Bi morali razmisliti o uporabi sistema za upravljanje vsebin?

sistem uporabe-cms-content-management


Gotovo so minili dnevi upravljanja in posodabljanja spletnega mesta z vsebino, ki je potrebna za kodiranje. S številnimi sistemi za upravljanje vsebine so na voljo lažje kot kdajkoli prej. S pravilnim CMS-om lahko upravljate s skoraj vsemi aspekti vašega spletnega mesta, ne da bi se kdaj dotaknili kode in naredili brezhiben postopek.

Seveda, več tehničnega znanja imate, tem bolje, saj je potrebno pri izdelavi spletnega mesta in pri spreminjanju funkcionalnosti vaše spletne strani. Vendar bo CMS ključnega pomena, ko si želite privoščiti dragocen čas in redno posodabljati vsebino svojega spletnega mesta.

Razlogov za uporabo sistema za upravljanje z vsebinami je veliko, zato smo napisali ta članek. Preučili bomo vse številne načine, kako vam lahko CMS koristi in olajša vaše življenje.

Torej, brez nadaljnjega prikazovanja, si oglejmo vse prednosti uporabe sistema za upravljanje vsebine!

Kaj je CMS?

CMS je programska oprema in platforma za gradnjo spletnih strani, ki shranjuje vsebino vašega spletnega mesta in omogoča zelo enostavno urejanje in objavljanje. Več skrbnikov in ustvarjalcev vsebin se lahko prijavi v isti sistem in sodeluje, da ustvari in objavi najboljšo možno vsebino.

Vzpostavitev spletnega mesta v sistemu za upravljanje vsebin je kot nakup novega avtomobila. Ni vam treba vedeti ničesar o postopku izdelave, samo dobite ključe in začnete voziti. Torej vam ni treba biti spletni razvijalec ali izvajati katerega koli zapletenega dela kodiranja, ki je vključeno v delovanje vašega spletnega mesta. Lahko se preprosto prijavite na spletno mesto, oblikovano po vašem okusu, in začnete redno objavljati vsebine. Ne glede na to, ali gre za spletno trgovino, preprost blog ali spletno mesto s skoraj kakršno koli funkcijo, bo CMS zagotovo lahko kos temu.

Torej, CMS je uporabniku prijazna platforma, ki omogoča hitro in učinkovito izdelavo in upravljanje spletnega mesta.

Prednosti uporabe sistema za upravljanje vsebin

No, prva in najbolj očitna prednost uporabe že sestavljenega sistema je količina časa, dela in drugih virov, ki jih boste porabili. Vprašanje torej ni, zakaj bi morali uporabljati CMS, ampak vprašanje, zakaj ne bi.

Seveda bi si človek lahko mislil, da bi uporaba sistema, ki ga je zgradil nekdo drug, nalagala nekatere omejitve njihovemu potencialu. Seveda obstaja veliko scenarijev, kjer je vse, kar je narejeno po meri, prava rešitev, vendar 80% časa to res ni tako. Izbira prave vrste CMS za spletno mesto se bo izkazala za resno prednost. Toda o kakšnih prednostih govorimo tukaj?

Ne potrebujejo nobenega znanja spletnega programiranja

CMS ima lastna orodja za gradnjo spletnih mest. Nekateri imajo celo orodje Kaj vidite, kaj dobite, s katerim lahko povlečete in spustite elemente, ki jih želite imeti na svojem spletnem mestu. Bliža se urejanje slike ali dokumenta Microsoft Word, ki je odličen za novorojenčke.

Čeprav je za izdelavo nečesa bolj zapletenega potrebna pomoč razvijalca, ko pa je delo končano, lahko spletno mesto preprosto uporabite po svoji želji.

Skratka, sistemi za upravljanje z vsebino so uporabnikom prijazni, tako da jih lahko kdorkoli uporablja do določene mere.

Nenehno posodabljajte svojo vsebino

Zdaj je to ena največjih prednosti katerega koli sistema za upravljanje vsebin. Ponuja različna orodja za urejanje vsebine, ki jo želite objaviti, in če potrebujete obsežnejše funkcije, lahko vedno naložite vtičnik za njih.

Preprosto si morate izmisliti del vsebine, ki ga želite objaviti, naj bo to dogodek, članek, videoposnetek ali kaj drugega in to lahko naredite vidnega na svojem spletnem mestu z nekaj kliki.

V večini sistemov za upravljanje vsebine boste imeli preprosto urejevalnik besedil takoj iz polja, ki omogoča spreminjanje postavitve vsebine, pisave, ki jo uporabljate, slike, ki jih dodate in druge osnovne stvari. Vendar lahko vedno izboljšate funkcije za urejanje vsebine, kamor koli želite. Nebo je meja.

Vsebino lahko shranite tudi kot osnutek in jo pozneje objavite ali pa nastavite enakomeren tok vsebine, tako da sestavite urnik. CMS lahko nastavite tako, da samodejno potisne novo vsebino, ki ste jo predhodno posredovali.

Na internetu je vsebina kraljeva. Če imate ustrezen CMS, lahko imajo celotno ekipo, ki se osredotoča na vsebino in podvojitev na njej. Več kakovostne vsebine boste ustvarili, več obiskovalcev bo imelo vaše spletno mesto in boljše bo to na dolgi rok.

Če imate predano ekipo, ki sodeluje z vašim CMS, z edinim namenom ustvarjanja kakovostne vsebine, lahko zagotovite učinkovit potek dela in vzdržujete visoko kakovostno spletno mesto.

Če želite vse to sestaviti v enem kratkem stavku, vam CMS ponuja vso potrebno svobodo.

Je kompakten

CMS ima vse funkcije, ki jih spletni mojster potrebuje za vodenje poslovnega spletnega mesta in vzdrževanje močne spletne prisotnosti. CMS ima vse, kar potrebujete za učinkovito tržno strategijo. Vse lahko upravljate pod eno streho.

Lahko upravljate veliko uporabniško bazo, upravljate s komentarji, objavami gostov in vsem tako pomembnim SEO. Večina sistemov za upravljanje vsebin je narejena tako, da so SEO prijazni, kar prihrani veliko truda in sredstev. Svoje spletno mesto za določene ključne besede lahko optimizirate veliko lažje.

Ponuja varnost in stabilnost

Nastavite lahko privilegije skrbnika in urejevalnika vsebin in se prepričajte, da nihče ne vtika nosu v vsebino, v katero se ne bi smel umešati. Lahko ste edini preglednik vse vsebine na svojem spletnem mestu in objavljajte samo vsebino, ki jo odobrite, ali za to naredi nekdo drug..

Ne le da je zaščiten pred lastnim osebjem, temveč ga zagotavlja tudi velika baza razvijalcev in številne odlične tehnologije. Tudi izven škatle različica ima zajeten nabor varnostnih funkcij, vendar lahko to razširite tudi z različnimi vtičniki, zaradi česar je vaše spletno mesto skoraj nepropustna trdnjava za hekerje. Pomembno je omeniti, da nič ni brezhibno, čeprav in karkoli se lahko pokvari. Zagotovo pa lahko sestavite varno spletno mesto in zaščitite vse njegove podatke.

Ko rečem stabilnost, mislim, da ko bo enkrat nastavljena, bo delovala dlje časa in bo imela stalne posodobitve. Ker ima večina sistemov za upravljanje vsebine veliko bazo za razvijalce in še večjo bazo uporabnikov, jih je preprosto narediti stabilne in obvladati kakršno koli težavo. Nekdo drug je že naletel in rešil.

Ima posodobljeno funkcionalnost

Priljubljeni sistemi za upravljanje vsebin nenehno vključujejo ljudi, ki delajo na njih, in jih posodabljajo s novimi funkcijami. Nenehno posodabljajo in zagotavljajo vse, kar je potrebno, da spletno mesto dobro deluje v spletnem okolju.

Odprti sistemi za upravljanje vsebin imajo na tisoče vtičnikov, ki so jih razvili drugi uporabniki. Tako je preprosto dobiti brezplačen ali plačljiv vtičnik, ki bo izboljšal funkcionalnost vašega spletnega mesta.

Če pa uporabite a lastniška CMS, vedno boste imeli skupino za podporo, s katero se lahko obrnete in jim omogočite, da nam namestijo poljubno funkcijo. Če se odločite za lastniško CMS, boste to predano ekipo skrbeli za vaše spletno mesto in poskrbeli, da bo skladna z aktivnimi spletnimi standardi.

Preprosto preoblikujte svojo spletno stran

Če spletno mesto zgradite iz nič in želite, da se ob odločitvi prenovite, boste morali narediti popolno prenovo spletnega mesta. Če uporabljate sistem za upravljanje vsebin, bo potreben le nekaj klikov in večina vašega spletnega mesta bo ostala nedotaknjena. Seveda bo potrebno še nekoliko predelati, vendar je vseeno mogoče storiti čez dan ali dva, odvisno od tega, ali želite prilagoditi zasnovo ali ne.

Ta preprostost je zahvaljujoč sistemu šablon, vgrajenem v vsak CMS. Predlogo lahko preprosto prenesete in jo z nekaj kliki implementirate na svoje spletno mesto. Spletno oblikovanje nikoli ni bilo tako preprosto.

Brez težav lahko zamenjate dele svojega dizajna ali popolnoma preoblikujete spletno mesto. Večina predlog ima tudi svoj vmesnik, na katerem lahko nastavite, kako želite videti vaše spletno mesto.

Globalne spremembe je enostavno narediti in jih je mogoče izvesti v samo nekaj klikih.

Skratka, lahko prenašate, uporabljate in ponovno uporabljate predloge, da svojemu spletnemu mestu daste želeno postavitev in funkcionalnost, ki jo želite.

Super za SEO

Kot sem že omenil, je večina sistemov za upravljanje vsebin zgrajena na SEO prijazen način. To pomeni, da imate pri optimizaciji svojega spletnega mesta veliko manj dela. Seveda je to le en del vašega celotnega SEO.

Optimizacija iskalnikov je zamuden postopek z veliko gibljivimi deli, zato boste morali vložiti nekaj dela, da boste iz njega resnično lahko kar najbolje izkoristili. Ker pa lahko redno potisnete sveže vsebine, ki jih bodo vaši uporabniki upali, lahko delate z relativno lahkoto.

Tako boste z uporabo CMS imeli nekoliko lažji čas z vzponom na stran z rezultati iskalnika.

Je popolnoma brezplačno ali poceni

Najbolj priljubljeni sistemi za upravljanje vsebine, kot sta WordPress in Drupal, so odprtokodni in popolnoma brezplačni. S tem začetno naložbo zmanjšate na polovico. Ni veliko boljših ponudb kot brezplačno pridobiti nekaj tako dragocenega! To je tudi še en razlog, zakaj se sistemi za upravljanje vsebin tako pogosto uporabljajo.

Enostavno podaljšanje

To je ena največjih prednosti uporabe sistema za upravljanje vsebin. Lahko dodate vtičnike in razširitve, če želite dodati skoraj katero koli funkcijo, ki jo želite. Večino jih razvijejo bodisi drugi uporabniki bodisi mala podjetja.

Lahko vključite funkcije družbenih medijev, uporabljate napredne urejevalnike vsebin, imate napredna varnostna orodja ali ustvarite svoj lastni vtičnik s funkcijo, ki jo imate v mislih. Pri upravljanju funkcionalnosti spletnega mesta imate veliko prilagodljivosti.

Povežite se od kjer koli in kadar koli

Sisteme za upravljanje vsebine lahko uporablja več uporabnikov, ki se lahko povežejo na isto skrbniško ploščo, kjer koli že so. Cela organizacija lahko preprosto sodeluje in obdeluje njihovo spletno mesto v skladu z zahtevami.

Mobilna optimizacija

Ogromen kos spletnega prometa sestavljajo mobilni uporabniki. Ker se mobilna revolucija dogaja tukaj in zdaj, mora imeti skoraj vsaka spletna stran, ki je naložena, mobilno različico. Je absolutna zahteva za uspeh.

Na srečo je večina sistemov za upravljanje vsebin popolnoma mobilnih. Tudi skoraj vse predloge, ki bi jih prenesli za svoje spletno mesto, so popolnoma odzivni in so videti odlično v kateri koli napravi, na kateri jih odprete.

Analytics

Prefinjen sistem za upravljanje vsebin omogoča spletnim skrbnikom možnost sledenja in analiziranja dejavnosti njihovih uporabnikov na spletnem mestu. To jim omogoča, da sprejemajo veliko boljše odločitve in še naprej razvijajo svoje spletno mesto, zato je bolje usmerjeno k uspehu.

Z lahkoto lahko izmerite, kako vaša vsebina vpliva na vaše občinstvo in kako lahko izboljšate svoje poslovanje. Ko imate jasno sliko, kako deluje vaše spletno mesto, lahko implementirate orodja, potrebna za nadaljnji razvoj.

Spletna blagovna znamka

S pomočjo fleksibilnosti sistema za upravljanje vsebine lahko na več načinov izboljšate spletno blagovno znamko podjetja. Vsebino lahko neprestano pretakate svojim uporabnikom na več kanalov, kot so RSS-viri, socialni mediji, hiper-strani in e-poštna sporočila itd..

Ne glede na to, kako se odločite za trženje svojega spletnega mesta ali tudi če izberete vse, lahko nastavite pravi arzenal orodij, ki vam bodo pomagala.

Kakšne vrste sistemov za upravljanje vsebine lahko uporabite?

Najprej imate dve glavni izbiri. Izberete lahko odprtokodni CMS ali lastniški CMS.

Če se odločite za odprtokodno možnost, boste imeli veliko manjše začetne stroške, vendar boste morda porabili precej denarja za razvoj svojega spletnega mesta.

Če imate možnost lastništva CMS, se morate samo registrirati in imeti idejo o tem, kako želite, da je vaše spletno mesto. Podjetje, ki stoji za izbranim lastniškim CMS, bo skrbelo za vse tehnične podrobnosti vaše spletne strani, le uporabljati ga morate. To je super za vsakega lastnika podjetja, ki ne skrbi preveč za svojo spletno prisotnost in bi rad imel spletno mesto za svoje poslovanje. Če vam ta možnost ustreza, predlagam, da pogledate, kateri lastniški sistem za upravljanje vsebin bi deloval za vas.

Za vse druge so tu prvi trije odprtokodni sistemi za upravljanje vsebine, ki jih lahko zdaj začnete uporabljati brezplačno.

WordPress

Obiščite spletno mesto »

WordPress je eden najboljših sistemov za upravljanje vsebin tam. Gre za celovit sistem za upravljanje vsebin, ki se je začel kot platforma za bloganje. Je zelo prijazen do uporabnika in na voljo veliko vtičnikov in tem (približno 40.000, če smo natančnejši). Količina tem in predlog, ki jih lahko uporabite, je ogromna in verjetno imate na izbiro več, kot bi jih imeli kateri koli drug CMS tam. Da bi bilo še bolje, so vse te teme popolnoma odzivne.

Ljudje ga imajo radi zaradi svoje prožnosti, preprostosti in številnih močnih lastnosti, zaradi katerih je izjemen sistem za upravljanje vsebin. Ni čudno, da je približno vsako četrto spletno mesto zgrajeno z njim.

Drupal

Obiščite spletno mesto »

Drupal je nekoliko bolj zapleten sistem za upravljanje vsebin v primerjavi z WordPressom in zahteva nekaj tehničnega znanja, če želite na svojem spletnem mestu izdelati obliko in funkcije po meri. A ker je bolj zapleten, ima tudi obsežnejšo funkcionalnost. Ima več funkcij, na katere je potreben čas, da se navadite, toda čas in trud, ki ga vložite v razumevanje osnovnih besed Drupala, kot so vrste vsebine, taksonomije, bloki vsebine in pogledi in tako naprej.

Drupal ponuja tudi enako prilagodljivost, kot jo ima večina sistemov za upravljanje vsebine, na primer več uporabnikov, in funkcije, ki pomagajo pri udobnem sodelovanju in rednih posodobitvah vsebin.

Prenesete lahko veliko modulov in tem, da izboljšate svoje spletno mesto in ga prilagodite vašim zahtevam. Lahko pa razvijete tudi svojega.

Drupal sicer zahteva več znanja, vendar se izplača, ker lahko na svojem spletnem mestu naredite več preobratov in imate veliko bolj napredne funkcije. Če pa želite sestaviti samo preprosto spletno mesto, ki prikazuje nekaj vsebine, lahko to veliko storite sami, tako da si ogledate nekaj vaj in razumete osnove.

Joomla!

Obiščite spletno mesto »

Joomla! je nagrajen CMS, ki ga lahko uporabite za izdelavo odličnih spletnih mest in spletnih aplikacij. Prednosti imajo ustrezen sistem za upravljanje vsebin, kot so razširljivost, fleksibilnost in zanesljivost. Z njim lahko zgradite tudi celotne spletne portale, spletna mesta za trgovino ali celo svoje spletno mesto. Ima veliko integriranih funkcij in rednih posodobitev, ki vam bodo pomagale hitro in enostavno sestaviti močno spletno prisotnost.

Približno 2,8% vseh spletnih mest na svetu uporablja Joomla, kar je zelo impresivno. Na voljo je s 6000 razširitvami in obilico osupljivih predlog.

Joomla! se naloži enkrat na približno 2,5 sekunde. Mogoče boste naslednji, ki to storite!

Torej, če uporabljate CMS?

Uporaba sistema za upravljanje vsebin ni potrebna za zagon spletnega mesta, a vsekakor olajša vaše delo. Prav tako vas in vaše celotno osebje naredi bolj produktivne in jim omogoča, da se osredotočijo na visoko kakovostno vsebino, namesto na vse tehnične podrobnosti, ki jih prinaša urejanje in objavljanje.

Svoje spletno mesto lahko preprosto spreminjate, ko raste, in ga sprejmete za vse spremembe, ki jih morda želite spremeniti.

Uporaba sistema za upravljanje vsebin je rešitev v enem samem za številne težave, ki jih naletite med izdelavo in upravljanjem spletnega mesta. Večina jih je brezplačna za uporabo, zato jih je vsekakor vredno posvetiti!

Upam, da ste uživali v branju tega članka in da ste našli informacije, ki ste jih iskali. Imamo veliko več člankov o sistemih za upravljanje vsebine in o tem, kako lahko koristijo vam in vašemu podjetju, zato jih lahko preverite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map