Penyedia Hosting VPS Jalur Lebar Tanpa Had Terbaik

01.06.2020
Hosting Terbaik 'Penyedia Hosting VPS Jalur Lebar Tanpa Had Terbaik
0 11 мин.

best-unlimited-bandwidth-vps-hosting-2019


Hari ini, orang banyak melepak di internet, mencari hiburan, belajar perkara baru atau membeli-belah. Mereka melakukan ini pada semua peranti yang memiliki akses ke internet, tetapi terutama pada telefon bimbit dan komputer desktop. Data sentiasa mengalir dan semakin cepat ia mengalir, semakin baik. Orang membencinya apabila gambar tidak muncul atau video terus menjadi buffering dan biasanya berkaitan dengan lebar jalur yang rendah.

Sekiranya anda ingin membuat laman web anda sendiri dan menyediakan kandungan berkualiti, anda pasti memerlukan syarikat hosting VPS yang boleh dipercayai dengan lebar jalur yang memuaskan pengunjung anda. Ini adalah perkara pertama yang harus dicari oleh blogger, kedai dalam talian dan syarikat sebelum membuat laman web mereka. Tidak ada lebar jalur yang tidak terhad, hanya penyedia hosting web yang tidak menentukan berapa lebar jalur yang anda dapat.

Tanpa had, ini bermaksud bahawa lebar jalur yang mereka berikan kemungkinan besar memenuhi jangkaan anda kerana anda bahkan tidak akan mencapai had atas. Perbezaan antara penyedia hosting VPS boleh menjadi ketara dan anda harus mengetahui syarat utama agar laman web anda dapat berjalan lancar sebelum memilihnya.

Untuk mempermudah anda, kami akan membimbing anda melalui pelbagai jenis VPS dan sebab mengapa anda harus memilih VPS tanpa had. Kemudian, anda boleh menggunakan pengetahuan itu untuk memilih salah satu daripada 3 penyedia hosting VPS yang kami tinjau, dengan lebar jalur yang paling sesuai dengan perniagaan anda.

Cara Memilih VPS?

Semasa memilih hosting VPS untuk perniagaan anda, sangat penting untuk melakukan kajian. Mula-mula anda perlu mengetahui keperluan anda. Setelah anda mengetahui apa yang anda perlukan dan berapa banyak yang anda sanggup bayar, anda boleh terus mencari dan mencari beberapa syarikat yang menawarkan apa yang anda perlukan. Sebelum membuat pembelian, lakukan kajian, tanyakan di forum atau media sosial, baca ulasan dan analisisnya. Berikut adalah beberapa aspek yang harus anda pertimbangkan semasa memilih rancangan VPS dan syarikat hosting:

Pelan VPS terurus dan tidak terurus

Anda tidak perlu berurusan dengan pengurusan pelayan sebagai pengguna hosting bersama, tetapi mengenai rancangan hosting VPS, ini adalah kisah yang sama sekali berbeza. Pelan VPS memberi anda kawalan penuh, jadi anda harus berpengalaman dalam melakukan pemeliharaan, memantau prestasi, dan kemas kini perisian.

Sebagai pemula atau seseorang yang terlalu sibuk untuk menguruskan pengurusan pelayan, anda hanya mempunyai satu pilihan. Anda perlu memilih rancangan VPS terurus yang semakin banyak ditawarkan oleh penyedia hari ini. Untuk harga yang lebih besar, anda akan mendapat rancangan VPS dan pakar yang boleh dipercayai yang akan mengurus semua tugas. Anda tidak perlu menjadi profesional lagi jika anda mahu menaik taraf ke VPS.

Berapakah kos VPS?

Reputasi setiap syarikat dan harga rancangan web hosting mereka akan memainkan peranan besar dalam menentukan mana yang anda pilih untuk hosting VPS. Bergantung pada spesifikasi dan ciri yang disediakan oleh pelbagai rancangan VPS yang berbeza, harganya dapat sangat berbeza.

Tetapi kerana terdapat persaingan besar antara nama besar dalam industri hosting web, kami akan memberitahu anda berapa biaya paket hosting VPS secara rata-rata. Sekiranya kita mempertimbangkan rancangan hosting VPS dengan spesifikasi perkakasan sederhana dan mungkin beberapa tambahan yang boleh diandalkan oleh kebanyakan laman web, harganya dari $ 8 hingga $ 15 sebulan. Untuk julat harga ini, anda biasanya boleh mendapatkan ruang cakera 20GB dan RAM 1GB.

Pelan konvensional dan berasaskan Cloud

Banyak penyedia mempromosikan rancangan VPS berasaskan awan mereka, namun masih belum semua orang tahu bagaimana mereka berbeza dengan VPS konvensional. Mari jelaskan kedua-dua jenis ini dengan menunjukkan dari mana masing-masing memperoleh sumbernya dan bagaimana ia berfungsi.

 • A VPS konvensional adalah apabila pelayan dibahagikan kepada beberapa bahagian – kerana tidak semua orang memerlukan keseluruhan pelayan untuk laman web mereka, itu akan membuang banyak sumber. Oleh itu, dengan melanggan rancangan VPS konvensional, anda pada dasarnya menyewa bahagian pelayan yang lebih kecil di pusat data penyedia. Terdapat banyak akaun VPS dalam satu pelayan, menetapkan storan, lebar jalur dan had memori tertentu untuk setiap pengguna.
 • A VPS berasaskan awan perkhidmatan sedikit lebih rumit. Dalam sistem ini, beberapa pelayan fizikal dipotong menjadi bahagian maya yang disambungkan bersama. Setiap akaun dijalankan pada pelayan awan yang disambungkan ke beberapa pelayan fizikal dan menggunakan sumbernya.

Oleh kerana terdapat lebih banyak pelayan yang terdapat dalam persamaan – bukan hanya satu pelayan yang membatasi sumber – VPS berasaskan Cloud dapat menyediakan sumber yang jauh lebih banyak daripada yang biasa. Sekiranya anda mahukan lebih banyak sumber, anda boleh menaik taraf serta-merta sementara laman web anda tidak akan mengalami gangguan.

Sokongan pengguna

Katakan anda telah menemui rancangan hosting VPS dengan sumber dan ciri yang sempurna. Nampaknya ini adalah kesepakatan yang luar biasa, tetapi masih ada satu perkara yang tidak boleh anda lupakan: untuk memastikan syarikat itu memberikan sokongan pelanggan yang boleh dipercayai. Tidak ada yang lebih buruk daripada menghadapi masalah yang tidak dapat anda atasi dan tidak ada yang boleh dihubungi.

Anda perlu memilih penyedia dengan maklum balas positif mengenai sokongan teknikal mereka. Ia perlu menjadi pasukan profesional yang tersedia 24/7 melalui pelbagai saluran yang berbeza. Sekiranya laman web anda tidak berjalan dengan baik untuk jangka masa yang panjang, lalu lintas anda mungkin mulai menurun.

Perniagaan boleh kehilangan ribuan dolar dalam keadaan seperti itu. Anda juga boleh mencuba penyedia hosting dan menguji sokongan teknikal mereka kerana banyak dari mereka menawarkan jaminan pengembalian wang jika pelanggan mereka tidak berpuas hati.

Mengapa Memilih VPS Jalur Lebar Tanpa Had

Pertama sekali, apakah sebenarnya lebar jalur? Lebar lebar rangkaian laman web anda adalah yang menentukan jumlah data yang dapat dimuat dan dimuat turun di laman web anda dari masa ke masa. Dengan memilih pelan VPS lebar jalur tanpa had, laman web anda akan dapat menangani banyak lalu lintas dengan banyak pengunjung memuat turun halaman web dan fail anda pada masa yang sama.

Sekiranya laman web anda mencapai had lebar jalur berkat lonjakan lalu lintas, ini bermakna tidak ada lagi orang yang dapat mengunjungi laman web anda pada masa ini. Itu tidak akan dimuat dan laman web anda bahkan boleh rosak. Sebaliknya, mahal untuk menaik taraf ke rancangan VPS yang lebih kuat setiap kali perniagaan anda berkembang. Ia bukan sahaja lebih mahal daripada yang sebelumnya, tetapi beberapa spesifikasi lain bahkan mungkin melebihi keperluan anda.

Dengan itu, adalah mustahak untuk melanggan rancangan hosting VPS tanpa had untuk mengembangkan perniagaan. Pada suatu ketika, akan selalu ada limpahan pelanggan yang tidak dapat mengunjungi laman web anda kerana had lebar jalur anda, yang menyebabkan penurunan besar potensi pelanggan dan pendapatan.

Lebar jalur terhad kadangkala berprestasi rendah juga jika terdapat banyak lalu lintas. Anda perlu menurunkan kualiti kandungan seperti imejan, elemen reka bentuk atau video di laman web anda untuk memampatkannya.

Semakin sedikit data yang perlu dimuat turun oleh pelawat anda, semakin cepat laman web dan lebih banyak daripada mereka dapat bergabung pada masa yang sama. Namun, dengan memilih pilihan VPS lebar jalur tanpa had, tidak ada alasan untuk membimbangkannya.

Penyedia Hosting VPS Terbaik dengan Jalur Lebar Tanpa Had

Di bawah ini anda dapat melihat gambaran keseluruhan 3 penyedia hosting VPS teratas yang menawarkan lebar jalur tanpa had.

1. BlueHost

bluehost-best-unlimited-unlimited-bandwidth-vps-hostingBlueHost adalah salah satu nama terbesar ketika datang ke perkhidmatan hosting Linux. Pelan VPS Linux mereka tersedia sejak 2013 dan mendapat banyak maklum balas positif sepanjang tahun. Di BlueHost, anda hanya dapat mencari pakej hosting yang berdasarkan teknologi cloud terkini seperti KVM dan OpenStack.

Oleh kerana semua rancangan mereka mempunyai ciri lengkap dan berpatutan, mereka adalah pilihan kegemaran semua jenis perniagaan. BlueHost tahu bahawa laman web anda perlu dijalankan secepat mungkin, oleh itu mereka menyediakan pelayan VPS tanpa had anda pada masa anda melanggan. Mereka meningkatkan antara muka pentadbir cPanel mereka dengan alat berguna untuk kawalan WHM, pengurusan pelayan dan akses CentOS.

BlueHost hanya menawarkan perkhidmatan VPS yang dikendalikan sepenuhnya, yang bermaksud bahawa mereka bertanggungjawab untuk pengurusan pelayan. Pasukan mereka mengurus semua perkara seperti kemas kini pelayan, waktu operasi dan keselamatan. Selain itu, mereka bersedia menjawab sebarang soalan teknikal anda secara percuma. Tidak kira rancangan hosting yang anda pilih, data anda akan dilindungi dari serangan dan spam DDoS.

Sekiranya trafik mulai meningkat di laman web anda, anda boleh meningkatkan spesifikasi rancangan VPS anda dan tidak akan menyebabkan downtime. BlueHost mempunyai pasukan sokongan pelanggan yang kuat yang dapat membantu dalam semua perkara yang berkaitan dengan pengurusan pelayan dan Linux. Anda boleh menghubungi mereka pada bila-bila masa melalui e-mel, sembang langsung dan telefon juga.

Mereka mempunyai tiga rancangan VPS yang tersedia dengan penyimpanan SSD yang dijamin untuk meningkatkan daya. Pelan Standard mereka berharga $ 19.99 sebulan dengan storan 30GB, RAM 2GB dan alamat IP. Kemudian ada rancangan Enhanced yang merupakan rancangan yang paling disyorkan dengan harga $ 29,99 dengan spesifikasi penyimpanan 60GB, RAM 4GB dan dua alamat IP.

Yang ketiga dengan harga $ 59.99 menaikkan teras CPU anda menjadi 4 dan memberikan anda penyimpanan 120GB, 8GB RAM dan 2 alamat IP. Dengan setiap pelan VPS tanpa had, anda mendapat satu domain dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

2. GoDaddy

godaddy-best-unlimited-bandwidth-vps-hostingGoDaddy mungkin merupakan syarikat yang paling popular di luar sana di antara pendaftar nama domain, tetapi ia juga menjadi nama besar sebagai penyedia hosting web. Mereka menyediakan perkhidmatan hosting web berkualiti tinggi, terutama ketika datang ke paket VPS. Sekarang kami akan menunjukkan kepada anda mengapa GoDaddy adalah salah satu penyedia terhebat jika anda memerlukan lebar jalur yang tidak terhad.

Dengan melanggan salah satu rancangan mereka, anda akan dapat menggunakan banyak sistem operasi termasuk CentOS 6 dan 7, Fedora, Windows dan Ubuntu. Oleh kerana tidak setiap pemilik laman web bergabung dengan kemahiran teknikal yang sama, anda boleh mengurus VPS anda dengan 3 cara yang berbeza:

 • Sekiranya anda pakar dalam pengurusan pelayan, anda boleh memilih perkhidmatan yang diuruskan sendiri yang memberi anda akses baris perintah dan RDP (Remote Desktop Protocol)
 • Bagi mereka yang tidak berpengalaman, ada perkhidmatan terkelola di mana pengguna boleh bekerja di panel kawalan pentadbir (baik cPanel atau Plesk) sambil menjaga semua pemantauan, penambalan dan cadangan
 • Perkhidmatan mereka yang dikendalikan sepenuhnya bermaksud bahawa anda tidak mempunyai kewajipan sama sekali, pentadbir pelayan di GoDaddy akan mengurus setiap tugas

GoDaddy banyak melabur dalam perkakasan premium, jadi setiap laman web di pelayan mereka memuat sekelip mata. Pada masa ini terdapat 9 pusat data yang tersedia di seluruh dunia. Pasukan sokongan pelanggan mereka sangat membantu dan mereka bersedia 24/7 untuk menyelesaikan masalah anda dan menjawab soalan.

Mereka menyediakan rancangan hosting VPS tanpa had terkemuka dengan harga mulai dari $ 27,99 sebulan hingga $ 49,99. Malah yang pertama cukup hebat dengan RAM 2GB dan ruang cakera 40GB. Ini dapat ditingkatkan hingga RAM 8GB dan penyimpanan 240GB. Anda juga mendapat sijil SSL 1 tahun dan 3 IP khusus dengan rancangan VPS mereka.

3. eUKHost

eukhost-best-unlimited-unlimited-bandwidth-vps-hostingeUKHost mula menyediakan perkhidmatan hosting web pada tahun 2001 dan kini mempunyai pangkalan pelanggan yang besar iaitu lebih dari 40,000 webmaster dan lebih dari 160,000 domain. Di UK, mereka adalah antara penyedia teratas dalam industri dengan rancangan VPS tanpa had yang luar biasa.

Pelan VPS ini dikendalikan sepenuhnya, yang bermaksud bahawa eUKHost mengambil berat mengenai kemas kini, konfigurasi, pemasangan perisian dan aplikasi serta keselamatan pada pelayan. Setelah melanggan salah satu rancangan mereka, anda boleh memilih antara muka Plesk atau cPanel sebagai panel kawalan pentadbir anda. Setelah mereka menerima pembayaran anda, akaun VPS anda akan beroperasi rata-rata dalam 3-4 jam berikutnya.

Dengan VPS tanpa had anda, anda juga mendapat pasukan sokongan pelanggan yang boleh didapati 24/7 melalui sembang, telefon dan e-mel. Di eUKHost, mereka menjamin untuk membalas e-mel anda dalam 15-20 minit. Mereka memberi anda akses pentadbir penuh yang membolehkan anda menerapkan aplikasi khusus ke VPS anda.

Tidak perlu membeli pelan VPS tanpa had mereka dengan serta-merta, anda juga boleh mencubanya selama 30 hari dan kemudian meminta wang anda kembali. eUKHost menjamin masa operasi 100% dan walaupun berlaku kegagalan pelayan, mereka akan mengambil tindakan segera. Sekarang mari kita lihat harga dan spesifikasi rancangan VPS tanpa had mereka.

Mereka mempunyai 4 rancangan VPS yang berbeza. Pelan Starter berharga £ 12.99 sebulan dengan 2 teras CPU, RAM 3GB dan penyimpanan 60GB. Pelan terlaris mereka adalah VPS Standard dengan 4 core CPU, RAM 6GB, penyimpanan 120GB dan SSL domain percuma dengan harga £ 19.99 setiap bulan. Pelan yang paling hebat adalah Enterprise dengan 6 teras CPU, 16GB RAM, ruang cakera 480GB dan Domain Wildcard SSL dengan harga £ 33,99 sebulan.

Anda mendapat 2 IP khusus dengan setiap rancangan. Keempat-empat rancangan itu didasarkan pada perkakasan mewah, termasuk pemproses Intel Xeon terbaru, pemacu SSD dan memori DDR4.

Kesimpulannya

Sekarang setelah anda mengetahui lebih banyak mengenai tiga penyedia hosting web VPS terbesar, lebih mudah memilih yang paling sesuai dengan perniagaan anda. Sekiranya anda mahukan penyelesaian yang lebih hebat tetapi syarikat anda tidak bersedia untuk rancangan berasaskan awan atau pelayan khusus, maka anda tidak boleh salah dengan rancangan VPS tanpa had.

VPS sangat mirip dengan pelayan khusus dengan fleksibiliti, namun ia tidak memerlukan anggaran yang besar. Sebaliknya, rancangan hosting bersama sangat bagus untuk permulaan. Tetapi apabila perniagaan anda mula berkembang, anda dapat dengan cepat mencapai batas atas dan mendapati diri anda perlu meningkatkan ke rancangan hosting web dengan lebih banyak sumber. Oleh kerana rancangan hosting VPS tanpa had dapat menangani banyak lalu lintas untuk waktu yang lama, itu adalah pilihan paling popular bagi kebanyakan pengguna.

Semasa mencari penyedia VPS yang sempurna, perkara pertama yang harus anda perhatikan adalah ciri prestasi. Maka disarankan untuk melihat HDD, lebar jalur, CPU dan RAM yang disediakan oleh rancangan khusus dan VPS sehingga anda dapat membuat perbandingan dan memutuskan mana yang lebih baik untuk tujuan anda.

Dengan memilih rancangan VPS tanpa had yang paling sesuai dengan laman web anda, anda memastikan pengalaman melayari yang lancar untuk pengunjung anda sambil mendapatkan perkhidmatan hosting web yang kuat dengan harga yang berpatutan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector