8 Obvezno morajo imeti Python GUI okviri za budistične spletne razvijalce

01.06.2020
Članki in več ... '8 Obvezno morajo imeti Python GUI okviri za budistične spletne razvijalce
0 7 мин.

python gui okviri spletnih razvijalcev


Razvoj je pomemben sestavni del gradnje spletnega mesta in postavitve le-tega visoko na močnejših temeljih. Obstaja veliko kodnih jezikov, s katerimi lahko razvijalci izkoristijo prednosti, medtem ko je Python najboljši igralec med vsemi. Razvijalcem se je izkazalo, da je interaktivno orodje.

Programerji lahko začnejo pisati kode prav v Pythonu, zaradi česar morajo poznati določene ključne besede. Ena od možnosti je, da pridobite vse več vpogleda v ključne besede, ki se zlahka uporabljajo v Pythonu, druga pa je v uporabi grafičnega uporabniškega vmesnika (GUI).

GUI prikaže seznam ključnih besed, ki so najbolj pomembne za aplikacijo, ki jo nameravate izdelati. Razvijalci lahko torej izberejo ključne besede in nadaljujejo z kodiranjem enostavno. Spletni razvijalec, ki je svež in potrebuje pomoč za začetek kodiranja v pythonu, lahko uporabi okvire GUI. V tej objavi delim nekaj dragocenih okvirov, ki so medvrstni in preprosti za uporabo.

1. Kivy

Obiščite spletno mesto »

Kivy je vabljiv projekt za razvijalce, ki ga MIT ustrezno licencira. Temelji na OpenGL ES 2, ki razvijalcem omogoča hitro ustvarjanje svežega uporabniškega vmesnika. Ker je okvir, ki temelji na dogodkih, temelji na glavni zanki, zaradi česar je zanesljiva rešitev za razvoj iger. Povratne klice so narejene iz glavnega pogleda na vnaprej določeno frekvenco ali enkratnega sprožilca.

Velja za enega močnih okvirov, ki poleg izdelave uporabniškega vmesnika upravljajo z vsemi animacijami, gradniki in jezikom. Kivy je združljiv z več operacijskimi sistemi, ki vključujejo MacOSX, Windows, Linux, Raspberry Pi, Android in iOS. Njegova odprtokodna koda razvijalcem omogoča prilagoditev okvira bodisi z namestitvijo katerega koli od 20 razpoložljivih pripomočkov ali s spreminjanjem kode.

2. PyQT

Obiščite spletno mesto »

PyQT je razvit s programskim jezikom C ++ in je najbolj priljubljen med okviri med platformami. Razvijalci morajo pridobiti komercialno licenco za nadaljevanje dela na projektih svoje stranke, začetniki in začetniki pa lahko uporabljajo brezplačno različico Qt prek licence skupnosti.

PyQt že dolgo služi skupnosti razvijalcev, nedavno pa jo je pridobila Nokia. Razvijalci so mu najbolj všeč zaradi čudovite knjižnice API-jev in uporabnih orodij, ki jih uporabljajo številne panoge. Kombinacija Qt in Python v tem okviru omogoča kodrom, da začnejo kodiranje iz nič ali uporabijo vizualne dialoge Qt oblikovalca.

3. Tkinter

Obiščite spletno mesto »

Tkinter je pogosto vključen v Python privzeto zaradi preprostega uporabniškega vmesnika. S preprostostjo in grafično privlačnim uporabniškim vmesnikom je ta okvir priljubljen med globalno skupnostjo razvijalcev. Dodatna privlačnost tega orodja je njegova odprtokodna koda, ki spada pod licenco Pythona.

Razlog, da se večina razvijalcev obrača na Tkinter, je razpoložljivost obsežnih virov v smislu referenčnih knjig in kod. Ker je privzeti okvir, ga več kodrov občuduje in daje raje začetnikom. Če nameravate začeti s tem orodjem, lahko poiščete podporo in napotke njegove presenetljivo aktivne skupnosti programerjev.

4. WxPython

Obiščite spletno mesto »

WxPython je še en odprtokodni okvir, ki velja za ovoj, ki ga je treba uporabiti nad WxWidgets. WxWidget, prej znan kot WxWindows, je knjižnica GUI za več platform in je razvita v programskem jeziku C ++. S pomočjo standardnih dialogov lahko razvijalec zgrabi praktične izkušnje pri izdelavi aplikacij in orodij za dobro znane operacijske sisteme, kot so Windows, Unix in Mac.

Poleg obsežnih virov za razvoj osnovnih aplikacij lahko kodirniki uporabljajo tudi druga orodja, kot so okno, ki se lahko priklopi, API za 2D risanje poti in pripomočke za obdelavo besedil in urejanje besedila. Osvežilec kodiranja lahko išče smernice pri različnih predstavitvah, ki jih je dal na voljo WxPython. Vadnice se izkažejo tudi kot koristne pri pričevanju kodiranja.

5. PyGUI

Obiščite spletno mesto »

PyGUI je še en okvir za več platform, ki je enako primeren za Windows, Unix in Macintosh. Če ga poskušate primerjati z drugimi razpoložljivimi okviri, se zdi, da je precej preprost in enostaven za uporabo. API PyGUI se odlično sinhronizira s Python-om, kar omogoča lažjo aplikacijo za razvijalce. Razvija jo dr. Greg Ewing z univerze v Canterburyju na Novi Zelandiji.

Temeljni namen razvoja te aplikacije je bil oblikovanje okvira, ki se dobro prilega ekosistemu Python, ne da bi ustvaril ovire za kodirnike. Temeljna prednost tega okvira je vstavljanje preproste in kratke kode med grafičnim uporabniškim vmesnikom in pitonom. To prikazuje dodajanje kode kot naravnega in prirojenega dela GUI-ja.

6. PySide

Obiščite spletno mesto »

PySide je tudi aplikacija na več platformah, ki je ustrezno opremljena z orodji Qt. Pri izbiri enega iz standardne knjižnice je neverjetno alternativno orodje. Na voljo je brezplačno tako kot Tkinter, o katerem smo v tej objavi razpravljali zgoraj. Nokia, dobro znano podjetje za proizvodnjo mobilnih telefonov, je začelo in prodajalo ta okvir.

Podprte platforme vključujejo Linux / X11, Maemo, Mac OS X in Windows. Vzpostavitev združljivosti ogrodja z Andriodom je že kmalu na voljo. Ponuja tudi orodja za ustvarjanje aplikacij za dokumente XML, baze podatkov, omrežje, GUI in večpredstavnost. Bistvo PySide je neprekosljiva združljivost API-ja s PyQt4, ki pomaga koderjem, da se hitro preselijo v okvir PySide.

7. Libavg

Obiščite spletno mesto »

Libavg je kodiran v C ++ in Python uporablja kot skriptni jezik. Gre za okvir tretjih oseb, ki vključuje različne lastnosti, kot so prikazovanje elementov kot spremenljivk python, čas, ki je določenTimeout in setInterval, podpora za beleženje, mehanizem za upravljanje končnih dogodkov itd..

Podpira Windows, Mac OS X in Linux. Kot odprtokodna aplikacija jo lahko uporabljate pod licenco LGPL. Lahko uporabite veliko oblikovalcev, medijskih umetnikov in kodrov, ki uporabljajo Libavg za aplikacije, povezane z izdelki. Prav tako podpira široko paleto elementov, ki se uporabljajo pri oblikovanju zaslona, ​​ki vključuje besedilo, slike, izhod fotoaparata, videoposnetke in vektorsko grafiko. Če naletite na velik zaslon, nameščen v nakupovalnem središču, da bodo otroci omogočili igranje iger prek funkcije multi-touch, najverjetneje bo to izdelek libavg.

8. PyGObject

Obiščite spletno mesto »

PyGObject je dobro kodirana aplikacija za Python, ki pomaga razvijalcem, da učinkovito delujejo na projektih GNOME in podprtih GTK +. GTK + je popolna aplikacija, ki zagotavlja združljivost GUI z drugimi operacijskimi sistemi. Kot pripomoček za več platform, podpira Windows, Mac OSX in Linux.

Vključuje se z GObject, ki je sam po sebi platforma s ponudbo osnovnega razreda in skupnih obrazcev, kar je lahko koristen vir za kodno bazo in druge projekte.

Zaključne besede

To so ugledna imena med okvirom GUI, ki so uporabna tako za profesionalca kot za začetnika. Zavarovanje spletnega razvojnega projekta je zagotovo lažje, vendar je kodiranje z lahkoto in natančnostjo precej težko. S pomočjo okvirja GUI je mogoče ključne besede preprosto uporabiti za kodo, namesto da bi porabili čas za raziskovanje zanjo.

Asad Ali je strokovnjak za digitalni marketing z bogatimi izkušnjami 7 let na področju e-trgovine SEO, optimizacijo oblikovanja in uporabniško izkušnjo. Trenutno dela v GO-zalivu, vrhunskemu spletna agencija za razvoj s sedežem v podjetju v Dubaju. Do njega lahko pridete naprej LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector