Hvordan starte en WordPress-blogg på HostGator?

01.06.2020
Ingen kategori 'Hvordan starte en WordPress-blogg på HostGator?
0 16 мин.


Å lage din personlige blogg er en fin måte å dele lidenskapen din, og også en fin måte å begynne å tjene penger på nettet. I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du starter din egen blogg. For å starte en blogg, må du også registrere deg hos en pålitelig leverandør av webhotell.

Årsaken til at det er mye enklere å sette opp en WordPress-blogg gjennom en hostingleverandør, er fordi det bare krever noen få minutter av tiden din å sette opp en hostingplan, et domenenavn og en WordPress-blogg i samme prosess.

Denne gangen skal vi velge HostGator for å lede deg gjennom hele registreringsprosessen. HostGator er et av de største navnene i webhotellbransjen akkurat nå, og serverer millioner av brukere med forskjellige typer vertsplaner.

Siden en personlig blogg ikke krever så mange ressurser som andre typer nettsteder, vil den kreve lite eller ingen investeringer for å få en optimal hostingplan. Mens du driver en blogg, kan du lære mye i prosessen.

Du vil få mye erfaring i ting som å tiltrekke deg trafikk, skape verdifulle forhold til andre bloggere, drive en bedrift og administrere nettsteder. I dag kan stort sett alle starte en blogg uten å vite en eneste ting om nettstedsbygging. Hvis du vil lage din egen WordPress-blogg med HostGator, er det bare å gå gjennom disse 7 enkle trinnene:

Trinn 1 – Velg en leverandør

Først av går du på HostGators offisielle nettsted. Som vi nevnte, vil en av de billigste planene være mer enn nok for WordPress-bloggen din. Velg Webhosting fra de tilgjengelige alternativene i menyen, og den vil omdirigere deg til deres delte hostingplaner.

Eller bare klikk på “Komme i gang!” -Knappen som fører deg til samme side. Det er tre forskjellige delte hostingplaner tilgjengelige som du kan se på bildet nedenfor:

Den mest grunnleggende er Hatchling-planen, etterfulgt av Baby- og forretningsplanene. Hvis det å starte en online virksomhet ikke er hovedmålet ditt, bør du velge mellom Hatchling- og Baby-planene.

Valget ditt vil avhenge av hvor mange domenenavn du vil bruke. Mens Hatchling-planen lar deg bruke bare ett domene, lar Baby-planen deg bruke ubegrensede domener på samme konto.

Hvis tankene dine surrer av ideer, kan det være lurt å sparke av flere nettsteder samtidig. Denne guiden kan hjelpe deg med det også; bare sørg for å velge babyplanen i stedet for Hatchling.

Men hvis en WordPress-blogg er det eneste nettstedet du vil starte akkurat nå, vil du ha det bra med Hatchling-planen. Hvis du er en nybegynner, anbefaler vi definitivt den billigste planen for deg. Du må lære en ting eller to før du velger en kraftigere plan. Når du har bestemt deg for hvilken du vil velge, klikker du på “Registrer deg nå!” -Knappen rett under pakken.

Trinn 2 – Legg til domenenavnet ditt

Når du har klikket på “Registrer deg nå!” -Knappen, må du fylle ut noen få registreringsskjemaer. Den første siden i HostGator Order Wizard vil være et skjema for registrering av domenenavn.

Hvis du ikke har et domene ennå, klikker du alternativet “Registrer et nytt domene” og skriver et fengende domene i det. Det vil være nettadressen som folk trenger å oppgi i nettleserne for å finne nettstedet ditt.

Prøv å komme med noe kort og lett å huske.

Folk navngir vanligvis nettstedene sine etter navnet, merkevaren eller typen innhold de vil dele. Velg deretter en populær utvidelse så vil skjemaet sjekke tilgjengeligheten til domenet. Den mest populære er .com og det gjør også domenet ditt lettere å huske. To forskjellige nettstedseiere kan tydeligvis ikke bruke det samme domenenavnet.

Noen ganger er det vanskelig å komme med et navn som ikke allerede er tatt, så det kan ta litt tid før du finner det riktige. Domenenavn faktureres årlig, og de fleste av dem koster $ 12,95 per år. HostGator vil legge til denne prisen til summen på slutten av prosessen.

OPPDATERING: Nå kan du få et domenenavn registrert av HostGator GRATIS med hver nye hostingpakke!

Trinn 3 – Velg en hostingpakke

For å gå videre til neste skjema, vil du se et par nedtrekksmenyer der du kan velge en HostGator-plan og tidsperioden for abonnementet. Du kan alltid få rabatter ved å velge en lengre periode. Det avhenger bare av hvor mye du er villig til å betale på forhånd.

36 måneders faktureringssyklus er den største, og den kommer også med den største rabatten. Imidlertid er planene ganske rimelige selv om du melder deg på 1 eller 2 år.

Selv om den viser menyplanen du har valgt som standard, kan du alltid bytte til en annen pakke hvis du ombestemmer deg. Velg Hatchling-planen hvis du vil kjøre en enkelt blogg.

Det vil koste deg bare 48 dollar per år hvis du abonnerer på 3 år, som er en sum på $ 150. Hvis du går for alternativet 1 år, vil det koste deg $ 66 i stedet. Ekstrautstyret er ikke inkludert i prisen, så hvis du vil ha domenenavn eller et nytt domenenavn, må du betale for dem separat.

Jeg anbefaler å sjekke HostGator-kupongsiden min, for der kan du finne noen virkelig gode kupongkoder, som du kan bruke for å få enda lavere priser.

Som du kan se, er det to ekstra tomme felt for brukernavnet ditt og en sikkerhets-PIN-kode. Med dette brukernavnet vil du kunne gå inn i kontrollpanelet til HostGator-kontoen. Sørg for å skrive PIN-koden din et sted eller lagre den i et dokument. Hvis du glemmer påloggingsinformasjon, vil det sikkert komme til nytte.

Trinn 4 – Personlig informasjon for fakturering

Dette er skjemaet der du trenger å oppgi faktureringsinformasjonen. Som med de fleste lignende skjemaer på nettet, er det mange tomme felt du trenger å fylle ut. I den første raden vil du gi personlig informasjon som e-post, navn, firma, telefon, beliggenhet og så videre.

I den andre raden kan du velge en betalingsmåte og deretter fylle ut kredittkort- eller PayPal-informasjonen deretter.

Trinn 5 – Ekstra tilbudt av HostGator

Du kan velge mellom mange ekstrautstyr etter dine behov. Disse kan forbedre visse aspekter av nettstedet ditt. Helt øverst på listen har du muligheten til å få Domain Privacy Protection for bare $ 9,95 per år.

Dette er absolutt en av de mest nyttige funksjonene, siden det beskytter identiteten din på nettet. Din personlige kontaktinformasjon blir skjult, så ingen vil kunne sjekke den gjennom domenet ditt.

Uten domenebeskyttelse vil i utgangspunktet noen kunne utføre et WHOIS-oppslag på domenenavnet ditt som vil avsløre din personlige informasjon. Det er mange nettsteder på nettet som gir WHOIS-oppslag som en tjeneste.

Siden domener alltid er synlige, kan de kopiere dem til et av disse nettstedene for å sjekke hvem som har registrert det aktuelle domenet. Personvernbeskyttelse for domener sikrer at disse WHOIS-oppslagene ikke returnerer informasjon om identiteten din.

Uten beskyttelse vil folk også kunne finne ut navn, sted, e-post og telefonnummer. Det er mange personlige opplysninger som du absolutt ikke vil dele med hele verden. Domain Privacy Protection endrer disse detaljene fullstendig, slik at ingen av dem er relatert til eieren. La oss vise deg et eksempel:

Uten personvernbeskyttelse for domenet

Med personvernbeskyttelse for domener

 • Domeneadministrator
 • ID # 35595, postboks24
 • Nobby Beach
 • AU
 • E-post til personvern beskytte selskapet
 • Telefonnummer til selskapet

Det andre alternativet på listen er Site Backup som koster $ 19,95 per år. Dette sikrer at dataene dine sikkerhetskopieres hver dag ved å lagre dem på skyen. Årsaken til at vi anbefaler denne på det sterkeste er fordi du når som helst kan oppstå et uventet problem som kan føre til tap av data.

Det kan være et resultat av en ulykke, men nettstedet ditt kan også bli smittet av skadelig programvare. Som det sies, er det bedre trygt enn beklager. Med vanlige sikkerhetskopieringer kan du sikre at dataene på nettstedet ditt kan gjenopprettes fullstendig. Sikkerhetskopitjenesten leveres av CodeGuard, et av de kraftigste selskapene for sikkerhetskopieringstjenester akkurat nå.

Den tredje på listen er SiteLock som gir ekstra sikkerhet på nettstedet ditt og sikrer høy ytelse. Siden det koster bare 1,67 dollar per måned, vil vi anbefale det bare basert på den lave prisen.

Imidlertid beskytter det nettstedet ditt mot all slags malware mens besøkende på nettstedet ditt vil være mer enn fornøyd med sidehastigheten. SiteLock skanner hele nettstedet ditt for skadelige trusler hver dag og forhindrer også ondsinnet trafikk. I følge HostGator, hvis du oppsummerer alle funksjonene du får med SiteLock, viser det seg at du får en sikkerhetsprogramvare til en verdi av $ 99 mot et lavt månedlig gebyr.

Og den siste er søkemotorsynlighet, som kan hjelpe deg å raskt komme til toppen av søkemotoroppføringer for $ 14,99 per år. Med dette verktøyet vil det være mye lettere å komme til første side på en Google, Yahoo! eller Bing-søk. Det gir deg ikke bare en overflod av SEO-verktøy som du kan bruke på nettstedet ditt, men du får også en fin e-bok som hjelper deg å lære mer om emnet.

Nå benekter vi ikke det faktum at du kan få alle disse funksjonene separat ved å laste ned WordPress-plugins. Det er utallige alternativer tilgjengelig for hver enkelt. Så du kan bare la alle tilleggsfunksjonene ikke hake av, installere WordPress og begynne å legge til plugins.

Det er bare et spørsmål om preferanser. Vi tror fremdeles at det å få alle disse tjenestene fra hostingleverandøren er det beste alternativet. Siden de alle er koblet til en enkelt leverandør, vil det være mye enklere å få hjelp hvis du blir sittende fast med en av denne programvaren.

Trinn 6 – Gå gjennom bestillingsdetaljene

På dette tidspunktet er du nesten ferdig med opprettelsen av kontoen. Det eneste som gjenstår er å gå gjennom bestillingsdetaljene dine og legge til noen siste berøringer hvis noe fremdeles mangler. Hvis du ikke er helt sikker ennå om blogging er noe for deg, er det ingen grunn til bekymring.

Du kan betrakte det som en lang prøveversjon da HostGator tilbyr en 45-dagers pengene-tilbake-garanti for de som ikke lenger vil ha sine tjenester. De fleste av de andre leverandørene refunderer pengene dine bare på 30 dager.

Ved å registrere deg på en av planene deres, betaler du for selve planen, domeneregistreringen (hvis du ikke allerede har en) og tilleggene du velger fra listen over tilleggstjenester.

Hvis du er fornøyd med resultatet av registreringsprosessen din, kan du se på HostGator vilkår for bruk. Som vanlig er det avmerkingsboksen ‘Jeg har lest og godtar vilkårene for bruk’.

Klikk på den, og klikk deretter på knappen ‘Kasse nå!’. Det er alt du trenger å gjøre på HostGators offisielle nettsted. Nå kan du åpne e-postboksen. E-postene skal øyeblikkelig komme med noen koblinger og viktig informasjon.

Den viktigste lenken er den til innloggingssiden som fører til admin-kontrollpanelet og passordet du bør bruke der. Vi anbefaler deg å oppbevare e-posten selv om du tror du vil kunne huske passordet i fremtiden.

HostGator kundesupport

Hvis du har spørsmål, kan du spørre HostGator kundesupport via e-post, live chat og telefon. De er tilgjengelige døgnet rundt med raske responstider, og du trenger ikke engang å betale noe ekstra for hjelp.

Live chat deres svarer vanligvis i løpet av et par minutter. I følge anmeldelsene blir teknisk supportteam ansett som en av de beste i bransjen. Hvis du har et problem som må løses, trenger du bare å logge deg på hosting-dashbordet og søke i deres kunnskapsbase.

Siden de fleste problemer du kan møte med en vertsleverandør, er ganske vanlige, har du en stor sjanse til å finne en artikkel eller en videoopplæring som løser problemet ditt. Du kan bruke søket til å finne svaret raskere.

Det er nesten 700 artikler og rundt 500 videoopplæringer tilgjengelig i HostGator kunnskapsbase. Det mest interessante med kundesupporten deres er at hvis du har noe problem med tjenesten deres, administrerende direktør i HostGator, tar Adam Farrar fullt ansvar for det.

Når du skriver billetten din, har du valget mellom å sende den rett til ham, og han kommer til å svare personlig. Hvis du ikke vil stole på kunnskapsbasen deres, kan du alltid kontakte teamet deres gjennom en av kanalene og stille spørsmålene dine der. De er klare til å gi deg detaljerte instruksjoner selv om noe så enkelt som å overføre WordPress fra en vert til en annen.

Trinn 7 – På tide å installere WordPress

Som det siste trinnet skal vi vise deg hvordan du installerer WordPress med HostGator. WordPress er ikke bare det kraftigste CMS akkurat nå, men også det mest populære valget for bloggere. Det startet som en bloggplattform, og da de vant popularitet, begynte folk å utvikle nye temaer og plugins som tillot brukere å kjøre forskjellige typer nettsteder.

Nå er det enorme selskaper og online virksomheter som driver nettstedene sine på CMS. Besøk hovedsiden til HostGator, og klikk deretter alternativet for kundepålogging øverst på siden.

En liten boks dukker opp der du kan velge hvordan du vil logge deg på. Den vil tilby to alternativer: Portal Login og Gator Login-alternativet. Den første lar deg få tilgang til HostGator kundeportal, mens den siste er der du kan bruke nettstedbyggeren deres.

Det du trenger akkurat nå er kundeportalen der du får tilgang til kontoen din. Knappen viderekobler deg til en påloggingsside som ber om e-postadresse og passord.

Det er den samme e-postadressen der du fikk HostGator-velkomstemails. En av disse e-postene inneholdt også kontopassordet ditt som vi nevnte i forrige trinn. Når du logger deg på, vil du kunne veksle mellom faner som ‘Min konto’, ‘Hosting’, ‘Fakturering’ og så videre.

For nå, gå til Hosting-fanen. Du vil se at det er mange tilgjengelige alternativer i admin-området med ikoner som vises for hver av dem.

Sikkerhetskopiealternativer, SEO-verktøy, WordPress-temaer, SiteLock og noen andre nyttige funksjoner kan nås her. Siden vi ønsker å installere WordPress nå, trykker du på ikonet ‘Kom i gang med WordPress’.

IMG

Det vil åpne et “Installer WordPress” -skjema i QuickInstall der du kan fylle ut viktig informasjon for den nye nettsiden din. På venstre side er det en meny med mange programvare tilgjengelig fordelt på mange forskjellige kategorier som du også kan installere hvis du vil. Det vil også være en kort beskrivelse av WordPress og en ‘Installer nå!’ -Knapp under skjemaet.

IMG

Delen ‘Applikasjons-URL’ er der du kan angi domenenavnet for bloggen din. Det er også et tomt felt etter skråstiltegnet, men du trenger ikke skrive noe der. Merk av for “Aktiver automatiske oppgraderinger” hvis du ikke vil oppgradere WordPress manuelt. Hvis en ny WordPress-versjon kommer ut, er det vanligvis fordi den forrige versjonen hadde noen sikkerhetsproblemer.

Ved å aktivere automatiske oppgraderinger, kan du garantere at nettstedet ditt ikke blir utsatt for skadelig programvare. Resten av skjemaet er ganske greit, og ber om grunnleggende informasjon som din e-post, bloggtittel, admin-bruker og for- og etternavn. For bloggtittelen oppgir folk vanligvis domenenavnet til nettstedet sitt, mens brukernavnet kan være det samme som ditt brukerkonto.

Imidlertid er det et admin-brukernavn som du absolutt bør unngå: ‘admin’. Dette er hva folk vanligvis velger som brukernavn, og det er også det enkleste målet for hackere. Gjør i det minste brukernavnet ditt vanskeligere å finne ut av. Jo mer unikt brukernavnet ditt er, jo bedre. Hvis hvert felt i skjemaet fylles ut riktig, trykker du på koblingen “Installer nå!” Nedenfor.

IMG

En fremdriftslinje vil vises som viser hvor mye som gjenstår til ditt WordPress-oppsett er fullført. Når den treffer 100%, vises en ‘Gratulerer!’ -Melding. Den vil vise deg en lenke som fører deg rett til innloggingsskjermen på WordPress.

Akkurat som etter HostGator-registreringen din, vil du motta en e-post med påloggingsinformasjon. Disse detaljene er også inkludert i velkomstmeldingen. Du vil få et tilfeldig generert passord som standard, men det tar bare et par minutter å endre det.

Installasjonsprogrammet installerer ikke bare WordPress for deg, men legger også til WP Super Cache, en kraftig plugin som sikrer topp ytelse for bloggen din. Du trenger ikke en gang å konfigurere plugin-modulen, siden den kjøres på anbefalte innstillinger som standard.

Du kan endre innstillingene eller deaktivere hele plugin når du vil. Du får tilgang til den akkurat som alle andre pluginprogrammer via WordPress Dashboard.

Mer informasjon om WP Super Cache finner du på WordPress.org. URLen til innloggingsskjermen til WordPress vil se slik ut: http://yourdomain.com/wp-admin. Du legger bare til / wp-admin etter utvidelsen av domenenavnet ditt, og det skal fungere.

Sammendrag

Det er alt som trengs for å registrere deg på en HostGator-vertsplan, registrere et domene og opprette nettstedet ditt! Hvis du er en av de personene som jevnlig surfer på Internett, vil dette ikke være noe problem for deg.

Det krever bokstavelig talt ingen erfaring med webdesign eller andre tekniske forhold. Når du har logget deg på WordPress og hostingkontoen din, vil du kunne oppdage tusenvis av nyttige verktøy som kan hjelpe deg med å lage en fullverdig blogg som folk vil elske å besøke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector