Bi morali vlagati v premium domenska imena?

01.06.2020
Članki in več ... 'Bi morali vlagati v premium domenska imena?
0 7 мин.

vložite premijska imena domen


Tukaj je vprašanje za vsako podjetje, ki se ga mora lotiti. Zlasti mala podjetja in startupi morajo razmišljati, ali je vredno porabiti četrtino svojega proračuna za premium ime domene ali ne. Odgovor na to vprašanje je redko preprost, saj je odvisno od tega, kakšno podjetje bo, skupaj z mnogimi drugimi vidiki.

Ime domene je ključnega pomena, saj brez njega ne morete zagnati spletnega mesta. To bo ime vašega spletnega mesta in e-poštni naslov in bo igralo odločilno vlogo v vaši marketinški strategiji, ko ga kupite.

V tem članku si bomo ogledali vse, kar je treba vedeti o premium domenskih imenih, in vam pomagali, da se odločite, ali ga želite kupiti za svoje podjetje. Morda ste že spustili čeljust, ko ste naleteli na ime domene, ki stane 10.000 dolarjev +, druge pa le 10 dolarjev. Toda tako se to podjetje širi, in čeprav je to ogromno denarja, ki ga porabite za samo nekaj znakov, se lahko izkaže, da je to ena najboljših naložb, ki ste jih vložili za svoje podjetje.

Najti & Kupite Premium domenska imena

Na GoDaddy lahko najdete in kupite ne samo vrhunska, temveč tudi kakovostna potekla imena domen. Z njihovo storitvijo posrednikov domen boste morda dobili svoje domene, ki niso na seznamu za prodajo.

Išči domene »

Zakaj se ime domene šteje za premijo?

Postopek iskanja domenskega imena vključuje nekaj razočaranja. Ko si omislite še posebej dobro ime, samo da ga poiščete in ugotovite, da je bilo posneto, ali da ugotovite, da je njegova cena na nebu. Vendar ta domenska imena ne naredijo nič posebnega. Pravkar so znani in blagi, z njimi ne sodelujejo raketne znanosti in v tem je bistvo. Njihova povprečnost je tisto, kar jih naredi tako dragocene.

Preberite: COM proti NET proti ORG – katero razširitev domene izbrati?

Premija je točno tisto, kar zveni. Ime domene, ki je dovolj drago, da si ga ne more privoščiti vsak. Obstaja veliko razlogov, zakaj preprosto ime domene postane vrhunsko, vendar je povsem jasno, zakaj lahko eno ime domene stane več kot drugo. Ni presenetljivo, da bo Cooking.com stalo veliko več kot Makingfood-notsogoodhosting.biz. To kaže precej nagnjenost, da čim bolj je obsežno ime domene, večja je verjetnost, da bo stalo več.

Obsežnejše ime domene vam bo pomagalo, da bo vaše spletno mesto hitreje pridobilo več oprijema, kar se bo izkazalo kot ena izmed najboljših naložb, če ste se odločili pametno. To je razlog, zakaj ime domene postane vrhunsko.

Natančna definicija imena domene

Cena domenskega imena pomeni, da je prvotna cena. Običajno je običajno premijsko domensko ime domene, ki je že v lasti registra ali posameznika. Njeni stroški so eksponentno višji od običajnega imena domene in lahko stanejo od nekaj sto dolarjev do več deset tisoč. To je zato, ker je zaznana vrednost, ki bi jo lahko imela družba v določeni panogi. To je samo zato, ker nekdo verjame v to in se izkaže, da ima prav, če ste iskali prav to domeno.

Ime domene velja za vrhunsko zaradi svoje dolžine, trženja in ključnih besed. Vse to je zelo dragoceno za podjetje, ki se želi razvejati na spletu.

Ni vsake cene domenskega imena določi posameznik. Včasih register (na primer .info ali .design) določi ceno zanj. Vendar se to ne bo veliko spremenilo, ko gre za vaš nakupni postopek.

Potencialne težave z ne tako obsežnimi domenami

Podjetje lahko naleti na težave, če ne izbere najboljšega imena domene. Tu so glavne težave:

Kupca bi lahko zmedli. Če podjetje ali posameznik izbere napačno razširitev domene, lahko dobi veliko napačno usmerjenih strank. Nekateri bi morda mislili, da storitev ne deluje ali je sploh ne obstaja, preprosto zato, ker so obiskali Domain.com namesto dejanskega Domain.co.

Zaupanje in trženje blagovnih znamk. V mnogih primerih je lastništvo domene .com način, kako pokazati, da je podjetje zaupanja vredno in resno. Veliko strokovnjakov pravi, da gre vedno z .com, vendar obstaja tudi veliko drugih možnosti, na primer .org, .co in tako naprej.

Potencial za rast. Po nakupu premium domenskega imena za približno 500.000 USD uspevajo številna podjetja, še posebej, če se ujema z imenom njihovega podjetja.

Te težave ne nastanejo pri vseh podjetjih in domena zagotovo lahko uspe, če ni .com.

Kaj bo Premium Domain Name naredil za vaše spletno mesto

Dobra stvar pri imenskih domenskih imenih je dejstvo, da so že skoraj imena gospodinjstev in vam ni treba dodatno vlagati v to. Zato:

 • Ko boste zagnali spletno oglaševanje, boste morali porabiti manj denarja na spletnih oglasih PPC in na svojem spletnem mestu boste dobili veliko več organskega prometa..
 • Boljša SEO in razvrstitev strani, s čimer boste pridobili bolj kvaliteten promet. Ljudje že iščejo vaše spletno mesto in z veseljem ga bodo našli.
 • Več premium zaupanja in avtoritete vključuje vrhunsko ime domene, zaradi katerega bodo ugledna podjetja povezala do vašega spletnega mesta. Tako še povečujete svoj SEO.
 • Kratko privlačno ime deluje res dobro na družbenih medijih in ljudje si ga bodo zapomnili veliko lažje. Medtem ko bodo krajšalniki URL-jev samo vaše ime domene spremenili v nesmiselni seznam znakov.
 • Domena bo potencialnim strankam močno namignila, kaj bodo našli na vašem spletnem mestu, zato vam ni treba vlagati časa in denarja v njihovo razlago.

Skratka, veliko lažje je narediti priljubljeno domensko ime in porabiti boste morali veliko manj denarja za njegovo oglaševanje.

Ali je vredno kupiti enega, ko šele začnete?

Odgovor na to vprašanje je odvisen od vaše namere z imenom domene. Če poslujete v panogi, kjer je ustno ustno ključno, je vsekakor treba upoštevati premium imena domen. Toda lastniki malih podjetij in startup podjetja ne bi smeli začeti s premium domenskim imenom. Podjetje je zagotovo lahko uspešno z manj kot idealnim domenskim imenom, če je dovolj privlačno. Če se ime domene, ki ga nameravate, ujema z vašo blagovno znamko, je to vse, kar boste potrebovali. Lahko deluje dobro, tudi če se ne ujema z imenom vašega podjetja.

Preberite: 10 najboljših orodij za predloge domen

Tudi če ne morete dobiti .com razširitve, lahko greste z .co ali številnimi drugimi. Dokler vaše podjetje ne bo nemoteno in nenehno deluje, ne bi smeli veliko vlagati v ime svoje domene. Ko pa ga boste dosegli, boste morda želeli pogledati naokoli in si pridobiti prvovrstno domensko ime, saj obstaja velika verjetnost, da se bo v naslednjih nekaj letih močno izplačalo.

Kako kupiti premium ime domene?

Postopek nakupa premium domene je približno enak nakupu navadne. Sledi:

 1. Ustvarite račun pri registratorju domene ali se prijavite.
 2. Poiščite ime domene
 3. Dodajte ga v košarico.
 4. Izpolnite obrazec s svojimi kontaktnimi podatki.
 5. Preveri.

Ponavadi je tako preprosto, vendar boste za nekatere storitve morali zapolniti veliko več papirja, kar je lahko nekaj nočne more.

Kaj, če ime domene ni naprodaj?

Če ni na prodaj, potem to pomeni, da lastnik ne išče kupca, vendar ga lahko vseeno poiščete. Lahko mu napišete e-pošto in ga vprašate za ceno. Upoštevajte le, da vam bodo ponavadi dali precej višjo od povprečne cene.

Zaključek

Če je vaše podjetje že začelo in prinaša dober prihodek, je resnično vredno vložiti v prvovrstno domensko ime in stvari popeljati na naslednjo raven. Z obsežnim in povprečnim imenom domene boste pridobili več organskega prometa in postali bolj priljubljeni. Če pa šele začenjate, je najbolje, da uporabite svojo ustvarjalnost in ustvarite edinstveno ime domene, ki ustreza vaši blagovni znamki. Če porabite le 10 do 50 dolarjev za to, tudi to ne bo škodilo.

Upam, da smo vam v tem članku pomagali izvedeti nekaj novega o imenih domen in da se bomo spet videli v naslednjem! Do tega pa si oglejte bazo podatkov o domenskih imenih GoDaddy.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector