6 najboljših Joomla alternativ za gradnjo profesionalnih spletnih strani

01.06.2020
Članki in več ... '6 najboljših Joomla alternativ za gradnjo profesionalnih spletnih strani
0 10 мин.

najboljše alternative za joomlo


Joomla je še vedno ena najboljših možnosti za gradnjo spletnih mest, vendar če ne želite iz katerega koli razloga uporabljati Joomle, morate vedeti, da obstaja kar nekaj dobrih možnosti. Najprej je Joomla znan CMS, ki obstaja že od leta 2005.

Je popolnoma brezplačen in odprtokoden, kar pomeni, da je mogoče njegovo izvorno kodo kadar koli spremeniti. Ker se je njegova priljubljenost sčasoma povečevala, je rodila tudi veliko skupino spletnih oblikovalcev, programerjev in drugih strokovnjakov, ki bolj ali manj prispevajo k razvoju programske opreme Joomla.

Ta CMS je priporočljiv tudi za začetnike in naprednejše uporabnike. Čeprav obstajajo druge možnosti za CMS, ki bi jih bilo mogoče lažje začeti, Joomla še vedno uporablja na tisoče strokovnjakov po vsem svetu za izdelavo najrazličnejših zanesljivih spletnih mest.

Vendar lažje ni vedno boljše, zato jih morate primerjati glede na vaše potrebe, preden ga izberete. Ena glavnih prednosti uporabe Joomle je, da lahko najdete skoraj vse, kar potrebujete za razširitev in izboljšanje svojega spletnega mesta.

Na voljo je toliko razširitev, popravkov in tem, da lahko vedno ustvarite spletno mesto, ki ste si ga zamislili. Seveda je potrebnih veliko časa, da se navadite na celoten sistem in izvedete več o tem, kako deluje.

Glede na vrsto spletnega mesta, ki ga želite zagnati, morate dodati in delati z določenimi dodatnimi funkcionalnostmi. Če želite resno osebno ali poslovno spletno stran, jedro Joomla CMS sam za vas morda ne bo dovolj, vendar se je vsekakor vredno potruditi, da se naučite uporabljati razširitve.

Zdaj pa se pogovorimo o nekaterih drugih koristnih CMS in SaaS-ovih storitvah, ki jih priporočamo.

Najboljši 3 CMS kot Joomla alternative

WordPress

Obiščite spletno mesto »

wordpress najboljša alternativa joomlaTa je še en velik CMS, ki je danes zelo priljubljen in ga mnogi smatrajo za najbolj enostavno brezplačno možnost. Lahko uporabite njihove storitve gostovanja ali preprosto dodate WordPress na svoje gostovanje in nato zgradite spletno mesto.

Leta 2016 so spletna mesta z lastnim gostovanjem, ki jih poganja WordPress, že takrat predstavljala 20% vseh spletnih mest na spletu. To je res dobra izbira, saj imate boljši nadzor nad svojim spletnim mestom, še posebej, če imate med zagonom nekatere poslovne cilje.

Z izbiro WordPress-a kot možnosti gostovanja lahko začnete nekakšno preprosto spletno mesto, kot je osebni blog in ne morete prikazovati oglasov ali kakršne koli komercialne vsebine. Po drugi strani je brezplačna in zraven dobite tudi poddomene.

WordPress je bil sprva preprost CMS za bloganje, potem pa so dodali toliko funkcij, vtičnikov in posodobitev, da je postal velik sistem, ki ga uporabljajo številna podjetja po vsem svetu. Ima tudi svojo skupnost z veliko ljudmi, ki želijo popraviti napake, izboljšati platformo in vsakodnevno posredovati povratne informacije.

Druga velika stvar WordPress-a je njegova vsestranskost, zaradi česar je osnova najrazličnejših spletnih mest, kot so spletne trgovine, forumi, portfelji, restavracije, dnevniki itd. Popolnoma zanesljiv je in če izberete prave vtičnike, s katerimi boste lahko delovali, lahko zagotovo naredite čudeže s tem CMS-om.

Drupal

Obiščite spletno mesto »

drupal najboljša alternativa joomlaKot prejšnji dve platformi CMS je tudi izvorno kodo Drupala mogoče prosto spreminjati in se močno zanaša na svojo dragoceno skupnost oblikovalcev in strokovnjakov, ki jo na več načinov podpirajo.

Prav tako je na voljo veliko strokovnjakov, ki vam lahko posredujejo potrebno znanje na forumih Drupal, prav tako je zelo enostavno najti nekoga, ki bi vam lahko pomagal v primeru, da se boste zataknili.

Vtičnike Drupal skupaj s temami lahko prenesete neposredno iz skupnosti Drupal, kar pomeni, da so popolnoma zanesljivi in ​​vedno veste, kaj dobite. Ta CMS vam omogoča vrhunsko upravljanje uporabnikov in menijev, hkrati pa je tudi optimalno za ustvarjanje odzivnih spletnih mest, ki so primerna za katero koli mobilno napravo.

Če želite ustanoviti spletno mesto, ki temelji na skupnosti, na primer v družabnem omrežju, potem je Drupal odlična izbira za vas. Uporabnike lahko preprosto nastavite in upravljate kot skrbnika. Lahko nadzorujete dostop svojih uporabnikov in, če želite, tudi ustvarite edinstvene vloge po meri.

Drupal običajno priporoča uporabo njihove najnovejše različice, saj uporaba starejše pogosto povzroči težave z združljivostjo. Ko gre za CMS, je eden naprednejših, zato se boste z njim očitno bolje znašli z nekaj znanja o kodiranju in spletnem oblikovanju.

Če začnete preprostejša spletna mesta kot začetnik, to sploh ni težava, nanj se lahko navadite precej hitro in skupnost veliko pomaga. Če načrtujete, da boste kot začetnik začeli uporabljati kompleksno in zahtevno spletno stran, bi morali biti pripravljeni najeti drupalskega strokovnjaka, ki bo poskrbel, da bo deloval s polnim potencialom.

Beton5

Obiščite spletno mesto »

beton5 najboljša alternativa joomlaConcrete5 morda ni tako priljubljen kot prej omenjene alternative, toda glede na nedavne preglede in povratne informacije so ljudje, ki ga preizkusijo, ponavadi zadovoljni in sploh ne pomislijo na drugo možnost. To je predvsem zato, ker se ta CMS nenehno izboljšuje in je zasnovan tako, da je uporabniku prijazen in logičen v vseh pogledih.

Ustvarite lahko zapletena in čudovita spletna mesta z malo in brez izkušenj s spletnim oblikovanjem. Če potrebujete vodnika, je na voljo veliko koristne dokumentacije, ki jo ustvari skupnost. Če združite forume, vodnike in malo eksperimentiranja, se lahko hitro seznanite z vmesnikom.

Za Concrete5 ni na voljo toliko dodatkov in tem, kot jih ima na bolj priljubljenih platformah, vendar še vedno raste priljubljenost in privablja na tone novih oblikovalcev, ki želijo razširiti trg. Dodatki se vedno posodobijo samodejno in jih lahko namestite takoj z nadzorne plošče.

Še ena super stvar pri njih je, da zaenkrat še ni nobenih dodatkov, ki bi se kakorkoli sprli med seboj, kar vsekakor ne drži pri drugih platformah CMS. Pravzaprav so pogosto krat bolj zanesljivi kot vtičniki, ki jih najdete na primer za WordPress, zaradi česar je bolj enostavno uporabljati več dodatkov hkrati.

Na splošno lahko rečemo, da je Concrete5 glede na funkcionalnosti veliko boljši, kot bi lahko pričakovali na podlagi lestvic CMS, zato je vsekakor vredno poskusiti.

Najboljši 3 SaaS, ki jih je treba obravnavati kot Joomla alternative

Wix

Obiščite spletno mesto »

wix najboljša alternativa joomlaWix je precej priljubljena blagovna znamka, ko gre za graditelje SaaS na splošno. Vse se je začelo okoli leta 2006, ko so pripravili programsko opremo za povleci in spusti, ki temelji na Flashu, in je ponudila enostavno rešitev za izdelavo spletnih strani. Njihova platforma se je od takrat precej izboljšala in zdaj imajo na voljo veliko marketinških orodij in drugih novih funkcij, s katerimi so popolnoma primerne za podjetja.

Seveda si poslovnež, ki nima izkušenj s kodiranjem, ponavadi želi najlažjo in najučinkovitejšo rešitev in ravno to dobiš z Wixom. Po svoji eri Flash so jo še vedno želeli ohraniti čim bolj preprosto. Ena stvar, ki bi vam lahko prišla v oči, je, da njihov vmesnik res ni privlačen, a ko začnete delati z orodji in elementi, boste ugotovili, da to sploh ni pomembno.

V urejevalniku vse deluje brezhibno, tudi njihova funkcija povleka in spuščanja je presenetljivo natančna in zanesljiva. Izdelava celovitega spletnega mesta je lahko dolg projekt in ni vedno očitno, kako naprej, toda Wix vam lahko vedno posodi nabor vodnikov in orodij, ki vam lahko pomagajo pri vašem delu. Na svojem tematskem trgu imajo med drugim tudi spodobno količino vrhunskih in modernih modelov.

Kot pri vseh SaaS-ih bo tudi vaše spletno mesto Wix gostovalo na njihovih strežnikih, kar pa sploh ni slabo. Strokovnjaki jamčijo, da se bodo vaše spletne strani naložile v 2 sekundah, tudi če je na voljo ogromno vsebine. Wix zagotovo izstopa kot uporabniku prijazen graditelj spletnega mesta.

Weebly

Obiščite spletno mesto »

weebly najboljša alternativa joomlaWeebly je še eden najboljših graditeljev spletnih strani, ki podjetjem precej olajša ustvarjanje lastnega spletnega mesta. Ko povlečete in spustite različne elemente spletnega mesta, najprej opazite, da je med postopkom vedno jasno, kako bo videti vaše spletno mesto. Prav tako je zelo koristno v smislu pozicioniranja in lahko vsak element spremenite z dodatnim modulom CSS.

Njihov vmesnik deluje na način, ki zagotovo zagotavlja hitrejši proces učenja z zagotavljanjem info mehurčkov, ki se pojavljajo, in vam daje nekaj koristnih nasvetov. Weebly vam ponuja veliko posodobljenih funkcij, ki so potrebne za najnovejša osebna in poslovna spletna mesta. Vsi so zlahka vključeni v platformo.

Vendar pa vedno obstajajo nekatere druge funkcije, ki jih morda potrebujete za svoje spletno mesto, in jih lahko poiščete v trgovini z aplikacijami Weebly. Če vam to ne pomaga, vam platforma še vedno omogoča, da dodate delčke kode kot drug način za nastavitev novih funkcij. S pravilnim kodiranjem lahko dodate skoraj vse, kar vam lahko pomaga.

Ena glavnih prednosti Weeblyja je, da lahko vedno računate na njihovo podporo strankam. Imajo odlično bazo znanja, do njih pa lahko pridete tudi preko klepeta, e-pošte in telefona. Ni treba najti fanta, ki odpravlja težavo. Enostavno sporočanje podporne skupine je dovolj, da začnejo odpravljati težave.

Kar zadeva funkcije in zanesljivo podporo, je Weebly zagotovo vse to ugotovil.

WebsiteBuilder.com

Obiščite spletno mesto »

najboljša alternativa joomlaWebsiteBuilder.com prihaja z urejenim vmesnikom, ki se ga je precej enostavno navaditi, hkrati pa je še vedno odlična možnost za bolj izkušene oblikovalce, ki želijo sestaviti kompleksna spletna mesta. Je ena najnovejših platform, odkar so jo predstavili leta 2014. Njihovi meniji in celoten videz WebsiteBuilder so lepo oblikovani, poleg tega pa imajo tudi vrhunsko zbirko tem.

Lahko izberete kategorijo glede na vaše potrebe ali pa preprosto izberete prazno predlogo in začnete z osnovami. Ni povsem prazno; vsi imajo koristen okvir, ki določa glavno postavitev vašega spletnega mesta. Mnogi uporabniki izberejo to možnost, da ustvarijo spletno mesto v svojem slogu.

Na voljo je široka paleta elementov, vendar jih lahko poleg vlečenja in spuščanja uporabite tudi različna vedenja in jih zelo podrobno prilagodite. Poleg tega je vsaka tema razdeljena na sklope, začenši z glavo in končajo z nogo. Tako lahko spletno mesto sestavite tako, da dodate več različnih kosov in jih posebej prilagodite.

Po drugi strani pa je hitrost nalaganja, ki jo zagotavljajo njihovi gostitelji, izjemna. Spletna stranBuilder vam ponuja skoraj enako izkušnjo kot vsaka programska oprema, ki se izvaja samo na vašem računalniku, včasih pa še hitreje. Platforma ponuja tudi veliko možnosti za blogerje, ki jim nudi številne posebne zasnove.

Z izbiro spletnega mesta WebsiteBuilder dobite celovito platformo, ki nima nobenih omejitev in jo prepustite svoji ustvarjalnosti, da ustvarite super spletno mesto.

Zaključek

Nobena od teh platform ni slaba izbira; vsi imajo svoje prednosti in slabosti. Celotne funkcije, možnosti prilagoditve in zanesljivost teh ustvarjalcev spletnih strani morate upoštevati ločeno glede na lastne cilje.

Če želite izbrati najboljšega, je vedno priporočljivo, da najprej obiščete njihovo spletno mesto, prelistate nekaj njihovih strani in z njihovega stališča zberete nekaj informacij o platformi. Nato bi jih radi bolj realistično primerjali, si preberite ocene in komentarje na spletnih forumih, ki so jih napisali uporabniki, ki so na teh CMS ali SaaS platformah dejansko zgradili svoja spletna mesta..

Med temi spletnimi mesti je velika konkurenca, zato jih vedno znova izboljšujejo z novimi posodobitvami in popravki, da bi pritegnili vse več uporabnikov in dodali najnovejše priljubljene funkcije. Ker morajo biti vsi v koraku s tempom, ne morete biti narobe z našim seznamom najboljših platform.

Ko ste zbrali dovolj informacij, preprosto izberite tistega, ki vam je najbolj všeč, in začnite delati na svojem novem spletnem mestu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector