Är HostGator webbhotell snabbt?

Hostgator snabb-webbhotell


Vad är en av de viktigaste aspekterna med en webbhotell som du kommer att använda i framtiden? Hastighet, naturligtvis!

När allt kommer omkring, alla som äger en webbplats (eller mer) vill att den ska laddas snabbt och fungera sömlöst för alla besökare. Det finns en bra anledning bakom detta tänkande: en stor andel människor kommer att lämna en webbplats, om den inte laddas på mindre än 2-3 sekunder.

Så om du är ägare till en webbplats eller planerar att lansera en webbplats är det av yttersta vikt att se upp för laddningshastigheter i din nya värd. På detta sätt kommer webbplatsen att växa i popularitet snabbare och enklare.

Men du kanske frågar dig själv: Vilket webbhotell är känt för att vara snabbt? Det är en bra fråga! I den här artikeln diskuterar vi svaret.

Mer exakt kommer vi att prata om en webbhotell som är en världsomfattande tjänsttjänst. Det heter HostGator.

Ett huvudämne med denna artikel är att låta dig veta varför HostGator är en snabb tjänst och vilken värdplan som är bäst för att få den snabbaste webbplatsen.

Om HostGator

HostGator är ett amerikanskt företag. Det grundades av Brent Oxley redan 2002 med sitt första kontor i Florida. Ganska lång tid har gått sedan företagets första släpp. Hur staplar det upp idag mot tävlingen?

Vi kan säkert säga att HostGator är bland de 10 bästa webbhotell runt om i världen. Varför? För sedan 2002 har hundratusentals kunder vuxit till att älska de tjänster de tillhandahåller.

Det betyder att hundratusentals webbplatser är värda med en av HostGators tjänster.

Ett huvudskäl till varför så många människor valde denna leverantör framför andra, är prissättningen. Till exempel kostar varje värdpaket du hittar på deras officiella hemsida mycket mindre än vad andra företag har att erbjuda.

Men att vara billigt är inte allt. Vem vill ju ha en billig tjänst som inte får jobbet gjort? Lyckligtvis är HostGator inte en sådan värd. Varje plan de erbjuder är heltäckande. De inkluderar alla nödvändiga funktioner i enlighet med det valda paketet (vi får se mer om detta senare).

Men nu när du vet varför HostGator är så populär är det dags att se om de är så snabba som du vill att de skulle vara:

Är HostGator snabb?

Det korta svaret är: Ja, HostGator är definitivt en snabb webbhotelltjänst. Ok, jag vet att du vill ha mer information, så låt oss flytta en och prata om något bevis:

SSD-lager

Hostgator snabba-servrarDet första vi måste nämna att prata om webbplatshastigheter är hårdvaran HostGator tillhandahåller sina kunder. Du kommer gärna att veta att varje webbhotell erbjuder gratis SSD-lagring.

Varför är detta så viktigt att det måste nämnas? Tja, SSD-enheter är mycket snabbare än vanliga, traditionella spinnande enheter (HDD). Men hur snabbare?

I de flesta fall kommer en SSD att mata ut den information som krävs till besökarens skärm upp till 10 gånger snabbare än en vanlig HDD-enhet. Om enheten som används av företaget är en kvalitetsprodukt (som den är) kan detta antal gå upp till 20x snabbare.

Föreställ dig det! I stället för att vänta tio sekunder på att en sida laddas kommer användaren till exempel att se innehållet på mindre än 1 sekund på sin skärm.

En SSD är så viktigt. Det är därför HostGator använder det som en bas för varje värdplan som de gör tillgängliga.

Låg täthet på servrar

En annan måste nämna aspekt som gör HostGator så snabb, är den låga tätheten på deras servrar. Jag säger vad det här betyder just nu. Först bör du veta att denna aspekt mest gäller för dem som arbetar med delade värdplaner. Men eftersom de flesta använder dessa typer av tjänster finns det en stor chans att du också är bland dem.

När du registrerar dig för en delad värdplan innebär det att du kommer att göra det dela med sig resurserna för en enda server med andra webbplatser. På grund av detta kommer resurserna att delas upp mellan alla användare på en enda server.

Låt oss säga att servern har 100 GB lagringsutrymme (bara ett exempel). Om det finns 10 användare på den här servern har varje användare cirka 10 GB utrymme för sin webbplats. Men antalet kan variera kraftigt eftersom vissa webbplatser kräver mer resurser än andra. Poängen är att du delar resurser med andra användare.

Men eftersom HostGator har servrar med låg täthet kommer du att dela dessa resurser med väldigt mindre användare än du skulle göra hos andra företag. På så sätt får din webbplats mer bearbetningskraft, lagring och andra bonusar som behövs för att underhålla den.

Och eftersom du får mer av allt (specifikt RAM och serverkraft) kommer din webbplats att laddas väldigt snabbt, oavsett hur komplex den är.

Snabba servrar

Som ett tredje bevis kommer jag att ge dig statistik om hastighetstest om HostGator. Du ser att en webbplats vi kör på HostGators delade server kommer att laddas med ett ögonblick. Detta är en WordPress-webbplats laddad med massor av bilder, skript och får också anständig daglig trafik.

hostgator-hastighet-testet

Ett test utfört med Pingdom från London (UK), klockan 13:30 lokal tid gav följande resultat:

 • Prestationsgrad: 81 poäng
 • Belastningstid: 2,87 sekunder
 • Sidstorlek: 390 KB
 • Antal förfrågningar: 29

HostGators datacentra är belägna i USA. Så att göra detta test från ett europeiskt land gör det ännu svårare att få en bra poäng.

Med allt detta i åtanke, lägg märke till att HostGator lyckades ladda webbplatsen på mindre än 2 sekunder. Detta är en imponerande prestation.

Denna prestation talar lätt om en stor värdleverantör som lägger mycket på att få snabba laddningshastigheter.

Vi har kört testet några minuter senare Google PageSpeed ​​Insights verktyg också. Vi fick två resultat med det här verktyget, ett för mobilt ett för skrivbordet. Här är skärmdumparna:

hostgator-google-hastighet-testet-mobil

HostGator – Google Speed ​​Test Mobile

hostgator-google-hastighet-testet-desktop

HostGator – Google Speed ​​Test Desktop

Som ni ser är testresultaten ganska lovande med Googles hastighetstest också.

Nu är det dags att se vilken värdplan som är bäst för att ha den snabbaste webbplatsen:

Snabbaste HostGator-planer

Att välja rätt värdplan för din webbplats beror mest på dina specifika behov. Varför säger jag det? Tänk på det!

En nybyggd webbplats behöver inte för många resurser för att fungera korrekt. Varför är det sant? Eftersom en nybörjarsida vanligtvis inte har för många dagliga besökare från början. Det tar tid att växa. Så att ha en enklare värdplan är allt du behöver.

Men om du äger en mer komplex webbplats som redan tar emot många besökare dagligen, kanske du vill leta efter något mer konkurrenskraftigt. När allt kommer omkring kräver fler besökare mer resurser, rätt?

Så, hur ska du fortsätta att ha en snabb webbplats? Det finns två metoder du kan välja mellan:

Hostgator-snabbast delad hosting-planen

HostGator – Affärsplan

 1. Om du bara vill släppa din ny webbplats, du behöver en bra delad värdplan. Lyckligtvis erbjuder HostGator tre separata planer för sådana behov. Men om du vill ha bästa prestanda bör du gå med det tredje paketet som heter Business hosting. Denna plan innehåller också gratis SSL-certifikat, dedikerade IP- och SEO-verktyg.

Det kostar $ 5,95 per månad, så det är ganska billigt. Du får också obegränsad SSD-lagring och obegränsad bandbredd, så att du kan arbeta med ett stort antal besökare när du blir större.

Hostgator-VPS-hosting-planen snabb

HostGator – VPS-värdplaner

 1. Den andra situationen inträffar när din webbplats redan är väl etablerad. Detta innebär att du får hundratals (kanske tusentals) dagliga besökare. I detta fall räcker inte en delad värdplan för att hålla en webbplats med snabb laddning.

HostGator erbjuder två alternativ: VPS Hosting och Dedicated Hosting. Det är en anmärkningsvärd skillnad mellan 2: VPS-webbhotell låter dig använda en viss mängd resurser, tydligt beskrivna, men du kommer att arbeta på samma server med andra. Denna värd är billigare än dedikerad webbhotell.

Dedikerad värd kommer att ge dig en hel server allt för dig själv. Detta är den största skillnaden. Dedikerad hosting är dock mycket dyrare än VPS-värd.

För att kunna välja rätt plan för dina behov, titta på HostGators officiella webbplats. Där hittar du både VPS-värd och dedikerade värdplaner tydligt beskrivna. Alla funktioner och resurser listas så att du vet exakt vad du behöver specifikt.

Kom dock ihåg att dedikerad hosting endast är för dem som äger mycket stora webbplatser. Med detta menar jag en enorm webbplats med tusentals dagliga besökare och tiotals eller till och med hundratals sidor. För de flesta användare är VPS-hosting precis tillräckligt för att ha en snabb webbplats.

Slutsats

Nu vet du nu att HostGator är en välkänd webbhotell med en växande popularitet. Är det snabbt? Självklart! Av de tre skälen som skrivits ovan framgår det tydligt att HostGator bryr sig om webbplatshastigheter mycket.

Egentligen utvecklas de inom detta område på dagen.

Sammantaget är det att välja rätt plan för din webbplats. Tänk väl på vad du behöver specifikt, så vet du hur du går vidare!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map