Ali je brezplačno spletno gostovanje dobro za poslovanje?

01.06.2020
Članki in več ... 'Ali je brezplačno spletno gostovanje dobro za poslovanje?
0 5 мин.

je brezplačno gostovanje dobro za poslovne spletne strani


Razvoj spletnih strani je lahko velik strošek za vsako podjetje. Zaradi tega se je veliko lastnikov malih podjetij odločilo ustvariti lastno spletno mesto z orodjem za izdelavo spletnih strani ali sistemom za upravljanje vsebine, kot je WordPress, da bi prihranilo stroške spletnega oblikovanja in razvoja. Poleg stroškov izdelave spletnega mesta obstajajo še drugi stroški, kot so ime domene in gostovanje, ki so le del stroškov dejanskega spletnega razvoja. Na primer .com domena stane približno 10 USD na leto, profesionalni račun za gostovanje pa približno 5 USD na mesec, plačan vnaprej za eno leto. Vendar pa je veliko lastnikov spletnih mest, ki poceni gostovanje in se odločijo za brezplačno gostovanje v upanju, da jih bodo lahko obiskali samo z nakupom domene. To se sliši super, lahko prihranite veliko denarja, toda za kakšno ceno? V tem članku vam bom prikazal nekaj številnih razlogov, zakaj se izogibajte uporabi brezplačnega spletnega gostovanja za vaše poslovno spletno mesto.

Zakaj ne bi smeli izbrati brezplačnega gostitelja?

Najprej morate upoštevati, da je zagon spletnega strežnika stalo več kot 100 dolarjev na mesec. Zakaj bi komu to storitev brezplačno podelili? No, za podjetja, ki storitev ponujajo brezplačno, je veliko ugodnosti, vendar lahko uporabnik zaradi tega veliko trpi. Brezplačni ponudniki gostovanja poskušajo pritegniti čim več spletnih skrbnikov, da uporabijo svojo brezplačno storitev in na koncu nadgradijo na plačljivo naročnino. To je dobra marketinška strategija, ki pa se vedno ne obrestuje.

Večja varnostna vprašanja brezplačnega gostovanja

Ker so strežniki zelo dragi za najem in vzdrževanje, ponudnik gostovanja, ki zagotavlja brezplačne načrte za hose, posveča manj pozornosti varnosti brezplačnih računov, saj ti ne prinašajo prihodkov, temveč gre le za izgubo denarja. Zaradi nizke stopnje varnosti strežnika se pogosto zgodi, da hekerji ogrozijo strežnik, izbrišejo spletno mesto in sčasoma ukradejo identiteto uporabnikov.

Omejitve brezplačnega spletnega gostovanja

Če vam ponudnik dovoli, da dodate svojo domeno, ste verjetno našli zelo dobrega brezplačnega gostitelja, saj večina omogoča le uporabo poddomena. Prav tako obstajajo drastične omejitve glede spletnega prostora in pasovne širine. Veliko vrst datotek je lahko tudi izključenih, zato če nameravate ustvariti spletno mesto php s kontaktnim obrazcem ali naložiti nekaj slik, tega morda ne boste mogli storiti v brezplačnem računu za gostovanje.

Brezplačni gostitelji imajo slabo storitev in podporo

Zaradi velikega števila uporabniških računov, ki se gostijo na istem strežniku, bo to povzročilo počasno nalaganje spletnih strani in slabo delovanje. V urnih urah morda ne boste mogli dostopati niti do svojega spletnega mesta, kako bi pričakovali, da boste prek svojega spletnega mesta prejeli povpraševanje potencialnih strank? V primeru brezplačnega gostovanja je podpora zelo neprofesionalna ali pa ne obstaja, zato lahko sami rešite težavo, kar bi lahko storil le sistemski administrator.

Prisilno oglaševanje na brezplačnih računih gostovanja

Najpogostejša praksa ponudnikov brezplačnih gostovanj je vsiliti oglaševanje na uporabnikovih spletnih mestih. Tega oglasa se ni mogoče znebiti, razen če preklopite na plačljivo različico. Nepovezani pasovi lahko povzročijo promet na spletnih straneh in izgubo podjetij, prav tako je znak neprofesionalnosti. Poleg tega lahko škoduje tudi uvrstitvam v iskalnikih.

Izguba spletnega mesta in računa

Če zgoraj omenjene težave niso razlog za izogibanje brezplačnemu gostovanju, vas bo verjetno izgubila spletna stran. Da, možno je, da podjetje preneha zagotavljati brezplačno storitev brez predhodnega obvestila. V tem primeru ni mogoče obnoviti datotek vašega spletnega mesta. Mogoče ste imeli varnostno kopijo, vendar bo trajalo nekaj časa, dokler ne dobite novega ponudnika gostovanja in ponovno postavite spletno mesto.

Alternativa brezplačnemu gostovanju

Vedno pravim, da je spletno gostovanje osnova uspešne spletne strani. Če izberete dobro in zanesljivo storitev gostovanja, se lahko osredotočite na gradnjo svojega spletnega podjetja in ne skrbite za tehnične stvari, ki stojijo za spletnim gostovanjem. Če vam je mar za vaše podjetje in želite biti uspešni, na spletnem gostovanju ne smete dobiti bedarije. Izberite poceni gostovanje, namesto tega pa zastonj. Skupite se s prijateljem in delite stroške gostovanja, če je to mogoče, vendar se ne zanašajte na brezplačnega gostitelja. Na primer, na gostovanju iPage.com lahko dobite neomejeno gostovanje za samo 2 USD na mesec; plačati boste morali vnaprej najmanj 12 mesecev, v zameno pa boste dobili strokovno podporo, odlične zmogljivosti, zmožnost gostovanja katere koli vrste spletnega mesta, vključenega oblikovalca spletnega mesta in tudi brezplačno domeno.

Če torej resno razmišljate o svojem spletnem mestu in želite vzpostaviti močno spletno prisotnost za svoje podjetje, pojdite s plačljivim načrtom spletnega gostovanja. Vso srečo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector