HostGator gratis SSL-certifikatöversikt och hur du installerar det

01.06.2020
Ingen kategori 'HostGator gratis SSL-certifikatöversikt och hur du installerar det
0 14 мин.

Hostgator-free-ssl-certifikat


Återigen ser vi ett enormt steg för HostGator. Företaget meddelade nyligen att alla deras delade värdpaket kommer att innehålla en extra Let’s Encrypt SSL, vilket gör det till en ännu bättre affär för sina kunder. Det blev så viktigt för webbplatsägare att ha en SSL att de ändå kommer att köpa paketet, så varför inte slå ihop det med webbhotellpaketen? HostGator gjorde det och det var en bra idé.

Genom att köpa en delad värdplan kan du fixa två problem på en gång. Om du besöker avsnittet Delad webbhotell på deras webbplats kan du se att de har lagt till gratis SSL-certifikat i listan över funktioner i varje paket. Detta var ett klokt, men ändå riskabelt drag av dem för att även om de gjorde det bekvämare för människor att komma online så gav de också upp en av sina huvudsakliga inkomstkällor.

När allt kommer omkring är alla webbhotellföretag lite annorlunda. Medan HostGator ger ut SSL-certifikat gratis, kan du hitta olika tillbehör som ingår i paketet från andra värdleverantörer. Poängen är att tillhandahålla vad folk verkligen behöver gratis, och HostGator gjorde rätt val. Genom att ge ut gratis SSL-certifikat har företaget ändrat spelet så mycket att många av deras konkurrenter måste anpassa sig till det om de inte vill förlora en betydande mängd klienter.

Läs mer om detta företag, läs vår detaljerade HostGator-recension här.

Hostgator-free-ssl-delad hosting-planer

Hur bra är Låt oss kryptera SSL exakt?

lets-encrypt-hostgatorDet är ganska generöst av HostGator att ge en Let’s Encrypt SSL gratis till sina kunder. Det är alltid bra att få något gratis, eller hur? Men vad är fördelarna med en sådan SSL? Det gäller följande ändringar på din webbplats:

 1. Uppgifterna som dina besökare skickar och tar emot medan de hänger på din webbplats kommer att krypteras. Detta gör att de kan dela känslig information utan att behöva oroa sig för något läckage
 2. SSL-certifikatet kommer att tillämpas på alla dina underdomäner

Det var inte så länge sedan som Let’s Encrypt beslutade att utöka sin SSL till alla underdomäner under samma certifikat. Det fanns en stor efterfrågan på jokertecken-SSL: er, som är paketet som täcker alla dina underdomäner. Ett annat populärt är Auto SSL, ett exempel för de typer av SSL-certifikat som inte omfattar underdomäner.

Företag som erbjöd Auto SSL skapade vanligtvis ytterligare SSL-certifikat för varje underdomän under klienten som kompensation. Att tillhandahålla en jokertecken-SSL eller en automatisk SSL med ytterligare certifikat är nästan samma sak, men det är fortfarande enklare att tillhandahålla ett jokertecken-SSL direkt.

Så här installerar du ett låtkrypteringscertifikat

När du har gått igenom hela registreringsprocessen kan du logga in på ditt cPanel-konto på HostGator och Let’s Encrypt SSL kommer att finnas just där. Allt du behöver göra är att starta installationsprogrammet och det är klart inom några minuter. Låt oss visa dig hur du ställer in det steg för steg!

Steg 1: Hitta låt oss kryptera i din cPanel

Hostgator aktivera-låter-kryptera-ssl

Detta är det enklaste steget. Du kommer att se många ikoner i olika avsnitt efter att du har loggat in på cPanel-gränssnittet. Just nu måste du hitta avsnittet “Säkerhet” där en handfull verktyg finns tillgängliga. Bland dem finns ikonen “Låt oss kryptera” som ett lysande hänglås. Klicka på den och fortsätt med nästa steg.

Steg 2: Aktivera Låt oss kryptera vildkortcertifikat

Ikonen leder dig till en sida “Hantera låtets krypteringscertifikat”. Den visar alla domäner som för närvarande är tillgängliga på ditt värdkonto. Om du inte har några aktiverade SSL-certifikat på ditt konto visas knappen “Get Wildcard” / “Issue” bredvid alla dina domäner. Detta alternativ är tillgängligt sedan januari 2018 då Let’s Encrypt beslutade att dela ut Wildcard SSL-certifikat istället för grundläggande.

Hostgator-låter-kryptera-fråga-certifikat

Genom att klicka på knappen aktiverar du inte bara SSL på din huvuddomän, utan också på alla dina underdomäner. Du betalar för ett certifikat, men du får massor av dem, vilket gör det till ett absolut fynd. Även om du har dussintals underdomäner täcker ett Wildcard-certifikat alla med en SSL. För nu klickar du på den gröna knappen bredvid de domäner du vill säkra.

När du klickar på det får du ett meddelande som informerar dig om att din domän och underdomäner kommer att påverkas av Wildcard. Det kommer dock inte att täcka dina tilläggsdomäner. Se till att läsa meddelandet och klicka sedan på “Bekräfta” om du samtycker. Installationsprocessen är ganska enkel; du behöver nästan bara klicka igenom den tills du kan generera ditt jokertecken i slutet.

Meddelandet “Framgångsrikt installerat SSL” är där du kan slutföra installationen. Därefter aktiveras SSL på din webbplats och vem som helst kan se hänglåset och fliken “Säker anslutning” när de klickar på den i webbläsaren. Din webbplats körs nu via HTTPS och besökare kan dela sina lösenord och kreditkortsnummer utan risk.

Steg 3: Dags att helt växla till HTTPS

Tyvärr räcker det inte att gå igenom de två tidigare stegen. Även om folk kan besöka din webbplats via HTTPS, aktiverar du din Wildcard SSL förvandlas inte alla förfrågningar till HTTPS. Det finns fortfarande en del knep som måste göras eftersom bakåtlänkar fortfarande är en stor fråga. De bakåtlänkar du har på din webbplats kommer fortfarande att peka på den tidigare HTTP-versionen av den.

Ett annat problem är att dina vanliga besökare förmodligen inte ens märker att du bytte till HTTPS. När de väljer att besöka din webbplats kommer de att skriva in samma gamla URL som tidigare, och det kommer att öppna den osäkra HTTP-versionen av din webbplats. Lyckligtvis kan detta lilla problem lätt lösas. Allt du behöver göra är att se till att alla HTTP-förfrågningar omdirigeras till det nya HTTPS-protokollet automatiskt. På detta sätt, även om människor hittar eller skriver in en HTTP-version av din webbsida, kommer de omedelbart att omdirigeras till HTTPS.

I de föregående stegen har vi redan visat var du kan hitta plugin-programmet Let’s Encrypt i cPanel. Du kan använda samma plugin för att ställa in den automatiska omdirigeringen. Innan vi visar hur du gör det måste du se till att det inte finns någon aktiv .htaccess-regel. En sådan regel kan endast komplicera saker ytterligare genom att tvinga alla förfrågningar på din webbplats att vara HTTP. Om denna regel är aktiv och du ställer in den nya HTTP > HTTPS-omdirigeringsregel under tiden, då kommer du att hamna i en oändlig HTTP-slinga > HTTPS > HTTP.

Som ett resultat kommer din trafik aldrig att nå din webbplats och hamnar i denna omdirigeringsslinga istället. Så om det inte finns någon sådan regel på din webbplats kan du börja omdirigera din HTTP-trafik till HTTPS. Klicka på Låt oss kryptera ikonen igen i avsnittet Säkerhet och välj HTTPS-inställningar från rullgardinsmenyn bredvid din domän. Den här rullgardinsmenyn är bara aktiv om du redan har aktiverat Wildcard SSL. Sedan visas en flik Hantera HTTPS-inställningar där du ska aktivera HTTPS-tvångsalternativet.

Din webbplats gör ständigt också externa förfrågningar, och de måste också vara HTTPS-länkar. Du kan till exempel ha ett formatmall som pekar på en extern CSS-resurs, men den är kodad i HTTP. Du kan enkelt förvandla detta till en HTTPS-begäran på samma flik Hantera HTTPS-inställningar. Nedanför HTTPS-verkställning finns omkopplaren Externa länkar. Slå på denna strömbrytare så garanterar det att det inte kommer att finnas något blandat innehåll på din webbplats i framtiden.

Därefter konverteras varje utgående länk till HTTPS. Tänk på att om det finns något blandat innehåll på din webbplats så kommer det att få en ogiltig SSL-status och du kommer att tappa dina besökares förtroende omedelbart. Om du vill länka till en resurs, men plugin upptäcker att det inte finns något sätt att göra det via HTTPS, kommer det helt enkelt att undvika resursen. Detta är ganska mycket det enda sättet att hålla din webbplats borta från HTTP. Om du vill ha en SSL-säker webbplats måste din begäran vara säkra HTTPS-förfrågningar.

Steg 4: Hitta allt innehåll med HTTP-länkar

Om du vill länka till resurser som inte har en HTTPS-aktiverad URL, har vi goda nyheter för dig. Du kan alltid ladda ner dessa resurser och lägga till dem i ditt webbplatsinnehåll. Om det är ditt innehåll kan du säkert tjäna det som HTTPS, eller hur? Om du har länkar som pekar på den specifika resursen måste du hitta dessa länkar och se till att de pekar på den nya platsen (din egen server) för resursen via HTTPS.

Du kanske hittar några teman eller plugins som inte stöder HTTPS. Dessa kan också värdas på din webbplats, men nedladdning av sådant innehåll kommer så småningom att kräva att du uppdaterar i framtiden när nästa version kommer ut. Varje gång det finns en ny version måste du ladda ner och börja vara värd för den på din webbplats och ersätta den föregående, vilket är en ganska irriterande process. Om du bara uppdaterar den kommer URL-adressen att ändras till osäker HTTP igen så det är definitivt inte ett bra alternativ.

En bättre idé är att undvika HTTP-baserade teman och plugins överhuvudtaget. Du har ändå många av dem tillgängliga på marknaden.

Om du kör din webbplats på WordPress behöver du inte gå igenom steg 3 och steg 4. Installera bara Riktigt enkelt SSL-plugin och aktivera den. Detta plugin gör all omdirigering och URL-omskrivning åt dig.

Behöver du ens Låt oss kryptera support?

Det faktum att du får en Let’s Encrypt med HostGator delade värdpaket gratis betyder inte att du inte kan använda den på något annat värdpaket. Faktum är att leverantören inte ens behöver stödja Let’s Encrypt och du kommer fortfarande att kunna installera den.

Vi säger dock inte att det är lätt att installera det utan support. Det är ganska komplicerat och du måste göra lite forskning för att bekanta dig med den tekniska delen av det innan du gör det. Även om det är komplicerat men helt genomförbart är det definitivt inte något vi skulle föreslå. När du får ett Let’s Encrypt-certifikat gratis är det bara giltigt i 90 dagar. Om du installerar det manuellt måste du förnya det manuellt genom samma komplicerade process.

Anledningen till att du bör välja ett paket som faktiskt stöder Let’s Encrypt beror på att det kommer att förnyas automatiskt varje gång det löper ut. När du aktiverar den via din cPanel behöver du inte oroa dig för det längre. Ingen garanterar att du kommer att komma ihåg ditt SSL-certifikat när de 90 dagarna kommer att ta slut och faktiskt förnya det i tid. Det är mer än tillräckligt att glömma det en gång, eftersom du kan hamna i några ganska obehagliga situationer som ett resultat.

Om du inte vill att några känsliga uppgifter ska läcka från din webbplats, gå vidare och hitta en webbhotellleverantör som stöder SSL-certifikat.

Kolla in de bästa HostGator-kupongerna här!

Behöver du någonsin köpa ett SSL-certifikat?

Så varför skulle du någonsin köpa ett SSL-certifikat om du kan få det gratis? Det visar sig att du i de flesta fall verkligen har det bättre med en gratis SSL. Antingen får du Auto SSL eller Låt oss kryptera, det gör liten eller ingen skillnad i slutet. Många webbhotellföretag tjänade stora pengar bara genom att sälja SSL-certifikat.

Men nu när fler och fler upptäcker att det finns paket med gratis SSL måste dessa företag ändra sina planer. En SSL själv kan enkelt kosta mer än en delad värdplan. Detta kan överraska dig lite, men det finns några fall då vi faktiskt rekommenderar att du betalar för en SSL. Dessa är följande:

 1. Ett SSL-certifikat är redan ett bra sätt att få förtroendet för dina kunder, men om de ser att du har köpt det separat kommer de att bli ännu mer övertygade. Ett bra sätt att få potentiella kunder att stanna
 2. Du kan skydda dig mot bedrägeri genom att försäkra dig om en garantiförsäkring

Det är alltid lite mer lugnande om det finns den gröna SSL-fältet till vänster om din URL. Det finns många välkända företag som tar den gröna linjen mycket på allvar. Kolla till exempel PayPal-webbplats. Förutom det gröna hänglåset visar den gröna fältet även företagsnamnet skrivet i grön text. Du kan få samma typ av SSL för din webbplats om du får ett utvidgat certifikat (EV).

När dina besökare ser ditt företags namn skrivet i grönt kommer de inte att ha någon tvekan om din trovärdighet överhuvudtaget. Det finns också många webbplatser med liknande domännamn på Internet. Om du har ett EV-certifikat kan människor åtminstone vara säkra på att de inte har skrivit in domänen av misstag. Du bör dock fortfarande vara försiktig eftersom ett EV-certifikat är något som även bedragare kan köpa om de vill.

Inte varje HostGator-dotterbolag tillhandahåller gratis SSL

HostGator är ett enormt varumärke som är uppdelat i många mindre företag. Tack vare dessa dotterbolag finns HostGators tjänster över hela världen. Problemet är att företaget fortfarande inte tillhandahåller gratis SSL i några av de länder där deras tjänster är tillgängliga. Till exempel kan du få samma gamla paket från HostGator om du är bosatt i Indien. Det kan fortfarande ta dem lite tid att få sina dotterbolag att byta till de nya paketen och ge Let’s Encrypt SSL gratis.

Varje gång HostGator ändrar något i sina paket tar det lite tid tills varje dotterbolag tar nödvändiga steg och tillämpar samma ändringar. Men trots det kan vi dra slutsatsen att gratis SSL-certifikat gjordes tillgängliga för alla. Om du vill ha en grundläggande SSL behöver du bara registrera dig för en webbhotellplan och de kommer att ge dig den direkt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector