10 najboljših okvirov PHP za spletne razvijalce

najboljši okviri php za spletne razvijalce


V tem članku bomo obravnavali PHP in katere okvire je treba uporabiti za hiter, zapleten in profesionalen razvoj spletnih mest in spletnih aplikacij.

PHP, ki je prvotno pomenil osebno domačo stran, zdaj pa pomeni hipertekstni predprocesor, predstavlja stranski skriptni jezik in je večinoma namenjen spletnemu razvoju. Od uvedbe leta 1995 je PHP prešel dolgo pot in zdaj je najbolj priljubljen skriptni jezik na strani strežnika. Uporablja se tudi kot splošni programski jezik.

Izdelava kompleksnih spletnih mest in spletnih aplikacij iz nič je lahko zahtevna in dolgotrajna, zato namesto s surovo kodo PHP razvijalci uporabljajo okvire, ki jim pomagajo pri hitrejšem delu, in imajo strukturirano kodo, ki jo je mogoče znova uporabiti.

Preberite tudi: Izdelava spletnega mesta s PHP

V tem članku smo izbrali 10 okvirov, ti okviri pa so najbolj priljubljeni med razvijalci, poleg tega pa jih aktivno vzdržujemo.

Razlogi za uporabo okvira PHP

Zdaj bomo videli, zakaj toliko razvijalcev uporablja okvire PHP in kako nam ti okviri pomagajo pri procesih spletnega razvoja.

 • Odpravljanje najpogostejših tehničnih ranljivosti
 • Usmerjanje URL-jev
 • Dosežite integracijo s poštnimi storitvami in orodji, ki omogočajo hitrejše delovanje spletnih aplikacij
 • Organizacija datotek in kod za ustvarjanje kode za večkratno uporabo in dobro strukturirano kodo
 • Večja varnost spletnega mesta
 • Uporabite MVC vzorec za PHP aplikacije
 • Veliko knjižnic in vtičnikov, ki nam lahko pomagajo pri bazah podatkov, filtriranju vhodov / izhodov, obrazcih

10. PHPixie

Obiščite spletno mesto »

PHPixie je mlad okvir, ki se je začel kot mikro okvir, vendar je hitro prešel na zelo priljubljen okvir celotnega niza PHP. To je visoko zmogljiv okvir, vendar ga je zelo enostavno obvladati in ima skromno in prijazno skupnost.

PHPixie ima oblikovalski vzorec HMVC in je izdelan iz neodvisnih komponent. Nekatere funkcije, ki jih ima PHPixie, so ORM (objektno – relacijsko preslikavo), pristnosti in avtorizacijske zmogljivosti. Omogoča tudi uporabo označevalnega jezika HAML, med drugim pa ima prefinjen sistem usmerjanja. Na spletni strani PHPixie je veliko vadnic, prav tako trdijo, da vas lahko naučijo PHPixie v 30 minutah, kar je zagotovo zanimivo.

9. GorivoPHP

Obiščite spletno mesto »

Ta okvir je zelo prilagodljiv, ima vgrajeno modularno strukturo in ima tudi močno skupnost uporabnikov. Olje FuelPHP je lepa funkcija ukazne vrstice, ki omogoča hiter razvoj in tudi možnost preizkušanja vaše aplikacije ter opravljanje več nalog. To omogoča tudi več drugih funkcij, kot so pakiranje, testiranje, izpopolnjevanje in druge.

FuelPHP je celoten sklop skladov, ki uporablja arhitekturo HMVC. Ena od funkcij, ki so dodane v FuelPHP, je ViewModel, znan tudi kot predstavitveni modeli, kar vam omogoča, da dodate sloj med Controllerjem in pogledom. FuelPHP je razširljiv in vključuje funkcije, kot sta URI filtriranje in izhodno kodiranje. Kot smo rekli, ima močno skupnost in veliko dokumentacijo, ki si jo lahko ogledate na uradni spletni strani.

8. Tanek

Obiščite spletno mesto »

Če želite razviti majhne, ​​preproste in prilagodljive aplikacije, je Slim popoln okvir za vas. Je minimalistično oblikovan, preprost in ne boste porabili veliko časa za njegovo učenje.

Tanek je mikrookvir PHP in je najprimernejši, če želite sestaviti, preproste API-je, hkrati pa ohranjati popolno prilagodljivost. Slim ima tudi nekaj odličnih funkcij, kot so šifriranje sej in piškotkov, usmerjanje URL-jev, predpomnilnik HTTP na strani odjemalca in tudi bliskovita sporočila v HTTP zahtevah.

Lepo je dokumentirano in še čakamo popolno izdajo Slim 3.0

7. Zend Framework

Obiščite spletno mesto »

Zend Framework je nedvomno eden največjih okvirov PHP vseh časov. Ta okvir je zapleten in ga je težko naučiti, zato se večinoma uporablja za bolj zapletene projekte. Zend Framework uporabljajo nekatera velika podjetja, kot so BBC, CISCO WebEx in BNP Paribas. Med partnerji so tudi IBM, Microsoft, Google in Adobe.

Trenutna izdaja Zend Framework 3.0 ima nekaj novih funkcij, kot so pretvornik XML v JSON, strežnik JSON RPC in združljivost s PHP 7. Prav tako je 4-krat hitrejši od prejšnje različice.

6. CakePHP

Obiščite spletno mesto »

CakePHP je projekt z odprto kodo, ki je bil predstavljen leta 2006 in je zasnovan po konceptih Ruby on Rails. Veliko se izboljša z najnovejšo različico, CakePHP 3.0, in ta starejši okvir je spet v povpraševanju. Nekatere funkcije, ki jih dobite z novo različico, so izboljšano upravljanje sej, samostojne knjižnice in nevezane komponente za boljšo modularnost.

Precej izjemno dejstvo je, da CakePHP uporabljamo za napajanje spletnih strani nekaterih največjih korporacij, kot so BMW, Hyundai, Zumba in Express. Prav tako izvaja visoko raven varnosti v aplikacijah. To lahko dosežejo z varnostnimi funkcijami, kot so preprečevanje vbrizgavanja SQL, skriptno skriptanje, zaščita CSRF in druge.

5. Phalcon

Obiščite spletno mesto »

Phalcon je visokozmogljiv spletni okvir PHP, objavljen leta 2012 in je za razmeroma kratek čas pridobil veliko priljubljenost med spletnimi razvijalci. Ta okvir je napisan na C, vendar ga lahko uporabite, če ne poznate jezika C, ker vsebuje razrede PHP, ki jih je mogoče uporabiti za katero koli aplikacijo.

Ta okvir ponuja številne sodobne funkcije, kot so krmilniki, poizvedbeni jezik, predloge za ogled itd. Odlična stvar pri Phalconu je, da pospeši delovanje in deluje na skoraj katerem koli strežniku. Gre za zelo dobro dokumentiran okvir in priporočamo, da ga preizkusite.

4. Yii 2

Obiščite spletno mesto »

Yii 2 je eden najpogosteje uporabljenih okvirov PHP v tem trenutku. Ponuja širok spekter zelo uporabnih funkcij, zato razvijalci uporabljajo veliko. Yii 2 je preprost in enostaven, hkrati pa zelo močan in hiter, lahko spletno mesto odprete v zelo kratkem času.

Namestitev je precej enostavna in za postopek namestitve lahko uporabite Composer. Yii 2 je objektno usmerjen programski okvir, ki ima preprosto in čisto kodo. S tem okvirom uporabljate nekaj odličnih funkcij, kot so pozno statično vezavo, razredi in vmesniki SPL ter anonimne funkcije, poleg tega pa je zelo razširljiv. Za nekoga, ki prihaja iz prednjega ozadja, je Yii 2 uporaben, ker vsebuje jQuery in tudi funkcije, ki podpirajo AJAX.

Ko uporabljate Yii2, vam ni treba skrbeti za varnost, saj je na voljo komponenta varnostne aplikacije, ki vam pomaga pri ustvarjanju varnejše aplikacije. Yii 2 vam bo pomagal porabiti tudi manj časa za nekatere naloge z orodjem, imenovanim Gill. To orodje vam bo pomagalo razviti predloge za obrazce, modele in razširitve.

3. CodeIgniter

Obiščite spletno mesto »

CodeIgniter je izšel leta 2006 in zdi se, da s časom postaja vse manj priljubljen. Največja moč CodeIgniterja je dejstvo, da je preprost, lahek in enostaven. Potrebuje le približno 2 MB, tako da ga je enostavno namestiti in ga je zelo enostavno naučiti.

CodeIgniter vas ne prisili, da uporabljate MVC, zato razvijalcem daje svobodo v smislu kodiranja in poimenovanja konvencij in podpira preprostost. Prav tako vam omogoča, da naložite vtičnike za večjo zapletenost. Podpira najpogostejše uporabljene baze podatkov, vključno z MySQL. Trenutna zahteva je PHP 5.3.7, deluje pa tudi na skoraj vseh deljenih in namenskih gostovalnih platformah.

2. Simfonija

Obiščite spletno mesto »

Simfonični okvir lahko uporabite, če imate dokončan obsežni projekt. Symphony je sestavljen iz komponent za večkratno uporabo in ima tudi zelo aktivno in široko skupnost razvijalcev.

S komponentami za večkratno uporabo, ki jih ponuja Symphony, lahko storite veliko stvari, kot so velika prilagoditev, predloga za predloge, e-poštna knjižnica, testiranje enot, ustvarjanje obrazcev. Prav tako se okvir Symphony uporablja v številnih pomembnih projektih, kot so Drupal, PHPBB, PIWIk in tudi “Twig”, eden najbolj priljubljenih templatorskih motorjev, ki se napaja s komponentami Symphony.

Simfonija je nastala leta 2005 in je na voljo pod licenco MIT.

Za več informacij o Symphony lahko obiščete Symphony.com.

1. Laravel

Obiščite spletno mesto »

Glede na spletne ankete je Laravel postal najbolj priljubljen okvir med razvijalci. Laravel se je kot relativno mlad okvir PHP (izšel leta 2011) pozval kot kralj okvirov zahvaljujoč preprostosti, ogromni in podporni skupnosti s številnimi brezplačnimi vajami in drugimi učnimi viri.

Laravel je preprost za učenje in ponuja številne funkcije, ki nam omogočajo hitro delo in hitro izvajanje velikih projektov. Laravel prihaja z “Blade”, ki je lastni jezik za predloge, ki omogoča pisanje običajne PHP kode v predlogo. Laravel ima tudi pred kratkim izdan “Lumen”, mikro PHP okvir, ki lahko zelo hitro gradi API-je.

Povzetek

Okviri PHP so gotovo zelo uporabna orodja za ustvarjanje zapletenih spletnih aplikacij in drugih projektov. Ena najpomembnejših stvari pri spletnem razvoju je seveda hitrost, s trajno kodo in večkratno uporabo. Svet spletnega razvoja se nenehno spreminja in izboljšuje, kar velja tudi za okvire. Tako smo tukaj poskušali predstaviti nekatere okvire PHP, ki so danes standard kakovosti v spletnem razvoju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map