Bluehost vs HostGator – Cili Hosting në internet është më i miri?

01.06.2020
Krahasimi i hosteve 'Bluehost vs HostGator – Cili Hosting në internet është më i miri?
0 26 мин.

Hostgator-vs-Bluehost


Bota e web hosting mund të jetë e vështirë të lundrohet për disa, me mundësi të reja që janë në dispozicion çdo ditë. Krahasimi i të gjitha kompanive të ndryshme dhe të gjitha shërbimeve të ndryshme që ata ofrojnë mund të jenë një detyrë mjaft e frikshme.

Në mënyrë që të qëndroni më lart në atë që është më e mira për faqen tuaj të internetit, është një ide e mirë të krahasoni kompani të ndryshme krah për krah, në mënyrë që të merrni një ide më të përqendruar për atë që shërbimet e tyre mund t’ju ofrojnë.

Sot, ne do të shohim në BlueHost dhe HostGator, dy kompani me shumë vite shërbim të besueshëm nën rripat e tyre. Ne do të krahasojmë disa prej avantazheve të tyre, si dhe do t’i kundërshtojmë disavantazhet e tyre dhe do të marrim disa gjykime se cila është më e mira.

Le të fillojmë me BlueHost.

Rreth BlueHost

BlueHost ka ofruar me siguri shërbime të mbajtjes së çmimeve të arsyeshme që nga themelimi i tij nga Matt Heaton në 2003. Që nga blerja e tyre nga Endurance International Group, BlueHost është solidarizuar si një emër i madh në industrinë e pritjes.

Në përgjithësi, BlueHost ka shumë burime në dispozicion, dhe ka një përqendrim të madh në shërbimin ndaj klientit dhe lehtësinë e përdorimit. Planet e tyre janë të drejtpërdrejta dhe performanca që ata ofrojnë është konkurruese.

Për t’i bërë gjërat pak më të lehta për veten, le t’i bëjmë ato të mirat dhe të këqijat:

Mirat e BlueHost

 • Reputacioni i markës. BlueHost ka ofruar shërbime të besueshme në internet për 15 vjet. Shërbimi i tyre raportohet gjerësisht dhe ekziston një sasi e madhe informacioni se si shërbimi i tyre ka punuar për të tjerët në të kaluarën. Për të mos përmendur burimet që ata kanë në dispozicion.
 • Burime të shkëlqyera në bord. BlueHost ka një përvojë të gjerë të njohurive për fillestarët që mësojnë të përdorin shërbimin e tyre. Ata gjithashtu përdorin cPanel, i cili është standard i industrisë, duke ju lejuar të njiheni me mjetet që mund të vijnë në dispozicion për projektet e ardhshme të projektimit në internet.
 • Ulje çmimesh dhe oferta speciale. BlueHost është gjithmonë duke ofruar një mori ofertash speciale të paketave me shërbimet e tyre të pritjes, të cilat mund të jenë një plus i madh për përdoruesit që kërkojnë të kursejnë para, ose të përdorin një gamë të gjerë funksionesh për një çmim më të ulët.
 • Ndihma për klientët. BlueHost ofron mbështetje të klientit përmes telefonit 24/7, si dhe përmes bisedës live, duke ju lejuar të merrni mbështetjen që ju nevojitet kur ju nevojitet.
 • Garancia e kthimit të parave. Gjithmonë është mirë të marrësh një rimbursim kur diçka nuk shkon ashtu si duhet. BlueHost ofron një garanci për kthimin e parave nëse anuloni shërbimin tuaj të pritjes brenda 30 ditëve. Ju mund të shikoni detajet e garancisë në faqen e tyre të internetit.
 • BlueHost është një kompani me emër të madh, që do të thotë se ata kanë burime për të kushtuar vëmendjen e tyre drejt kënaqësisë së klientëve të tyre. Reputacioni BlueHost ka ndërtuar për vete si një platformë e lehtë për t’u përdorur dhe e përballueshme me shërbim të besueshëm flet vetë.
 • Lehtësinë e përdorimit. Ndërfaqja standarde e industrisë cPanel e cila fuqizon mjetet e menaxhimit të BlueHost është e lehtë për t’u përdorur, me shumë informacione në dispozicionin tuaj. Kombinuar me burimet në bord të disponueshëm përmes BlueHost, ky faktor mund të jetë shumë tërheqës për newbies sapo fillon.
 • Shërbim i shkëlqyeshëm. Edhe pse BlueHost ka pasur disa nga të njëjtat fshehtësi tipike për kompanitë e tjera, sfera e shërbimeve të tyre dhe çmime të arsyeshme më shumë sesa krijon në të. Statistikat e performancës në pritjen e tyre nuk janë asgjë për të tallur. Këta faktorë e bëjnë BlueHost shumë konkurrues kur bëhet fjalë për kosto-aftësi.
 • Planet fleksibël të faturimit. Bluehost ofron plane vjetore dhe mujore, me zbritje për planet më të gjata në dispozicion. Kjo u jep klientëve një nxitje për të qenë me kompaninë për zhvillimin më të gjatë të një raporti të mirë me shërbimin pritës dhe ndërtimin e besimit në besueshmërinë e faqes së tyre të internetit..
 • Oferta Speciale. BlueHost shpesh ofron zbritje dhe marrëveshje speciale në paketat e tyre, kështu që është mirë të mbani një sy dhe të shihni nëse mund të kurseni para. Ky mund të jetë një mundësi tërheqëse për njerëzit që kërkojnë të shpenzojnë më pak, ose të porsaardhurit që kërkojnë të minimizojnë faktorin e tyre të rrezikut.

Cons të BlueHost

Asnjë shërbim nuk është pa gabimet e tij, dhe BlueHost, për fat të keq nuk është ndryshe. Ka disa fusha ku BlueHost tenton të mbetet pas konkursit:

 • BlueHost ka shërbime të dyja të besueshme dhe konkurruese, por ka disa atje që janë më të mira. Ndërsa BlueHost mund të mos ketë shpejtësinë më të lartë në qytet, ata janë para këtij fakti, duke postuar specifikat për serverat dhe veçoritë e tyre.
 • Struktura e çmimeve të BlueHost mund të jetë shumë e arsyeshme me oferta dhe oferta speciale, por në përgjithësi, çmimet e tyre janë pak fitimprurëse krahasuar me konkurrencën. Kjo kryesisht reflektohet në faktin se shumë nga planet e BlueHost janë shumë të kufizuara sa i përket ruajtjes dhe disa veçorive të tjera.
 • Kufijtë e ruajtjes. Një nga karakteristikat më të ndritshme që shumë përdorues do të vënë re në lidhje me planet e shërbimit të BlueHost është kufiri që shumë prej planeve kanë për gjëra të tilla si ruajtje dhe fusha të parkuara. Ndërsa çmimet dhe shërbimet aktuale të BlueHost janë shumë konkurruese, është një ide e mirë për të parë dhe ditur saktësisht se çfarë po merrni, dhe nëse i përshtatet apo jo me të vërtetë planit që keni për faqen tuaj të internetit.
 • Kompania e madhe. Megjithëse burimet e BlueHost dhe njohja e markës e bëjnë atë tërheqës në shumë mënyra, ka shumë mënyra se si një kompani më e madhe mund të bjerë e shkurtër, gjithashtu. Me fokusin e tyre të madh në informimin dhe shërbimin e përdoruesve, disa tregje të ngrohtë mund të lihen, dhe disa shërbime mund të injorohen ose harrohen. Duke qenë një kompani e madhe gjithashtu e bën BlueHost një objektiv për sulmet në internet, e cila është një pikë e rëndësishme për t’u marrë në konsideratë.
 • Jo Akreditim BBB. BlueHost nuk është akredituar nga Better Business Bureau, pavarësisht se është një kompani me emër të madh në industri për mbi 15 vjet. Kjo mund të jetë një flamur i kuq për disa që janë mësuar të sigurohen nga organizata si BBB.

Disa nga këto disavantazhe mund të duken mjaft të mëdha, por është me të vërtetë një pyetje se si mbledh BlueHost tek konkurrentët e saj. Ka shumë përparësi të ofruara nga BlueHost, të cilat lehtësisht anulojnë shumë nga disavantazhet që kemi përmendur këtu.

Pra, tani që kemi hedhur një vështrim të mirë në BlueHost, le të hedhim një vështrim në HostGator.

Rreth HostGator

HostGator është një ofrues i web hosting me qendër në Houston, Texas, i cili është përhapur pak në Austin, Texas gjithashtu. Ato u themeluan në Tetor të 2002 nga studenti i atëhershëm Brent Oxley.

Kompania kaloi 200,000 fusha të regjistruara në 2006, dhe u paraqit në listën e Revistës Inc. të kompanive me rritje më të shpejtë në vitin 2008. Si BlueHost, ata kanë një reputacion të njohur për shërbimin cilësor që ata kanë krijuar për një periudhë të gjatë kohore.

Pra, cilat janë të mirat dhe të mirat e ndryshme të HostGator?

Mirat e HostGator

 • Hostgator ofron një kohë të garantuar 99.9%, dhe ka një reputacion për ruajtjen e asaj garancie. Një host i besueshëm është tepër i rëndësishëm, dhe për disa faqe në internet disa minuta mund të nënkuptojë një humbje të madhe të trafikut dhe të ardhurave. Të dish që shërbimi juaj i pritjes të ketë shpinën është një plus i madh.
 • Garancia e kthimit të parave. HostGator ofron një garanci të kthimit të parave prej 45 ditësh në shërbimet e tij. Nëse nuk jeni të kënaqur dhe anuloni brenda 45 ditëve, do të merrni një rimbursim të plotë. Vlen të përmendet se kjo garanci mbulon një periudhë më të gjatë kohore sesa garancia 30 ditore e BlueHost.
 • Lehtësinë e përdorimit. Hostgator bazohet në cPanel standarde të industrisë, e cila është e njohur për ndërfaqen e saj për t’u mësuar lehtë, si dhe ndërfaqen Plesk. Shërbimi Plesk me bazë cloud dhe cPanel i rehatshëm e bëjnë HostGator shumë miqësor për përdoruesit e rinj dhe të përparuar njësoj.
 • Linux & Planet e Windows. HostGator ofron si Linux, ashtu edhe planet e bazuara në Windows për serverat e tyre të përbashkët dhe të dedikuar. Kjo mund të jetë një tipar më tërheqës për disa përdorues më të përparuar, por përdoruesit e rinj ose më pak të kursyer do të kujdesen më pak për këtë faktor.
 • Migrim falas në internet. HostGator ofron një shërbim migracioni falas për zhvendosjen e faqes suaj të internetit në pritjen e tyre. Ky është një plus i madh për njerëzit që kërkojnë të ndryshojnë ofruesit e pritjes, ose njerëzit që kanë fituar një domen të përdorur dhe duan ta rifreskojnë atë në HostGator.
 • 24/7 Ndihma për klientin. Ashtu si BlueHost, HostGator ofron mbështetje 24/7 të klientit përmes telefonit. Shtë gjithmonë e rëndësishme të jesh në gjendje të marrësh një mbështetje në rast se përvoja e shërbimit tënd pëson ndërprerje, ose nëse keni një pyetje në lidhje me shërbimin tuaj. Mbajtja e faqes suaj të internetit duke funksionuar mirë është emri i lojës, dhe një linjë e mirë mbështetëse është një mënyrë e mirë për të siguruar që ta bëni atë.
 • Planet fleksibël të faturimit. Ashtu si BlueHost, HostGator ofron si plane vjetore ashtu edhe mujore, me zbritje për plane më të gjata. HostGator ofron një larmi shumë më të gjerë të planeve me një gamë më të ndërlikuar të veçorive, kështu që ky faktor mund të jetë pak më me ndikim në krahasim me BlueHost.
 • Konsultim Falas SEO. Hostgator ofron konsultim falas për Optimizimin e Motorit të Kërkimit për faqen tuaj të internetit. Ky është një plus i madh për përdoruesit që kërkojnë të maksimizojnë trafikun e tyre ose të marrin përmbajtjen e tyre duke parë sa më shumë njerëz. Kjo është një mënyrë e mirë për njerëzit që sapo fillojnë të vrasin dy zogj me një gur, pasi SEO do të jetë një fokus kryesor për shumë faqe të reja që sapo fillojnë, dhe konsultimet profesionale mund të jenë të kushtueshme.
 • Hosting i specializuar në WordPress. Diqka kompani të tjera vazhdimisht ofrojnë që BlueHost nuk është hostim i specializuar në WordPress. Ky shërbim është ndërtuar për të maksimalizuar përdorueshmërinë me WordPress, dhe përmban migrime falas dhe karakteristika të tjera të specializuara.

Siç mund ta shihni, HostGator ka disa prova mbresëlënëse kur bëhet fjalë për tiparet dhe avantazhet e tyre. Disa nga ofertat e tyre madje tejkalojnë hapësirën BlueHost! Të dy kompanitë janë mjaft të krahasueshme, dhe ne do të shohim më thellë se si ato krahasohen në një sekondë.

Sidoqoftë, para se ta bëjmë këtë, le të shohim disa nga disavantazhet e lidhura me HostGator.

Kundërvajtjet e HostGator

 • Asnjë emër domain falas. Hostgator nuk ofron një emër domain falas me planet e tyre, dhe ju do të duhet të ngrini brumin për një domain. Kjo nuk është një çështje kaq e madhe për njerëzit që migrojnë ose që paguajnë tashmë për domenin e tyre, por mund të jetë një faktor për disa njerëz që kërkojnë të kursejnë para.
 • Marketingu agresiv. Hostgator përpiqet vërtet shumë për t’ju shitur karakteristika shtesë dhe plane më të shtrenjta, dhe ata nuk janë të trembur për këtë. Ndërsa planet e tyre ofrojnë karakteristika të mira me çmime të arsyeshme, marketingu agresiv i shitjeve nuk është tipari më tërheqës i shërbimit.
 • Asnjë Windows VPN Hosting. Fatkeqësisht, HostGator nuk ofron ofertues hostesh VPN me bazë Windows. Kjo mund të bëjë një ndryshim të madh për njerëzit e mësuar të punojnë në platformë, por nuk ka tendencë të jetë një punë e madhe për shumicën e njerëzve. Sidoqoftë, mund të bëjë një ndryshim për përdoruesit që kanë më shumë nevojë për siguri sesa të tjerët. Siguria është gjithmonë e rëndësishme, por shërbime të caktuara mund të kërkojnë më shumë, dhe rënia e shkurtër në këtë kategori mund të jetë një lojë automatike.
 • Jo i akredituar nga BBB. Ashtu si BlueHost, HostGator nuk ka akreditim BBB pavarësisht se është në biznes për më shumë se një dekadë. Përsëri, kjo nuk do të bëjë ndryshim me vetë faqen e internetit, thjesht do të thotë se besueshmëria e shërbimeve të saj dhe drejtësia konkurruese e strukturës së saj të çmimeve nuk janë ekzaminuar nga një organizatë e besueshme si BBB. Kjo është me të vërtetë vetëm një punë e madhe nëse një akreditim i tillë do të thotë shumë për ju, por ka shumë kompani të tjera pritëse që kanë akreditim nga BBB.
 • Angazhime të gjata për zbritjet më të mira. Në mënyrë që të merrni zbritjet më të mira nga HostGator, do t’ju duhet të angazhoheni për vite me radhë, të cilat mund të jenë të papërshtatshme për disa njerëz. Kjo do të bëjë një ndryshim veçanërisht nëse doni të minimizoni rrezikun tuaj ose nëse keni dyshime për shërbimet e HostGator. Nëse nuk prisni së shpejti të ndryshoni nikoqirët, ose vërtet duhet të kurseni para, kjo ndoshta nuk do të jetë një punë e madhe.

Pra, tani që kemi hedhur një vështrim në atë që të dy kompanitë duhet të ofrojnë, le të shohim se si ata grumbullohen krah për krah për të parë se cili del në krye.

Funksionaliteti, Mbështetja dhe Pricemimi

Për të marrë një vështrim të përqendruar në cilën kompani ofron më shumë se tjetra, ne do ta ndajmë krahasimin tonë në tre kategori: Funksionaliteti, Mbështetja dhe Pricemimi. Gjetja e një udhëheqësi të dukshëm në këto kategori do të na japë një ide përfundimtare se cila kompani është më e mira për të pritur në faqen tuaj të internetit.

funksionaliteti

Të dy faqet e internetit kanë një garanci mjaft të besueshme për shërbimin e tyre. Shërbimi i BlueHost është gjithashtu në gjendje të përputhet me “HostGator” për sa i përket shpejtësisë dhe kohëzgjatjes. Garancia e kthimit të parave për HostGator është më e gjatë, në 45 ditë përkundrejt 30 ditëve për shërbimin e BlueHost.

HostGator ka një gamë shumë më të gjerë të planeve, të cilat në përgjithësi kanë më pak kufizime sesa ato të BlueHost. HostGator ka një host të specializuar në WordPress të cilën BlueHost nuk e bën. Në fundin e ulët të çmimeve, kufizimet në ruajtje dhe domene përputhen me BlueHost, kështu që është e mundur që mund të shohim që BlueHost të tërhiqet përpara këtu.

HostGator gjithashtu ka një mjet të ndërtuar në uebfaqe, i cili mund të jetë një përfitim i madh për njerëzit që nuk duan të ekzekutojnë krahasimin e një grupi tjetër softuerësh për të gjetur atë që kërkojnë. Ata thjesht mund të përdorin ndërtuesin që funksionon më mirë i integruar me platformën e tyre të pritjes.

Në përgjithësi, unë do ta quaj një kravatë në këtë kategori, pasi të dy faqet e internetit performojnë mirë dhe kanë grupe karakteristikash të krahasueshme në rrezet e çmimeve të ulëta. HostGator mund të tërheqë përpara për përdoruesit më me përvojë ose njerëzit që janë të gatshëm të krijojnë para më shumë.

mbështetje

Të dy kompanitë ofrojnë mbështetje 24/7 të klientit përmes telefonit. BlueHost ofron mbështetje përmes bisedës live, por edhe HostGator bën, dhe është gjithashtu në dispozicion 24/7. HostGator gjithashtu ofron mbështetje përmes një sistemi biletash.

Të dyja Kompanitë kanë një reputacion për mbështetje të besueshme të klientit, dhe duket se është e thjeshtë të kontaktosh një qenie njerëzore për të marrë mbështetje, e cila mund të jetë e rëndësishme për disa njerëz. HostGator ofron më shumë mundësi për të kontaktuar mbështetjen, ndërsa BlueHost ofron një bazë më të madhe njohurish për përdoruesit e saj.

Në përgjithësi, do të duhet ta quaj këtë edhe kravatë. Shtë e vështirë për të gjykuar mbështetjen e klientit pa e përdorur atë, kështu që ne duhet të gjykojmë bazuar në atë që është atje. Të dy kompanitë ofrojnë shërbime në mënyrë të ngjashme, të besueshme, kështu që këtu nuk ka asnjë përparësi të qartë.

çmim

Për shumë përdorues, ky do të jetë momenti i bërjes ose pushimit për këtë konkurs. Struktura e çmimeve përcakton se sa efektive do të jetë grupi tipar i një shërbimi pritës për ju. Nëse paguani dy herë më shumë sesa duhet, kush kujdeset nëse faqja juaj e internetit është më e shpejta?

Bluehost ofron Sharing hosting të përbashkët duke filluar nga 3,95 $ në muaj, VPS hosting duke filluar nga 19,99 $ në muaj, dhe Server i Dedikuar Hosting duke filluar nga 79,99 $ në muaj. Gama e tyre e opsioneve është pak e kufizuar në shikim të parë, por planet që ata ofrojnë kanë shumë shkathtësi, dhe BlueHost mund të përdoret në mënyrë efektive për një larmi të gjerë të faqeve të ndryshme të internetit.

 • Për newbies, planet e përbashkëta janë ndoshta një ide e mirë. Ato fillojnë me 3,95 dollarë në muaj (normalisht 7,99 $) për një plan bazë me ruajtje të kufizuar SSD, nënfusha, ruajtje të postës elektronike dhe pa oferta ose veçori të veçanta. Plani plus është 5,95 dollarë në muaj (normalisht 10,99 $), dhe ofron faqe interneti të pakufizuara, ruajtje të SSD, nënfusha dhe ruajtje të postës elektronike. Plani plus gjithashtu ka 200 dollarë në oferta të marketingut në dispozicion. Paketa e zgjedhur plus është gjithashtu 5,95 $ në muaj për momentin (normalisht 14,99 $), dhe ofron të gjitha karakteristikat e pakufizuara me të gjitha paketat dhe ofertat shtesë..
 • BlueHost ofron VPS Hosting për 19,99 dollarë në muaj me 2 bërthamë, 30 GB SSD, 2 GB RAM, 1TB bandwidth, 1 domain / adresë dhe SSL falas. Paketa e zgjeruar VPS për 29,99 dollarë ju jep 2 bërthamë, 60 GB SSD, 4 GB RAM, 2TB të bandës, 1 domain dhe dy adresa. Paketa përfundimtare VPS për 59,99 dollarë në muaj ju jep 4 bërthamë, 120 GB SSD, 8 GB Ram, 3 TB bandwidth, 1 domain dhe 2 adresa. Në përgjithësi, këto çmime dhe karakteristika mungojnë në krahasim me hostin Gator, megjithëse çmimet janë të krahasueshme në intervalet më të ulëta.

Hostgator ofron Cloud hosting nga 4,95 dollarë në muaj, hostim i specializuar në WordPress duke filluar nga 5,95 $ në muaj, VPS hosting duke filluar nga 29,95 $ në muaj, dhe host dedikuar duke filluar nga 119 $ në muaj.

 • Pritja në Cloud është e ngjashme me planin e përbashkët të BlueHost, me paketën “Hatchling” që ofron një domen të vetëm, 2 GB memorje, 2 CPU Core dhe çertifikatë falas SSL për 4.95 dollarë në muaj. Kjo shkon deri në 7.95 dollarë në muaj me paketën “Baby”, e cila dyfishon kujtesën dhe CPU dhe hedh në fusha të pakufizuara. Më e shtrenjta këtu është paketa cloud e “Biznesit”, për 9,95 dollarë në muaj, e cila ju jep memorje 6 GB, 6 CPU thelbësore, azhurnim falas në SSL Positive, IP falas Dedikuar dhe mjete falas SEO.
 • Planet e tjera që vlen të përmenden janë planet pritëse të WordPress. Për 5,95 dollarë në muaj ju merrni 1 faqe në internet, me 100k vizita në muaj, 1 GB rezervë dhe një Certifikatë SSL falas. Për 7,95 dollarë në muaj ju merrni 2 faqe, 200k vizita dhe 2 kopje rezervë. Më e larta është 9,95 dollarë në muaj me 3 site, 500k vizita, dhe kopje rezervë prej 3 GB. Kjo është një strukturë mjaft e drejtpërdrejtë e çmimeve, planet e tjera të hostimit të WordPress me shërbime të tjera zakonisht ofrojnë një gamë më të gjerë, por ky është akoma një mundësi shumë e mirë nëse dëshironi besueshmërinë dhe avantazhet e tjera të HostGator me një faqe të bazuar në WordPress.
 • Pritja VPS e HostGator fillon me 29,95 $ në muaj duke ofruar 2 GB RAM, 2 bërthama, 120 GB hapësirë ​​dhe 1.5TB të bandës. Opsioni 39,95 $ në muaj ju jep 4 GB RAM, 2 bërthamë, 165 GB hapësirë ​​dhe 2TB Bandwidth. Më e shtrenjta është opsioni 49,95 dollarë, i cili ju jep 8 GB RAM, 4 bërthama, hapësirë ​​240 GB dhe 3TB Bandwidth. Në përgjithësi, këto plane janë të krahasueshme me ato të BlueHost, por HostGator ofron mundësi shumë më të mira për ruajtje me planet e tyre VPS.

Aktgjykim: HostGator ose BlueHost?

Siç kemi parë, të dy kompanitë ofrojnë një gamë të gjerë funksionaliteti për çmime konkurruese. Këto dy kompani vijnë shumë afër në shumë aspekte, dhe secila prej tyre ka tendencë të bjerë poshtë kur tjetra ka avantazhin.

Në përgjithësi, për shkak të opsioneve shumë më të forta të çmimeve, do të më duhet ta jap këtë në HostGator. Funksionaliteti që ata ofrojnë për vargjet e çmimeve ata thjesht tejkalojnë ndonjë nga fushat e tjera në të cilat BlueHost mund të tërhiqte përpara.

Por mos e merrni fjalën time për të, bëni disa hulumtime vetë dhe shihni nëse nuk mund të gjeni diçka që ju qëndron.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector