6 najboljših načinov za povečanje prometa na spletnem mestu

01.06.2020
Članki in več ... '6 najboljših načinov za povečanje prometa na spletnem mestu
0 6 мин.

najboljši načini za povečanje prometa na spletni strani


Ko prvič sestavite spletno mesto in začnete dodajati vsebino, boste morda pomislili, da bo seveda prišel tudi promet na spletnem mestu. Na žalost se to redko zgodi brez malo optimizacije.

Promet na spletnem mestu je parameter, ki lahko skupaj z drugimi dejavniki, kot so dizajn, uporabniška izkušnja in kakovost vsebine, določi uspešnost spletnega mesta. Več prometa ko spletno mesto dobi, večjo izpostavljenost imajo vaše storitve in izdelki.

Kako pa povečate promet na spletnem mestu, če niste zadovoljni s številom obiskovalcev, ki pridejo na vaše spletno mesto? Ali obstajajo preizkušeni triki trgovine ali povečevanja prometa na spletnem mestu, je poskus napak?

V resnici je lahko več prometa na vašem spletnem mestu včasih težko, zato morate eksperimentirati z več različnimi metodami povečanja spletnega prometa, dokler ne ugotovite, kateri najbolj ustreza vaši niši. Po drugi strani pa obstajajo nekatere preizkušene metode za povečanje spletnega prometa, ki lahko ne glede na to povečajo pretok obiskovalcev na vašo spletno stran.

Tukaj je 6 korakov za povečanje spletnega prometa:

1. Določite svoj cilj

Postavitev ciljev vam bo pomagala:

 • določite svoje ciljne stranke (kdo so? Kje preživijo svoj čas na spletu?);
 • določite dejanja, ki jih želite izvesti, ko obiščejo vaše spletno mesto (Zakaj jih privlačite na svoje spletno mesto? Ali želite, da kupijo določene izdelke / storitve? Mogoče prenesejo kaj?);
 • in kako jih lahko vključite, da dosežejo ta dejanja (koliko časa morajo ostati na vašem spletnem mestu, da izvedejo želena dejanja?).

Opredelitev teh ciljev vam bo pomagala oceniti, ali ciljate na prave stranke, ali uresničujete katerega od svojih ciljev in ali morate prilagoditi svojo vsebino.

2. Analizirajte trenutne statistike prometa

Merjenje statistike prometa bo koristen vpogled v število obiskovalcev, ki jih trenutno imate, vrsto vsebine, s katero se največ ukvarjajo, čas, ki ga preživijo na določenih straneh vašega spletnega mesta, od kod prihajajo, koliko strani v povprečju obiščejo, in več drugih parametrov.

Uporabite lahko katero koli orodje za analizo spletnega prometa, vendar je Google Analytics najbolj priljubljeno orodje v ta namen. Nadzorno ploščo Google Analytics lahko uporabite za merjenje različnih parametrov ali pa lahko na svoj spletni strani namestite vtičnik Google Analytics.

Redno preverjanje statistike spletnega mesta vam bo pomagalo biti na tekočem s spremembami, ki se pojavljajo v vedenju vaših obiskovalcev glede vsebine, s katero se največ ukvarjajo, časa dneva, ki ga najverjetneje obiščejo itd. To bo vam pomagajo pri sprejemanju odločitev o vrsti vsebine, ki jo želite ustvarjati.

3. Potegnite svojo vsebino

Lahko imate najbolj zasnovan videz sladkarij, če je vaša vsebina sranje, nihče ne bo sodeloval z vašo spletno stranjo ali se po prvem obisku vrnil nanjo. Pri izboljševanju vsebine se morate osredotočiti na naslednje stvari:

Naslovi & Naslovi

Omislite si zanimive naslove in naslove, ki vzbujajo zanimanje vaših bralcev. Na članek z zanimivim naslovom je večja verjetnost, da ga boste lahko kliknili, ko ga objavite na kanalih družbenih medijev.

Ko boste pripravili ustrezen naslov za svoj članek, upoštevajte naslednje:

 • seznam objav (npr. 5 najboljših načinov za povečanje prometa na spletnih mestih) običajno dobijo več klikov in boljše rezultate v Googlovi uvrstitvi;
 • naslovi, ki postavljajo vprašanje bodo verjetno vzbudili zanimanje vaših bralcev;
 • objave, ki vzbujajo čustva so tudi bolj verjetno, da bodo bralci kliknili.

Glavni naslov članka vedno vključite v naslov. To je uporabno tako za iskalnike kot za vaše bralce.

Zgrabi pozornost

Prvi odstavek vaše vsebine bo povzročil ali zaviral vašo vsebino. Če ne morete pritegniti svojih obiskovalcev na začetku, jih lahko za vedno izgubite. Torej, prvi odstavek začinite z malo humorja, ostrim vprašanjem ali pa svoje bralce šokirajte s krepko izjavo.

Oblikovanje & Berljivost

Dolgi odstavki so težko berljivi in ​​dolgočasni. Ustvari kratke odstavke, ki vključujejo eno idejo na odstavek. Če želite izstopati pomembne ideje, uporabite podnaslove, zaporedne točke, poševne črke in krepko oblikovanje.

Dolžina

Dolžina vašega članka je odvisna od teme, o kateri razpravljate. Krajše članke je lažje prebrati, sporočilo pa jih je mogoče hitreje prenašati. Vendar velja, da imajo daljši članki večjo avtoriteto in se pogosteje delijo s kratkimi članki, ki morda nimajo vsebine.

Viri

Ko navajate vire, bralcem pokaže, da ste raziskali svoj članek, in celo iskalniki upoštevajo ta vidik, kar daje več avtoritete vašemu članku.

Uporabite privlačne vizualne posnetke

Vsebine ne omejujte samo na besedilo, začnite svojega članka z ustreznimi, kakovostnimi fotografijami, infografiko ali video posnetki. Če kombinirate različne vrste vsebine, boste bralcem pritegnili bolj bralno izkušnjo.

Uporabite notranje in zunanje povezave

Uporabite lahko notranje povezave za povezavo do starih člankov in njihovo promocijo. Uporabite lahko zunanje povezave do spletnih strani organov ali navedite vire. Ne pretiravajte z vzpostavljanjem povezav ali pa vam Google ne bo všeč.

4. Pojdite na socialne medije

Oglaševanje člankov na družbenih medijih je eden najlažjih načinov, da na svojo spletno stran pridobite več obiskovalcev. Ne glede na to, ali ustvarjate močno prisotnost v socialnih medijih ali oglašujete svojo vsebino z oglasi, so socialni mediji dobra platforma za izpostavljenost.

Optimizirajte svojo vsebino za socialne medije z dodajanjem gumbov za skupno rabo v družabnih omrežjih in ustvarjanjem profilov družabnih medijev na vseh večjih kanalih, tako da bodo bralci, ki uživajo v vaši vsebini, lahko spremljali vaše dejavnosti na teh platformah.

5. Dosezite do vplivnežev in večjih mest v svoji niši

Težko je pridobiti vplivneže ali večja spletna mesta za skupno rabo ali ponovno objavo vaše vsebine, vendar je tudi zanesljiv način za pridobivanje več bralcev in sledilcev. Opredelite glavne vplivne osebe v vaši panogi in jim dodajte vsebino.

6. Sestavite seznam e-poštnih sporočil

Uporaba storitve e-poštnega trženja, kot sta MailChimp ali Constant Contact, vam bo pomagala ostati v stiku z ljudmi, ki so pred tem kupili izdelek ali storitev pri vašem ali obiskali vaš blog.

Čeprav so ti bralci pokazali zanimanje za vaše izdelke ali vsebino s prijavo na svoj seznam e-poštnih sporočil, se jim izogibajte, da bi jih bombardirali z e-poštnimi sporočili, vendar bi bilo občasno preverjanje z njimi dobro, da jih ponovno naročite ali obiščejo svoj spletna stran spet.

V zaključku

Ključ za povečanje prometa na spletnem mestu je doslednost in raznolikost. Če redno dodajate veliko vsebine na svoje spletno mesto in uporabljate več kot en način za povečanje prometa na svojem spletnem mestu, je potrebno nekaj časa, vendar boste povečali bralstvo ali uporabniško bazo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector