5 Web Hosting Murah Terbaik untuk Pemula

01.06.2020
Hosting Terbaik '5 Web Hosting Murah Terbaik untuk Pemula
0 13 мин.

terbaik-murah-hosting-pemula-2019


Sekiranya anda baru memulakan pengembaraan dengan memiliki laman web sendiri, maka anda perlu mempelajari beberapa perkara mengenai web hosting untuk memilih pilihan terbaik. Memilih web host boleh menjadi keputusan yang memakan masa dan sukar kerana terdapat banyak pilihan yang tersedia dan terdapat begitu banyak host web yang boleh anda pilih. Ini adalah pasaran yang sangat kompetitif dan jika anda tidak tahu apa yang harus dicari, anda mungkin akan mempunyai host web yang tidak dapat memberikan anda semua perkara yang anda perlukan untuk menjadikan laman web anda menonjol kerana kebolehpercayaan, kepantasannya dan reka bentuk.

Oleh itu, untuk semua pemula di luar sana, saya akan mencuba sedikit proses ini dalam artikel ini. Pertama, saya akan membincangkan rancangan hosting bersama kerana biasanya ini adalah pilihan terbaik bagi orang yang baru memulakannya. Selepas itu, saya akan merangkumi beberapa faktor terpenting yang perlu anda pertimbangkan semasa memilih penyedia hosting web anda. Dan pada akhirnya, hanya untuk menjadikan perkara semudah mungkin untuk anda, saya akan membincangkan mengenai hos web kegemaran saya untuk pemula.

Sebelum saya menerangkan cara memilih penyedia hosting sebagai pemula, saya akan memberikan senarai syarikat hosting web yang saya cadangkan untuk pemula:

Syarikat Hosting
Harga Promosi

1hosting web murah terbaik$ 1.99 / bln
2hosting web wordpress terbaik$ 3.95 / bln
3hosting web perniagaan terbaik$ 3.95 / bln
4hosting web perniagaan terbaik$ 4.99 / bln
5hosting web perniagaan terbaik$ 3.95 / bln

Hosting Mesra Pemula: Apa itu Shared Hosting?

Hosting bersama bermaksud anda berkongsi pelayan dan sumbernya dengan pelanggan lain dan laman web mereka. Shared hosting adalah jenis hosting yang paling popular dan yang biasa digunakan oleh pemula. Sebabnya adalah banyak, tetapi kelebihan terbesar dari rancangan hosting bersama dibandingkan dengan rancangan hosting lain, seperti hosting khusus atau hosting VPS, adalah harganya. Hosting bersama adalah bentuk hosting yang paling murah dan sangat penting bagi pemula kerana mereka tidak tahu apa yang dapat mereka harapkan dengan tepat mengenai jumlah lalu lintas yang akan dihasilkan oleh laman web mereka.

web hosting dikongsi dijelaskan

Di samping faedah ini, terdapat beberapa kelebihan lain yang ditawarkan oleh hosting kepada pengguna mereka. Sebagai contoh, hosting bersama sangat bagus untuk pemula kerana sangat mudah dan membolehkan anda belajar semasa anda pergi. Anda juga mendapat banyak pemasang satu klik yang dapat membantu anda membina laman web anda dengan secepat dan sesederhana mungkin.

Kelebihan lain yang dimiliki oleh hosting bersama adalah kemudahan penggunaan, terutama penyelenggaraan. Ini biasanya dilakukan oleh hos web anda, yang membuat anda bebas untuk risau tentang bahagian lain dan mungkin yang lebih penting dalam perniagaan anda.

Sudah tentu, rancangan hosting bersama juga mempunyai kekurangan tertentu. Yang pertama dan paling jelas datang dari kenyataan bahawa anda harus berkongsi sumber dengan laman web lain. Ini bermaksud bahawa kadangkala anda dapat mengalami masalah, atau bahkan waktu henti, jika pelayan mempunyai lalu lintas yang terlalu banyak dan tidak dapat mengatasinya. Laman web anda mungkin memuat sedikit lebih perlahan dalam beberapa keadaan.

Kelemahan lain dari rancangan hosting bersama adalah penyesuaian kerana anda tidak mendapat pilihan penyesuaian sebanyak yang anda dapatkan dengan rancangan hosting lain yang lebih mahal. Anda mungkin juga mengalami beberapa masalah keselamatan, kerana anda tidak tahu dengan siapa anda berkongsi pelayan itu, yang bermaksud bahawa salah satu jiran anda sebenarnya boleh mengancam laman web anda.

Cara Memilih Web Hosting untuk Pemula?

Seperti yang telah saya nyatakan, anda harus mempertimbangkan beberapa perkara sebelum anda membuat keputusan dan pergi dengan satu host web. Terdapat banyak faktor yang boleh mempengaruhi pilihan anda dan saya akan merangkumi beberapa perkara yang paling asas yang perlu diketahui oleh semua pemula.

Ruang Web

Ya, ada pelbagai rancangan hosting bersama yang menawarkan pelbagai ruang pelayan untuk laman web anda. Sekiranya anda seorang pemula, itu biasanya bermaksud bahawa anda tidak memerlukan ruang terabyte atau bahkan lebih sedikit daripada itu, jadi anda perlu mempertimbangkan dan menghitung dengan teliti apa yang cukup untuk keperluan anda, sehingga anda tidak membayar lebih banyak rancangan anda untuk dapatkan ruang yang tidak akan anda gunakan.

Kebolehpercayaan

Kebolehpercayaan adalah faktor yang sangat penting ketika datang ke web hosting kerana istilah itu pada dasarnya merangkumi dua perkara yang paling penting untuk hosting web – kelajuan dan masa kerja. Pertama, anda perlu memastikan bahawa penyedia hosting web yang anda fikirkan cepat, supaya laman web anda tidak dimuat terlalu lambat. Kedua, anda perlu memeriksa waktu operasi hos web yang ingin anda gunakan kerana laman web anda mungkin mengalami waktu henti sebaliknya. Kedua-dua perkara ini boleh menyebabkan anda kehilangan khalayak dan pelanggan anda, menyebabkan anda kehilangan wang, jadi lakukan kajian anda dan pastikan perkara ini tidak berlaku.

Batasan Pemindahan Data

Ini adalah satu lagi perkara penting yang perlu dipertimbangkan dan untuk mengetahui seberapa besar had yang anda perlukan ketika memikirkan data yang anda rancangkan untuk diterbitkan di laman web anda. Walau bagaimanapun, anda sentiasa dapat meningkatkan had pemindahan anda, jadi anda tidak boleh membayarnya lebih awal. Pergi dengan anggaran yang lebih konservatif.

Sokongan pengguna

Oleh kerana anda baru pemula, anda perlu memastikan bahawa host web anda mempunyai sokongan pelanggan yang hebat. Memandangkan status anda sebagai pemula, anda mungkin perlu menggunakan sokongan pelanggan lebih daripada beberapa kali dan anda perlu menerima nasihat dan pertolongan sebaik mungkin supaya anda dapat mengatasi masalah yang mungkin anda hadapi.

Rancangan & Harga

Yang terakhir, tetapi tidak seberapa, harganya. Kos rancangan hosting bersama tidak seharusnya menjadi perhatian utama, tetapi tetap harus dipertimbangkan, terutama jika anda mempunyai anggaran yang ketat. Anda hanya perlu memastikan keseimbangan yang tepat antara harga serendah mungkin dan sumber yang anda perlukan. Cari pilihan terbaik yang merangkumi semua keperluan anda tetapi tidak terlalu mahal pada masa yang sama.

Sekarang setelah anda mengetahui perkara apa yang perlu anda pertimbangkan ketika memilih penyedia hosting web terbaik untuk keperluan anda, kami dapat meluangkan masa untuk membincangkan pilihan terbaik di luar sana, sekurang-kurangnya berdasarkan pengalaman dan pendapat saya sendiri.

1. iPage

Lawati Laman Web »

ipage pemula web hosting terbaikPenyedia hosting web ini telah wujud sejak tahun 1998 dan pada masa itu, mereka berjaya menjadi salah satu syarikat hosting web yang paling dipercayai dan terhormat di dunia, dengan berjuta-juta pelanggan dan laman web.

Rancangan Hosting Berkongsi

Walaupun iPage adalah penyedia hosting web yang hebat, mereka tidak begitu unggul dalam hal rancangan hosting bersama kerana mereka hanya menawarkan satu paket dan rancangan itu hanya tersedia untuk klien Linux. Walau bagaimanapun, jika anda tidak peduli dengan sistem operasi pelayan dan Linux baik untuk anda, dan anda ingin mendapatkan hosting bersama, Pelan Penting dari iPage mempunyai semuanya. Pelan hosting bersama mereka bagus untuk pemula dan anda boleh mendapatkannya dengan harga serendah $ 1,99 / bulan dengan tawaran promosi semasa. Harga biasa untuk rancangan ini ialah $ 7.99 sebulan, dan anda perlu menyewa kontrak sekurang-kurangnya satu tahun.

Pelan hosting ini memberi anda ruang simpanan yang tidak terhad dan tidak mempunyai had pemindahan data. Ia juga dilengkapi dengan jumlah alamat e-mel dan pangkalan data MySQL yang tidak terhad. Anda juga mendapat satu domain percuma sepanjang tahun dan kemampuan untuk menggunakan tema dan templat yang tidak terkira banyaknya untuk merancang laman web anda dengan cara yang anda mahukan.

Waktu tamat

Host web ini adalah salah satu yang terbaik ketika menggunakan waktu operasi dan untuk masa saya mengujinya, iaitu dua bulan, saya hanya mengalami beberapa kali waktu henti dan hanya selama 3-5 minit setiap kali , jadi adalah selamat untuk mengatakan bahawa iPage adalah hos web yang boleh dipercayai untuk pemula.

Keselamatan

iPage mempunyai beberapa ciri keselamatan yang luar biasa dan dapat membantu anda tetap selamat sepanjang masa. Salah satu ciri tersebut ialah SiteLock yang memberikan perlindungan dari pelanggaran keselamatan. Itu dilakukan dengan mengimbas laman web dan pelayan anda secara berkala untuk mencari kemungkinan masalah dan ancaman malware. Di samping itu, anda juga menerima firewall yang mencegah kebocoran keselamatan dan sekiranya berlaku sesuatu yang tidak betul, iPage melakukan backup semua data anda setiap hari sehingga anda dapat mengambil tempat yang anda tinggalkan dalam beberapa kejadian yang tidak diingini.

2. BlueHost

Lawati Laman Web »

pemula hosting wordpress terbaik bluehostBlueHost telah menjalankan perniagaan selama lebih dari 20 tahun, sebuah syarikat yang memiliki banyak syarikat hosting. Ini menjamin kualiti dan kebolehpercayaan dan BlueHost sangat sesuai dengan profil.

Rancangan Hosting Berkongsi

Berbeza dengan entri sebelumnya dalam senarai kami, BlueHost menawarkan pelbagai rancangan hosting bersama. Harga rancangan hosting ini bermula hanya pada $ 3,95 sebulan. Semua rancangan hosting merangkumi nama domain percuma, lebar jalur yang tidak dimeterai, beberapa rancangan merangkumi ruang laman web tanpa had, banyak akaun e-mel, pilihan untuk menjadi tuan rumah lebih daripada satu laman web pada akaun yang sama, pada dasarnya semua yang diperlukan oleh pemula untuk memulakan dalam talian.

BlueHost sangat sesuai untuk pemula, kerana ia dilengkapi dengan banyak ciri dan pilihan yang mudah digunakan. Tawaran pemasangan WordPress 1-klik, jadi jika anda akan membina laman web anda menggunakan WordPress, tidak perlu repot mengatur laman web anda. Panel kawalan hosting cPanel mereka sangat intuitif, mudah digunakan, dan mesra pemula. Jadi walaupun anda tidak pernah menggunakan perkhidmatan hosting sebelum ini, mudah untuk membiasakannya. BlueHost juga menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari, jadi tidak ada risiko di pihak anda.

Sokongan pengguna

Berdasarkan pengalaman saya sendiri dengan BlueHost, sokongan pelanggan mereka cukup kukuh. Kali pertama saya memanggil mereka, saya menunggu lebih lama daripada yang saya mahukan; sekitar sepuluh minit, tetapi kali kedua saya berhubung dalam masa dua minit. Pada kedua-dua kesempatan itu pekerja mereka menyenangkan dan bermanfaat dan sangat profesional. Mereka dapat menjawab semua soalan saya dan membantu saya menangani masalah saya, sehingga mereka mendapat markah yang kuat dari saya. Anda boleh menghubungi sokongan pelanggan mereka melalui e-mel, telefon atau sembang langsung. Mereka juga mempunyai asas pengetahuan untuk sesiapa sahaja yang ingin menyiasatnya sendiri.

ciri-ciri

Terdapat banyak ciri keselamatan yang membantu laman web anda tetap selamat dengan BlueHost. Mereka menyediakan SSL keselamatan untuk data peribadi dan pemantauan rangkaian yang berterusan. Walaupun BlueHost tidak memberikan jaminan pada waktu operasi, ujian kami menghasilkan lebih dari 99.9% waktu operasi selama 30 hari, yang sangat baik untuk rancangan hosting bersama. Ini adalah penyedia hosting web yang hebat untuk pemula dan pilihan yang sangat pintar, kerana anda dapat meningkatkan rancangan bersama anda bila-bila masa, jika anda memerlukan lebih banyak sumber pelayan atau keselamatan yang lebih tinggi.

3. HostGator

Lawati Laman Web »

pemula hosting laman web terbaik hostgatorHostGator adalah syarikat hosting lain yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai yang dapat membantu setiap pemula untuk memulakan dengan laman web mereka sendiri. Mereka adalah salah satu pilihan termurah di pasaran web hosting, tetapi itu hanya satu dari banyak kelebihan mereka.

Rancangan Hosting Berkongsi

HostGator menawarkan pelbagai rancangan hosting bersama serta pelbagai pilihan untuk peningkatan. Rancangan hosting termurah mereka bermula pada $ 3,95 / bulan dan membolehkan hosting satu domain, merangkumi lebar jalur yang tidak dimeterai dan pemasangan satu klik pelbagai skrip seperti WordPress, Joomla dan perisian sumber terbuka yang lain.

Setiap rancangan bersama merangkumi pembangun laman web HostGator percuma dengan lebih daripada 100 templat mesra mudah alih. Mereka juga memberikan bantuan gratis untuk pemindahan laman web, pemindahan domain serta pangkalan data dan pemindahan skrip. Selain itu, anda akan mendapat tawaran Google Adwrod $ 100 dan Kredit Iklan Bing $ 100.

Mereka menggunakan versi terbaru cPanel sebagai panel kawalan hosting web, yang mudah digunakan walaupun oleh pemula.

ciri-ciri

HostGator menawarkan jaminan untuk masa operasi 99.9% yang dituntut dan juga jaminan wang dikembalikan 45 hari. Perkara hebat lain mengenai HostGator adalah sandaran mingguan yang dilakukan di semua pelayannya. Mereka melakukan semua penyelenggaraan itu sendiri, jadi anda tidak perlu risau.

Mereka juga menyediakan sebilangan besar alat pembuatan laman web, yang mudah digunakan dan membolehkan anda menyesuaikan laman web anda dengan perincian terkecil tanpa perlu menulis kod apa pun.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan adalah salah satu sebab terbesar untuk memilih HostGator. Mereka telah memperoleh reputasi terhormat untuk dukungan pelanggan mereka, yang tersedia untuk anda melalui telefon atau sembang dalam talian, serta e-mel, semuanya berfungsi 24/7. Mereka juga mempunyai banyak tutorial, dalam bentuk video dan tulisan, dan pengetahuan yang sangat besar yang membantu pengguna belajar bagaimana menggunakan akaun hosting web mereka

4. WebHostingHub

Lawati Laman Web »

pemula hosting blog terbaik webhostinghubWebHostingHub beroperasi sejak tahun 2001. Mereka bukan hos web yang paling popular, namun, mereka berkembang pesat berkat hosting murah dan pelbagai rancangan bersama yang merangkumi semua perkara yang mungkin diperlukan oleh pemula atau perniagaan kecil..

Rancangan Hosting Berkongsi

Seperti yang telah saya nyatakan, penyedia hosting web ini mempunyai 3 rancangan hosting. Yang pertama berharga $ 4.99 sebulan dan dilengkapi dengan domain percuma, hosting tanpa had dan membenarkan hosting dua laman web. Setiap rancangan merangkumi SSL percuma, penyimpanan SSD percuma (yang bagus untuk meningkatkan kelajuan laman web, sehingga 20x lebih cepat daripada storan HDD biasa), pemasang 1 klik untuk WordPress atau beberapa CMS lain. Cadangan automatik tersedia untuk setiap rancangan dengan tambahan $ 1 / bulan.

Kredit iklan percuma berkisar antara $ 75 hingga $ 250, bergantung pada rancangan yang anda pilih.

Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan WordPress untuk membina laman web anda, anda boleh memasang alat pembina halaman percuma yang disebut BoldGrid ke laman WordPress anda. BoldGrid adalah pembangun halaman yang dibangunkan dengan baik yang akan membantu anda menyesuaikan laman web anda dengan terperinci sekecil-kecilnya.

Sokongan pengguna

Kepuasan pelanggan dan sokongan teknikal selalu menjadi keutamaan di WebHostingHub. Mereka menjamin untuk menjawab panggilan anda dalam masa kurang dari 2 minit dan mereka memenuhi janji itu sepenuhnya, kerana saya telah terbukti dalam beberapa kesempatan. Mereka boleh didapati melalui e-mel, sembang langsung atau telefon dan apa sahaja yang anda pilih; anda akan disambut dengan ramah dan profesional.

WebHostingHub juga mempunyai banyak tutorial terperinci untuk pemula dan pemula di Pusat Bantuan mereka, mendapatkan bantuan yang sangat diperlukan untuk membuat dan menjalankan laman web atau blog.

Masa dan Prestasi

WebHostingHub menjamin masa operasi 99.9% dan dalam masa kurang dari dua bulan saya mengujinya, mereka tidak pernah mengalami gangguan. Bukan itu sahaja, mereka juga menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 90 hari. Kelemahannya ialah syarikat hosting ini hanya menawarkan rancangan hosting bersama, yang bukan merupakan berita baik bagi semua yang perlu meningkatkan rancangan hosting mereka. Bagi pemula, ia adalah tempat yang baik untuk memulakan.

5. JustHost

Lawati Laman Web »

justhost pemula hosting murah terbaikJustHost adalah syarikat terkenal yang menawarkan perkhidmatan hosting web sejak tahun 2008. Mereka adalah salah satu penyedia hosting web yang paling dikenali di dunia berkat harga yang berpatutan dan banyak ciri tambahan yang membolehkan anda memperkayakan laman web anda.

Rancangan Hosting Berkongsi

Terdapat tiga rancangan hosting bersama berasaskan Linux yang tersedia di JustHost. Yang pertama, rancangan Starter, hadir dengan harga $ 5.99 sebulan dan memberikan anda 100 e-mel, pemindahan data tanpa had, ruang penyimpanan 100 GB dan domain percuma selama satu tahun. Dengan semua ini, anda juga mendapat sandaran laman web asas. Pelan kedua dipanggil Plus dan berharga $ 9.99 / bulan. Pelan ini menawarkan semua yang dilakukan oleh Pemula dengan jumlah e-mel, domain dan ruang simpanan tanpa had. Pelan terakhir dari JustHost adalah rancangan Business Pro, yang berharga $ 19.99 sebulan dan dilengkapi dengan kontrak satu tahun. Pelan ini mempunyai ciri yang sama dengan rancangan Plus dan iklan domain pendaftaran percuma selama-lamanya, serta sijil SSL percuma.

Keselamatan

Host web ini mempunyai banyak ciri keselamatan yang dapat membantu melindungi laman web anda dari pelbagai ancaman. Terdapat rancangan sandaran asas untuk semua rencana, sementara rancangan Business Pro juga menyediakan sandaran untuk folder dan fail individu. Terdapat juga pilihan untuk membeli sijil SSL yang membolehkan anda melakukan transaksi yang selamat. Perkara lain yang boleh anda beli adalah SiteLock yang menyediakan pengimbasan perisian hasad dan kemudian menghilangkan kemungkinan ancaman.

Sokongan pengguna

JustHost mempunyai salah satu perkhidmatan sokongan pelanggan yang paling boleh dipercayai yang anda dapati di dunia hosting web. Mereka ramah, profesional dan berpengetahuan. Saya telah menghubungi sokongan pelanggan mereka tiga kali dan tidak pernah menunggu lebih dari tiga minit (sebenarnya, hanya sekali mereka membiarkan saya menunggu lebih dari dua minit). Selain talian telefon 24/7 mereka, anda juga dapat menghubungi mereka menggunakan sembang Web langsung mereka.

Kesimpulannya

Terdapat banyak perkara yang perlu anda fikirkan dengan teliti ketika anda memulakan dengan laman web anda sendiri dan mencari web hosting untuk pemula. Saya harap artikel saya dapat membantu anda memahami beberapa faktor dan ciri terpenting yang harus anda cari dalam penyedia hosting web dan senarai hos web terbaik saya untuk pemula, sekurang-kurangnya sampai tahap tertentu, membantu anda melabur lebih sedikit masa dan usaha mencari hos web yang sesuai untuk keperluan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector