Hosting Terbaik untuk Laman Web WordPress dengan 5000 Pelawat Harian

01.06.2020
Hosting Terbaik 'Hosting Terbaik untuk Laman Web WordPress dengan 5000 Pelawat Harian
0 8 мин.

pelawat-wordpress-hosting-5000-harian-pelawat terbaik


Adakah anda mencari rancangan hosting yang baik untuk memenuhi keperluan laman web anda? Sekiranya anda memiliki laman web, yang menggunakan WordPress, maka anda membaca artikel yang betul. Di sini, kita akan membincangkan 3 rancangan hosting terbaik untuk laman WordPress yang mempunyai sekitar 5000 pelawat setiap hari.

Seperti yang anda lihat, artikel ini tidak ditujukan untuk laman web permulaan, yang mempunyai pengunjung yang jauh lebih sedikit. Sekiranya anda baru memulakan, lebih baik jika anda memeriksa sumber lain untuk hosting rancangan yang sesuai dengan laman web yang lebih kecil.

Sekarang, perkara pertama yang perlu kita ketahui adalah jenis hosting yang paling baik dengan laman web yang mempunyai sekitar 5000 pengunjung setiap hari?

 1. Dalam gerakan – VPS 1000HA-S
 2. HostGator – Snappy 4000 VPS
 3. BlueHost – VPS yang dipertingkatkan

Perkhidmatan Hosting yang Ideal untuk Laman WordPress dengan Lalu Lintas Tinggi

Terdapat banyak kemungkinan hosting dalam talian yang boleh anda pilih. Sebagai contoh, berikut adalah beberapa daripadanya: hosting bersama, hosting VPS, hosting khusus, hosting WP yang dikendalikan, hosting Reseller dan versi lain juga.

Perkhidmatan hosting yang paling digemari oleh kebanyakan orang disebut Shared hosting. Setiap syarikat hosting menawarkan perkhidmatan ini. Tetapi adakah ia baik untuk keperluan anda? Jawapan ringkasnya adalah TIDAK. Teruskan membaca, untuk mengetahui mengapa perkara itu berlaku.

Pengehosan bersama bagus untuk laman web yang lebih kecil yang tidak mempunyai terlalu banyak pengunjung harian. Sekiranya anda mempunyai sekitar 5000 lawatan harian di laman web anda, hosting bersama hampir tidak akan dapat menanganinya. Sebab di sebalik ini, adalah proses yang digunakan oleh hosting bersama untuk mengurus laman web.

Pada dasarnya, setiap laman web yang menggunakan hosting bersama, menggunakan sumber yang terhad. Ini kerana, laman web yang dihoskan bersama adalah berkongsi sumber yang ada dengan laman web lain di pelayan web yang sama. Ringkasnya: sumber yang ada dibahagi-bahagikan di antara pengguna pelayan web tunggal. Oleh kerana itu, sukar untuk menguruskan 5000 pelawat harian untuk laman web.

Tetapi sekarang anda tahu mengapa hosting bersama tidak bagus untuk anda (untuk laman web yang lebih besar), perkhidmatan hosting mana yang harus anda pilih? Mungkin ada banyak pilihan, tetapi yang terbaik disebut hosting VPS. Sekarang, kita akan melihat mengapa:

apa-adalah-vps-hosting-wordpress

Apa itu VPS Hosting?

VPS bermaksud Virtual Private Server. Nama itu bercakap untuk dirinya sendiri: pada dasarnya anda mempunyai pelayan maya peribadi anda sendiri yang hanya boleh digunakan untuk laman web anda. Anda tidak perlu berkongsi sumber dengan orang lain seperti dengan versi hosting sebelumnya.

Tetapi adakah ini bermaksud bahawa anda mempunyai keseluruhan pelayan hanya untuk diri sendiri? Tidak, ia tidak berfungsi seperti itu Dengan hosting VPS, anda pada dasarnya sewa sebahagian pelayan hanya untuk diri anda sendiri. Untuk laman web WP yang mempunyai sekitar 5000 pelawat setiap hari, itu yang anda perlukan.

Hosting khusus adalah yang memberi anda keseluruhan pelayan hanya untuk kegunaan peribadi anda. Tetapi pada ketika ini, anda tidak memerlukan sumber seperti itu. VPS cukup. Nanti anda akan melihat sebabnya.

Saya menyatakan bahawa kita akan membincangkan 3 rancangan hosting terbaik untuk laman web WP dengan 5000 pelawat setiap hari. Semua 3 rancangan ini akan dikendalikan perkhidmatan hosting VPS. Kami akan merangkumi 1 untuk 3 syarikat yang berbeza, untuk memberi anda peluang yang baik untuk memilih calon yang tepat dengan mempertimbangkan keperluan anda.

Penting untuk mereka berjaya merancang, kerana dengan cara ini, semua pengurusan pelayan (kerja backend) dilakukan oleh syarikat. Dengan cara ini, anda tidak perlu mempunyai banyak pengetahuan teknikal, untuk dapat menghoskan laman web anda.

Tanpa apa-apa lagi, mari kita teruskan, dan bercakap mengenai calon pertama kami yang dipanggil InMotion Hosting:

1. Hosting InMotion

inmotion-best-hosting-wordpress-5000-pelawat

Hosting InMotion

InMotion adalah syarikat hosting web terkemuka yang menawarkan banyak kemampuan hosting. Tetapi dalam artikel ini, kita hanya akan melihat jenis hosting VPS yang ditawarkannya.

Sama seperti kebanyakan syarikat lain, InMotion juga menyediakan 3 rancangan hosting VPS yang berbeza. Pertama, saya akan menyenaraikan beberapa ciri yang disertakan tidak kira rancangan yang anda pilih:

 • cPanel – ini adalah panel kawalan standard industri yang digunakan untuk hosting laman web. Adalah baik untuk mengetahui bahawa InMotion berfungsi dengannya, jadi anda tidak perlu risau tentang pengurusan laman web yang rumit.
 • Sokongan untuk banyak aplikasi web seperti WordPress dan Magento. Ini adalah berita baik, kerana anda memiliki laman web berasaskan WP.
 • Tiada waktu henti semasa pemindahan laman web. Oleh kerana anda mempunyai laman web dengan ribuan pengunjung, ini penting untuk diperhatikan.
 • Pemacu SSD untuk semua pelayan. Ini sangat penting apabila kita membincangkan tentang hosting web, tidak kira jenisnya. Storan SSD bahkan 10 dan 20 kali lebih pantas daripada storan HDD tradisional. Sekiranya anda mahukan masa pemuatan yang cepat, anda mesti mencari hos web yang menawarkan ciri ini.
 • Konfigurasi WordPress yang dioptimumkan untuk lebih banyak lalu lintas dan prestasi laman web yang lebih baik.

Sekarang, mari kita lihat salah satu rancangan VPS yang mereka tawarkan:

VPS – 1000HA-S: Ini adalah rancangan hosting VPS pertama dan paling berpatutan dari InMotion. Harganya ialah $ 27,99 / bulan, jika anda membayar selama 2 tahun di muka. Pada setiap bulan, harganya $ 39.99. Apa yang anda akan dapat dengan harga ini? Izinkan saya memberitahu anda, bahawa banyak ciri dan sumber termasuk dalam pakej ini. Tetapi mari kita jelaskan sedikit:

 • Pertama, anda menerima storan SSD 75 GB hanya untuk laman web anda.
 • Untuk menjadikannya berjalan dengan pantas dan cekap, mereka memberi anda RAM 4GB, dan lebar jalur 4 TB. Lebar jalur ini akan memudahkan anda bekerja dengan 5000 pelawat setiap hari.
 • Sijil SSL percuma juga disertakan untuk keselamatan.
 • Nama domain percuma, jika anda membayar sekurang-kurangnya 6 bulan ke depan.
 • Akaun e-mel tanpa had.
 • 3 alamat IP khusus.
 • Sokongan untuk laman web tanpa had.

Pelan kedua dan ketiga akan memberi anda lebih banyak sumber, tetapi untuk 5000 pelawat setiap hari, ini lebih daripada cukup.

2. HostGator

hostgator-best-wordpress-hosting-high-traffic-5000

HostGator

HostGator adalah syarikat Amerika yang terkenal dengan perkhidmatan hostingnya pada skala antarabangsa. Mereka memasarkan diri sebagai penyedia hosting murah dengan perkhidmatan hebat. Dan itu benar. Mereka mempunyai harga yang sangat kompetitif untuk banyak rancangan hosting (terutama hosting bersama), yang dilengkapi dengan fitur berguna.

Sekarang, kita akan melihat hosting VPS yang mereka sediakan. Sama seperti calon kami sebelumnya, InMotion, HostGator juga dilengkapi dengan 3 rancangan berasingan untuk hosting VPS. Tetapi dalam kes syarikat ini, kita akan membahas apa kedua rancangan yang ditawarkan (bukan yang pertama). Pelan kedua adalah yang terbaik jika anda melihat harga dan ciri, dengan kata lain ia adalah yang paling berpatutan daripada 3 rancangan tersebut.

Rancangan ini dipanggil Snappy 4000 dan inilah yang disyorkan oleh HostGator itu sendiri. Anda boleh membelinya dengan bayaran $ 39.95 bulanan. Apa yang diberikannya untuk harga ini? Kita akan lihat di bawah:

 • Untuk menyimpan semua data di laman web anda, mereka memberi anda storan SSD 165GB.
 • Untuk memproses setiap permintaan dengan cepat dan efisien, 2 core CPU dan 4GB RAM juga disertakan dalam paket.
 • Untuk 5000 pelawat setiap hari, anda juga memerlukan lebar jalur yang besar, yang diberikan oleh pelan ini kepada anda: 2 TB untuk lebar jalur.
 • 2 alamat IP ditambahkan di sini juga.
 • Akses root penuh dengan sokongan untuk MySQL, PHP, Perl, Python dan Ruby.
 • Perlindungan firewall VPS dan DDoS.
 • Penyesuaian penuh menggunakan cPanel untuk pengurusan laman web.
 • Pemasangan 1-klik untuk pelbagai aplikasi web, seperti WordPress dan Sistem Pengurusan Kandungan (CMS) yang lain. Ini adalah pilihan yang berguna, kerana anda menggunakan WordPress untuk laman web anda.
 • Sandaran mingguan automatik yang dibuat oleh tuan rumah untuk memastikan laman web anda selamat sekiranya berlaku.

Seperti yang saya katakan, rancangan VPS ini adalah yang paling popular dalam tawaran HostGator. Anda boleh melihat 2 yang lain jika anda mahu, tetapi Snappy 4000 harus mengurus semua keperluan anda.

3. BlueHost

bluehost-best-hosting-wordpress-site-traffic-besar

BlueHost

Bluehost adalah salah satu pemain yang paling terkenal dalam perniagaan hosting web. Berjuta-juta laman web dihoskan menggunakan salah satu perkhidmatan mereka. Sama seperti banyak pesaingnya, Bluehost juga menyediakan banyak jenis hosting web, yang paling popular adalah hosting bersama.

Tetapi hosting VPS dari Bluehost juga sangat popular. Untuk mengetahui sebabnya, kami akan melihat apa yang mereka tawarkan. Sama seperti 2 pilihan kami yang lain dalam senarai ini, Bluehost juga dilengkapi dengan 3 rancangan berbeza untuk hosting VPS. Yang akan kita periksa, adalah yang kedua disebut Dipertingkatkan.

Pelan ini berharga $ 29.99 / bulan dan membolehkan anda menggunakan semua yang diperlukan untuk menguruskan laman web dengan sekitar 5000 pengunjung setiap hari. Contohnya, anda mendapat semua faedah berikut:

 • 60GB ruang Penyimpanan SSD.
 • 2 teras CPU dengan RAM 4 GB yang tersedia untuk memproses semua permintaan di pelayan.
 • Mereka memberi anda 2 TB lebar jalur untuk bekerja dengan 5000 pelawat harian sekaligus.
 • 1 domain percuma untuk satu tahun ditambah dalam pakej juga.
 • 2 alamat IP.
 • Sijil SSL percuma untuk mengamankan laman web anda.
 • Sokongan 24/7. Sokongan dari Bluehost terkenal dengan kecekapan dan kepantasannya. Sekiranya ini adalah sesuatu yang mesti anda miliki, maka Bluehost tidak akan mengecewakan.
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari.

Kesimpulannya

Setelah kita sampai pada akhir artikel kita, anda pasti mempunyai idea yang baik, mengenai jenis hosting yang paling sesuai untuk bekerja dengan 5000 pelawat harian di laman web WP.

Satu-satunya langkah yang masih ada, adalah untuk anda memilih rancangan hosting VPS dari senarai kami. Tidak kira mana yang anda pilih, anda tidak boleh gagal. Kesemua 3 calon kami adalah hos VPS terkemuka yang digunakan oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector