8 Najbolj smešnih funkcij spletnega gostovanja

01.06.2020
Članki in več ... '8 Najbolj smešnih funkcij spletnega gostovanja
0 9 мин.

funkcije, ki so najbolj smešne na spletnem gostovanju


Spletno gostovanje je množična industrija z zelo intenzivno konkurenco. Podjetja potegnejo vse vrste trikov in prikažejo vse vrste “koristi”, s katerimi vabijo svoje stranke. Včasih to storijo z najbolj smešnimi in norostmi, zaradi katerih si boste roko postavili na trebuh in se nasmejali, če boste vedeli celo o tem internetna tehnologija.

Gostovalna podjetja so postala resnično ustvarjalna na način, kako si prizadevajo pritegniti nove stranke. Za mnoge od njih res ni pomembno, v kakšnem poslu poslujejo, dokler z njim zaslužijo. Cilj teh podjetij je zvabiti v »noobe«, ki o spletnem gostovanju ne vedo ničesar. Žalostna resnica je, da to storijo, ker dejansko deluje. Ljudje, ki o internetni tehnologiji ne vedo ničesar, ne bodo drugi uganili in se odločili na podlagi zelo omejenih informacij.

To pomeni, da se bodo odločili za ponudnika gostovanja, za katerega se zdi, da ponuja največ funkcij ali tistega, ki je “združljiv” z njihovim operacijskim sistemom. Med drugim se lahko zgodijo tudi lažni dodatki ali »Brezplačni Google Analytics«. V bistvu samo poskušajo zavesti ljudi, ki ne vedo ničesar o tem, kaj kupujejo in iščejo, da bi iz svojega žepa spravili čim več denarja. Zato morate biti previdni, komu dajete svoj denar.

Pri večini ponudnikov gostovanja, ki ponujajo tako neumne ‘funkcije’, se je treba izogibati, saj je verjetnost, da boste dobili kakovostno storitev, zelo majhna. Hočem reči, kaj bi pričakovali od podjetja, ki poskuša privabiti stranke na tako neumen način? Nihče ne mara biti norca in tudi ti ne. Torej je čas, da veste, katera neumna funkcija gostovanja je znak slabega gostovanja. Brez dodatnega oboževanja, spustimo se na to!

Brezplačna storitev Google Analytics

To je dragulj neumnosti spletnega gostovanja, saj skuša privabiti ljudi, ki o spletnih straneh in spletnem gostovanju dobesedno ne vedo nič. Google Analytics je brezplačna storitev, ki jo ponuja Google, in vam omogoča, da spremljate svoje spletno mesto in njegov promet. Vendar ga ta podjetja oglašujejo kot “brezplačna”, tako kot v tem, vam tega ni treba plačati. Kot da je bila to njihova posebnost ali posebna pogodba, ki sta jo z Googlom sklenila samo za vas. Google v resnici od vas zahteva le, da se prijavite in vse skupaj lahko poiščete s svojo programsko opremo Analytics. Ta funkcija je kot oglaševanje v baru, če dobiš brezplačne kozarce vode, če vstopiš. Mogoče je neumno in celo nespoštljivo, če pomislite, koliko nezavednih ljudi bi jih lahko pritegnilo.

Čeprav je leto 2018, me ne bi presenetilo, če bi kakšno senčno spletno podjetje za gostovanje še vedno poskušalo to odpraviti. Zato bodite previdni, ko kupujete okno za storitve spletnega gostovanja.

Podpora za Webalizer in Awstats

Naslednja na naši poti neumnih je podpora Awstatsom in Webalizerju. To so tudi programska oprema za analitiko spletnih strani, ki jo lahko uporabite za spremljanje svojih strani. Vendar so dejansko fosili, ki jih je Google Analytics zamenjal že pred mnogimi leti. Kljub temu obstajajo podjetja, ki gostijo gostovanje, ki imajo nalogo, da oglašujejo Awstats in Webalizer kot odlične alternative Google Analytics, ki vam bodo prinesle prednost pred konkurenco. Kako super bo to za vas!

Vso srečo vsem, ki se bodo trudili, da bi to dosegli v spletu s programsko opremo, napisano leta 2004, in v programskem jeziku C. Če se zgodite z Googlovim Webalizerjem, bo videnje, koliko je stara, prineslo solzo na vaše oči. Zato se še enkrat izogibajte gostiteljskemu podjetju, ki ponuja to programsko opremo. Verjetno iščejo idiote z veliko gotovine.

24/7 Podpora po e-pošti

Vau! Ta res vzame torto. Če ste slučajno iskali ponudnika gostovanja izpod skale v zadnjih 10 letih, ne boste vedeli, da je podpora 24/7 v živo ključnega pomena za vsako samospoštljivo gostiteljsko podjetje. V resnici jih zelo malo ponuja, vendar je to že druga zgodba. Kar mi močno pade na pamet, so nekatera podjetja, ki gostujejo, pripravljena iti dovolj daleč, da bi navedla, da resnično ponujajo podporo 24/7 po e-pošti. Ta funkcija obstaja že od zore interneta. Dobro opravljeno pri lovu do fantov 21. stoletja!

V katerem koli drugem podjetju si boste želeli podporo po telefonu v živo, podporo v klepetu v živo in bi morali celo ponuditi zakonsko svetovanje, če ga potrebujete. Čim več skrbi podjetje nudi uporabniku po prodaji svoje storitve, tem boljšo izkušnjo bo imel. Nikoli se ne pogovarjajte za gostiteljsko podjetje, ki ne zadošča gostiteljskim storitvam ali oglašuje tako nesmiselnih stvari.

Podpora za JavaScript in DHTML

Zdaj je naslednja stopnja neumnih. Nekatera gostiteljska podjetja radi uporabljajo domišljijske izraze, ki jih nihče ne razume, zaradi česar ljudje mislijo, da dejansko ponujajo nekaj edinstvenega. V resnici jih uporabljajo samo za trženje enakih osnovnih storitev, ki bi jih dobili od katerega koli drugega ponudnika gostovanja, ki ima svoje strežnike in deluje..

DHTML je krovni izraz za številne spletne tehnologije, ki jih je mogoče uporabiti za ustvarjanje dinamičnih spletnih mest z uporabo kombinacije statičnega označevalnega jezika. Izraz je bil uveden leta 1997 z izdajo Internet Explorerja. Uveden je bil v 90. letih, nekatera gostiteljska podjetja pa ga s ponosom oglašujejo, kot da gre za lastnost, edinstveno za njihovo storitev! Precej zvit.

99% garancija za zamudo

Seveda, vedoč, da bo vaše spletno mesto v celotnem letu manjkalo le nekaj minut, je prepričljivo. A pravzaprav ni nič manjšega, kot bi pričakovali od storitve gostovanja, za katero plačate dober denar. Vse manj je nezadovoljivo, čeprav veliko komercialnih ponudnikov gostovanja ne uspe doseči. Ne glede na to je ponosno oglaševanje, da imajo strežniki 99-odstotno upodabljanje, zelo neumno, čeprav to počne skoraj vsaka gostiteljska družba..

Osnova vsake gostovalne storitve je dejstvo, da ima podjetje strežnike, ki delujejo v celotnem 99% leta. Za kratek čas odpadejo le, če pride do okvare, zato pride preostalih 1%. Ne morem reči, da je to znak slabega gostovanja, vendar je še vedno neumno, da to uporabljajo osnovno dejstvo v njihovih oglasih.

Neomejeno skladiščenje in pasovna širina

Dejansko ne obstaja nekaj neomejenega prostora za shranjevanje in pasovne širine, ker morate imeti nekaj dejanskih fizičnih omejitev. Gostovanje vaše spletne strani ima dejanske stroške, veliko jih je. Račun za električno energijo podjetja je na strehi, poleg tega pa morajo povezavo upravljati kar se da učinkovito. Več spletnih mest, več sredstev uporabljajo. Če bi vam dejansko dali neomejen prostor za shranjevanje in pasovno širino, bi lahko začeli prodajati svojo lastno storitev gostovanja po svetu. Kaj bi še počeli z neomejenimi viri?

Vendar pa obstaja noro število gostujočih podjetij, ki oglašujejo svoje najmanjše pakete, ki zagotavljajo neomejen prostor za shranjevanje in pasovno širino. V resnici omejujejo oboje in o tem vam bodo povedali šele, ko boste dosegli določeno mejo. Če to storite, bi lahko celo ugasnilo vaše spletno mesto in celotno storitev. Torej je dejstvo, da ravnajo tako, v resnici neumno. Edina težava je, da ponudniki gostovanja res nejasno razmišljajo o tem, kaj pomeni njihova neomejena pasovna širina in prostor za shranjevanje, zato morate opraviti nekaj dodatnih raziskav, če želite izvedeti.

Da se preprečite, da vas ta lažni oglas ne zavede, vedno preverite pogoje storitve. Tako boste natančno vedeli, koliko prostora na disku in pasovne širine imate.

Podpora za datoteke MIDI

Kaj je v božji besedi MIDI? Kdo uporablja datoteke MIDI in zakaj? Ali ga stranke dejansko iščejo? Pravzaprav je datoteka MIDI tako kot vsaka druga vrsta datotek. V tem ni nič posebnega, še posebej, če gre za podjetja, ki to prikazujejo kot neko posebnost. Samo oglašujejo ga ljudem, ki mislijo, da je najboljši ponudnik gostovanja tisti, ki ponuja največ funkcij. To vključuje funkcije, ki so popolnoma odvisne od tega, kako odjemalec uporablja storitev, kot so Real Audio, Flash, Shockwave in tako naprej.

Podpora za Windows, Linux in Mac

O hudo. Ta posebnost vas bo pustila brez besed. Tudi preproste igre s kartami imajo večino časa podporo za vse tri glavne operacijske sisteme. Toda kakšen operacijski sistem zaženete, pravzaprav sploh ni pomembno. Najprej lahko odprete vsako spletno mesto, ne glede na to, kateri operacijski sistem imate, ker se vsaka spletna stran prenese v vaš brskalnik prek protokola HTTP. Tako strežnik in spletni brskalnik govorita isti jezik. Torej, vsak spletni gostitelj in spletni brskalnik govorita isti jezik, svojo datoteko pa lahko prenesete na strežnik gostovanja prek FTP (File Transfer Protocol).

Seveda bo vsak trik, ki je popolnoma nov pri spletnem gostovanju in internetnih tehnologijah, padel na ta trik. Menijo, da se odločajo za prilagodljiv načrt gostovanja, ki jim bo zagotovo deloval brez težav. To je razumljivo, a ko preberejo nekaj člankov, učinek neumnih oglasov, kot je ta, leti skozi okno.

Zaključek

Prav to zajema lažne in neumne oglaševalske trike, ki jih uporablja večina ponudnikov gostovanja. Imeti ponudbe, kot so neomejena pasovna širina, prostor za shranjevanje in 99-odstotno jamstvo za uptime, so pravzaprav koristni, ker bi me pred leti tudi preslepili. Te stvari zvenijo preveč dobro, da bi jih izpustili iz oglasov, ki so namenjeni predvsem povprečnemu državljanu interneta. Vendar so stvari, kot so brezplačna storitev Google Analytics, podpora za 24 ur na dan po e-pošti, podpora za datoteke MIDI in združljivost operacijskega sistema, resnično sramotne. Podjetja, ki prikazujejo ponarejene funkcije, kot je ta, sploh ne bi smela upoštevati. Preden skočite v nakup storitev gostovanja, se prepričajte, da preberete nekaj člankov, da se prepričate, kaj je tisto, in ne bo pomote pri izbiri gostiteljske družbe.

Kaj menite o takšnih neumnih lastnostih? Je kaj pozabil omeniti? Povejte mi v spodnjih komentarjih!

Upam, da ste se zabavali ob branju tega članka in da se spet vidimo v naslednjem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector