Erbjuder BlueHost gratis webbmailåtkomst? – Varför ska du använda det?

bluehost webmail


BlueHost är ett välkänt webbhotell som erbjuder olika servrar från domänregistrering via webbhotell till e-posthotell. Om du vill veta mer om företaget, läs vår detaljerade BlueHost-granskning, där du hittar drifttid och prestandastatistik, personlig erfarenhet och mer användbar information om BlueHost.

Ofta stöter vi på samma fråga, så vi ville klargöra detta. Vi har frågats om BlueHost erbjuder tillgång till webmail. Kort sagt, ja! BlueHost erbjuder tillgång till webbmail via deras plattform.

Vad är webmail och varför ska du använda den??

BlueHost erbjuder en enorm mängd funktioner till sina kunder, inklusive webbmailåtkomst. Webmail är en webbaserad e-postlösning som gör det möjligt för användaren att få åtkomst till e-postkonto via en webbläsare.

I de flesta fall väljer människor att skicka och ta emot e-postmeddelanden med en e-postklient som Microsoft Outlook, Thunderbird, Opera Mail eller annat. För att ställa in ett e-postkonto med din favorit e-postklient är en lång och tråkig uppgift. Om du använder flera enheter för arbete och vill ha åtkomst till din e-postmeddelande på alla enheter måste du installera e-postklienten och konfigurera e-postmeddelanden på varje enhet. Webmail-applikationen sparar dig bara från all krångel och ger dig direkt tillgång till dina e-postmeddelanden.

Med BlueHost webmail kommer du att kunna utföra samma uppgifter som med alla e-postklienter. Den enda skillnaden är att du kommer att kunna läsa och skriva e-post från din webbläsare. Du måste också komma ihåg din e-postadress och lösenord för att logga in från FireFox, Chrome, Opera eller din favoritwebbläsare.

Så om du vill ha tillgång till dina e-postmeddelanden när du är på språng är webbmail definitivt en bra lösning för att läsa och skicka e-post på ett säkert sätt.

Tillgängliga webmail-kunder hos BlueHost

När du först öppnar BlueHost-webbmailapplikationen blir du ombedd att välja en webbmailklient. Du kan välja mellan Rund kub, Hord eller SquirelMail. Du kan välja en annan webbmailklient varje gång du loggar in på ditt konto, eller du kan välja autoload-funktionen om du redan har en favorit.

 • Rund kub: är den mest populära webbmailklienten som används av BlueHost-klienter och har samma utseende och känsla som alla andra e-postprogram med den skillnad som körs i din webbläsare. Du kan importera och hantera adressbok och kan organisera mappar också. Att skriva e-post är enkelt med HTML-kompositören och stavkontrollen. Du kan ställa in förinställda e-postsvar för att spara ännu mer tid.
 • Hord: är den kompletta lösningen för att hantera e-postmeddelanden, kalendrar, anteckningar och uppgifter. Dess huvudsakliga funktion är dock samarbetsappen. Detta gör att du kan dela kalendrar, anteckningar och uppgifter med dina högskolor, som verkligen måste använda Horde också.
 • SquirelMail: är den enklaste webbmailklienten du hittar där. Till skillnad från Roundcube eller Horde har den här e-postklienten färre funktioner. Levereras med ett användarvänligt gränssnitt och erbjuder fler anpassningsalternativ än andra två.

Läs också: Om du använder Gmail för företag?

Hur man kommer åt BlueHost Webmail?

bluehost webmail åtkomst

Du behöver inte konfigurera någonting eftersom webbmail är allt online. Du kan komma åt det på tre olika sätt:

 • Alternativ 1: använd vilken webbläsare som helst, gå till bluehost.com/webmail, skriv din e-postadress och lösenord och klicka på Logga in.
 • Alternativ 2: logga in på din kontrollpanel på my.bluehost.com och klicka på Hosting > E-postmeny. Hitta e-postadressen du vill komma åt och klicka på Visa inkorg. Detta kommer till inloggningssidan, där du måste ange din e-postadress och lösenord.
 • Alternativ 3: du kan ställa in en anpassad underdomän för din huvuddomän som omdirigerar till webbmailklienten. För att göra detta måste du logga in först till din e-post med hjälp av någon av ovan nämnda metoder och kopiera URL från webbläsaren. På kontrollpanelen måste du konfigurera ett underdomän som mymail.yourdomain.com och omdirigera det till den URL du just har kopierat. Nästa gång du kommer till underdomänet tar detta dig direkt till inloggningssidan via e-post.

IMAP eller POP3 – Vilket protokoll ska du välja?

Att använda webbmail är ett bra alternativ för att komma åt dina e-postmeddelanden var som helst; men du kanske också vill ha en e-postklient på din huvuddator, som du använder mest för ditt arbete. Om du vill konfigurera din e-post till Thunderbird eller annan e-postklient måste du välja ett protokoll.

När du skickar ett e-postmeddelande lagras meddelandet på en e-postserver. Du kan konfigurera e-postprogrammet för att hämta e-post från e-postservrarna med två olika protokoll: POP3 eller IMAP. Detta orsakar mycket förvirring bland användare, främst för att de inte kan bestämma vilket protokoll de ska använda.

 • IMAP: den här inställningen ger dig tillgång till din e-post på flera enheter. Flera användare kan också komma åt samma e-postkonto. Så om någon läser, svarar, vidarebefordrar, raderar eller om hanterar e-postmeddelandet sparas ändringarna på e-postservern och synkroniseras med alla e-postklienter som är anslutna till detta konto via IMAP.
 • POP3: den här konfigurationen ger dig åtkomst till din e-post på bara en enhet. De flesta e-postklienter som är inställda med POP3 kommer att ta bort meddelanden från servern och kommer bara att lagras på enheten där din e-postklient är installerad. Du bör inte använda detta protokoll om du vill ha en sparad kopia på e-postservern, där du kan komma åt dina e-postmeddelanden när du behöver det.

Potentiella problem med e-postklient eller webbmail

BlueHost är en pålitlig värdleverantör och för det mesta fungerar allt perfekt. På grund av tekniska problem kanske du emellertid inte kan skicka eller ta emot e-post från både e-postklient och webbmail. Detta kan orsakas av flera saker som:

 • Högsta e-postnummer per timme: Som standard begränsar BlueHost varje kund att skicka maximalt 150 e-post per timme. I en daglig situation, när du skickar ut affärsmeddelanden, kommer detta nummer inte att vara ett problem. Men om du skickar ett e-postmeddelande till din e-postlista, som innehåller mer än 150 mottagare, kommer du att meddelas av systemet att du har överskridit det maximala antalet e-postmeddelanden. Om du har mer än 150 e-postprenumeranter kan du dela upp dem i flera listor och schemalägga e-postmeddelanden till olika timmar. Speditörer kan också orsaka liknande problem. Så kontrollera alltid dessa två innan du kontaktar supporten. Om du vill öka antalet e-postmeddelanden du kan skicka per timme, bör du kontakta supporten och ge dem information om varför du behöver den gränsökningen.
 • E-post kan inte levereras: Det kan finnas flera skäl till varför du får det här felmeddelandet när du försöker skicka ett e-postmeddelande. Snarare är ditt webbutrymme fullt och kan inte spara e-postmeddelandet på e-postservern, eller den e-postadress du försöker skicka finns inte. I det sista fallet kommer e-postmeddelandet att studsa tillbaka som inte levererats.
 • E-postservern är nere: på grund av tekniska problem kan skickade e-postmeddelanden stå i kö på BlueHosts mail-proxyserver. I detta fall bör du vänta några timmar på att e-postmeddelandet ska skickas ut innan du försöker skicka det igen.

Slutsats

Som ni kommer ihåg erbjuder BlueHost en funktionsrik tjänst när det gäller e-postmeddelanden. Deras webbmailapplikation gör det enkelt för alla att få tillgång till och hantera sina e-postmeddelanden var som helst på ett säkert sätt. Om du letar efter en pålitlig webbhotell som erbjuder en lättanvänd webbmail-app, bör BlueHost vara överst på din lista över övervägande. Om du är redo att köpa BlueHost rekommenderar jag att du tittar på tillgängliga BlueHost-kupongkoder för att spara lite pengar på ditt köp.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map