17 Najboljša odprtokodna programska oprema za e-trgovino, o kateri bi morali vedeti

najboljša odprtokodna programska oprema za e-trgovino


Z razvojem tehnologije je smiselno, da smo priča tudi hitremu porastu e-trgovine. Nove platforme se nenehno spreminjajo, da bi zadostile potrebam maloprodajnih podjetij, prodaja pa naj bi letos presegla 5 bilijonov dolarjev. Ocenjena rast platform za e-trgovino do leta 2019 znaša 44%.

Ni pomembno, ali so majhni ali veliki; vse trgovine e-trgovine se obračajo na odprtokodne platforme. Glavni razlogi za to so prihraniti denar in imeti večji nadzor. Če imate veščine s CSS, HTML in Ruby on Rails, potem je to za vas. Toda tudi brez tega lahko nekomu plačate, da manipulira in nadzoruje vidike spletnega mesta za e-trgovino, zato z odprtokodnimi platformami za e-trgovino zmagajo vsi.

Preberite tudi: Zakaj večina podjetij za e-trgovino ne uspe?

Pri uporabi platform e-trgovine je veliko koristi in našteli jih bomo le nekaj. Avtomatizirajo pošiljanje in davke, upravljajo s proizvodi, izboljšujejo splošno uporabniško izkušnjo itd.

Ta seznam smo sestavili, da bi vam pokazali nekaj odprtokodnih platform za e-trgovino, da bi vam pomagali najti najboljšo platformo, ki ustreza vašim potrebam.

Je odprtokodna programska oprema zares brezplačna?

Z odprtokodnimi rešitvami za e-trgovino dobite ogromno število funkcij in zapletenosti. Odločiti se morate, katera platforma je najbolj primerna za vaše potrebe, glede na vaš proračun in programsko znanje.

Brez močnih tehničnih sposobnosti boste izgubljeni, če pride do težave v kodi in niste želeli plačevati premijske podpore. Glede na to upamo, da boste preizkusili nekaj od teh platform in pametno izbrali tisto, ki bo najbolj ustrezala vašim potrebam.

Upamo, da vam je ta članek pomagal pri iskanju popolne rešitve na vašem spletnem mestu za e-trgovino.

Drupal Commerce

Obiščite spletno mesto »

drupal trgovinaDrupal Commerce razvijajo Trgovski fantje, uporabljajo pa ga predvsem velika podjetja. Je zelo preprost za uporabo, je zelo prilagodljiv in ga lahko uporabljajo ljudje brez izkušenj s tehnologijo. Drupal je trenutno najbolj prilagodljiv sistem e-trgovine.

Eden od prednosti te platforme je, da je zgrajena na sistemu za upravljanje vsebin (CMS). To je odlična rešitev, saj povečuje spletno in offline prodajo. Drupal Commerce je razširljiv in se integrira s sistemi tretjih oseb, da bi spremenil lastnosti spletnega mesta. Je odprtokoden, čeprav vas bo podpora aplikacij, ki vas bo stala, stala. Poimenovali bomo nekatere od mnogih funkcij, ki jih ima Drupal, kot so fleksibilna blagajna, namenski nakupovalni voziček API, napredna arhitektura, večkanalna maloprodaja.

Ubercart

Obiščite spletno mesto »

ubercartTa vtičnik za nakupovalno košarico je narejen za spletna mesta Drupal, saj se s trgovinami integrira samo s sistemom za upravljanje vsebin Drupal. Ubercart je precej osnoven in ne vsebuje vgrajenih zmogljivosti gostovanja ali e-pošte.

Zdi se, da čas počasi teče nad to platformo in da pada na seznam najbolj priljubljenih platform za e-trgovino. Ena redkih dobrih stvari te platforme je, da se je učiti precej enostavno, vendar poleg tega ni širokega nabora funkcij, ki jih ponuja Ubecart. Zaradi tega in nekaterih drugih razlogov je priporočljivo le za zelo majhne trgovine, z majhnim številom izdelkov.

CubeCart

Obiščite spletno mesto »

kockaSvetla in obetavna prihodnost je pred to priljubljeno britansko rešitev za odprtokodno trgovino. Ta platforma ponuja podporo strankam, vtičnike za družbene medije, neomejene skrbnike izdelkov in je zelo uporabniku prijazna.

Ta platforma se uvršča visoko na seznam najboljših rešitev za e-trgovino, vendar nima telefonske podpore in ni primerna za velika podjetja. Uporablja tudi 100-odstotno odzivno kožo, tako da izgleda odlično na vseh napravah. Integrira se s MailChimp-om, vendar nima možnosti za številne integracije drugih proizvajalcev.

Zen Cart

Obiščite spletno mesto »

zencartPlatforma Zen Cart se je začela leta 2003, ko se je ločila z osCommerce. Ta platforma za e-trgovino ima močno skupnost z več kot 150.000 uporabniki, poleg tega pa ima tudi podrobno dokumentacijo in veliko število vtičnikov.

Temelji na programskem jeziku PHP, uporablja pa tudi podatkovne baze MySQL in HTML. Je odprtokodni program, podpira več jezikov in valut.

WooCommerce

Obiščite spletno mesto »

woocommerce wordpressBrez dvoma gre za odprtokodno rešitev za e-trgovino številka ena. Število prenosov je več kot 20.000.000 in narašča, ta platforma pa skrbi za skoraj 40% spletnega trga.

Zasnovan je za uporabo s programom WordPress, pridobil pa ga je WordPress operater, imenovan Automattic, leta 2015. Ima visoko stopnjo prilagodljivosti in se lahko uporablja za prodajalne velikosti, vendar ga večinoma uporabljajo velika podjetja. Prenos in namestitev je brezplačen, plačati pa boste morali za bolj zapletene funkcije in tehnično podporo. Nekatere funkcije, ki jih dobite, vključujejo vsaj 100 GB prostora na spletnem mestu, 100 e-poštnih računov, posebna podporna vrstica in namenski IP in druge.

VirtueMart

Obiščite spletno mesto »

virtuemartTa odprtokodna platforma je zasnovana za uporabo z Joomlo ali sistemom za upravljanje vsebin Mambo. Napaja jo koda PHP in za shranjevanje potrebuje baze podatkov MySQL.

Ta platforma se je začela leta 2004 v Nemčiji in ima močno in navdihujočo skupnost več kot 400.000 uporabnikov. Obstaja majhna ekipa nekaj razvijalcev, ki delajo na platformi. Ima široko paleto funkcij, vendar ni ravno primeren za ljudi, ki Joomla CMS ne poznajo. Večinoma ga uporabljajo nizka do srednja podjetja, večina uporabnikov pa prihaja iz ZDA in Rusije. Podpira ga iPhone, vendar bodite previdni, če porabite preveč denarja za razne vtičnike in dodatke. Nova generacija te platforme VirtueMart 3 je zunaj in ponuja nekaj lepih funkcij, ki vključujejo rafinirana polja po meri, spremembe in razširitve API-ja ter odobritev jQuery. Na splošno bi to platformo priporočili za vas.

WP e-trgovina

Obiščite spletno mesto »

wp e-trgovinaTo je zelo preprosta in enostavna platforma, poleg tega je WordPress vtičnik, ki so ga prenesli več kot milijonkrat in napaja več kot 36.000 trgovin. Večina malih podjetij je zgrajena na tem ali podobnem vtičniku WordPress.

Kot smo že rekli, je ta platforma preprosta in zanesljiva, zato jo lahko uporabljate z nekaj osnovnega znanja o CSS in HTML. Za bolj zapletene stvari lahko poiščete nasvet pri spletni skupnosti ali najamete nekoga z več strokovnega znanja. Nekatere dobre lastnosti, ki so vključene v to platformo, so odlična podpora strankam, vodilni prehodi za plačila v industriji, spremljanje prodaje in poročil. Slaba stran te rešitve je, da ima veliko napak, in čeprav vas bodo stale brezplačne dodatne funkcije in podpora.

Magento Community Edition

Obiščite spletno mesto »

magentoMagento Community Edition je odprtokodna platforma, napisana v programskem jeziku PHP, razvilo pa jo je zasebno podjetje iz ZDA. Začelo se je leta 2007, zadnja stabilna različica pa je izšla konec leta 2016. Nekatera največja podjetja na trgu, kot sta Nestle in Coca-Cola, uporabljajo to platformo.

Magento deluje s sistemom baz podatkov MySQL / MariaDB in vključuje nekaj elementov Zend Framework. Z zadnjo izdajo smo dobili nekaj odličnih funkcij, kot so gladka navigacija, predobdelava CSS z uporabo URL-jev LESS in CSS, nova struktura datotek s prilagoditvijo in druge. Imeli so nekaj varnostnih težav, a jih je uspelo premagati. Priporočamo, da to platformo preizkusite.

TomatoCart

Obiščite spletno mesto »

paradižnikovo mezgoPodobno kot Zen Cart je bila tudi ta platforma razvita iz osCommerce. Svojo priljubljenost dolguje nekaj kul funkcijam, ki vključujejo prilagajanje in vgrajen CMS. Omeniti moramo, da je ta platforma precej lahka, da se lahko naloži precej hitro.

Nima veliko težav v zvezi s SEO in njegovo vsestranskostjo, dober je tudi za vsebinsko trženje in deluje celo na več plačilnih prehodih. Obstajajo pa tudi nekatere pomanjkljivosti te rešitve, ki jih želimo opozoriti. Na primer, na voljo je omejeno število razširitev, možnosti dostave so omejene, dizajn pa je lahko nekoliko neprijeten. Vendar bi vseeno priporočili, da poskusite; morda bo na tebi zrasel.

X voziček

Obiščite spletno mesto »

xcartObstaja ena stvar, ki to rešitev za e-trgovino loči in jo naredi edinstveno, in to je doživljenjska licenca. To platformo je razvilo rusko podjetje, ki je delalo tudi na Ecwidu. To je bila prva programska oprema za nakupovalne vozičke, ustvarjena s PHP na svetu.

Ponuja veliko funkcij, vendar vam bodo povrnili približno 495 dolarjev ali več. Napisana je na PHP kodi in je zelo prilagodljiva. Odličen bo za nekoga, ki pozna HTML in ki lahko ročno spremeni kodo, da kar najbolje izkoristi to platformo. Ponuja tudi možnosti gostovanja in samonastavitve. Ponuja integracijo z dostavnimi prevozniki, kot so Australia Post, Canada Post, FedEx, UPS in USPS. Vključujejo tudi funkcijo, ki preprečuje prevare. Če vaša trgovina dela dobro in želite trdno platformo, ki ima dosmrtno licenco, pravimo, pojdite!

PrestaShop

Obiščite spletno mesto »

prestashopTo je zelo solidna platforma za e-trgovino, ki je na voljo v več kot 200 državah v 65 jezikih, kar ni majhna stvar. Začelo se je kot študentski projekt leta 2005 v šoli IT v Parizu, sprva pa je bil na voljo le v francoskem in angleškem jeziku.

Ima tudi več kot milijon uporabnikov, na PrestaShopu pa deluje več kot 250.000 trgovin. Ima močno podporno skupnost, do katere lahko pristopite po nasvet in razpravo. Ta platforma ima nekaj odličnih funkcij, kot je odziven spletni dizajn, ogromno število predlog in vam omogoča popoln kreativni nadzor. Njihovi partnerji vključujejo velika podjetja, kot sta PayPal in Google. Priporočamo vam to rešitev, prav tako si lahko ogledate dokumentacijo in njihovo spletno mesto za novice in posodobitve.

Širite trgovino

Obiščite spletno mesto »

spree trgovinaTa odprtokodna rešitev za e-trgovino je bila ustvarjena leta 2007 in temelji na Ruby on Rails. Preneseno je bilo že več kot 420.000 krat in več kot 45.000 trgovin ga uporablja. Ima veliko skupnost, prvi podatki so jo pridobili leta 2015.

Ta platforma je odlična za ljudi, ki so razvijalci, vendar jo je težko razumeti za netehnološke ljudi. Ta rešitev ima veliko vlagateljev, ki vlagajo ogromne količine denarja, kot so Thrive Capital, Vegas Tech Fund, Red Swan in tudi AOL podjetja, zato lahko pričakujemo, da se bo ta platforma v prihodnosti še bolj razvijala. Ta platforma je med uporabniki zelo priljubljena, prevedena je v 30 jezikov in je primernejša za večja podjetja. Na njihovi spletni strani je tudi precej dobra in podrobna dokumentacija, ki jo priporočamo, da si jo ogledate.

JigoShop

Obiščite spletno mesto »

jigoshopTo je še ena priljubljena platforma za e-trgovino WordPress, ki uporabnikom WordPressa omogoča enostavno uporabo. Ponuja široko paleto funkcij in je bilo preneseno več kot pol milijona krat.

Na spletni strani JigoShop je objavljena nova različica, ki bo uporabnikom prinesla veliko izboljšanje. Nova različica bo na primer dvakrat hitrejša, s prenovljenimi razširitvami, nekaj spremembami vmesnika in brez stabilnosti. Priporočamo, da preverite njihovo spletno mesto za več informacij o novi različici.

simpleCart js

Obiščite spletno mesto »

simplecart jsNajprej moramo to ločiti od platforme ModMore’s SimpleCart, ker nista ista stvar. SimpleCarts js je zgrajen s JavaScript in predstavlja hitro, preprosto, lahko platformo za e-trgovino.

To platformo lahko uporabljate s katerim koli jezikom, vendar ne ponuja veliko zalednih funkcij. Dobra stvar te platforme je, da je precej naravnost naprej in jo lahko uporabljate z osnovnim znanjem HTML-ja.

Na njihovem spletnem mestu najdete vse, kar potrebujete, vključno z dokumentacijo, vadnicami in drugimi funkcijami. Največja slabost te platforme je, da ni bila posodobljena od leta 2010.

Zeuscart

Obiščite spletno mesto »

zeuscartTo platformo bi priporočili ljudem, ki so začetniki v svetu programiranja. Ima veliko skupnost. Večinoma je narejena za majhne in srednje prodajalne, ponuja pa veliko možnosti, kot so katalogi izdelkov, ki jih vodijo atributi, upravljanje kategorij, SEO prijazni URL-ji, predloge za e-pošto in številne druge.

Ta platforma predstavlja trdno rešitev za e-trgovino z veliko podporo in osredotočenjem na UX. Ta platforma je zasnovana s programom Bootstrap, uporabnikom pa ponuja številne funkcije. Ponujajo tudi storitve svetovanja pri elektronskem poslovanju in prilagajanje nakupovalnih košaric. Zeuscart deluje pod licenco GPI in priporočamo, da preverite več dokumentacije na njihovi spletni strani. Pričakujemo, da se bo ta platforma v prihodnosti dvignila, preveč slabo, da so zanemarili spletno stran in objavljali njihove družbene medije.

RokQuickCart

Obiščite spletno mesto »

rokquickcartRokQuickCart je zelo preprosta rešitev za Joomla, s katero bo vaša nakupovalna izkušnja bolj prijetna. Deluje z Google Checkout, PayPal in Amazon, izdelke pa prikazuje kot blokade v strukturi mreže. V košarico lahko dodate predmete, ostalo pa je poskrbljeno za pošiljanje in promet.

Ta programska oprema je lahka, zato vas ne bo upočasnila. Imate visoko stopnjo nadzora in prilagajanja te rešitve, deluje pa tudi s 23 valutami. Ima lepo skupnost, na njihovi spletni strani pa si lahko ogledate dokumentacijo in druge podrobnosti.

Nekateri od prednosti uporabe te platforme vključujejo nekaj težav z združljivostjo z brskalnikom Google Chrome in dejstvo, da ne omogoča izračunavanja ali obdelave pošiljke po teži.

OpenCart

Obiščite spletno mesto »

opencartTo je razmeroma majhna platforma, ki pa jo uporablja skoraj 600.000 spletnih mest, kar je presenetljiv dosežek. Izgled vaše trgovine je resnično pomemben za OpenCart in to je z vidika kupcev to super stvar.

Na Kitajskem, vendar z večino uporabnikov iz ZDA, ima živahno in prijazno skupnost. Uporabnikom je ta rešitev všeč, ker je zelo preprosta za uporabo, ni potrebe, da bi se s kodo lotili. Ponuja tudi več kot 20 prehodnih plačil in deluje z več jeziki in valutami. Na splošno bi to priporočili vsem uporabnikom in predvidevamo, da bo ta rešitev za e-trgovino svetla prihodnost, če bodo sledili tem tempom.

Predstavljena slika: Oblikoval Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map