6 glavnih razlogov, zakaj vaš blog ne prinaša denarja

razlogi blog ne prinaša denarja


Zdi se, kot da imajo danes vsi tam blog. In to ni presenečenje, saj je odličen način, da slišite svoj glas in vzpostavite stik s podobno mislečimi o temah, ki jih oboje cenite. Toda bloganje je lahko tudi zelo donosno, če ga naredite pravilno.

Kljub temu je lažje reči kot storiti, saj se večina blogerjev pritožuje nad isto težavo. Vzeli so si čas, da ustanovijo svoj spletni dnevnik in redno objavljajo, vendar kljub temu, da so vložili čas in denar, resnično niso videli pravega zaslužka. Včasih je treba vaš blog samo prilagoditi in prilagoditi, da postane donosen. Če vas zanima, zakaj vaš blog ne prinaša nobenega denarja, in načine, kako ga odpraviti, ne pozabite nadaljevati.

1. Nisi ga zaslužil

V redu, ta je precej očiten, vendar je presenetljivo, koliko blogerjev meni, da je dovolj, da ustvarite blog in samo počakate, da se denar začne vrteti.

Ko začnete blog, razmislite, kaj bi lahko prodali z njim. Lahko se odločite za prikazovanje oglasov in prejemanje provizije vsakič, ko nekdo klikne nanje. Izberete lahko tudi vodenje partnerskega spletnega dnevnika in prodajanje stvari drugih oseb, če nimate nobene svoje. Če nimate fizičnega izdelka, ki ga ponujate, lahko tržite svoje storitve, prodajate e-knjige, tečaje, ekskluzivno članstvo na svojem blogu z bolj določeno vsebino in podobno. Obstaja toliko različnih poti zaslužite svoj blog, ne da bi pri tem ogrozili svojo celovitost.

2. Vaša vsebina ni dovolj dobra

Pisanje odličnih vsebin je malo zapleteno. Za začetek morate izbrati priljubljeno nišo, ki pa nima preveč konkurence. Zakaj? No, če ste strast do neke teme in ste strokovnjak za njo, v finančnem smislu ne bo veliko, če bo nišo zanima le peščica ljudi. Po drugi strani je tam, kjer je konkurenca, treba zaslužiti denar, ne pa tudi, če ga je preveč.

Tudi druge stvari so Če pišete samo za iskalnike, se lahko vaši članki izkažejo za splošne in brez prave vrednosti, saj so namenjeni le ključnim besedam. Kljub temu noben SEO sploh ni tako slab, zato poskrbite za uravnoteženje obeh.

3. Niste aktivni

“Če ga boste zgradili, bodo prišli” je pristop, ki ne deluje dobro pri bloganju. Pri ustvarjanju spletnega dnevnika pred svojim občinstvom morate delati. Eden od načinov za to bi bila uporaba socialnih medijev za širjenje besede. Na svoje objave se lahko povežete na Facebooku, Twitterju, LinkedInu ali Instagramu. Uporabite lahko celo hashtagove za izkoriščanje trendnih tem ali za širjenje zavesti o svoji blagovni znamki znotraj svoje niše.

Ena dolgoročno učinkovita strategija bi bila omeniti druge blogerje in povezati do njihovega bloga in njihove vsebine. Po vsej verjetnosti bodo imeli svoje Google Alerts postavitev ali kaj podobnega, kar jim pomaga spremljati vse kraje, ki so jih omenili. Če je vaša vsebina dobra, lahko pričakujete, da se bodo povezale tudi do vas.

4. V denarju ste samo vi

Seveda večina blogerjev tam z blogi išče zaslužek, toda če je to edini razlog za to, obstaja zelo velika možnost, da tega ne boste storili. Razlog, zakaj so najuspešnejši blogi to, kar so, je, ker njihovi avtorji poleg tega, da so pozorni na poslovno plat stvari, neznansko strašijo o temah, o katerih pišejo v svojih člankih.

Kot bloger boste doživeli vzpone in padce, in če vam primanjkuje strasti do njega, boste verjetno v nekem trenutku obupali, še posebej, če niste zaslužili ničesar. Poleg tega, da ljubijo svoje delo, veliki blogerji vedo tudi, da ne gre samo za to, kaj želijo, ampak tudi to, kaj želi njihova publika. Poznajo njihove bolečinske točke in še pomembneje je, kako se jih lotiti s svojo vsebino in izdelki, ki jih lahko ponudijo.

5. Vaš blog vsebuje slab dizajn

Danes je treba v vsebino pospraviti odlične vsebine v privlačne in privlačne vizualne slike. Ne govorimo samo o dodajanju videoposnetkov, slik ali infografik v vaše pisne objave, ampak tudi o samem oblikovanju spletnega dnevnika.

Prizadevajte si za eleganten in čist minimalističen videz. Prepričajte se tudi, da vaše strani niso prenatrpane s preveč oglasi, pojavnimi okni, CTA, pasicami ali povezavami. Čeprav so vsi ti elementi uravnoteženi, vam oblikovanja vsebine morda še vedno primanjkuje zaradi oblikovanja vsebine. Na primer, preveč svetle, premajhne ali prevelike pisave izgledajo moteče in datirane.

Če vaše objave vsebujejo ogromno blokov besedila, jih morate razdeliti na manjše odseke in dodati podnaslove, da boste lahko občinstvo prelistali, kar bodo zagotovo storili.

6. Svojemu blogu ne namenite dovolj časa

Veliko ljudi bloguje samo zaradi zabave ali kot stranski koncert pri svojem rednem delu, in to je super, če pa želite to narediti dobičkonosno, se mu morate posvetiti s polnim delovnim časom.

Presenetljivo je, da še vedno obstajajo takšni lažni oglasi, ki oglašujejo stvari, kot so “Enkrat na teden sem blogeril 9.856 dolarjev mesečno”. Še bolj presenetljivo je, da nekateri mislijo, da je to mogoče. Tudi če bi vam dali neskončno zalogo gotovine, še vedno ne bi mogli narediti svojega bloga, da postane ogromen, saj bloganje zahteva čas in veliko dela.

Čarobne palice ni.

Zaključek

Izdelava vašega bloga ni enostavna, še posebej, če samo iščete nekaj denarja in nič drugega. Ampak, če to počnete iz pravih razlogov, je lahko izredno koristno, v vsakem pomenu besede. Vso srečo!

Karen Dikson je podjetnica in svetovalka za digitalni marketing pri BestEssays.com.au. Je intuitivna in ustvarjalna misleca, ki lahko poveže različne misli v eno samo temo. Karen obožuje biti na tekočem z najnovejšimi trendi v digitalnem marketingu. Njena dela so bila objavljena na portalu HuffPost in drugih poslovnih virih. Poveži se s Karen naprej Twitter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map