5 najboljših alternativnih rešitev za drupal – Top Open Source CMS za izdelavo profesionalnih spletnih strani

01.06.2020
Članki in več ... '5 najboljših alternativnih rešitev za drupal – Top Open Source CMS za izdelavo profesionalnih spletnih strani
0 12 мин.

najboljše drupalske alternative


Drupal je med top 3 najbolj priljubljenimi sistemi za upravljanje vsebin na spletu. Razvijalci se na to zanašajo, saj zagotavlja strukturiran pristop, ki vodi k interoperabilnemu modularnemu kodevnemu sistemu, ki ga je mogoče uporabiti za široko paleto namenov. Ta sistem vključuje nekaj najboljših bitov s forumov, spletnih mest za e-trgovino, sistemov za upravljanje z vsebinami in platform za bloganje. Uporablja se lahko za namene objave, e-trgovine in komunikacije, zato ga njegovi razvijalci imenujejo sistem založništva v skupnosti.

Drupal je zelo prilagodljiv in zagotavlja, da lahko kadar koli spreminjate in spreminjate. Uporablja se lahko tudi kot okvir za razvoj aplikacij. To je pritegnilo številne razvijalce, saj se lahko prek njega razvijejo zapletene aplikacije z največjo preglednostjo od začetka do konca.

Ta odprtokodni sistem za upravljanje vsebin brezplačno uporablja več kot milijon spletnih aplikacij in spletnih strani in ima množično podporo skupnosti. Ljudje v njem dosledno delajo na izboljšanju Drupala, ustvarjajoč vtičnike in razširitve, ki jih potrebuje, da svoje delovanje prevzame na naslednjo raven.

Prednosti uporabe Drupala

Drupal je verjetno eden najbolj naprednih sistemov za upravljanje vsebin tam. Ponuja funkcije, kot so napredno upravljanje uporabnikov, upravljanje menijev in upravljanje z vsebino. Zahvaljujoč tem funkcionalnostim je veliko lažje voditi napredni spletni dnevnik, platformo za socialne medije in ustvarjati celotno vsebino spletnega mesta, vključno z blogi, videoposnetki, besedili, statistiko in drugo.

Drupal je zelo prilagodljiv, tako da lahko oblikovalci in razvijalci svoje ideje zaživijo. Zelo dobro obravnava vrste vsebine in ima močno taksonomijo, ki omogoča zajem vsebine, kar omogoča lažje ciljanje na ključne besede, ki ste jih raziskali.

Podjetja pogosto uporabljajo Drupal, ker zaradi številnih vgrajenih funkcionalnosti in funkcij proces razvoja precej hitreje opravi. Te ponujajo stabilen, zanesljiv, varen in obvladljiv niz funkcij za razvoj spletnih mest in aplikacij. Tako je ta odprtokodni sistem za upravljanje vsebine enak mnogim vodilnim sistemom za upravljanje vsebine na ravni podjetij.

Drupal ima na voljo veliko tem in vtičnikov, zato jih je mogoče preprosto prilagoditi na poti. Z zasebnimi spletnimi mesti se lahko brez težav obnese in naučite se, kako hitro ga uporabljati. Toda Drupal se najbolje uporablja za poslovne namene. Odlično lahko služi raznolikim željam in potrebam podjetja. Nikakor ni popoln, vendar nobena programska oprema ni v tej situaciji. Dobra stvar pri tem je, da lahko to programsko opremo v celoti spremenite za vaše individualne potrebe in jo nastavite tako, da se uporablja za vaše osebje, njihovo stopnjo usposobljenosti, proračun in vse druge vidike, ki vplivajo na vaše podjetje. Če iščete sistem, ki zelo dobro obravnava B2B spletna mesta, je Drupal pot.

Čeprav vaša ambicija ni ustvariti velikega spletnega mesta na ravni podjetja, potem obstajajo drugi priljubljeni sistemi za upravljanje vsebine, ki jih lahko uporabite.

Najboljše alternative, ki jih gostujejo sami

Če ste bloger ali nekdo, ki nima veliko tehničnega znanja, potrebnega za izdelavo spletnega mesta, boste veseli, če veste, da imate še veliko drugih možnosti. Tukaj boste našli naša 5 najboljših priporočil.

WordPress

Obiščite spletno mesto »

WordPress najboljše alternative za drupalWordPress je bil razvit leta 2003 kot platforma za bloganje, vendar se je razvil v vseobsegajoči odprtokodni sistem za upravljanje vsebin. Njegova največja prednost je, da je neverjetno uporabniku prijazen do te mere, da ga lahko uporabljajo netehnološki uporabniki. Z malo eksperimentiranja in ogledom nekaj vaj boste zlahka zavili ob upravljanju spletnega mesta. Zlahka boste dodali nove strani, slike, objave na spletnem dnevniku in drugo, ne da bi se pri tem spopadli.

Za delovanje vašega spletnega mesta vam ni treba imeti poznavanja HTML, CSS, PHP ali katerega koli drugega jezika kodiranja. Čeprav jih potrebujete veliko, če želite popolnoma prilagoditi svojo temo ali vtičnik. Vendar večina tem WordPress vsebuje veliko prilagodljivosti in možnosti prilagajanja, zato boste videz, ki ga želite, zlahka dosegli s preprostimi orodji za povleci in spusti. Lahko celo upravljate svoje spletno mesto, objavljate objave, zmerne komentarje in veliko več delate na poti iz telefona ali katere koli druge mobilne naprave.

Prednosti WordPressa

WordPress je idealen CMS, če boste spletno mesto gradili sami. Prenesete lahko ogromno različnih brezplačnih ali vrhunskih tem in vtičnikov. Malo drugih platform tako ustvarja in upravlja spletno mesto tako enostavno, kot to počne WordPress. Zato je približno vsako četrto spletno mesto zgrajeno z njim. Zaradi tega se 78 milijonov spletnih strani zanaša na ta močan CMS. V prihodnjih letih si je pridobil dovolj priljubljenosti, da bo po zaslugi svoje predane skupnosti razvijalcev WordPress le izboljšal.

WordPress je odprtokodna CMS, ki je popolnoma brezplačna za uporabo. Ima celo samostojno različico, vendar vam je vedno bolje, če imate lastni načrt gostovanja. Ena stvar je zagotovo, WordPress vam bo pomagal ustvariti odlično spletno mesto z minimalnim trudom in denarjem.

Joomla!

Obiščite spletno mesto »

joomla najboljše drupal alternativeJoomla! ustvarja sredino med WordPress in Drupal glede na zapletenost. Vsakdo lahko sistem obesi, vendar ga lahko izkušeni razvijalci odpeljejo na nove višine. Ima prilagodljivost in robustne funkcije, potrebne za to. Ta CMS upravlja vso vsebino vašega spletnega mesta in vam pomaga pri pospeševanju hitrosti vašega razvoja. Če želite organizirati svojo vsebino in stvari posvetiti, ne potrebujete le klika. Joomla! lahko poganja vse vrste spletnih mest, od preprostih do najbolj zapletenih. Zaradi tega se je uvrstil med tri najboljše sisteme za upravljanje vsebine na spletu. To je odprtokodni CMS, zato za uporabo ne potrebujete ničesar.

Prednosti Joomle!

Joomla je izredno obsežna in varna programska oprema za urejanje, ki bo vse od trenutka, ko ste jo prenesli, v celoti varna. Ta CMS ima tudi nekaj edinstvenih funkcij gradnje spletnih mest, kot je preprosto orodje za izdelavo menijev. Tudi netehničnim uporabnikom omogoča, da iz nič ustvarijo hierarhične menije.

Jedro Joomle je popolnoma spremenljivo, tako da lahko kdorkoli spremeni njegove spremembe z dovolj znanja PHP. To boste sčasoma morali storiti, če želite Joomla v celoti optimizirati za svoje individualne potrebe. Ena njegovih najpomembnejših lastnosti je vgrajeno predpomnjenje, kar vam bo prihranilo veliko časa, ko delate na izdelavi spletnega mesta. Tako kot WordPress in Drupal je tudi Joomla popolnoma SEO prijazen, kar je odličen bonus, saj vam ne bo treba storiti veliko na kraju samem.

Če potrebujete nekaj informacij o tem, kako najbolje izkoristiti Joomlo ali naletiti na težave, imate veliko skupnost in ogromno informacij, ki vam bodo pomagale. Skoraj vsako težavo, ki bi jo naletel, je na spletu rešil nekdo drug.

Tudi če niste kaj dosti tehnična oseba, boste zlahka zaobšli Joomlo in ustvarili spletno mesto, ki bo izpolnilo vaše cilje.

Beton5

Obiščite spletno mesto »

beton5 najboljših drupalskih alternativPo pridobitvi številnih izkušenj s prejšnjimi sistemi za upravljanje vsebine so ustvarjalci Concrete5 poskušali uporabiti bolj inovativen pristop. Ustvarili so močan odprtokodni CMS, ki se spopada z izzivi izdelave in upravljanja spletnega mesta.

Concrete5 je celovita platforma, na kateri so pripravljeni vsi procesi, s katerimi lahko zgradite močno spletno prisotnost, ne da bi porabili denar. Z njim lahko storite tudi vse, kar želite, saj gre za brezplačno in odprtokodno programsko opremo pod licenco MIT. Concrete5 ponuja nekaj neverjetno močnih funkcij in orodij, ki jih od brezplačne programske opreme ne bi pričakovali mnogi.

Concrete5 vsakomur olajša izdelavo spletnega mesta in urejanje le-tega, da ustreza svojemu individualnemu okusu. Spletno mesto, ki ga ustvarite, lahko kadar koli spremenite. Uporabniki lahko vse to počnejo brez obsežnega tehničnega znanja. Razvijalcem je všeč, ker ima zelo prilagodljiv in trden okvir, ki zagotavlja stabilen razvojni proces za zmogljive aplikacije.

Prednosti betona5

Celovit vmesnik za urejanje je ena najmočnejših lastnosti Concrete5. Prilagoditev spletnega mesta omogoča enostaven in učinkovit postopek. Ni ustvarjalnih omejitev, kaj lahko dosežete, in z urejevalnikom WYSIWYG je to zelo enostavno. Ne zahteva nobenega znanja o kodiranju, zato lahko vsakdo, ki se ukvarja z vizualnim vmesnikom, lahko prosto prilagodi svoje spletno mesto. Ker so spletna mesta vgrajena v Concrete5 popolnoma odzivna, bodo videti dobro tudi na mobilnih napravah.

Concrete5 ponuja na tisoče tem in razširitev, ki vam pomagajo razširiti funkcionalnost spletnega mesta. Vse jih je mogoče namestiti v nekaj klikih skozi armaturno ploščo. Obrazce lahko tudi preprosto ustvarite in urejate prek ustvarjalnika obrazcev. Concrete5 ima tudi urejene tokove vsebine, integrirane sisteme poročanja, uporabniška dovoljenja in še več.

Uporabnike in skrbnike vašega spletnega mesta lahko preprosto upravljate in zanje ustvarite različne skupine. Politike objavljanja lahko oblikujete v skladu s standardi organizacije in z njimi dostopajo le tisti uporabniki, ki imajo dostop do njih.

Concrete5 je SEO prijazen takoj, brez uporabe dodatne kode ali vtičnikov. Pomagal vam bo izboljšati uvrstitev pri iskanju takoj, ko boste zagnali spletno mesto. Z nekaj kliki lahko vključite tudi gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih.

Concrete5 vsebuje vse, kar potrebuje osebno spletno mesto ali spletno mesto manjše organizacije. Lahko ga nastavite v nekaj minutah, zato je vsekakor vredno poskusiti ta sistem za upravljanje vsebine.

MODX

Obiščite spletno mesto »

najboljše alternative za druxMODX je eden od sistemov za upravljanje vsebine, ki se ponaša s tem, da daje uporabnikom popolno ustvarjalno svobodo. Od začetka leta 2005 je bilo preneseno več kot milijon krat. Priljubljen je predvsem zato, ker je tudi zelo prijazen do podjetij. Razlog je morda predvsem zaradi prožnih plačilnih načrtov, ki jih temeljijo na navedbah. V bistvu uporabniki plačujejo samo funkcije, za katere vedo, da jih resnično potrebujejo. Ustvarjen je bil posebej za ljudi, ki jim je globoko mar za ustvarjanje nečesa resnično edinstvenega, kar je popolnoma v skladu z njihovo vizijo. To je prazno platno, ki uporabnikom omogoča, da na njem naslikajo svoje vizije.

Prednosti MODX-a

Popolna svoboda pri prilagajanju je največja prednost uporabe MODX-a. Noben drug sistem za upravljanje z vsebinami ali platforma za gradnjo spletnih strani v tem vidiku ne more biti enak. MODX je edini, ki uporabnikom, ki niso tehnično pametni, omogoča nič kreativnih omejitev. MODX je inovator v industriji, zato je eno najboljših kreativnih orodij za spletne oblikovalce. Napredujete lahko tudi z najbolj pogumnimi in najzahtevnejšimi spletnimi projekti.

Skrbniki lahko prek namestitvenega programa MODX nadgradijo, namestijo ali preselijo številne dodatke, teme ali celo dokončajo spletna mesta. Ni jim treba skrbeti za nobene odvisnosti, saj je postopek s to platformo poenostavljen. Vse je narejeno tako, da je čim bolj prijazno do uporabnika, zato je odlično orodje za uporabnike, ki niso tehnično pametni. Toda izkušeni razvijalci lahko ustvarijo funkcije po meri, ne da bi morali vdreti v jedro sistema. S pomočjo implementacij JSON lahko MODX komunicira tudi z drugimi sistemi. Na voljo so tudi obsežni dodatki za SEO, s katerimi lahko brez težav upravljate z optimizacijo spletnega mesta in vsebine.

MODX je vsekakor izjemno orodje za tiste, ki svojo ustvarjalnost postavljajo na prvo mesto. Oglejte si in preverite, kako dobro deluje!

Typo3

Obiščite spletno mesto »

typo3 najboljše drupal alternativeTypo3 je veliko bolj izpopolnjeno in resno orodje od mnogih drugih sistemov za upravljanje vsebine tam. Ne gre za platformo za priložnostne uporabnike, temveč za naprednejše programerje, ki poznajo način kode. Od tega imajo veliko koristi, saj je Typo3 celovita aplikacija z veliko funkcionalnostmi. Čas in energijo moraš vložiti v učenje, vendar se splača. Večina programerjev na spletu je pozitivno ocenila programsko opremo. Je zelo napredna in zahteva veliko znanja, a kakšne konkretne koristi ima?

Prednosti Typo3

Glavna prednost Typo3 je njegova raznolikost in modularnost, zaradi česar je odlična za spletno stran podjetja ali množično novico. To je enostavno razširljivo, na tisoče razpoložljivih dodatkov, ki jih je mogoče enostavno namestiti. Razširijo funkcionalnosti sistema in uporabniku omogočajo ustvarjanje spletne trgovine, dodajanje sliknih galerij ali diskusijskih plošč.

Typo3 ima tudi zelo prilagodljiv skrbniški sistem. Omogoča vam nastavitev posebnih dovoljenj za določene uporabnike. Ne morejo se motiti s kodo spletnega mesta ali s čim drugim, kar je zunaj njihovega področja odgovornosti.

Z vrstami vsebine je veliko lažje nadzorovati, kaj se dogaja na spletnem mestu, zlasti ko želite nastaviti postavitev strani, dodajati videoposnetke, slike ali druge skripte. Če ne veste, kako ga v celoti izkoristiti ali imate kakršne koli druge težave, se lahko obrnete na forum za razprave. Obstaja veliko koristnih uporabnikov, do katerih lahko dostopate, in veliko dokumentacije, ki jo lahko preberete.

Razvoj je lažji in veliko manj problematičen modul za razveljavitev sprememb. Edinstven je za Typo3 in je zelo priljubljen med skrbniki, katerim je taka funkcija zelo koristna. Z lahkoto obnovijo prejšnjo različico spletnega mesta, ne da bi jim bilo treba skozi velike težave. Poleg tega je spreminjanje strukture strani enostavno in brez vnaprej določenega vrstnega reda div, blokov, člankov ali razdelkov.

Typo3 je izjemno orodje, če ste izkušen programer, vendar moram omeniti, da na strežniških virih ne gre enostavno. Izčrpnost in modularnost pomeni, da takšna programska oprema močno obremenjuje parametre strežnika. Če spletno mesto ni preveliko ali nima več tisoč obiskovalcev vsak dan, bo delovalo dobro. Vendar pa boste potrebovali nadgradnjo strežnika, ko raste vaše spletno mesto.

Zaključek

Drupal ni edina odprtokodna platforma, ki ponuja obsežen okvir za razvoj osupljivih spletnih mest. Čeprav je eden najboljših, vendar obstaja velika verjetnost, da boste našli nekaj, kar vam bolj ustreza. Upam, da vam je ta članek pomagal storiti prav to in da se bomo videli v naslednjem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector