WPEngine vs Cloudways – Cili host i menaxhuar i WordPress është më i miri?

wpengine-vs-cloudways


Kur kërkojmë host-in e uebit, ne shpesh mund të mbingarkohemi me të gjitha shërbimet që janë atje. Sidomos kur ne po fillojmë ose përhapim për herë të parë, të kuptojmë se me cilën kompani të shkoni me të për web hosting tuaj mund të jetë një makth.

Shtë e rëndësishme të heqësh qafe të gjithë marketingun marramendës dhe të hedhësh një vështrim të përqendruar në atë që i nevojitet faqes suaj të internetit, dhe se si kompanitë e ndryshme atje mund t’ju ndihmojnë të përmbushni ato nevoja. Për këtë qëllim, do të na duhet një mënyrë e mirë për të thyer bazat dhe për t’u grumbulluar nga problemi në copa me madhësi të kafshimit.

Në mënyrë që të shohim këtë lloj vështrimi të madhësuar në atë që duhet të përqendrohemi, sot do të hedhim një vështrim në dy ndërmarrje pritëse, dhe se si ato grumbullohen krah për krah. Kalimi nëpër këtë proces me uebfaqe të ndryshme është një mënyrë e shkëlqyeshme për tu njohur me industrinë dhe me të vërtetë të shohim se çfarë ka secila kompani për të ofruar.

Për sot, ne do të shikojmë në dy shërbime pritëse të përqendruara në WordPress; WPEngine dhe Cloudways. Këto dy site ofrojnë shërbime shumë të pranuara dhe të njohura, të dyja me një qasje unike ndaj kësaj ngrohtë të veçantë. Ndërsa të dyja këto site kanë mjaft për të ofruar, veçanërisht në drejtim të funksionalitetit të WordPress, ata patjetër që të dy kanë disa fusha që kanë nevojë për përmirësim, si dhe.

Për të na filluar, ne do të kapërcejmë WPEngine, kush janë ata dhe çfarë do të bëjnë.

Farë është WPEngine?

Softueri WordPress fuqizon shumë faqe në internet, këto ditë. Në përputhje me rrethanat, shumë hostë kanë zgjedhur të përqendrojnë shërbimet e tyre në ofrimin e shërbimeve të optimizuara të mbajtjes së WordPress, të dizajnuara për të punuar në mënyrë perfekte me instalimet dhe shtojcat e WordPress. WPEngine është një nga hostet kryesorë të përqendruar në WordPress në treg.

Sipas faqes së internetit të WPEngine, 30% e të gjitha faqeve të internetit në të gjithë internetin janë ndërtuar duke përdorur WordPress. Për më tepër, 27% e 10 faqeve më të para me trafik mundësohen nga WordPress, gjithashtu. Këto numra e çojnë vërtet realitetin e qëndrueshmërisë së WordPress si një platformë përmbajtjeje, dhe faqet e mirëpritura të WordPress mund të jenë një ndihmë e madhe për disa lloje të faqeve të internetit.

Planet e ndryshme të WPEngine ofrojnë një larmi statistikash dhe shërbimesh të orientuara nga WordPress, dhe ato ofrojnë një nivel ekspertësh të mbështetjes së klientit dhe lehtësisë së përdorimit, duke i bërë ata një mundësi shumë tërheqëse për newbies, ndërsa ende kanë fuqinë e nevojshme për të përmbushur nevojat të faqeve të internetit në shkallë më të madhe.

Le të shohim disa nga avantazhet e ndryshme që WPEngine ka për të ofruar.

Pro të WPEngine

 • Optimizimi i WordPress. WordPress është një mjet i fuqishëm që mund të ndërtojë uebfaqe shumë performuese, me shumë karakteristika dhe mundësi pritje të përmbajtjes. Në mënyrë që të mbani sitin tuaj në WordPress duke performuar në kulmin e efikasitetit, hardueri i serverit WPEngine dhe grupet e veçorive janë dizajnuar për të fuqizuar edhe instalimet më të rënda të WordPress me plugin. Opsionet e tyre të planeve të përbashkëta dhe të bazuara në VPS janë një gjë e mirë për t’u mbajtur në mend, gjithashtu, pasi kjo shton një sasi të madhe të shkathtësisë në strukturën e çmimeve të WPEngine dhe aftësinë e shkallëzimit.
 • Temat e StudioPress. Ekzistojnë një mori temash premium, duke përfshirë temat me përgjigje celular, të disponueshme përmes StudioPress. Përdorimi i këtyre temave me faqen tuaj do t’ju japë një avantazh të lehtë për t’u zbatuar funksional dhe estetik ndaj modeluesve të tjerë që duhet të krijojnë temat e tyre ose të paguajnë shtesë për ato premium përmes një shërbimi tjetër. Shumë nga këto tema të StudioPress vijnë me SEO të integruar dhe veçori të sigurisë.
 • Vlerësimet e gatishmërisë. WPEngine ka një ekip ekspertësh në dispozicion të tyre të gatshëm për të bërë vlerësime në faqen tuaj për t’u siguruar që është në formën e anijes përpara se të shkoni live. Kjo mund të jetë një tërheqje e madhe për njerëzit që sapo fillojnë, ose që priren të bëjnë shumë eksperimente me hartimin dhe veçoritë e tyre në internet. Vetë testet kryhen përmes testimit të pajtueshmërisë së kodit dhe skenimit të sitit.
 • WPEngine ka shumë karakteristika të përmbajtjes të cilat janë të destinuara drejt zonave të caktuara gjeografike. Kjo ju lejon të përshtatni mënyrën se si njerëzit në pjesë të ndryshme të botës merren me përmbajtjen tuaj, duke ju lejuar të arrini me lehtësi një sasi të mahnitshme të lexuesve me funksionalitetin tuaj të internetit..
 • Mbështetja e klientit. Mbështetja e WPEngine ka vlerësime të shkëlqyera të klientit dhe është në dispozicion përmes 24/7 telefonit dhe mbështetjes së bisedës live. Ata gjithashtu ofrojnë një bibliotekë të madhe të burimeve të të mësuarit të dizajnuara për të marrë stilistë të rinj dhe veteranë me përvojë njësoj, të përshtatur me insektet dhe opozitat e shërbimit..
 • Prania globale. Me serverë me qendër në SH.B.A., Evropë, Lindjen e Mesme, Azi dhe Afrikë, WPEngine është në gjendje të ofrojë shpejtësi të mrekullueshme dhe aksesueshmëri të serverëve pa marrë parasysh se ku jeni në botë. Pasja e këtij lloji të pranisë globale do të thotë që WPEngine do të jetë në gjendje t’ju japë performancën më të mirë për tregun në të cilin jeni prezent dhe aktiv.
 • Një gamë e gjerë partneritetesh. WPEngine është partnerizuar me një gamë të gjerë shërbimesh të tjera, dhe ofron një mori inovacionesh si rezultat. Partnerët e tyre të ndryshëm përfshijnë Shërbimet Ueb Web, Amazon Cloud dhe të tjerë. E gjithë përmbajtja e tyre e siguruar përmes partneriteteve është e optimizuar për t’u përdorur me WordPress, dhe të sigurojë shumë karakteristika shtesë të cilat shumë konkurrentë nuk mund t’i përputhen.

Nuk është padyshim shumë për të pëlqyer në lidhje me shërbimet e WPEngine. Ata kanë një mbështetje të shkëlqyeshme të klientit, burime në bord, dhe një prani globale që në thelb garanton performancë të mirë dhe ka kuptim për tregun tuaj gjeografik.

Struktura e tyre e çmimeve është gjithashtu mjaft e gjithanshme, por ne do të arrijmë atë në një moment. Ka qartë disa mënyra të tjera në të cilat WPEngine nuk do të krahasohet aq në mënyrë të favorshme me konkursin, dhe nuk do të ishte një ide e mirë për të marrë ndonjë vendim pa e përmbledhur studimin tonë.

Për këtë qëllim, le të hedhim një vështrim në mënyrat në të cilat WPEngine ka tendencë të bjerë e shkurtër.

Kundërvajtjet e WPEngine

 • Më pak i shkathët se disa konkurrentë. WPEngine ofron një gamë të gjerë të planeve të specializuara për t’u përdorur me WordPress. Ndërsa kjo i bën ata shumë të gjithanshëm dhe të shkallëzuar për faqet e internetit të bazuara në WordPress, funksionaliteti i tyre nuk është aq tërheqës për faqet e internetit që nuk do të përdorin platformën WordPress. Meqenëse të dy faqet që po shohim sot janë të përqendruara në optimizimin e WordPress, kjo nuk është një marrëveshje e tillë, por prapë mund të jetë një gjë e mirë të mbash në mend përpara.
 • Meqenëse WPEngine ofron një gamë kaq të gjerë karakteristikash, ndonjëherë përmes partneriteteve me shërbime të tjera, disa nga ndërfaqet dhe veçoritë e tyre mund të jenë pak të vështira për t’u mësuar. Ndërsa sistemi është krijuar për tu përdorur me lehtësi, ka akoma aspekte të tij që do të marrë pak kohë për të mësuar se si të përdorim në mënyrë efektive.
 • Disa kufizime. Në mënyrë që të ofroni shpejtësitë dhe kohën më të mirë në treg, WPEngine vendos disa kufizime të vogla në instalimet dhe shtojcat e ndryshme që mund të përdorni për faqen tuaj të WordPress. Ndërsa kjo është mjaft standarde dhe lejon WPEngine të ofrojë llojin e optimizmit të nivelit të lartë të WordPress për të cilin ata njihen, është akoma një lloj zhgënjyese kur punoni me një platformë kaq të gjithanshme potencialisht.

Për hosting të fuqishëm të WordPress me një prani globale dhe pikë çmimi të përballueshme, WPEngine është një mundësi shumë konkurruese. Pavarësisht nëse jeni i ri dhe doni të filloni të përdorni planet e tyre të përbashkëta, ose një veteran që kërkon të shkallëzojë praninë e tyre në internet, WPEngine ka shumë burime dhe veçori që ju nevojiten për t’ju ndihmuar gjatë rrugës.

Disavantazhet e tyre, gjithashtu, nuk janë shumë befasuese. Shumica e tyre janë mjaft standarde kur bëhet fjalë për shërbimet e hostimit me bazë WordPress. Duke u thënë kështu, ne nuk do të kuptojmë se si këto pro dhe kundra mblidhen me konkursin derisa të hedhim një vështrim në kompaninë tjetër në listë.

Për pamjen tonë të ardhshme, ne do të hyjmë në Cloudways, dhe se si ato ndryshojnë nga shërbimet e tjera në tregun e pritjes.

Farë është reve?

Cloudways është një platformë pritjeje për menaxhimin e cloud të lehtë për t’u përdorur. Ata ofrojnë një tastierë të menaxhuar për pritjen e faqeve në internet në serverat e cloud. Edhe pse ato ofrojnë një gamë të gjerë shërbimesh, ata kanë një fokus të madh në hostimin e WordPress. Modeli i tyre unik gjithashtu u jep atyre disa avantazhe të tjera gjithashtu.

Infrastruktura e tyre aktuale e cloud sigurohet nga palë të treta si DigitalOcean, Vultr, Amazon dhe Google. Ata gjithashtu ofrojnë një migrim falas në platformën e tyre për të marrë ekipin e tyre të ekspertëve që merren me serverin tuaj dhe menaxhimin e sigurisë, ndërsa ju përqendroheni në pjesët e faqes tuaj që kanë rëndësi për linjën tuaj fundore.

Një tipar tjetër unik i Cloudways është çmimi i tyre si pay-as-you-go. Ata në të vërtetë kanë kontrata për orë të cilat ju lejojnë të paguani për shërbimet e tyre deri në orë, kështu që kurrë nuk përfundoni duke paguar për shërbime që nuk përfundoni t’i përdorni. Ekzistojnë edhe disa karakteristika të tjera interesante të çmimeve, por mund t’i arrijmë këto në një moment.

Tani për tani, le të fillojmë duke hedhur një vështrim në avantazhet e ndryshme që Cloudways mund të sigurojë për ne.

Mirat e Cloudways

 • 5 shërbime të ndryshme të mbajtjes së cloud. Pritja e Cloudways në të vërtetë sigurohet përmes zgjedhjes suaj të njërës prej pesë kompanive të palëve të treta. Kompanitë përfshijnë DigitalOcean, Linode, Vultr, Shërbimet Ueb në Amazon, dhe Google Cloud Platform. Ofrimi i shërbimeve nga një shumëllojshmëri e ofruesve lejon Cloudways të sigurojë karakteristika të mrekullueshme të sigurisë dhe menaxhimit të serverit, ndërfaqe për përdorim të lehtë dhe mbështetje të shkëlqyeshme të klientit në bazë të cilit shërbim cloud vendosni të.
 • Lehtë për t’u përdorur. Përveç një baze të gjerë të njohurive dhe blog-ut, ku detajohen efektet e shërbimit të tyre, Cloudways gjithashtu ka një UI intuitive dhe të lehtë për t’u përdorur që është e thjeshtë për tu marrur edhe për dizajnerë të papërvojë të internetit. Ky është një prekje e bukur nëse jeni i ri ose më pak përvojë kur bëhet fjalë për shërbimet e pritjes.
 • Mbështetja e klientit. Cloudways ofron shërbim të rishikuar mirë të klientit përmes telefonit ose bisedës live 24/7. Ndërsa këto mundësi janë mjaft standarde për shumicën e shërbimeve të pritjes që ia vlen kripa e tyre, është akoma siguruese të dini se do të keni akses në mbështetjen kompetente të klientit përmes rrugës së zgjedhjes suaj.
 • Serverë të shpejtë. Për shkak se shërbimet aktuale të pritjes në re të Cloudways janë siguruar nga disa prej ofruesve kryesorë të pritjes së programeve të palëve të treta, ata kanë serverë shumë të fuqishëm të disponueshëm për platformën e tyre. Meqenëse ata mund të përqëndrohen në anën e menaxhimit dhe ndërfaqes së përdoruesit të shërbimit të tyre, pritja e jashtme e cloud e jashtme është e shpejtë dhe bën një punë të shkëlqyeshme për të qëndruar në azhurnim dhe konkurrues.
 • Certifikata falas SSL. Si një veçori mjaft standarde e sigurisë, Cloudways ofron çertifikata falas SSL për faqet e internetit të pritura në platformën e tyre. Ky është një prekje e bukur, edhe nëse është një tipar mjaft standard. Certificertifikatat SSL janë thelbësore për sigurinë e faqes suaj të internetit, dhe është gjithmonë bukur të marrësh të gjitha këto gjëra në një vend, në vend që të kalosh nëpër palë të treta.
 • Shtojcë falas për memorje WordPress. Cloudways ka një plug të integruar memorie memorie që funksionon llak dhe ofron mundësi të ruajtjes së shfletuesit. Kjo ju lejon të fshehni faqen tuaj pa shkuar në një palë tjetër të tretë për shërbimet tuaja të mbajtjes së fshehtë. Mund të kontrolloni opsionet e caching-it nga paneli i cilësimeve të WordPress, gjithashtu.
 • Planet e pagimit-si-ju-shkoni. Cloudways ofron plane pagimi-si-ju-shkoni që faturat nga ora e serverit. Kjo funksionon pak më ndryshe sesa faturimi në orë në kohë reale, dhe faqet e internetit që përdorin më shumë burime do të kushtojnë më shumë në orë sesa në një plan me angazhime më të gjata. Ky është ende një opsion i mirë për faqet e internetit më të vogla, dhe sistemi është çuditërisht i zbatueshëm për faqet e internetit edhe në shkallë më të mëdha që nuk përdorin shumë shtojca të rënda.
 • Prove falas. Cloudways ofron një provë falas 30-ditore të shërbimeve të tyre. Kjo është pak më ndryshe nga garancia tipike e kthimit të parave prej 30 ditësh që shumica e kompanive ofrojnë, meqenëse nuk keni nevojë të hidhni para, dhe nuk ka shanse të faturoheni për shërbime të pakthyeshme. Ju nuk do të duhet as një kartë krediti për t’u regjistruar.
 • Komisioni për referimin e klientit. Cloudways ofron një program bashkëpunimi i cili lejon përdoruesit të mbledhin komisione për referimin e klientëve të rinj mbi shërbimin. Koha juaj ndoshta do të shpenzohet më mirë në hartimin ose menaxhimin e uebfaqes dhe biznesit tuaj, por ky është një zbukurim i lezetshëm i vogël.
 • Përditësime të thjeshta automatike. Cloudways ju lejon të planifikoni me lehtësi azhurnime automatike të softverit tuaj WordPress. Ky është një tipar i mirë si pjesë e etiketës së tyre të “menaxhuar” të pritjes së cloud, dhe e bën më të lehtë për të mbajtur të azhurnuar faqen tuaj të internetit.
 • Aplikime të pakufizuara në çdo plan. Të gjitha planet e ofruara nga Cloudways ofrojnë aplikime të pakufizuara së bashku me instalimin tuaj në WordPress. Kjo është e shkëlqyeshme për njerëzit që duan të drejtojnë faqet e internetit me një larmi të gjerë karakteristikash të bazuara në aplikacione. Aplikime shtesë do të përdorin burime shtesë, dhe kjo është e rëndësishme të mbani në mend nëse po konsideroni strukturën e tyre të pagës si ju.
 • Migrim falas. Si çdo host i mirë në internet, Cloudways ofron shpërngulje falas të faqes tuaj në platformën e tyre të pritjes. Kjo është një veçori tjetër që vjen mjaft standarde me çdo plan të reputacionit të pritjes dhe është më shumë një çoroditje e marketingut sesa një tipar aktual. Megjithatë, është mirë të shmangni pagimin e xhepit tuaj për migracionin në sit nëse nuk keni nevojë.

Ka shumë për tu pëlqyer në Cloudways, dhe ata kanë një qasje unike për të ofruar shërbime të shkëlqyera me bazë cloud. Shërbimet e tyre funksionojnë shumë për faqet e internetit të bazuara në WordPress, por ato nuk janë aq të kufizuara në atë vend sa një shërbim i specializuar si WPEngine.

Shtë e qartë se dizajneri i tru i internetit mund të përdorë shkëlqyeshëm shërbimet e Cloudways, por është akoma e rëndësishme të kalosh disa nga të metat e tyre para se të vazhdosh me konsideratat tona. Më tej, ne do të shohim disa nga disavantazhet që shkojnë së bashku me Cloudways.

Kundërvajtjet e reve

 • Asnjë regjistrim domeni. Megjithëse Cloudways ofron shërbime të shkëlqyera të menaxhimit të cloud të menaxhuar me një shumëllojshmëri të kompanive të mbajtjes së cloud me palë të treta, ato nuk ofrojnë regjistrim për emrat e domain-it. Ju do të duhet të regjistroni domenin tuaj përmes një kompanie tjetër, e cila mund të jetë një zvarritje nëse jeni mësuar të merrni këtë shërbim nga kompania juaj e pritjes.
 • Nuk ka pritje të postës elektronike. Përveç mungesës së regjistrimit të domenit, Cloudways gjithashtu nuk ofron adresën e-mail dhe shërbimet e pritjes. E gjithë kjo lloj kuptimi ka kur mendoni për mënyrën e trajtimit të pritjes së tyre në re, por prapëseprapë mund të jetë zhgënjyese nëse jeni mësuar t’i merrni të gjitha këto shërbime në një vend.
 • Mbështetja mund të jetë e vështirë për t’u arritur. Edhe pse Cloudways ka rishikuar mirë mbështetjen e klientit me një larmi mënyrash, ka disa raporte për herë të ngadaltë të përgjigjes përmes telefonit ose përmes bisedës live. Shtë për të ardhur keq, por është një mangësi mjaft e zakonshme, madje edhe midis kompanive me reputacion të shkëlqyeshëm për shërbimin ndaj klientit.

Ashtu si me WPEngine, këto disavantazhe nuk janë asgjë shumë e madhe. Megjithatë, ata janë akoma të rëndësishëm për t’u mbajtur në mend, veçanërisht kur kalojmë përpara në fazat përfundimtare të vendimit tonë.

Në vijim, ne do t’i shpërndajmë këto dy kompani dhe do të shohim se si ato krahasohen posaçërisht në tre kategori të dallueshme. Do të bëjmë një vështrim se si performojnë këto dy kompani përsa i përket funksionaliteti, mbështetja, dhe çmim.

Krahasimi i funksionalitetit

Të dy WPEngine dhe Cloudways ofrojnë mbështetje të shkëlqyeshme për faqet e internetit të bazuara në WordPress dhe janë mjaft të gjithanshëm për faqet e internetit të vogla dhe të mëdha njësoj. Funksionaliteti i WPEngine është pak më i kufizuar, meqenëse është shumë më i orientuar drejt faqeve të internetit me bazë WordPress. Pritja e Cloudways është gjithashtu pak unike, me mbajtjen e cloud të palës së tretë.

Në përgjithësi, të dy faqet e internetit kanë një prani globale dhe një funksionalitet të krahasueshëm kur shikojnë thjesht aftësitë e tyre të WordPress. Cloudways ka disa freebies ekstra interesante si psh plugin e tyre provues dhe caching. Megjithëse mund të mos kenë të njëjtën bibliotekë të burimeve të të mësuarit si WPEngine, Cloudways duket se mbetet një mundësi shumë e fortë për klientët më të rinj dhe më të vegjël.

Funksionaliteti vetëm është pak mërzitshëm pa e shikuar çmimin, kështu që ne do të kthehemi në të gjitha këto dhe do të shohim tani se si këto dy kompani merren me mbështetjen.

Krahasimi i Mbështetjes

Të dy kompanitë kanë rishikuar shumë mirë mbështetjen e klientit. Meqenëse Cloudways ofron shërbimet e saj të menaxhuara të hostimit përmes palëve të treta, mund të jetë pak e komplikuar dhe mund të përfundoni duke përdorur mbështetjen e klientit më shpesh. Thënë kjo, modeli i tyre i menaxhuar i hostimit thjeshton shumë nga aspektet më teknike të menaxhimit dhe sigurisë së serverit.

WPEngine nga ana tjetër ofron mbështetje të klientit përmes të njëjtave rrugë, dhe ka një reputacion shumë të krahasueshëm për efektivitetin e ekipit të tyre mbështetës. Kjo është ende pak e vështirë për tu gjykuar, pasi të dy kompanitë kanë marrë në mënyrë të shkëlqyeshme ekipe mbështetëse, por një reputacion i vogël për herë të ngadaltë të përgjigjes.

Krahasimi i çmimeve

Ky është momenti i bërjes ose pushimit për shumë konsumatorë. Pa e shikuar çmimin, është e pamundur të gjykosh me të vërtetë se sa efektiv është një shërbim i veçantë pritës. Struktura e çmimeve të Cloudways është mjaft komplekse, pasi ato ofrojnë shërbimet e tyre cloud përmes një gamë të kompanive të palëve të treta, por ne do të krahasojmë një përmbledhje gjithëpërfshirëse të pikave të çmimeve të dy ndërmarrjeve, megjithatë.

 • WPEngine oplanet e “fillimit” nga 35 dollarë në muaj, planet e “rritjes” nga 115 dollarë në muaj, planet “shkallë” nga 290 dollarë në muaj, dhe planet me porosi për njerëzit që kanë nevojë edhe për më shumë shkallë dhe besueshmëri.
  • Mimet mund të duken pak të pjerrëta në krahasim me Bluehost, por funksionaliteti është shumë më i zhdërvjellët. Plani “fillestar” ju jep 25,000 vizita, ruajtje 10 GB, 50 GB në bandë mujore, dhe 1 faqe interneti. Ai gjithashtu hedh në Kornizën e Zanafillës, Temat e StudioPress dhe opsionet e mbështetjes që përmenda më parë.
  • Plani i “rritjes” e përplas këtë deri në 100,000 vizita, ruajtje 20 GB, gjerësi bandë mujore 200 GB dhe 5 site.
  • Plani “shkallë” është një 290 dollarë në muaj, dhe përfshin 400,000 vizita, ruajtje 30 GB, 400 GB bandwidth, dhe 15 faqe interneti.
  • Ata gjithashtu kanë një plan “me porosi” për njerëzit që kërkojnë uebfaqe shumë më të fuqishëm. Kjo bën që vizitat të vijnë në miliona, ruajtja në zonën 1TB, gjerësia e brezit mbi 400 GB në muaj dhe deri në 25 faqe në internet..
 • Cloudways punon pak më ndryshe, dhe ka struktura të ndryshme çmimesh të bazuara në shërbimin pritës të palës së tretë që përfundoni të zgjidhni. Kompanitë që ofrojnë strehimin e tyre në cloud përmes Cloudways përfshijnë DigitalOcean, Linode, Vultr, Shërbime Ueb në Amazon dhe Google Cloud Platform.
  • Varg çmimesh dhe aftësitë e këtyre shërbimeve të ndryshme ndryshojnë. Më e lirë është DigitalOcean, dhe më e shtrenjta është Amazon Web Services.
  • Për DigitalOcean, planet fillojnë me 10 dollarë në muaj (0.0139 dollarë në orë), dhe përfshijnë 1 GB RAM, 1 procesor kryesor, 25 GB ruajtje dhe 1 TB bandwidth..
  • Këto plane shkojnë deri në 1035 dollarë në muaj (1.4375 dollarë në orë), e cila ju blen 192 GB Ram, 32 përpunues thelbësor, 3840 GB ruajtje dhe 12TB bandwidth..

Për Amazon, planet fillojnë me 34.91 dollarë në muaj (0.0485 në orë), e cila ju merr 1.75 GB RAM, procesor 1vCPU, 4 GB ruajtje dhe 2 GB gjerësi bande.

 • Këto plane shkojnë deri në 3058.26 dollarë në muaj (2.2476 dollarë në orë), i cili përfshin 256 GB RAM, procesor 64vCPU, 4 GB ruajtje dhe 2 GB bandwidth..

Në përgjithësi, diapazoni i çmimeve është shumë më i larmishëm me Cloudways, dhe ka disa njoftime interesante gjithashtu. Me siguri keni vërejtur që planet DigitalOcean ofrojnë ruajtje dhe gjerësi bandë shumë më të mirë, por është e rëndësishme të theksohet se këto janë çmime fillestare për këto plane, dhe hapësirë ​​shtesë ose gjerësi bandë mund të blihen gjithashtu.

Duke e mbështetur atë

Në fund, duket se WPEngine është ndoshta opsioni më i mirë për newbies dhe faqet e internetit në shkallë më të vogël, për shkak të pikave të tyre të çmimeve dhe lehtësisë së përdorimit. Nëse jeni në shkallë më të madhe, Cloudways ka një sasi të çmendur të opsioneve në të gjitha planet e saj, dhe shumë karakteristika të mira mbështetëse për t’ju ndihmuar të shkallëzoni dhe menaxhoni burimet tuaja të internetit.

Si gjithmonë, nëse keni ndonjë koment ose dëshironi të nënvizoni diçka që na ka munguar, na tregoni!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map