0,5 GB. Ini menjadikan Mozello sebagai pembangun laman web freemium paling berharga yang telah kami kaji.

pelan percuma mozello

Pelan premium berharga $ 7 / bulan jika dibayar setiap tahun, atau $ 9 / bulan jika dibayar setiap suku tahun. Anda mendapat semua yang anda mahukan dengan akaun percuma dan banyak lagi. Sebagai permulaan, anda boleh menyambungkan laman Mozello ke domain anda sendiri atau mendaftarkan domain baru secara percuma. Anda juga mendapat 50 GB ruang simpanan dan kedai dalam talian anda boleh menyimpan 30 barang.

Terdapat juga rancangan Premium Plus yang berharga $ 14 / bulan jika dibayar setiap tahun atau $ 17 / bulan jika dibayar setiap suku tahun. Dengan itu anda mendapat semua yang disebutkan di atas, tetapi ruang simpanan anda dan jumlah barang yang dapat anda jual tidak akan terhad.

Secara keseluruhan, saya mendapati Mozello adalah yang terbaik dalam senarai ini kerana sangat mudah digunakan dan menghormati pengguna percuma dengan perkhidmatan berkualiti.

Duda

Cubalah Sekarang secara Percuma »

duda pembina laman web percuma

Duda menjadikannya mudah bagi mana-mana jenis pengguna untuk membuat laman web responsif sepenuhnya yang mematuhi standard tertinggi. Duda adalah salah satu syarikat terbaik di dunia yang pakar dalam laman web mudah alih. Pembina laman web mereka akan membantu anda dalam membuat laman web pelbagai bahasa yang menakjubkan dan memperibadikannya agar sesuai dengan gaya dan keperluan unik anda. Ini adalah platform yang bagus untuk orang yang ingin membina laman web mereka sendiri tanpa terlalu banyak berusaha untuk mengembangkannya.

Walaupun senarai ini adalah mengenai pembangun laman web percuma, saya tidak akan memanggil Duda sebagai perisian pembinaan laman web percuma. Pasti, anda boleh mencubanya secara percuma, sepanjang tempoh percubaannya, tetapi jika anda ingin menggunakan pelbagai ciri yang ditawarkan oleh Duda, ia akan memerlukan banyak wang. Tetapi Duda menjadikannya bermanfaat dengan perjanjian hebat, menawarkan rancangan seumur hidup, tanpa bayaran bulanan atau rentetan.

Duda menyediakan alat analisis laman web yang kuat, pelbagai alat eCommerce dan integrasi media sosial. Ia juga mengendalikan bahasa dengan cara yang luar biasa. Anda boleh menambahkan bahasa apa pun ke laman web anda dan seluruh kandungan laman web anda diterjemahkan ke bahasa pilihan anda, melalui Terjemahan Google.

Tetapi sila berhati-hati. Sekiranya anda menggunakan terjemahan Google, maka anda tahu bahawa kadangkala terdapat beberapa ayat yang sangat pelik.

Sekiranya anda menjalankan kedai, anda boleh menambahkan acara yang diperibadikan ke laman web anda melalui butang Acara dalam laman web. Anda boleh menunjukkan tawaran istimewa, potongan harga atau memberi pemberitahuan kepada pengguna jika dia berada di dekat kedai anda.

pelan percuma duda

Anda boleh membuat blog dengan beberapa klik, menguruskan penampilannya dengan beberapa klik dan menjadikan blog anda sendiri sebagai blog yang luar biasa dalam masa kurang dari setengah jam. Platform ini menggunakan sistem komen Facebook, jadi tidak mempunyai sistem sendiri, tetapi menggunakan komen Facebook jauh lebih bermanfaat pada pendapat saya. Antaramuka juga menawarkan tetapan SEO asas.

Ringkasnya, sistem ini menawarkan ciri-ciri khas yang hebat, reka bentuk moden dan profesional, serta penciptaan laman web pelbagai bahasa. Menggunakannya mudah dan bebas kekacauan, jadi saya dapat mengesyorkannya dengan sepenuh hati.

Kesimpulannya

Nah, di sana anda memilikinya! Ini adalah platform ajaib yang dapat mengubah mana-mana orang yang tidak mahir berteknologi menjadi pencipta laman web mereka sendiri. Mozello menawarkan banyak ciri secara percuma, jadi ini adalah pilihan terbaik anda jika anda tidak mahu mengeluarkan wang, tetapi jika anda ingin mengeluarkan beberapa wang di laman web anda, lebih baik anda melihat mana-mana pembangun ini . Mereka menjadikan pembinaan laman web sebagai proses yang mudah, mudah dan menyeronokkan!

Saya harap anda seronok membaca ulasan ini dan kami akan berjumpa lagi pada yang akan datang tidak lama lagi!

Gambar oleh Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector