7 najboljših poceni alternativ za brezplačno spletno gostovanje

01.06.2020
Članki in več ... '7 najboljših poceni alternativ za brezplačno spletno gostovanje
0 12 мин.

najboljše gostovanje-brezplačno spletno gostovanje


Zagon spletnega mesta porabi veliko stroškov, skrbniki pa nenehno iščejo načine za zmanjšanje stroškov. Brezplačno spletno gostovanje je privlačno in v zadnjem času vse bolj raste. Brezplačni ponudniki spletnega gostovanja niso tisto, za kar se sami oglašujejo, saj imajo stroge omejitve obdobij, zmogljivosti shranjevanja, hitrosti nalaganja in pasovne širine. Zaradi teh omejitev lahko vaše spletno mesto deluje brezhibno. Poleg tega je, da nekatera od teh spletnih mest niso ustrezno zavarovana, kar ogroža vaše podatke. Tu so najboljše možnosti brezplačnega spletnega gostovanja:

1. iPage

ipage-free-hosting-alternative

iPage

iPage je začel delovati leta 1998, podjetje Endurance International pa ga je kupilo leta 2010. V dveh ameriških podatkovnih centrih v ZDA deluje več kot milijon spletnih strani. Med 1,99 dolarja na mesec je med najcenejšimi upravitelji gostovanja v panogi. iPage ima en sam paket gostovanja, ki omogoča neomejeno število domen, neomejeno bazo podatkov in neomejen prostor na disku.

Podjetje je sprejelo strategijo “ena velikost ustreza vsem”, ki vsebuje vse vire, ki bi jih majhno podjetje potrebovalo. iPage uporablja nadzorno ploščo vDeck, za razliko od večine podjetij, ki imajo raje cPanel. Dobili boste tudi namestitev z enim klikom za platforme, kot so WordPress, PixelPost, Drupal in Joomla.

iPage je obvladal tudi umetnost oblikovanja cen. Lahko se prijavite za uvodno ceno 1,99 USD na mesec do tri leta. Malo podjetij lahko ugotovi spletno gostovanje popustov v višini 80 dolarjev za tri leta.

iPage sija tudi, ko gre za podporo strankam. Do njihove ekipe 24/7 lahko dostopate po e-pošti, telefonu, vozovnici in klepetu. Te kanale je enostavno najti in uporabiti, zaradi česar iPage izstopa. 99,8-odstotno podaljšanje časa podjetja je prav tako impresivno glede na to, kako poceni je gostovanje z iPageom.

Slaba stran iPage so njegovi počasni časi nalaganja. Hitrosti nalaganja neposredno vplivajo na SEO lestvico, zato so bistvene. Odvračajo tudi njihove cene podaljšanja. Ko se obdobje vašega načrta izteče, boste morda lahko plačilo povečali do 350% za podaljšanje načrta. iPage se je prav tako odločil, da ne bo uporabljal cPanel, ki je uporabnikom bolj prijazen kot vDeck.

2. HostGator

gostiteljica-brez gostovanja-alternativa

HostGator

HostGator gostovanje skrbi za spletna mesta za majhna podjetja s cenovno dostopnimi načrti gostovanja, hitro hitrostjo, načrte v oblaku WordPress in zanesljivo podporo. Na splošno ponuja cenejše pakete kot konkurenti podobnega obsega, njihovi viri pa so primerni za večino strank. Njihova zmogljiva infrastruktura jim je prinesla tudi dober ugled gostovanja.

Za tri leta se lahko prijavite za 2,75 USD / mesec. Podjetje obljublja 45-dnevno jamstvo vračila denarja, če bo uporabnik nezadovoljen s svojimi storitvami. HostGator bo v 30 dneh po prijavi na skupno gostovanje brezplačno prenesel spletno mesto v vašo novo domeno.

Podjetje je prilagodilo najnovejšo različico cPanela, da je izjemno uporabniku prijazna. HostGator ima 99,9-odstotno jamstvo za produktivnost, ki ga lahko spremljate na nadzorni plošči. Lahko zahtevate en mesec gostovanja, če ta obljubljena uptime ne bo več. HostGator ima številne vadnice in strani s pogostimi vprašanji, s katerimi obvešča svoje uporabnike.

HostGator uporablja standardne trike s cenami. Če se želite na primer prijaviti za velike popuste, se boste morali odločiti za triletni načrt. Če se odločite za mesečno možnost, se bo mesečna stopnja zvišala za 50 do 150%, kar je drago. Njihovi časi nalaganja so tudi povprečni, hitrejše hitrosti pa lahko dosežete z manjšimi spletnimi mesti.

3. GreenGeeks

greengeeks-gostovanje-alternativa

GreenGeeks

GreenGeeks je začel delovati leta 2008, potem ko ga je ustanovil Trey Gardner, ki je sodeloval s številnimi gostiteljskimi podjetji, kot so iPage, Globat in Hostpapa. Kot že ime pove, podjetje ponuja okoljsko primerne storitve spletnega gostovanja. Ponosno je na to, da “300% poganja obnovljiva energija”, kar pomeni, da daje trikrat več energije od vetra, ki jo porabi. Njegovo splošno poslanstvo je zagotoviti najhitrejšo ponudbo spletnega gostovanja, ne da bi negativno vplivali na okolje.

Ta nizkoogljični odtis še ne pomeni, da je v primerjavi s svojimi kolegi slabši. Čeprav je morda manjši od konkurence, zmaga v smislu osebne pozornosti. Uporabniki platforme potrjujejo trdno in hitro podporo, do katere je enostavno dostopati.

GreenGeeks ponuja tri skupne načrte gostovanja, ki obljubljajo neomejene domene, pasovno širino, e-poštne račune in shrambo. Na voljo je tudi brezplačna domena za eno leto. Cene obnove domene po prostem letu so vendar drage. GreenGeeks ne želi biti registrator domene, zato bi bilo bolje, če bi to domeno našli drugje. Najcenejši paket je Ecosite Starter za 2,95 dolarja na mesec, če se odločite za dolgotrajno pogodbo.

GreenGeeks nadalje nudi prodajalce in WordPress gostovanje. Poleg cen GreenGeeksboast je hitra infrastruktura, možnosti podatkovnega centra ter zanesljive in varne tehnologije. Podjetje si je pri Better Business Bureau prislužilo oceno A, kar govori o odličnem spletnem ugledu.

Ameriška agencija za varstvo okolja GreenGeeks uvršča na seznam Green Power Partnerja. Če je trajnost na vrhu seznama vaših pomislekov, potem je GreenGeeks morda platforma za vas.

4. BlueHost

gostovanje-alternativa brez alternative

BlueHost

BlueHost je bil predstavljen leta 1996, trenutno pa upravlja več kot dva milijona mest. Vzpostavila je dolgo zvezo s skupnostjo WordPress, platforma pa jo priporoča od leta 2006. BlueHost ima velik ugled med začetniki in proračunsko skrbnimi skrbniki.

Podjetje ima uvodno ceno 2,75 USD / mesec. Osnovni paket vključuje 50 GB prostora na disku, pet e-poštnih računov, eno spletno mesto, brezplačen graditelj spletnih strani in neomejeno pasovno širino. Ti viri zadostujejo za eno samo spletno mesto. Če nadgradite na paket Plus, boste dobili 6 milijonov dolarjev, neomejeno prostora za shranjevanje, deset spletnih mest in orodje za preprečevanje neželene pošte..

Uporabniki WordPress-a lahko izberejo katerega koli od treh načrtov, ki so tudi cenovno ugodni. Ti načrti vključujejo na stotine tem WordPress, prihajajo z že nameščeno platformo, in tam je nastopno okolje, kjer lahko uporabniki oblikujejo spremembe in jih vzorčijo, preden gredo v živo na svojem spletnem mestu. Dobili boste tudi dodatne ponudbe, vključno s posodobitvami programa WordPress Core.

BlueHost jemlje varnost resno in na tej strani boste dostopali do različnih varnostnih možnosti. Neželeno pošto lahko omejite s takšnimi orodji, kot sta Spam Hammer in Spam Assassin. Nadalje podpira CloudFare, da prepreči napade DDoS, ki lahko sprožijo porušitev spletnega mesta z usmerjanjem toka lažnega prometa iz številnih virov. BlueHost ima tudi enega najboljših posodobitev gostovanja v pokrajini, in sicer 99,99%, kar je več kot industrijski standard 99,94%.

5. Gostovanje inMotion

gostovanje brez alternative brez alternative

Gostovanje InMotion

InMotion deluje dva podatkovna centra v Virginia Beachu in Los Angelesu. Obstaja že od leta 2001 in ima zaradi tega nekatera najboljša jamstva v industriji. Njen čas delovanja 99,95% je povsem pravičen, saj spada v proračunsko kategorijo. Najcenejši načrt je Zagon s 5,99 dolarja na mesec, ki vsebuje dve spletni strani in neomejeno računov za shranjevanje, prostor na disku in e-poštne račune.

Najboljša stvar pri InMotionu je, da lahko preprosto nadgradite, ko spremenite svoje spletno mesto. Poleg deljenega gostovanja podjetje ponuja tudi dodatke za VPS, namensko gostovanje strežnikov in gostovanje v poslovnem razredu.

InMotion ima hitrejše hitrosti strežnika za približno 808 ms. Drugo področje, na katerem podjetje izstopa, je podpora klepetu v živo. Ima A + z BBB Business Review, in ker je pogosto pregledan, je moral uporabnikom nameniti ogromna sredstva. Njihov prvi odzivni čas je ponavadi manj kot minuto, ponovitve strank pa zadovoljivo poznajo.

InMotion novim uporabnikom ponuja brezplačno selitev na spletna mesta, čeprav ne zagotavlja ničelnega zastoja med migracijo. Če izberete gostovanje v WordPressu, bo vaše spletno mesto opremljeno z vtičnikom Sucuri, ki spletna mesta pogosto pregledujejo glede varnostnih tveganj in omogočajo oddaljene varnostne kopije.

InMotion bo nenehno ustvarjal varnostno kopijo za vaše spletno mesto do 10 GB in ponudil enostavno orodje za ročno varnostno kopijo računa. InMotion je tudi iskal aktivna partnerstva z velikimi platformami za e-trgovino, kot je Prestashop.

Kot večina drugih podjetij za spletno gostovanje je tudi cena za promocijo v programuMotion veljavna le, če se prijavite za daljše obdobje, običajno dve leti. Nove stranke se preverijo po telefonu in morda bodo morda morali poslati tudi osebno sliko, ki lahko odvrne mednarodne stranke.

6. FastComet

fastcomet-free-hosting-alternative

FastComet

FastComet s sedeža v San Franciscu skrbi za tisoče strank v 83 državah. Njihove lokacije strežnikov vključujejo Tokio, Chicago in Amsterdam. FastComet je že od lansiranja uspel ostati zaseben in ima edinstveno prisotnost v panogi, v kateri prevladujejo konglomerati, kot je Endurance International.

Spletno mesto podjetja vključuje slike in imena ekipe, ki potrjujejo njegovo majhnost. FastComet je zaradi svoje majhne skupine sposoben zagotoviti hitro in prijazno podporo. Kljub tej velikosti pa FastComet ponuja konkurenčne storitve. Na primer, čas njegove nadomestitve znaša 99,97%, kar je zelo privlačno za skrbnike spletnih strani.

Na dnu načrtov za skupno gostovanje je StartSmart po 2,95 USD na mesec. Podpira eno samo spletno mesto, brezplačno domeno za življenje, neomejen promet in 15 GB SSD prostora. Načrt ScaleRight se začne s 5,95 dolarja, omogoča več spletnih mest in 25 GB SSD prostora. Paket SpeedUp je na dnu stopnje s 9,95 USD za 35 GB SSD prostora.

FastComet zagotavlja določeno količino virov, tako da vaše spletno mesto ne bo trpelo, če njihovi strežniki postanejo preobremenjeni, kot je to običajno pri deljenem gostovanju. FastComet ne poveča cene obnove. Če se na primer prijavite v načrt StartSmart, boste za obnovo plačali 2,95 USD / mesec.

Izbrali boste tudi, iz katerega podatkovnega centra želite upravljati svoje spletno mesto. Garancija za vrnitev denarja FastCometu je 45 dni, kar pomeni, da je podjetje precej zanesljivo v svoje kakovostne storitve. Hitrost nalaganja podjetja pa ni tako hitra, kot bi si želeli.

7. Hostinger

gostovanje-brez gostovanja-alternativa

Gostovanje

Hostinger je bil predstavljen leta 2004 z nalogo zagotavljanja vrednostnega spletnega gostovanja, ne da bi omejeval, kaj lahko uporabniki počnejo s svojimi spletnimi stranmi. Trenutno oskrbuje 29 milijonov strank v več državah. Gostinger se opira tudi na običajne taktike oblikovanja industrije. Če se na primer zavežete za štiriletno pogodbo, boste plačali le 1,45 USD.

Po teh štirih letih bo cena za podaljšanje skočila na 7,99 USD / mesec. Za eno spletno mesto in poddomene boste imeli dostop do 10 GB pogonskega prostora in pasu širine 100 GB. Hostingerjevi strežniki so razporejeni v Aziji, Veliki Britaniji in ZDA in za hitro hitrost uporabljajo povezavo 1000 Mbps..

Uporabniki Hostinger lahko uporabljajo brezplačno spletno mesto za izdelavo spletnih strani, ki ga ponuja platforma, ki vključuje različne predloge. Upravljalna plošča je enostavna tudi za uporabo, saj ima velike ikone za lažjo navigacijo. Ta plošča je lahko zmeda za ljudi, ki se navadijo na standardni cPanel.

Hostinger za svoje stranke koristi večjezično podporo strankam in je njihov primarni podporni sistem. Uporabniki pa se lahko znebijo nakupa dodatnih domen.

Zakaj je bolje uporabiti plačano gostovanje?

Brezplačni gostitelj lahko zagotovi vse potrebne vire, nekatera spletna mesta pa bodo potrebovala dodatne funkcije, ki so na voljo samo s plačanimi paketi. Začetniki običajno dobro sodelujejo z brezplačnimi ali poceni načrti, toda ko njihova spletna mesta rastejo, postane potreba po nadgrajenih načrtih neizbežna. Plačljivo gostovanje je boljše od brezplačnega gostovanja zaradi:

Reklamna preobremenitev

Večina brezplačnih gostiteljev je odvisna od oglaševanja, da zvišuje stroške operacij. To preprosto pomeni prisotnost številnih nezaželenih oglasov. Obiskovalci vaše platforme bodo poleg pojavnih pasov z vsakim klikom obravnavani s pasicami oglasov na vaših straneh. Ti oglasi bodo zakrivili vašo vsebino in ogrozili profesionalnost vašega spletnega mesta.

Zanesljivost

S plačanim gostovanjem plačate potrebne vire za vzdrževanje in delovanje spletnega mesta. Večina podjetij ima garancijo za upodabljanje, in če bo zamudil, lahko zahtevate mesečne kredite. Z brezplačnim gostovanjem so podjetja manj zanesljiva, sredstva pa so razporejena po lastni presoji. Podjetja e-trgovine lahko zaradi dolgih izpadov izgubijo prodajo, obiskovalci pa se tudi ogrozijo. Vaše spletno mesto potrebuje tudi vrsto kakovostne varnostne infrastrukture, ki je na voljo s plačanim gostovanjem.

Prostor in pasovna širina

Brezplačno spletno gostovanje je lahko omejujoče, zlasti za velika spletna mesta. Če bo vaše spletno mesto vsebovalo video posnetke, fotografije, zemljevide in MP3 datoteke, bodo plačani paketi navadno imeli takšno shranjevanje. Te datoteke zahtevajo tudi povečano pasovno širino, kar je količina prenosa podatkov, ki je potrebna za prikaz vašega spletnega mesta, ko obiskovalci dostopajo do vašega strežnika iz svojih naprav. Če vaši obiskovalci pogosto objavljajo komentarje, nakupujejo svojo stran in nalagajo navodila, boste potrebovali gostitelja, ki bo podpiral visoko raven pasovne širine.

Podpora

Ključnega pomena je dostop do podporne skupine, če naletite na težave s svojim spletnim mestom. Plačano gostovanje običajno zagotavlja 24-urno podporo prek klepeta v živo, e-pošte in telefona. Brezplačni spletni gostitelji se lahko počasi spopadajo z vašimi pomisleki.

Zaključek

Tudi najbolj priznani brezplačni gostitelji spletnih storitev ponujajo storitve pod industrijskim standardom. Brezplačno spletno gostovanje lahko štejemo za marketinško orodje, saj se pogoji nenehno spreminjajo, ker ni finančne spodbude. Omejitve teh podjetij preprečujejo, da bi vaše spletno mesto delovalo v najboljših močeh.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector