InMotion Hosting vs BlueHost – Cili Ofrues i Hosting është më i miri?

01.06.2020
Krahasimi i hosteve 'InMotion Hosting vs BlueHost – Cili Ofrues i Hosting është më i miri?
0 27 мин.

InMotion-hosting-vs-Bluehost


Industria e web hosting po ndryshon çdo ditë. Kompanitë e reja po shfaqen duke ofruar mundësi interesante të reja pritëse për uebfaqe me ide të mëdha si ajo që po planifikoni të ndërtoni. Theelësi për të siguruar që të zgjidhni atë të duhur është të qëndroni të informuar.

Ka një sasi të madhe informacioni atje për të gjithë nikoqirët e ndryshëm, dhe mund të jetë e vështirë të shiqosh, prandaj ne do të hedhim një vështrim në disa kompani pritëse dhe të shohim se si ato grumbullohen krah për krah. Në këtë artikull ne do të krahasojmë dy nga ofruesit më të mirë të pritjes atje: InMotion dhe BlueHost.

Le të fillojmë me një përmbledhje të shpejtë të BlueHost.

BlueHost – Drejtues i industrisë pritëse

BlueHost u themelua në vitin 2003 nga Matt Heaton, dhe ata janë një nga emrat më të mëdhenj në web hosting sot. Së bashku me kompanitë e saj motra; Hostmonster, FastDomain dhe iPage, ata presin gjithsej mbi 2 milion fusha.

Ka shumë gjëra që mund të thuhet për BlueHost, ato janë një peshk me emër të madh në një pellg të gjallë. Atëherë, si ta kuptojmë nëse ata kanë të drejtë për ne? Epo, le t’i hedhim një sy disa gjërave që konsideroj avantazhe dhe pengesa në punën me BlueHost.

Mirat e BlueHost

BlueHost ofron një gamë të respektueshme të karakteristikave me burime me emër të madh dhe mundësi mbështetjeje për të gjitha nevojat e klientit të tyre:

 • Për 15 vjet, BlueHost ka ndërtuar një emër për veten e tyre si një shërbim i besueshëm pritës. Ata ofrojnë një gamë të gjerë shërbimesh cilësore për të cilat ato janë të njohura. Të kesh një emër të madh gjithashtu do të thotë se ka shumë informacion atje se si ka punuar kjo kompani për të tjerët në të kaluarën. Shikoni se çfarë po thonë të tjerët në lidhje me BlueHost dhe shihni nëse nuk mund të dilni vetë në një përfundim.
 • Burime të mira mësimore. Përdoruesit e rinj në bord janë një pjesë integrale e një kompanie të mirë pritëse, dhe BlueHost ka një font të burimeve të shkëlqyera të të mësuarit për të marrë përdoruesit e rinj të përshtatur për shërbimin. BlueHost gjithashtu përdor cPanel të standardit të industrisë, dhe mund t’ju mësojë aftësi të rëndësishme që do t’ju ndihmojnë të shkoni përpara me faqen tuaj të internetit.
 • Oferta Speciale. Si çdo kompani e mirë pritëse, BlueHost ka oferta të shpeshta speciale për zbritje në shërbimet e tyre të ndryshme të pritjes. Shikoni gjithashtu kompanitë e tyre motra dhe shihni nëse nuk mund të merrni disa marrëveshje të mira.
 • Ndihma për klientët. Sigurimi i klientëve tuaj që kanë mbështetjen që u duhen është një nga faktorët më të rëndësishëm për një kompani të mirë të mbajtjes së faqes në internet. Sidomos kur sapo filloni, burimet e mbështetjes mund të krijojnë ose prishin përvojën tuaj të hostimit. BlueHost ofron mbështetje telefonike 24/7 si dhe mbështetje për biseda live.
 • Garancia e kthimit të parave. BlueHost ofron një garanci të kthimit të parave 30-ditore për shërbimet e tyre. Nëse anuloni shërbimin tuaj të pritjes brenda 30 ditëve, ju merrni një rimbursim të plotë në shërbimet e pritjes. Megjithatë, ka disa printime të shkëlqyera, kështu që është një ide e mirë ta kontrolloni uebfaqen e tyre.
 • Burime me emër të madh. Të jesh një nga djemtë e mëdhenj do të thotë që BlueHost ka burime të mjaftueshme në dispozicion të tyre për t’u përqëndruar me të vërtetë në kënaqësinë e klientit. Një kompani e mirë për mbajtjen e faqeve në internet është po aq e mirë sa klientët e tyre janë të kënaqur, kështu që ky është një faktor i rëndësishëm.
 • Siç thashë më parë, BlueHost përdor ndërfaqen cPanel standarde të industrisë, dhe ofron një bazë të gjerë njohurish për përdoruesit e rinj. Ndërfaqja cPanel është e njohur gjerësisht për lehtësinë e saj të përdorimit, dhe këta faktorë kombinohen për ta bërë BlueHost shumë miqësor. Një cilësi vërtet tërheqëse për zhvilluesit më të rinj të pronarëve të afarizmave që kërkojnë të zgjerohen në internet.
 • Shërbim i shkëlqyeshëm. BlueHost ka kaluar 15 vjet duke mprehur aftësitë e tyre për t’ju sjellë shërbimet më të mira të hostimit në internet. Ka pasur disa gunga gjatë rrugës, por reputacioni i tyre si një nga unazat kryesore të hostëve në internet është i vërtetë. Uebfaqet e pritura me BlueHost janë shumë të shpejta, dhe diapazoni i veçorive të disponueshme është shumë i arsyeshëm për gamën e çmimeve dhe strukturën.

Cons të BlueHost

Natyrisht, duhet të ketë diçka që BlueHost nuk e bën më mirë. Këtu janë disa fusha ku konkurrenca ka tendencë të tërheq pak përpara BlueHost:

 • Megjithëse BlueHost ofron shpejtësi të shkëlqyera për diapazonin e çmimeve dhe strukturën e tyre, disa shërbime të tjera kanë tendencë t’i tejkalojnë ato në këtë kategori. BlueHost është, megjithatë, shumë i sinqertë në lidhje me shërbimet e tij dhe siguron informacion të saktë për specifikimet e të gjithë serverëve dhe veçorive të tij..
 • BlueHost ka një strukturë të arsyeshme çmimesh e cila ka tendencë të grumbullohet në mënyrë të favorshme kundër konkurrencës së saj, por ndonjëherë mund të bjerë e shkurtër. Disa plane dhe karakteristika të zgjeruara janë më të shtrenjta se lëshime të ngjashme nga konkurrenca e tyre, dhe duket se gati po paguani mbështetjen dhe njohjen e markës, sesa veçoritë.
 • Planet e kufizuara të ruajtjes. Për dallim nga shumica e kompanive të tjera pritëse, BlueHost nuk ofron ruajtje të pakufizuar të të dhënave me planet e saj të pritjes. Megjithëse normat janë shumë të arsyeshme, ky është një pengesë e dukshme në krahasim me disa hostë të tjerë me aftësi të pakufizuara.
 • Probleme me emër të madh. Të kesh një markë të njohur mund të jetë një avantazh i madh për kompaninë; tërheq biznesin dhe ndërton besim te klientët dhe investitorët tuaj të mundshëm. Kjo duke u thënë megjithatë, ka disa probleme që lidhen me të qenit një kompani e madhe, gjithashtu. Të jesh një emër i madh mund të të bëjë një objektiv për sulmet në internet, siç kemi parë në të kaluarën me BlueHost. Kjo gjithashtu mund të bëjë një ndryshim të madh në nivelin e kontrollit të cilësisë dhe cilësisë së shërbimit ndaj klientit.

Për BlueHost, disa nga disavantazhet mund të duken si flamuj të mëdhenj të kuq, por në përgjithësi, ato janë një kompani solide që pret modelin e fuqishëm të të cilit dhe gamën e gjerë të burimeve dhe veçorive i bëjnë ata një mundësi tërheqëse për një gamë të gjerë faqesh në internet..

Kështu që tjetër në itinerarin tonë është të hedhim një vështrim në InMotion.

InMotion Hosting – Stabiliteti & Shkallëzueshmëria

InMotion është një markë tjetër me emër të madh, e krahasueshme me BlueHost. Ata e kanë rritur bazën e tyre të klientëve në mbi 300,000 fusha që nga viti 2001, dhe ata bëjnë pretendime të gjera në lidhje me performancën më të mirë nga të gjitha kompanitë pritëse.

Kjo do të thuhet, shumë nga këto kompani me emër të madh mund të flasin bisedimet e mëdha me njohjen e markës së tyre, dhe pastaj të ndahen nën një kontroll serioz. Le të hedhim një vështrim se çfarë sjell InMotion në tryezë para se të shohim se si dy kompanitë krahasohen krah për krah.

Mirat e Hosting InMotion

 • Shërbimi ndaj klientit. InMotion vë një theks të madh në mbështetjen e klientëve të tyre për marketingun e tyre. Ata ofrojnë mbështetje me bazë në SH.B.A. me telefon, email, biletë ose bisedë live. Shumica prej nesh janë marrë me shërbimin e klientëve, dhe ne e dimë se si mund të duket sikur kompanitë nuk u interesojnë. InMotion duket se është i përkushtuar me forcë për të shpërndarë këtë ide, megjithatë, dhe shumë klientë të kënaqur raportojnë me kënaqësi shërbimin e shkëlqyeshëm nga vendet e tyre të mbështetjes.
 • InMotion krenohet me një mesatare kohore prej 99.926%. Kjo është në fundin e ulët të mesatareve më të mirë, por është akoma një mesatare shumë e mirë. Kohëzgjatjet aktuale të tyre ndonjëherë kanë performuar më mirë se kjo, gjithashtu. Një standard tjetër i mirë për të gjykuar është Koha për të parë Byte (TTFB). Kjo do të thotë, sa kohë duhet që serveri të përgjigjet pasi një kërkesë të jetë bërë nga një vizitor. InMotion është testuar me një uebfaqe themelore të WordPress në një plan të përbashkët pritës rreth 0.528 sekonda për TTFB.
 • InMotion ofron një garanci të kthimit të parave 90-ditore, e cila është dukshëm më e gjatë se garancia 30-ditore e BlueHost. Ky mund të jetë faktori i bërë ose pushim për disa klientë, veçanërisht ata që kërkojnë të heqin tarifën për një vit të tërë përnjëherë për të kursyer para, pa e maksimizuar faktorin e tyre të rrezikut.
 • Oferta Speciale. Si shumë kompani në industri, InMotion ka një mori ofertash speciale dhe karakteristika falas në dispozicion. Shtë gjithmonë një ide e mirë të bëni disa hulumtime në lidhje me ato që ofron secila kompani për momentin, për të parë nëse nuk mund të merrni një marrëveshje më të mirë diku tjetër.
 • Rezervime falas të të dhënave. Rezervat e besueshme të të dhënave janë një pjesë shumë e rëndësishme e një shërbimi të mirë pritës, pasi shumica e njerëzve nuk janë shumë të etur për të humbur të gjitha të dhënat e tyre. Rikthimet e bëra nga InMotion janë falas për t’u tërhequr, gjë që është tërheqëse në krahasim me disa kompani të tjera që ngarkojnë të marrin të dhënat e rezervuara.
 • Migrim falas në internet. Ky është një plus i madh për njerëzit që e shohin veten duke u hedhur shumë rreth, ose që mund të duken të pakënaqur me kompaninë pritëse që ata kanë zgjedhur për faqen e tyre të internetit. InMotion ofron një shërbim falas të transferimit të faqes në internet me zero joproduktive për sitin ndërsa ata kryejnë transferimin.
 • Komunitet i mirë mbështetës. Duke qenë një emër tjetër i madh në industri, InMotion ka një komunitet besnik të klientëve dhe ndjekësve që formojnë një bazë të fortë dhe njohuri të mbështetjes për këdo që kërkon të fillojë me InMotion. InMotion është gjithashtu një nga disa markat me të vërtetë të pavarura në industri, i cili u lejon atyre të përqëndrohen me të vërtetë në bashkësinë e klientëve dhe kënaqësinë e tyre për mbështetjen e klientëve..
 • Ashtu si BlueHost, InMotion përdor cPanel standarde të industrisë për ndërfaqen e saj. Paneli i kontrollit është i lehtë për t’u përdorur, dhe ka shumë informacion dhe literaturë atje se si ta përdorin atë në mënyrë efektive. InMotion integron gjithashtu ndërfaqen cPanel drejtpërdrejt në pultin tuaj, do të thotë se nuk do të keni nevojë për llogari të veçanta të hyrjes për cPanel tuaj dhe faturimin tuaj.
 • Akreditimi BBB. Për dallim nga BlueHost, InMotion Hosting, Inc është akredituar nga Better Business Bureau që nga viti 2003. Ata kanë një vlerësim A +, që do të thotë se ata shënuan shumë të lartë për sa i përket performancës së shërbimit dhe kënaqësisë së klientit.

Kundër të Hosting InMotion

 • Struktura e çmimeve. Gjetja e shërbimit të duhur për çmimin e duhur është emri i lojës këtu. Askush nuk dëshiron të paguajë më shumë sesa duhet për të qenë për një shërbim që ndoshta nuk ia vlen. InMotion ka çmime shumë të ulta të reklamuara për planet e saj, por këto janë plane vjetore ku do t’ju duhet të blini gjithë vitin menjëherë. Ata kanë plane të përballueshme, por ka kufizime të gjera për të cilat do të diskutoj më tej më poshtë.
 • Kufizimet e faqes në internet. Numri i bazave të të dhënave të lejuara në faqen tuaj të internetit do të përcaktojë se cilat aplikacione mund të ekzekutoni dhe si do të performojë faqja juaj e internetit në përgjithësi. Numri i faqeve të internetit që mund të keni në një domen të vetëm, gjithashtu, është një pikë e rëndësishme shitëse për shumë shërbime pritëse. InMotion, për fat të keq, vendos kufizime të rrepta në këto aftësi, duke kufizuar numrin e faqeve të internetit dhe bazave të të dhënave madje edhe me planet e tyre më të shtrenjta.
 • Fokusi i markës. InMotion ofron një gamë të gjerë shërbimesh të specializuara për një larmi llojesh të ndryshme në internet. Kjo mund të jetë e mirë nëse gjeni diçka që i përshtatet uebsajtit tuaj në mënyrë të përsosur, por gjithashtu mund të jetë një dhimbje nëse nuk dini plotësisht atë që dëshironi. Edhe nëse e dini se çfarë dëshironi, duke pasur kompani të përhapë fokusin e saj në kaq shumë modele shërbimesh mund të shkaktojë telashe për disa klientë të cilët mund të marrin vëmendje më të specializuar nga një kompani më e përqendruar.
 • Verifikim i ngadaltë. InMotion kujdeset shumë për sigurinë e tij dhe kërkon verifikimin e telefonit për të gjithë klientët e rinj. Nuk ka asnjë mundësi për të hyrë menjëherë në llogarinë tuaj, dhe mund të duhet një kohë e gjatë për të kaluar procesin e verifikimit të identitetit tuaj. Disa klientë madje kanë raportuar se kërkohet të dërgojnë një fotografi të ID së tyre. Ndërsa kjo është një gjë e mirë për sigurinë, ajo mund të jetë një kthim prapa për shumë klientë të mundshëm.
 • Probleme të mëdha me emrin. Ashtu si me BlueHost, InMotion është një kompani e njohur me një numër të madh klientësh të vendosur. Ndërsa kjo siguron një numër avantazhesh të dallueshme, mund të bëjë disa aspekte të marrëdhënies me kompaninë në një dhimbje koke të pajustifikuar.

Kështu siç mund ta shihni, ka shumë për të parë në mes të dy kompanive. Të dy kanë avantazhe dhe disavantazhe të dallueshme, dhe performanca dhe reputacioni i tyre janë shumë të krahasueshëm. Pra, si ta zgjedhim se cili është i duhuri për ne?

Si mund të grumbullohen?

Vendosja se cila kompani pritëse është më e mirë mund të jetë një sfidë. Ka shumë pika të ndryshme për t’u mbuluar dhe secila kompani ofron një gamë shumë të ndryshme shërbimesh dhe marrëveshje të veçanta. Varet vërtet nga ajo që po kërkoni, por nëse duam të bëjmë një vështrim më të afërt, e mund ta ndajmë në tre kategori: funksionaliteti, mbështetja, dhe çmim.

funksionaliteti

Të dy faqet e internetit mburren me statistikat mbresëlënëse dhe të kohës së shpejtë, hapësirë ​​të pakufizuar në disk, emër falas të domain për një vit dhe garanci për kthimin e parave për shërbimin e tyre. Garancia e InMotion është tre herë më e gjatë se BlueHosts, megjithëse BlueHost krenohet me industrinë udhëheqëse të pajisjeve dhe uptime.

Në përgjithësi, BlueHost duket se do të performojë pak më mirë, por ndryshimi në çmim dhe struktura është ajo që do të krijojë ose prishë këtë faktor. BlueHost ofron një mjet falas për ndërtimin e faqeve me shabllone, së bashku me CDN falas Cloudfare, dhe një numër zbritjesh në varësi të kujt ju referon në shërbim. InMotion gjithashtu ofron një sërë opsionesh falas me planin e tyre të pritjes së zbritjes, duke përfshirë mjete dhe shabllone ndërtimi falas, migrime falas, depo falas SSD, &c.

Gjerësia e brezit të pakufizuar edhe në planet e zbritjes për InMotion e bën atë tërheqës në intervalin e çmimeve të ulëta, megjithëse BlueHost sigurisht ofron mundësi më të larta të performancës dhe mbështetjes me planet e tyre më të lira.

InMotion fillon të tërhiqet përpara kur të shikoni planet më të shtrenjta, megjithëse, me përmirësimet e performancës dhe tipareve, që priren të tejkalojnë më shumë BlueHost ndërsa rriteni në çmim.

mbështetje

Mbështetja e klientit dhe burimet e të mësuarit të ofruara nga një kompani pritëse janë disa nga faktorët më të rëndësishëm për shumë konsumatorë. Edhe nëse nuk planifikoni të keni nevojë për ndihmë të klientit, të keni njohuri dhe ekspertizë të disponueshme në rast se dilni në telashe është një pasuri e paçmueshme.

Të dy kompanitë kanë qendra të gjera të njohurive, ku përdoruesit e rinj mund të mësojnë se si t’i përdorin shërbimet e tyre të pritjes në mënyrë efektive, dhe të dy kompanitë ofrojnë mbështetje live chat për klientët e tyre. Ndërsa të dy kompanitë ofrojnë mbështetje telefonike, vetëm BlueHost e ofron këtë 24/7. Nga ana tjetër, InMotion gjithashtu ofron mbështetje të klientit përmes një sistemi biletash ose telefonatave në Skype.

InMotion është pak më i vogël se BlueHost, dhe kjo tregon në përkushtimin e tyre për kënaqësinë e klientit. Ndërsa karakteristikat e tyre mund të duken paksa të munguara nga krahasimi, reputacioni i tyre për mbështetjen e klientëve është fenomenal. Ju do të shtypeni fort për të gjetur dikë që është zhgënjyer vazhdimisht nga opsionet e ndihmës së klientit të InMotion.

Thënë kjo, mbështetja telefonike e BlueHost 24/7 mund të jetë shumë e dobishme për ata klientë që nuk duan të kalojnë përmes një sistemi automatik shërbimi ose biletash për të marrë mbështetje, dhe ekipi i ekspertëve të ndihmës BlueHost gjithashtu ka një reputacion shumë të mirë për zgjidhjen e çështjeve.

Në fund, kjo do të varet nga sa mbështetje ju nevojitet, dhe çfarë lloji. Të dy kompanitë ofrojnë mbështetje shumë të besueshme të klientit që duhet të jetë e mjaftueshme për t’ju mbajtur të kënaqur me mbajtjen tuaj të internetit.

çmim

Siç mund ta shihni, të dy shërbimet ofrojnë një gamë të gjerë funksionesh dhe mbështetje. Këto dallime tregojnë disa avantazhe dhe disavantazhe të dukshme, një nga faktorët më të rëndësishëm për shumicën e klientëve do të jetë çmim. Sa kushton secili shërbim dhe si krahasohen çmimet?

 • Bluehost ofron Sharing hosting të përbashkët duke filluar nga 3,95 $ në muaj, VPS hosting duke filluar nga 19,99 $ në muaj, dhe Server i Dedikuar Hosting duke filluar nga 79,99 $ në muaj. Gama e tyre e opsioneve duket mjaft e kufizuar, por planet e tyre janë shumë të gjithanshme dhe mund të përdoren në mënyrë efektive me një gamë të gjerë modelesh në internet.
  • Për njerëzit që sapo kanë filluar, planet e tyre të përbashkëta janë ndoshta basti juaj më i mirë, dhe ato fillojnë me 3,95 $ në muaj (normalisht 7,99 $) për një plan bazë me ruajtje të kufizuar SSD, nëndominët, ruajtjen e postës elektronike dhe pa oferta ose veçori të veçanta. Plani plus është 5,95 dollarë në muaj (normalisht 10,99 $), dhe ofron faqe interneti të pakufizuara, ruajtje të SSD, nënfusha dhe ruajtje të postës elektronike. Plani plus gjithashtu ka 200 dollarë në oferta të marketingut në dispozicion. Paketa e zgjedhur plus është gjithashtu 5,95 $ në muaj për momentin (normalisht 14,99 $), dhe ofron të gjitha karakteristikat e pakufizuara me të gjitha paketat dhe ofertat shtesë..
 • Në lëvizje ofron një gamë jashtëzakonisht të gjerë opsionesh me çmime të ndryshme, të dizajnuara për të përshtatur për çfarëdo që të nevojitet në faqen tuaj të internetit. Planet e tyre variojnë nga 3.99 dollarë në muaj për mbajtjen themelore të biznesit të përbashkët, deri në planet e tyre të dedikuara të serverëve që fillojnë me 95 dollarë në muaj
  • Pritja e tyre e përbashkët e biznesit, e cila është 50% zbritje për momentin, vjen me depozitim falas SSD, instalim me një klik me 400+ aplikime dhe një domain falas.
  • Ata kanë një host të specializuar në WordPress duke filluar nga 4,99 dollarë në muaj. Këto plane janë krijuar për të optimizuar për faqet e internetit të bazuara në WordPress dhe të sigurojnë shpejtësi dhe besueshmëri të shkëlqyeshme. Kjo është ajo që ju po kërkoni nëse po kërkoni të filloni një faqe WordPress.
  • Një tjetër mundësi interesante që ata kanë është paketa e shitësit, e cila është e specializuar për ata që janë të interesuar në rishitjen e domeneve. Këto fillojnë me 13.99 dollarë në muaj, dhe ju lejojnë të pritni klientët tuaj dhe të rishitni domain me uebfaqe të pakufizuara.

Kështu siç mund ta shohim, sasia e çmimeve për të dy shërbimet është shumë e ndryshme. InMotion ka një strukturë shumë më të gjithanshme, me plane të specializuara për WordPress ose rishitje të domain. BlueHost, nga ana tjetër, ofron performancë të pashembullt dhe një sasi të madhe burimesh për klientët e tyre për t’i përdorur në avantazhin e tyre. Planet BlueHost janë gjithashtu një çmim më i lirë.

Në fund, do të varet nga lloji i faqes në internet që dëshironi të bëni. Njerëzit sapo fillojnë do të preferojnë BlueHost për thjeshtësinë e tij, ndërsa klientët më të specializuar do të zgjedhin InMotion për shkak të shkathtësisë dhe opsioneve të tij..

Verdikti: InMotion ose BlueHost?

Të dy shërbimet pritëse kanë dekada të tëra shërbimi të besueshëm nën rripat e tyre, dhe as nuk ka pasur ndonjë fshehtësi jashtëzakonisht të madhe në biznesin e tyre. BlueHost është një emër më i madh, dhe ndërsa kjo ndonjëherë mund të nënkuptojë mungesë shërbimi ndaj klientit dhe kënaqësi, BlueHost me të vërtetë shkon deri në pjatë kur bëhet fjalë për mbështetjen e klientit të tyre.

Performanca, gjithashtu, është përputhur në mënyrë të barabartë, me InMotion vetëm duke u bërë opsioni më tërheqës nëse po kërkoni një plan të specializuar. Konsumatorët që shikojnë këto dy kompani me siguri do të përfundojnë të jenë të kënaqur pavarësisht se me çfarë do të shkojnë, por është gjithmonë një ide e mirë për të marrë një vendim të informuar sesa një të nxituar.

Duke u thënë kështu, do të bëjë një ndryshim të mendoni shumë për llojin e faqes në internet që po kërkoni të hartoni, dhe se si prisni që tiparet e ndryshme të të dy shërbimeve të funksionojnë në avantazhin tuaj. Rekomandimi im është të shikoni në të dy kompanitë në mënyrë të pavarur, ndoshta edhe të bisedoni me një përfaqësues dhe të shihni nëse nuk mund të gjeni diçka që është e përshtatshme për ju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector