Hosting WordPress Tercepat – 5 Penyedia Web Hosting Terbaik

01.06.2020
Hosting Terbaik 'Hosting WordPress Tercepat – 5 Penyedia Web Hosting Terbaik
0 21 мин.

hosting-wordpress terpantas


Adalah idea yang baik untuk menggunakan WordPress untuk laman web anda, ini adalah sistem pengurusan kandungan sumber terbuka (CMS) yang pantas, boleh dipercayai, dan digunakan oleh lebih daripada 30% laman web. Anda tidak memerlukan apa-apa lagi untuk bermula, hanya nama domain dan hos web.

Tetapi mempunyai host web yang baik boleh menjadi lebih sukar dicari, kerana terdapat sepuluh ribu syarikat hosting di internet dan banyak dari mereka menggunakan pemasaran yang agresif untuk menangkap anda. Tidak pasti bahawa anda akan menemui hosting web yang paling dipercayai dengan mengklik iklan Google atau Facebook.

Salah satu atribusi hosting yang paling penting adalah kelajuan pelayan. Semakin cepat pelayan yang anda dapati, semakin cepat laman web anda dimuat. Waktu muat, di samping kualiti kandungan, adalah faktor yang paling kritikal dalam pengoptimuman mesin carian. Kelajuan laman web juga penting untuk Google; ia menganggap laman web anda lebih baik jika dimuat dengan lebih pantas. Dan penempatan yang lebih baik di halaman hasil carian Google bermaksud lebih banyak pelawat percuma dari enjin carian.

Juga, pelawat anda memerlukan kandungan dengan cepat dan laman web anda hanya mempunyai beberapa saat untuk menangkapnya. Sekiranya laman web anda lebih perlahan, pelawat anda akan keluar, dan anda kehilangan mereka. Oleh itu, dalam beberapa perkataan: kelajuan laman web lebih penting. Ia penting.

Dalam artikel ini kita akan membahas semua ancaman yang boleh melambatkan laman web anda dan mengkaji beberapa penyedia hosting web WordPress yang boleh dipilih.

5 Terbaik & Host WordPress Cepat Disemak

Kami telah menganalisis dan menguji penyedia hosting WordPress teratas dan berikut adalah 5 syarikat hosting terbaik, yang akan memberikan kelajuan dan prestasi terbaik di laman WordPress anda:

Syarikat Hosting
Harga Dari
Kepantasan

1hosting wordpress terpantas hostgator$ 2.75 / bln481 ms
2hosting wordpress terpantas bluehost$ 3.95 / bln449 ms
3inmotion hosting wordpress terpantas$ 3.99 / bln476 ms
4hosting wordpress terpantas sigeround$ 3.95 / bln534 ms
5a2hosting hosting wordpress terpantas$ 3.92 / bln603 ms

Anda boleh menggunakan templat WordPress terbaik dan meminta pengaturcara paling berbakat untuk membuat laman web anda, tetapi tidak akan cepat tanpa tuan rumah yang baik. Mempunyai hos web WordPress yang boleh dipercayai sangat penting dan membingungkan untuk mencari yang terbaik dari pasaran.

Seperti yang telah kita sebutkan, dalam kebanyakan kes syarikat terburuk melakukan iklan yang paling agresif untuk menangkap pelanggan baru. Untuk tidak tertipu, anda juga harus membuat kajian ringkas dan membaca ulasan sebelum membeli pakej. Kami menyusun senarai syarikat hosting web WordPress terbaik, menyoroti perkhidmatan yang penting untuk laman web yang berfungsi dengan baik.

1. HostGator

hostgator-hosting-wordpress-terpantas

HostGator

HostGator ditubuhkan pada tahun 2002 dan kini mempunyai lebih daripada 400,000 pengguna dan mengekalkan lebih dari 9,000,000 nama domain.

Mengapa kami mengesyorkan HostGator?

 • lebih dari 16 tahun dalam perniagaan hosting
 • semua pakej hosting dilengkapi dengan lebar jalur yang tidak terhad
 • anda boleh menambah sub domain, akaun FTP dan akaun e-mel tanpa had
 • Jaminan wang dikembalikan 45 hari
 • Sokongan 7/24

HostGator menawarkan 3 jenis pakej hosting WordPress yang murah:

 1. Hatchling Plan adalah pakej terkecil syarikat dan sangat sesuai untuk satu laman web. Ia boleh didapati dari $ 2.75 / bulan.
 2. Baby Plan adalah pakej ekonomi di mana anda boleh menambah jumlah laman web tanpa had, dengan harga bermula $ 3.95 / bulan.
 3. Rancangan Perniagaan memberi anda lebih banyak daripada Rancangan Penetasan dan Bayi. Ia dapat melayani jumlah laman web tanpa had dan menyediakan SSL peribadi percuma & IP dan alamat IP khusus percuma. Ia boleh didapati dari $ 5,95 / bulan.

Pelan yang disebutkan di atas sesuai untuk laman WordPress kecil. Walau bagaimanapun, jika anda memerlukan kelajuan dan prestasi yang lebih baik, anda harus memilih salah satu rancangan WordPress Cloud Hosting yang ditawarkan oleh HostGator:

 • Pelan Permulaan adalah pilihan yang baik untuk mengehoskan laman WordPress dengan sehingga 3,300 pelawat setiap hari (100 ribu / bulan). Pelan ini merangkumi ruang sandaran 1GB serta sijil SSL percuma.
 • Pelan Standard membolehkan hosting dua laman web WordPress, menjumlahkan jumlah kunjungan harian sekitar 6,500 (200 ribu / bulan). Ia dilengkapi dengan simpanan sandaran 2GB dan SSL percuma, seperti rancangan sebelumnya.
 • Rancangan Perniagaan serupa dengan dua yang lain, dengan perbezaan yang sesuai sehingga 17,000 pelawat setiap hari (500k bulanan) ke 3 laman web yang dihoskan.

Rancangan awan WordPress menawarkan kelajuan 2.5 kali lebih banyak daripada rancangan yang dikongsi. Sekiranya anda merancang untuk memindahkan laman web anda dari host lain ke HostGator, mereka akan membantu anda melakukan migrasi, yang menawarkan perkhidmatan Migrasi Percuma.

2. BlueHost

hosting-paling cepat-wordpress-hosting

BlueHost

BlueHost ditubuhkan pada tahun 2003 dan mereka menginangi lebih dari 2 juta laman web. Pemilik syarikat adalah peminat WordPress yang besar, dan anda dapat mencari pasukan sokongan profesional yang sebenar untuk soalan anda.

Mengapa kami mengesyorkan BlueHost?

 • lebih daripada 15 tahun pengalaman dalam bidang hosting
 • penyimpanan SSD super cepat dan bukannya cakera keras klasik
 • semua pakej WordPress mengandungi nama domain percuma dan alamat IP
 • tiada had penggunaan jalur lebar
 • Sokongan 24/7 dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

BlueHost menawarkan pakej WordPress terurus berikut:

 1. WP Standard sangat sesuai untuk melayani sehingga 100 juta lawatan setiap bulan. Ia memberi anda storan 30 GB, memori 2 GB dan storan 30 GB untuk sandaran. Pakej ini boleh didapati dari $ 19.99 / bulan.
 2. WP Enhanced boleh digunakan untuk laman web yang mempunyai sehingga 300 juta kunjungan setiap bulan. Ia dilengkapi dengan ruang web 60 GB, penyimpanan sandaran 60 GB dan memori 4 GB. Harga permulaannya ialah $ 29,99 sebulan.
 3. WP Premium dapat melayani sehingga 600 juta lawatan setiap bulan dan menawarkan penyimpanan 120 GB, sandaran 120 GB dan memori 6 GB. Ia boleh didapati dari $ 39,99 / bulan.
 4. WP Ultimate sesuai untuk anda, jika anda ingin memberikan paparan tanpa had dengan laman web anda. Pakej terbesar memberi anda 240 storan web, ruang sandaran 240 GB dan memori 8 GB. Harga pakej bermula dari $ 49.99 / bulan.

BlueHost juga mempunyai rancangan hosting WordPress yang tidak dikendalikan dengan spesifikasi berikut:

 • Asas sangat bagus untuk memulakan laman WordPress pertama anda. Pelan ini membolehkan hosting laman web tunggal, dilengkapi dengan sijil SSL percuma, penyimpanan SSD 50GB dan menawarkan kelajuan yang sangat baik untuk laman web WordPress. Pelan Asas berharga $ 3.95 / bulan dengan langganan 3 tahun.
 • Plus serupa dengan Pelan Asas, walaupun ini membolehkan hosting beberapa domain dan mempunyai storan SSD tanpa had. Dari segi kepantasan dan prestasi, anda akan mendapat hasil yang sama seperti rancangan sebelumnya. Pelan Baisc bermula pada $ 5.95 dengan rancangan hosting selama 3 tahun.
 • Choice Plus serupa dengan rancangan Plus dari segi kepantasan, kebolehpercayaan dan prestasi. Pelan ini disertakan dengan cadangan asas CodeGuard, yang sangat berguna untuk membuat sandaran laman web anda secara berkala secara automatik. Pelan Choice Plus tidak tersedia dengan harga potongan, hanya pada $ 5,95 / bulan (sama seperti rancangan Plus) dengan kontrak 3 tahun.

Untuk laman web WordPress dengan trafik tinggi, anda mungkin perlu memilih perkhidmatan hosting yang dikendalikan, tetapi untuk laman WordPres yang lebih kecil, rancangan yang dikongsi akan memberikan anda kelajuan dan prestasi yang cukup untuk membuat pengunjung anda gembira.

3. InMotion Hosting

inmotion-fast-wordpress-hosting

Hosting InMotion

InMotion telah beroperasi sejak tahun 2001, bermula dengan perkhidmatan hosting bersama. Ia dengan cepat menyedari bahawa ada keperluan besar untuk pakej WordPress, jadi mereka juga memperkenalkan tawaran hosting WordPress yang sangat disesuaikan.

Mengapa kami mengesyorkan InMotion?

 • lebih dari 17 tahun dalam perniagaan
 • semua pakej WordPress dilengkapi dengan nama domain percuma
 • penggunaan jalur lebar tidak terhad
 • bilangan akaun e-mel yang tidak terhad
 • storan SSD super cepat
 • Jaminan wang dikembalikan 90 hari
 • Sokongan 7/24

InMotion menawarkan 6 pakej hosting WordPress:

 1. WP-1000S adalah pakej terkecil, jadi sesuai untuk satu laman web dengan pengunjung sehingga 20,000 setiap bulan. Ia memberi anda simpanan 40 GB dengan harga bermula $ 4,99 / bulan.
 2. WP-2000S boleh menjadi rumah 2 laman web, sehingga 50,000 pelawat bulanan keseluruhan. Pakej ini mengandungi 80 GB dan lesen Jetpack Personal bernilai $ 39 / tahun. Anda boleh membelinya dari $ 8.99 / bulan.
 3. WP-3000S sangat sesuai untuk sehingga 3 laman web, dengan maksimum 125,000 pelawat bulanan. Anda akan mendapat storan web 120 GB dan lesen Jetpack Personal dengan harga bermula $ 11.99 / bulan.
 4. WP-4000S lebih besar; anda boleh menambah 6 laman web ke pakej ini dan melayani sehingga 600,000 pelawat bulanan. Storannya besar 160 GB dan tambahan termasuk IP khusus percuma juga. Daripada Jetpack Personal, anda akan mendapat lesen Jetpack Professional bernilai $ 299 / tahun. Harga pakej bermula dari $ 29,99 / bulan.
 5. WP-5000S dapat melayani 10 laman web dengan 600,000 pengunjung keseluruhan setiap bulan dan memberi anda penyimpanan 200 GB. Pakej ini juga mengandungi lesen IP dan Jetpack Professional percuma. Ia boleh didapati dari $ 59,99 / bulan.
 6. WP-6000S adalah pakej WordPress terbesar dan boleh menjadi rumah 20 laman web, yang melayani sehingga 1,200,000 pelawat bulanan secara keseluruhan. Anda juga akan mendapat lesen IP dan Jetpack Professional percuma; pakej boleh didapati dari $ 114.99 / bulan.

Anda boleh menyiapkan laman web WordPress pada rancangan hosting perniagaan InMotion. Pelan ini akan memberikan anda prestasi yang sangat baik, walaupun ia bukan rancangan hosting WordPress yang dikendalikan:

 • Pelancaran adalah rancangan web hosting standard yang ditawarkan oleh InMotion Hosting, yang dilengkapi dengan nama domain percuma, ruang cakera dan lebar jalur tanpa had, e-mel tanpa had, SSL percuma dan banyak lagi. Pelan ini membolehkan hosting dua laman web. Harganya $ 3.99 / bulan dengan kontrak 2 tahun.
 • Power adalah rancangan hosting bersama tahap seterusnya. Ini berbeza dengan pelan Pelancaran, kerana ia membenarkan hosting 6 laman web dan menawarkan prestasi dua kali ganda. Kosnya juga lebih tinggi, bermula pada $ 5.99 sebulan dengan langganan 2 tahun.
 • PRO diiklankan sebagai rancangan “nilai terbaik”. Ia serupa dengan rancangan Power, dengan perbezaan prestasi dan akses 4 kali ganda ke Pro Level Support. Pelan ini tersedia dengan kos yang lebih tinggi, bermula dari $ 13.99 / bln dengan tempoh langganan satu tahun.

Rancangan Perniagaan InMotion bagus untuk mengehoskan laman WordPress yang lebih kecil, menjaga keseimbangan antara kos dan prestasi laman web.

4. SiteGround

laman web-hosting-wordpress terpantas

Tapak Tapak

SiteGround dilancarkan pada tahun 2004 dan pada masa ini mempunyai lebih daripada 1,600,000 nama domain. Kisahnya bermula di asrama dan menjadi salah satu ahli industri terbesar.

Mengapa kami mengesyorkan SiteGround?

 • lebih dari 14 tahun dalam perniagaan hosting
 • penggunaan jalur lebar tidak terhad
 • sub domain dan akaun e-mel yang tidak terhad
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari
 • stor SSD yang sangat pantas
 • melebihi masa operasi 99,99% pelayan standard industri
 • Sokongan 7/24

SiteGround menawarkan 3 pakej hosting web WordPress:

 1. StartUp adalah pakej terkecil dan sesuai untuk satu laman web dengan 10,000 lawatan setiap bulan. Ia dilengkapi dengan ruang 10 GB dan pek perkhidmatan WordPress dengan harga permulaan $ 3.95 / bulan.
 2. GrowBig sangat sesuai jika anda ingin menambahkan lebih dari 1 laman web ke pakej hosting anda. Ia menawarkan penyimpanan web 20 GB dan dapat melayani sehingga 25,000 pengunjung bulanan secara keseluruhan. Pek perkhidmatan WordPress diperluas dengan ciri premium, pakej tersedia dari $ 5,95 / bulan.
 3. GoGeek adalah pakej WordPress terbesar, yang dirancang untuk geeks sebenar. Ia juga boleh menjadi rumah pelbagai laman web, dengan maksimum 100,000 kunjungan setiap bulan. Storan 30 GB memberi anda lebih banyak ruang dan ciri-ciri WordPress yang unik bermaksud tambahan lain pada 2 pek perkhidmatan WordPress sebelumnya. Ia boleh didapati dari $ 11.95 / bulan.

5. A2Hosting

a2hosting-hosting-terpantas-wordpress-hosting

A2Hosting

A2Hosting ditubuhkan pada tahun 2003 dan merupakan peminat penyelesaian perlindungan alam sekitar. Ia memfokuskan pada perkhidmatan yang kuat dan menyediakan persekitaran pelayan yang paling terkini, bahkan untuk pemaju juga.

Mengapa kami mengesyorkan A2Hosting?

 • lebih dari 15 tahun dalam perniagaan
 • ruang web yang tidak terhad
 • penggunaan jalur lebar tidak terhad
 • stor SSD yang sangat pantas
 • jaminan wang dikembalikan bila-bila masa
 • Sokongan 7/24
 • persekitaran berjalan sehingga 20x lebih pantas untuk pakej yang lebih besar

A2Hosting mempunyai 4 pakej hosting web WordPress:

 1. Lite adalah pakej terkecil dan sesuai untuk satu laman web. Anda boleh menambahkan hingga 5 pangkalan data dan sampai ke laman web anda melalui perkhidmatan SSL percuma. Ia boleh didapati dari $ 3.92 / bulan.
 2. Pakej Swift dirancang untuk melayani jumlah laman web yang tidak terhad dan tidak ada batasan untuk bilangan pangkalan data terpakai. 2 kali lebih banyak sumber pelayan memberikan lebih banyak kekuatan, hanya dengan harga permulaan $ 4.90.
 3. Turbo adalah pakej WordPress tanpa kawalan terbesar dan dilengkapi dengan sumber pelayan tanpa had. Pemecut Laman A2 dapat mempercepat laman web anda hingga 20 kali, dengan menggunakan laman web, memori dan jenis cache yang lain. Ia boleh didapati dari $ 9.31 / bulan.
 4. Pakej terurus bermaksud hosting WordPress yang diuruskan dan tersedia dengan parameter perkhidmatan yang berbeza. Ukuran storan berbeza dari 10 GB hingga tanpa had dan perkhidmatan tambahan termasuk lesen Jetpack Peribadi percuma juga. Elemen utama pakej ini adalah pengurusan WordPress sepenuhnya. Harga permulaan ialah $ 12.97 / bulan.

Cara Mempercepat Laman Web WordPress

Sekiranya anda berjaya memilih penyedia hosting WordPress anda, maka kita boleh beralih ke elemen penting lain dari laman web yang pantas.

Mempercepat WordPress dengan Rangkaian Penghantaran Kandungan

Content Delivery Network (CDN) adalah penyelesaian teknikal untuk mempercepat paparan laman web anda untuk pengunjung. Ia menggunakan satu fakta fizikal; jarak yang lebih pendek dapat ditempuh dengan lebih cepat.

Apabila laman web anda berkembang, anda akan mempunyai pelawat di seluruh Dunia. Sebilangan dari mereka akan tinggal jauh dari lokasi fizikal pelayan laman web anda, dan data dari pelayan memerlukan sedikit masa untuk sampai ke komputer pelawat tersebut. Memang benar, bahawa data elektronik bergerak dengan cepat di Internet, tetapi tetap memerlukan sedikit masa untuk sampai ke komputer sasaran.

Masalah ini diselesaikan dengan menggunakan rangkaian penghantaran kandungan, di mana pelayan yang berlainan ditempatkan di lokasi yang berlainan di Dunia. Sekiranya anda menggunakan CDN, kandungan pelayan anda akan disalin ke pelayan ahli di seluruh Dunia dan laman web anda atau bahagian statik daripadanya akan hidup dalam banyak keadaan. Lain kali pelawat dari jauh mengunjungi laman web anda, bukan pelayan asal anda akan melayani data, tetapi pelayan CDN terdekat ke lokasi pelawat. Sebagai contoh, jika pelayan anda berada di Eropah, ia akan melayan laman web anda untuk pelawat Eropah. Sekiranya CDN anda mempunyai pelayan di Asia, maka pelayan CDN akan melayani laman web anda untuk pelawat Asia. Dan sebagainya.

CDN tersedia dengan bayaran yang kecil sehingga layak untuk menggunakannya. Sebilangan besar penyedia hosting web WordPress juga menawarkan penyelesaian CDN kepada anda, dengan menjalin jaringan terbesar di pasaran. Anda tidak akan mempunyai tugas tambahan dengan membeli perkhidmatan CDN, kerana semuanya automatik. Pelayan anggota rangkaian penghantaran kandungan menyegerakkan data antara satu sama lain dan pelayan asal anda, jadi pelawat anda akan dilayan dengan versi terkini dari laman web anda.

Hanya Hanya Menggunakan Beberapa Pemalam WordPress Yang Boleh Dipercayai

WordPress adalah gergasi bersenjata tanpa plugin, tambahan kod ini memberikan tambahan kepada perisian pengurusan kandungan asli yang paling kami sukai. Terdapat sepuluh ribu pemalam di pasaran, jadi membingungkan untuk memilih yang terbaik.

Juga, sebilangan pemilik laman WordPress memasang puluhan pemalam ke laman web mereka, tetapi anda harus mengelakkan tingkah laku tersebut. Terdapat banyak kelemahan untuk menggunakan banyak pemalam tanpa kawalan:

Pemalam boleh menggunakan sumber yang terlalu banyak

Oleh kerana pemalam adalah potongan kod, sumber pelayan diperlukan untuk memproses dan melaksanakannya. Fungsi PHP harus ditafsirkan dan output HTML daripadanya harus digunakan di laman web ini. Anda tidak melihat proses ini, tetapi ribuan tindakan dilakukan di latar belakang oleh CPU dan memori pakej pelayan anda.

Sekiranya anda menggunakan terlalu banyak plugin, mereka akan menggunakan lebih banyak CPU atau memori daripada yang anda ada dalam pakej hosting WordPress anda, dan pelayan akan membuat kesalahan. Ini mungkin menyebabkan laman web anda berhenti berfungsi dan pelawat anda hanya akan melihat ruang kosong atau beberapa mesej ralat.

Plugin boleh saling bertentangan

Plugin menggunakan kawasan memori dan cakera yang sama, dan prosesnya terus membaca bahagian-bahagian tersebut dan menulis semula beberapa data. Sekiranya anda menggunakan terlalu banyak plugin, lambat laun sebahagian daripada mereka ingin menggunakan bahagian memori atau bahagian cakera yang sama dan ia akan saling bertentangan.

Dalam kes sedemikian, mereka boleh menyebabkan kesalahan pelayan dan laman web dihentikan. Ada kemungkinan, anda tidak akan dapat memulihkan laman web anda tanpa sokongan teknikal penyedia anda, dan ia memerlukan sedikit masa.

Senarai pemalam WordPress yang penting

Untuk mengelakkan kerosakan laman web, gunakan hanya plugin yang sangat penting. Berikut adalah senarai pemalam WordPress yang penting, berdasarkan pengalaman kami, gunakannya jika sesuai dengan tujuan anda:

 • Jumlah Cache W3: ini adalah plugin cache WordPress utama, digunakan oleh berjuta-juta
 • Jetpack: statistik, alat pengurusan dan aset lain
 • Akismet: untuk melindungi laman web anda daripada spam
 • Borang Hubungan 7: anda boleh menambah borang yang bagus dengan hanya beberapa klik
 • WP Smushit: pemalam ini secara automatik mengoptimumkan saiz dan kualiti gambar anda
 • Yoast SEO: untuk mengawal kerja SEO anda

Anda juga boleh menambah galeri, buku tamu atau pemalam khas lain, tetapi 6 pemalam yang disebutkan di atas adalah yang mana, yang harus dimiliki oleh setiap laman WordPress.

Gunakan Tema WordPress Ringan yang Baik

Mempunyai tema yang baik sama pentingnya dengan mempunyai plugin yang berprestasi baik. Tema ini bertanggungjawab untuk menunjukkan penampilan yang baik untuk pengunjung anda, jadi sangat penting untuk memilih yang baik. Tetapi reka bentuk bukan satu-satunya perkara yang diperhatikan, ia juga harus cepat dan dikodkan dengan baik.

Sekiranya anda memilih tema yang perlahan, ramai pengunjung anda tidak akan menunggu sehingga laman web anda dimuat. Kami juga tidak dapat mengatakan cukup banyak waktu, Google memberikan hukuman kepada laman web yang perlahan, jadi anda mempertaruhkan pengunjung percuma dari Google dengan tema yang buruk.

Kami telah mengkaji banyak tema WordPress setakat ini dan salah satu kegemaran kami ialah Divi from Elegant Themes. Ini adalah tema premium, lengkap dengan ciri dan aset tambahan, ditambah dengan responsif dan sangat pantas. Anda tidak boleh salah dengan memilihnya.

Mengapa kami mengesyorkan Divi?

Kami mengesyorkan Divi kerana berfungsi dengan baik dan bagus – bagus. Ia akan menjimatkan banyak wang, usaha dan masa, kerana anda tidak perlu menangani masalah yang akan datang. Anda boleh memfokus pada pekerjaan anda.

Sekiranya anda ingin tahu ciri mana yang ditambahkan ke dalam Divi, kami dapat menyerlahkan yang paling penting kepada anda:

Pembina Visual Lanjutan

Anda boleh menambahkan elemen baru ke laman web anda dengan mengklik kawasan yang diingini dan anda akan melihat hasilnya dalam masa nyata. Pembangun Divi baru sahaja mendapat versi baru, jadi sekarang lebih maju. Anda boleh menyesuaikan keseluruhan penampilan dengan mudah, termasuk jenis fon, warna, ruang antara elemen dan banyak lagi.

Unsur import dan Eksport

Setelah membuat susun atur yang sempurna, anda boleh mengeksportnya untuk laman web anda yang lain. Anda juga boleh mengimport susun atur lain dengan mudah, dan anda juga boleh menjual penampilan cantik anda kepada orang lain. Sudah tentu, ada pereka pro yang sudah membuat susun atur super mereka dan anda boleh membeli dan mengimportnya hanya dengan beberapa klik. 20 susun atur tambahan sudah dimasukkan ke dalam tema oleh pembangun, jadi anda juga boleh memilihnya secara percuma.

Elemen kandungan

46 keping elemen kandungan dimasukkan ke dalam tema ini yang boleh anda gunakan untuk pelbagai tujuan. Terdapat banyak yang digunakan secara meluas, seperti blog, butang, ajakan bertindak, borang hubungan, galeri atau slaid yang berbeza, tetapi anda juga boleh mendapatkan yang istimewa, seperti kaunter bar atau akordeon. Jenis elemen menunjukkan penggunaan Divi serbaguna, anda juga boleh menambah jadual harga, portfolio atau elemen kedai juga.

Tanggungjawab

Sudah tentu, templat WordPress moden harus responsif sepenuhnya. Satu lagi ciri khas yang boleh digunakan untuk fungsi ini; apabila anda mengedit tema anda dan anda dapat melihat perubahannya dalam masa nyata; anda juga akan melihat pratonton responsif. Sebagai tambahan, anda dapat dengan cepat menambahkan titik putus mudah alih ke susun atur tersuai anda, tepat di tengah proses penyuntingan.

Ciri utama yang diliputi di atas menunjukkan dengan baik, mengapa Divi adalah tema moden. Oleh kerana Divi adalah item terlaris, pengaturcara sudah mempunyai sumber yang mencukupi untuk mengetahui dan membuat kod ciri terkini. Pembina yang maju, paparan masa nyata semasa penyuntingan, respons alat adalah sesuatu yang tidak dapat diberikan oleh banyak tema lain kepada anda. Sebelum melancarkan Divi, hanya pengaturcara yang dapat menambahkan aset tersebut ke laman web anda dengan jumlah wang yang banyak.

Ubah saiz dan Optimumkan Imej untuk Web

Kami sudah membuat liputan, mengapa kelajuan laman web itu penting dan tidak akan mengulanginya. Juga, kerana gambar adalah salah satu objek terbesar di laman web anda, penting untuk mengatasinya dengan berhati-hati agar tidak melambatkan laman web anda. Dengan menambahkan terlalu banyak gambar yang tidak dioptimumkan dengan betul, anda boleh menghabiskan masa muat turun laman web anda sepenuhnya.

Setelah memilih penyedia hosting web yang baik, gunakan rangkaian CDN, pasang tema super cepat dan gunakan hanya plugin yang mesti ada, jangan biarkan gambar besar melambatkan laman web anda.

Apabila kita merujuk kepada menangani gambar dengan berhati-hati, kita bermaksud beberapa ukuran asas yang juga dapat anda lakukan dengan mudah:

Pilih dimensi yang sesuai untuk gambar anda

Kamera digital moden menghasilkan gambar yang sangat besar, kerana dalam kes khas, seperti poster atau papan iklan, pembeli memerlukannya. Tetapi ini tidak bermaksud anda harus menggunakannya sebagaimana adanya. Peranti moden menggunakan resolusi Full HD lebar 1920 px lebar kecuali jika anda seorang artis yang ingin menunjukkan karya dalam 4K, cukup untuk menunjukkan gambar anda dalam maksimum 1920 piksel.

Dan ini bermaksud keseluruhan lebar laman web. Sekiranya anda mengetahui bahawa bahagian laman web anda yang menunjukkan gambar tidak akan lebih besar daripada separuh lebarnya, anda hanya boleh memotong lebar Full HD menjadi separuh. Gambar seluas 1000 px bermaksud lebih kurang data, berbanding lebar 1920 px atau lebih besar.

Pilih jenis yang sesuai untuk gambar anda

Terdapat banyak jenis gambar yang terdapat di Internet dan semuanya mempunyai tujuan yang berbeza. Semasa kita membincangkan laman web, anda hanya boleh menggunakan fail .png, .jpg dan .gif. Dalam beberapa kes, anda juga boleh menggunakan fail .ico (misalnya favicon), tetapi pada dasarnya anda harus menggunakan 3 jenis yang disebutkan.

 • Fail JPG (.jpg) lebih besar dan sesuai untuk menunjukkan gambar yang bagus dengan warna dan nada yang hebat. Pada dasarnya, semua gambar biasa di laman web anda mestilah dalam format JPG.
 • Fail PNG lebih besar jika anda menggunakannya bukannya JPG, tetapi dalam beberapa kes, fail tersebut adalah pilihan yang ideal. Jenis fail ini boleh mengandungi latar belakang yang telus; JPG tidak telus, jadi setiap kali anda mahu menggunakan latar belakang yang telus, gunakan format PNG. Jika tidak, gunakan JPG.
 • Fail GIF boleh mengandungi elemen gerakan, jadi jika anda ingin menunjukkan animasi, pilihlah. Animasi bermaksud saiz fail yang lebih besar; oleh itu, banyak GIF dapat melambatkan laman web anda. Penggunaan fail GIF yang lazim: emotikon animasi, bendera atau elemen bersaiz kecil yang serupa di laman web ini.

Topik yang berkaitan sedikit di bahagian jenis gambar adalah CSS. Kita harus menyebut bahawa dalam banyak kes anda boleh menggunakan definisi CSS dan bukannya gambar. Sekiranya anda ingin menunjukkan latar belakang biru besar di laman web anda, ia boleh menjadi gambar besar atau 2 baris kod CSS. Yang terakhir akan menjadi 1000 kali lebih kecil.

Optimumkan gambar

Sebaik sahaja anda memotong gambar anda ke dimensi yang sempurna dan memilih jenis fail terbaik untuknya, anda juga harus membuat pengoptimuman gambar. Ini mengenai ketidaksempurnaan mata manusia. Mata kita tidak dapat melihat perbezaan kecil antara gambar yang berkualiti dan sedikit lebih buruk. Pengoptimuman bermaksud proses ketika kita menjadikan kualiti gambar lebih rendah sehingga hasilnya tetap kelihatan sama untuk pembaca. Imej yang dioptimumkan ini akan menjadi fail yang jauh lebih kecil daripada gambar yang asal.

Anda boleh mengoptimumkan gambar anda satu persatu tetapi terdapat alat yang dapat melakukannya berbanding anda secara pukal. Sebagai contoh, TinyJPG adalah alat dalam talian untuk mengoptimumkan gambar JPG atau PNG dan anda boleh menambahkannya sehingga 20 gambar dengan beberapa klik.

Kami sudah menyebut WP Smushit plugin di bawah bahagian yang mesti ada pada artikel ini, secara automatik dapat mengoptimumkan gambar anda di laman WordPress anda.

Sekiranya anda berjaya menggunakan 3 langkah pengendalian gambar yang disebutkan di atas, maka anda pasti, gambar anda tidak akan melambatkan laman web anda. Mari beralih ke cache!

Gunakan Plugin Caching WordPress

Semasa laman web anda berkembang, anda akan mendapat lebih banyak lalu lintas dan anda harus menggunakan lebih banyak sumber pelayan. Kerana menambahkan sumber yang lebih baru dan lebih baru ke pakej hosting anda memerlukan banyak wang, anda harus menggunakan caching untuk mengurangkan beban pelayan. Dengan cara ini anda dapat melayani pengunjung dengan lebih baik dan tidak perlu membayar lebih banyak untuk hosting.

Terdapat banyak plugin caching di pasaran, tetapi W3 Total Cache adalah salah satu yang terbaik untuk WordPress. Ia menawarkan pilihan penyesuaian lanjutan dan menjadikan laman web anda lebih cepat:

Cache halaman

Semasa laman web anda dipaparkan, banyak elemen dihasilkan secara dinamik. Ini memerlukan sedikit masa dan sumber pelayan. W3 Total Cache menghasilkan versi statik laman web anda dan memberikannya kepada pelawat anda. Ia memerlukan lebih sedikit sumber dan apabila sesuatu diubah di laman web anda, W3 Total Cache mengemas kini versi statik dengan perubahan.

Mengurangkan

W3 Total Cache dapat meminimumkan fail CSS, HTML dan JavaScript anda. Ia menghilangkan ruang kosong dan semua elemen yang tidak diperlukan dari kod, sehingga dapat dimuat lebih cepat.

Cache pangkalan data

Plugin juga dapat menyimpan pertanyaan pangkalan data, jadi laman web anda akan menggunakan lebih sedikit tindakan pangkalan data.

Semua 3 kaedah yang disebutkan dapat digunakan di laman web anda; namun, cache halaman adalah yang digunakan oleh kebanyakan laman web. Minimumkan kod dan cache pangkalan data harus diterapkan dengan hati-hati dan pastikan untuk selalu membuat sandaran fail dan pangkalan data sebelum melakukan tindakan dengannya.

Muat turun W3 Jumlah Cache

Sekat Pelawat yang Tidak Diingini

Kadang-kadang berlaku bahawa penonton anda tinggal di beberapa negara sahaja, atau sekurang-kurangnya, anda tidak mahu menerima lawatan dari beberapa bahagian di Dunia. Ada juga kemungkinan laman web anda diserang secara berterusan dan sumber serangan dapat dikesan ke negara atau jarak IP yang tepat.

Sekiranya anda ingin melarang pengunjung yang tidak diingini menyimpan sumber pelayan, atau menyekat serangan yang membunuh laman web anda, anda harus menggunakan beberapa kaedah penyekat. Terdapat penyelesaian yang berbeza untuk melakukannya, misalnya, menyunting fail .htaccess boleh menjadi idea yang baik. Walau bagaimanapun, ia memerlukan pengetahuan pelayan dan harus berhati-hati agar tidak menyekat khalayak sasaran anda juga.

Oleh kerana anda menggunakan WordPress, anda boleh menggunakan plugin untuk membuat senarai larangan, salah satu aset terbaik untuk tugas ini adalah WP-Ban. Dengan itu, anda boleh menyekat pengguna dengan alamat IP, atau melarang keseluruhan julat IP, negara atau pengirim.

Muat turun WP Ban

Kesimpulannya

Sekiranya anda tiba di bahagian Kesimpulan, maka anda sudah tahu ada banyak perkara yang dapat melambatkan laman web anda. Kami merangkumi semua kemungkinan ancaman dan memberi anda penyelesaian untuk mengelakkannya. Pastikan anda menggunakan elemen, teknologi dan produk yang disebutkan di atas dan laman web anda akan sentiasa sihat, melayani pengunjung anda dengan cepat!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector