Hur man startar en WordPress-blogg på HostGator?


Att skapa din personliga blogg är ett bra sätt att dela din passion, och också ett bra sätt att börja tjäna pengar online. I den här artikeln ska vi visa dig hur du startar din egen blogg. För att starta en blogg måste du också registrera dig hos en pålitlig webbhotellleverantör.

Anledningen till att det är mycket lättare att skapa en WordPress-blogg via en webbhotell är att det bara kräver några minuter av din tid för att skapa en värdplan, ett domännamn och en WordPress-blogg i samma process.

Den här gången kommer vi att välja HostGator för att leda dig genom hela registreringsprocessen. HostGator är ett av de största namnen inom webbhotellbranschen just nu och serverar miljontals användare med olika typer av värdplaner.

Eftersom en personlig blogg inte kräver så många resurser som andra typer av webbplatser kommer den att kräva lite eller ingen investering för att få en optimal värdplan. När du driver en blogg kan du lära dig mycket under processen.

Du får mycket erfarenhet av saker som att locka till sig trafik, skapa värdefulla relationer med andra bloggare, driva ett företag och hantera webbplatser. Idag kan nästan alla starta en blogg utan att veta en enda sak om webbplatsbyggnad. Om du vill skapa din egen WordPress-blogg med HostGator, gå bara igenom dessa 7 enkla steg:

Steg 1 – Välj en värdleverantör

Först börjar du besöka HostGators officiella webbplats. Som vi nämnde är en av de billigaste planerna mer än tillräckligt för din WordPress-blogg. Välj Webbhotell från de tillgängliga alternativen i menyn och den kommer att omdirigera dig till deras delade värdplaner.

Eller bara klicka på knappen “Kom igång!” Som leder dig till samma sida. Det finns tre olika delade värdplaner tillgängliga som du kan se på bilden nedan:

Den mest grundläggande är Hatchling-planen, följt av Baby- och affärsplanerna. Om att starta ett onlineföretag inte är ditt huvudmål, bör du välja mellan Hatchling- och Baby-planerna.

Ditt val beror på hur många domännamn du vill använda. Medan Hatchling-planen låter dig bara använda en domän, låter Baby-planen dig använda obegränsade domäner på samma konto.

Om ditt sinne surrar av idéer, kanske du vill starta flera webbplatser samtidigt. Den här guiden kan hjälpa dig också; bara se till att välja Baby-plan istället för Hatchling.

Men om en WordPress-blogg är den enda webbplats du vill starta just nu, kommer du att gå bra med Hatchling-planen. Om du är en nybörjare rekommenderar vi definitivt den billigaste planen för dig. Du måste lära dig en sak eller två innan du väljer en mer kraftfull plan. När du har bestämt vilken du ska välja klickar du på knappen “Registrera dig nu” precis nedanför paketet.

Steg 2 – Lägg till ditt domännamn

När du har klickat på knappen “Registrera dig nu!” Måste du fylla i några registreringsformulär. Den första sidan i HostGator Order Wizard kommer att vara ett formulär för att registrera domännamn.

Om du inte har en domän ännu, klickar du på alternativet “Registrera en ny domän” och skriver in en fängslande domän i den. Det kommer att vara den webbadress som människor behöver ange i sina webbläsare för att hitta din webbplats.

Försök att komma på något kort och lätt att komma ihåg.

Folk namnger vanligtvis sina webbplatser efter deras namn, deras varumärke eller typen av innehåll de vill dela. Välj sedan ett populärt tillägg så kommer formuläret att kontrollera tillgängligheten för domänen. Den mest populära är .com och det gör också din domän lättare att komma ihåg. Uppenbarligen kan två olika webbplatsägare inte använda samma domännamn.

Det är ibland svårt att få fram ett namn som inte redan har tagits, så det kan ta dig lite tid tills du hittar rätt. Domännamn faktureras årligen och de flesta kostar $ 12,95 per år. HostGator lägger till detta pris till summan i slutet av processen.

UPDATE: Nu kan du få ett domännamn registrerat av HostGator GRATIS med varje nytt värdpaket!

Steg 3 – Välj ett värdpaket

När du går vidare till nästa formulär ser du ett par rullgardinsmenyer där du kan välja en HostGator-plan och tidsperioden för ditt prenumeration. Du kan alltid få rabatter genom att välja en längre period. Det beror bara på hur mycket du är villig att betala i förväg.

Faktureringscykeln på 36 månader är den största och den har också den största rabatten. Planerna är dock ganska överkomliga även om du registrerar dig för 1 eller 2 år.

Även om det i menyn “Pakettyp” visas värdplanen som du ursprungligen valde som standard, kan du alltid växla till ett annat paket om du ändrar dig. Välj Hatchling-planen om du vill driva en enda blogg.

Det kostar bara 48 dollar per år om du prenumererar på 3 år, vilket är en summa på 150 dollar. Om du går in på alternativet 1 år kostar det dig 66 $ istället. Extra ingår inte i priset, så om du vill ha domänens integritet eller ett nytt domännamn måste du betala för dem separat.

Jag rekommenderar att du tittar på min HostGator-kupongsida, för där kan du hitta riktigt bra kupongkoder, som du kan använda för att få ännu lägre priser.

Som du ser finns det ytterligare två tomma fält för ditt användarnamn och en säkerhets-PIN-kod. Med det här användarnamnet kommer du att kunna ange kontrollpanelen för ditt HostGator-konto. Se till att skriva ner din PIN-kod någonstans eller spara den i ett dokument. Om du glömmer dina inloggningsuppgifter kommer det säkert att vara praktiskt.

Steg 4 – Personlig information för fakturering

Det här är formuläret där du behöver ange din faktureringsinformation. Som med de flesta liknande formulär online finns det många tomma fält som du behöver fylla i. På den första raden kommer du att ge personlig information som e-post, namn, företag, telefon, plats och så vidare.

I den andra raden kan du välja en betalningsmetod och sedan fylla i ditt kreditkort eller PayPal-information i enlighet därmed.

Steg 5 – Extra erbjuds av HostGator

Du kan välja mellan många extrafunktioner efter dina behov. Dessa kan förbättra vissa aspekter av din webbplats. Högst upp på listan har du möjlighet att få Domain Privacy Protection för endast $ 9,95 per år.

Detta är verkligen en av de mest användbara funktionerna, eftersom det skyddar din identitet på webben. Din personliga kontaktinformation kommer att döljas, så ingen kommer att kunna kontrollera den via din domän.

Utan domänskydd kan i princip alla göra en WHOIS-uppslagning på ditt domännamn som avslöjar din personliga information. Det finns många webbplatser på webben som ger WHOIS-uppslag som en tjänst.

Eftersom domäner alltid är synliga kan de kopiera dem till någon av dessa webbplatser för att kontrollera vem som har registrerat den specifika domänen. Domänskydd säkerställer att dessa WHOIS-uppslag inte returnerar information om din identitet.

Utan skydd kan människor också ta reda på ditt namn, plats, e-post och telefonnummer. Det är massor av personlig information som du säkert inte vill dela med hela världen. Domänens integritetsskydd ändrar dessa detaljer fullständigt så att ingen av dem är relaterade till ägaren. Låt oss visa dig ett exempel:

Utan domänskydd

Med skydd för domänskydd

 • Domänadministratör
 • ID # 35595, PO Box24
 • Nobby Beach
 • AU
 • E-post till företaget som skyddar privatlivet
 • Företagets telefonnummer

Det andra alternativet på listan är Site Backup som kostar $ 19,95 per år. Detta säkerställer att dina data säkerhetskopieras varje dag genom att lagra dem på molnet. Anledningen till att vi rekommenderar den här är att du kan stöta på ett oväntat problem när som helst som kan orsaka dataförlust.

Det kan vara ett resultat av en olycka, men din webbplats kan också smittas av skadlig programvara. Som man säger är det bättre säkert än ledsen. Med regelbundna säkerhetskopior kan du se till att din webbplatsinformation kan återställas fullt ut. Säkerhetskopieringstjänsten tillhandahålls av CodeGuard, ett av de kraftfullaste backuptjänstföretagen just nu.

Den tredje på listan är SiteLock som ger ytterligare säkerhet till din webbplats och säkerställer hög prestanda. Eftersom det bara kostar $ 1,67 per månad, rekommenderar vi det bara baserat på det låga priset.

Men det skyddar verkligen din webbplats från alla typer av skadlig programvara medan dina webbplatsbesökare är mer än nöjda med din sidhastighet. SiteLock söker igenom hela webbplatsen efter skadliga hot varje dag och förhindrar också skadlig trafik. Enligt HostGator, om du sammanfattar alla funktioner du får med SiteLock, visar det sig att du får en säkerhetsprogramvara på $ 99 för en låg månadsavgift.

Och den sista är sökmotorens synlighet, vilket kan hjälpa dig att snabbt komma till toppen av listan över sökmotorer för $ 14,99 per år. Med det här verktyget blir det mycket lättare att komma till första sidan på en Google, Yahoo! eller Bing-sökning. Det ger dig inte bara ett överflöd av SEO-verktyg som du kan använda på din webbplats, utan du får också en fin e-bok som hjälper dig att lära dig mer om ämnet.

Nu förnekar vi inte det faktum att du kan få alla dessa funktioner separat genom att ladda ner WordPress-plugins. Det finns otaliga alternativ tillgängliga för var och en. Så du kan bara lämna alla ytterligare funktioner oavkryssade, installera WordPress och börja lägga till plugins.

Det handlar bara om att föredra. Vi tror fortfarande att det är det bästa alternativet att få alla dessa tjänster från din webbhotell. Eftersom de alla är kopplade till en enda leverantör, kommer det att bli mycket lättare att få hjälp om du fastnar i någon av denna programvara.

Steg 6 – Granska dina beställningsuppgifter

Just nu är du nästan klar med att skapa konto. Det enda som finns kvar är att granska dina beställningsuppgifter och lägga till några sista detaljer om det fortfarande saknas något. Om du ännu inte är helt säker på om bloggning är något för dig behöver du inte oroa dig.

Du kan betrakta det som en lång rättegång eftersom HostGator erbjuder en 45-dagars återbetalningsgaranti för dem som inte längre vill ha sina tjänster. De flesta av de andra leverantörerna återbetalar dina pengar endast inom 30 dagar.

Genom att registrera dig till en av deras planer betalar du själva planen, domänregistreringen (om du inte redan har en) och de extra du väljer från listan med ytterligare tjänster.

Om du är nöjd med resultatet av din anmälningsprocess, ta en titt på HostGator användarvillkor. Som vanligt finns kryssrutan “Jag har läst och godkänner villkoren för tjänster”.

Klicka på den och klicka sedan på knappen “Kassa nu!”. Det är allt du behöver göra på HostGators officiella webbplats, nu kan du öppna din e-postinkorg. E-postmeddelanden bör omedelbart anlända med några länkar och viktig information.

Den viktigaste länken är den till inloggningssidan som leder till din administratörskontrollpanel och lösenordet du bör använda där. Vi rekommenderar att du behåller e-postmeddelandet även om du tror att du kommer att kunna komma ihåg lösenordet i framtiden.

HostGator kundsupport

Om du har några frågor kan du fråga HostGator kundsupport via e-post, livechatt och telefon. De finns tillgängliga dygnet runt med snabba responstider och du behöver inte ens betala en extra för hjälp.

Deras livechatt svarar vanligtvis inom några minuter. Enligt recensionerna betraktas deras tekniska supportteam som en av de bästa i branschen. Om du har ett problem som måste lösas, behöver du bara logga in på din webbhotell och söka i deras kunskapsbas.

Eftersom de flesta problem som du kan möta med en webbhotell är ganska vanliga har du en stor chans att hitta en artikel- eller videodutorial som löser ditt problem. Du kan använda sökningen för att hitta svaret snabbare.

Det finns nästan 700 artiklar och cirka 500 videodutorials tillgängliga i HostGator kunskapsbas. Det mest intressanta med deras kundsupport är att om du har några problem med deras tjänst, CEO för HostGator, tar Adam Farrar fullt ansvar för det.

När du skriver din biljett har du valet att skicka den direkt till honom och han kommer att svara personligen. Om du inte vill lita på deras kunskapsbas kan du alltid kontakta deras team genom en av kanalerna och ställa dina frågor där. De är redo att ge dig detaljerade instruktioner även om något så enkelt som att migrera din WordPress från en värd till en annan.

Steg 7 – Dags att installera WordPress

Som sista steg kommer vi att visa dig hur du installerar WordPress med HostGator. WordPress är inte bara det mest kraftfulla CMS just nu, utan också det mest populära valet för bloggare. Det började som en bloggplattform, och sedan den fick popularitet började folk utveckla nya teman och plugins som gjorde det möjligt för användare att köra olika typer av webbplatser.

Nu finns det enorma företag och onlineföretag som driver sina webbplatser på CMS. Besök startsidan för HostGator och klicka sedan på alternativet Kundinloggning högst upp på sidan.

En liten ruta dyker upp där du kan välja hur du vill logga in. Den kommer att erbjuda två alternativ: Portal-inloggningen och Gator-inloggningsalternativet. Den första låter dig komma åt HostGator-kundportalen, medan den senare är där du kan använda deras webbplatsbyggare.

Det du behöver just nu är kundportalen där du kan komma åt ditt konto. Knappen omdirigerar dig till en inloggningssida som ber om din e-postadress och lösenord.

Det är samma e-postadress där du fick HostGator-välkomstmeddelanden. En av dessa e-postmeddelanden innehöll också ditt kontolösenord som vi nämnde i föregående steg. När du loggar in kan du växla mellan flikar som “Mitt konto”, “Hosting”, “Fakturering” och så vidare.

Gå nu till fliken Hosting. Du kommer att se att det finns många alternativ tillgängliga i adminområdet med ikoner som visas för var och en av dem.

Säkerhetskopieringsalternativ, SEO-verktyg, WordPress-teman, SiteLock och några andra användbara funktioner kan nås här. Eftersom vi vill installera WordPress nu, trycker du på ikonen ‘Komma igång med WordPress’.

IMG

Det öppnar ett “Install WordPress” -formulär i QuickInstall där du kan fylla i väsentlig information för din nya webbplats. Till vänster finns en meny med massor av programvara som är uppdelad i många olika kategorier som du också kan installera om du vill. Det kommer också att finnas en kort beskrivning om WordPress och en “Installera nu!” -Knapp under formuläret.

IMG

Avsnittet “Applikationsadress” är där du kan ställa in domännamnet för din blogg. Det finns också ett tomt fält efter snedstreckstecknet men du behöver inte skriva något där. Klicka på kryssrutan “Aktivera autouppgraderingar” om du inte vill uppgradera WordPress manuellt. Om en ny WordPress-version kommer ut, beror det vanligtvis på att den föregående versionen hade vissa säkerhetsproblem.

Genom att aktivera automatiska uppgraderingar kan du garantera att din webbplats inte utsätts för skadlig programvara. Resten av formuläret är ganska enkelt och ber om grundläggande information som din e-post, bloggtitel, adminanvändare och ditt för- och efternamn. För bloggtitel anger folk vanligtvis domännamnet på sin webbplats, medan användarnamnet kan vara detsamma som ditt värdkonto användarnamn.

Det finns dock ett admin-användarnamn som du definitivt bör undvika: ‘admin’. Det här är vad folk vanligtvis väljer som användarnamn och det är också det enklaste målet för hackare. Gör åtminstone ditt användarnamn svårare att ta reda på. Ju mer unikt ditt användarnamn är desto bättre. Om alla fält i formuläret fylls på lämpligt sätt trycker du på länken “Installera nu!” Nedan.

IMG

En framstegsfält kommer att visa hur mycket som återstår tills din WordPress-installation är klar. När det når 100% kommer ett “Grattis!” -Meddelande att dyka upp. Det visar dig en länk som leder dig direkt till din inloggningsskärm för WordPress.

Precis som efter din HostGator-registrering kommer du att få ett e-postmeddelande med dina inloggningsuppgifter. Dessa detaljer ingår också i välkomstmeddelandet. Du får ett slumpmässigt genererat lösenord som standard, men det tar bara några minuter att ändra det.

Installationsprogrammet installerar inte bara WordPress för dig utan lägger också till WP Super Cache, ett kraftfullt plugin som säkerställer toppresultat för din blogg. Du behöver inte ens konfigurera insticksprogrammet, eftersom det som standard körs på rekommenderade inställningar.

Du kan ändra inställningarna eller inaktivera hela plugin när du vill. Det kan nås precis som alla andra plugin via WordPress Dashboard.

Mer information om WP Super Cache finns på WordPress.org. URL: en för din inloggningsskärm för WordPress ser ut så här: http://yourdomain.com/wp-admin. Du lägger bara till / wp-admin efter utökningen av ditt domännamn och det borde fungera.

Sammanfattning

Det är allt som krävs för att registrera dig till en HostGator-värdplan, registrera en domän och skapa din webbplats! Om du är en av de människor som regelbundet surfar på Internet, kommer det inte att vara något problem för dig alls.

Det kräver bokstavligen ingen erfarenhet av webbdesign eller annan teknik. När du loggar in på ditt WordPress och ditt värdkonto kommer du att kunna upptäcka tusentals användbara verktyg som kan hjälpa dig skapa en fullständig blogg som folk kommer att älska att besöka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map