Deljeno gostovanje v primerjavi z VPS za WordPress WooCommerce Shop

spletno gostovanje za woocommerce wordpress


Pred kratkim sem zasledila razpravo na priljubljenem portalu za spletno gostovanje, kjer je nekdo iskal pomoč, da bi izbral načrt gostovanja za projekt spletnega mesta, če sem natančnejši, za spletno trgovino, ki je bila izdelana z WordPress in WooCommerce. Prebral sem veliko različnih mnenj in se zavedam, da nekateri še vedno ne razumejo dejstva, da je gostovanje tako pomembno kot spletno mesto. Zato sem se odločil, da bom ustvaril ta članek in pomagal vsem tistim spletnim skrbnikom, ki izberejo ustrezne načrte gostovanja, ki želijo zgraditi spletno mesto za e-trgovino z WordPressom.

Potrebujete gostovanje za WooCommerce?

WooCommerce zahteva večje vire strežnika, zato skupno gostovanje ni idealno za vodenje spletne trgovine. VPS bi bil dobra možnost, vendar je drag. BlueHost ponuja načrte, optimizirane za WooCommerce, ki so cenovno dostopni in so zasnovani za podporo trgovin WooCommerce.

Začni zdaj “

Načrtovanje, načrtovanje in načrtovanje

Pomembno je, da načrtujete svoj projekt vnaprej, da veste, kaj želite graditi in kako boste dokončno oblikovali spletno mesto. Če se odločite za izgradnjo spletne trgovine z WordPressom, najprej storite raziskavo in ugotovite, kakšne možnosti imate za nakupovalni voziček. Obstaja veliko vtičnikov nakupovalnih košaric, ki bi vam lahko koristili, vendar pojdimo globlje. Prav tako boste morali preveriti razpoložljive dodatke, s katerimi je vtičnik, saj si mnogi ne želijo samo preprostega dodajanja v košarico – odjavite se, temveč tudi nekatere napredne možnosti, kot so iskanje izdelkov, predstavljeni in promocijski izdelki, različna odjava z in možnostmi pošiljanja. Če imate znanje za razvoj takšnih vtičnikov sami, lahko začnete graditi nakupovalni voziček iz nič, če pa želite prihraniti čas, boste verjetno šli z obstoječo razširitvijo, ki je na voljo precej brezplačno ali pa morate kupiti licenca.

Verjetno bi se večina odločila za vtičnik brezplačnega nakupovalnega vozička, kot so Woocommerce, WP E-trgovina, Ithemes Exchange, Cart66 Lite ali drugo. Recimo, da gremo z najbolj priljubljenimi in izberemo Woocommerce, ker je brezplačen, veliko spletnih mest ga uporablja, je dobro dokumentirano, ima zelo aktivno in koristno skupnost in na voljo je veliko dodatnih dodatkov, da lahko razširite funkcionalnost vaše spletne trgovine, kadarkoli želite.

Katere druge vtičnike potrebujete?

Nedolgo nazaj sem imel priložnost pomagati prijatelju pri gradnji spletne trgovine z WordPressom. Razpravljali smo o vseh podrobnostih, načrtovanih vnaprej in to je seznam vtičnikov, ki smo se jih odločili namestiti na njeno spletno stran:

 • Kontaktni obrazec 7
 • W3 Skupaj predpomnilnik
 • Yoast SEO
 • WooCommerce
 • Gumb za skupno rabo Addtoany
 • FV kategorije najvišje ravni

Izbrali smo tudi temo, ki je odzivna in je vnaprej oblikovana za Woocommerce. Naredila sem nekaj sprememb na temo, da bi ustrezala zahtevam zasnove oblikovanja, ki jih je imela v mislih, in začela nalagati izdelke. Sprva je bilo približno 100 izdelkov z dvema slikama, zato sem mislil, da bo za to spletno mesto zadostoval skupni načrt gostovanja. Popolnoma sem se motil! Spletno mesto je dobro delovalo, dokler ni začela z oglaševalsko kampanjo. Le 200 dnevnih obiskovalcev in 800 ogledov strani se je spletno mesto nalagalo kot na brezplačnem spletnem gostitelju. Obdelava nekaterih delov kode ni pomagala, sprememba teme pa ni pomagala niti; nehala je oglaševati spletno stran, dokler nismo ugotovili, v čem je težava. Verjetno je to situacija, v katero nočete pasti. Torej, v čem je bila težava?

Kakšno vrsto gostovanja izbrati v skupni rabi ali vps?

Spletno mesto, izdelano z WordPressom, ki sprejme 500 dnevnih obiskovalcev, bo odlično delovalo na skupnem gostovanju. Seveda je to odvisno tudi od ponudnika gostovanja, če pa izberete dober načrt gostovanja wordpressa, bo vaše spletno mesto v redu. Razširitev funkcionalnosti spletnega mesta WordPress z namestitvijo različnih vtičnikov in uporabo zapletenih tem bo postopoma upočasnila vaše spletno mesto. Prejemanje vse več prometa bo tudi “pomagalo” pri njegovem upočasnjevanju. Če vaše spletno mesto shranjuje večje slikovne datoteke (v našem primeru slike izdelkov) in uporabniki do njih dostopajo naenkrat, bo to tudi močno upočasnilo hitrost in škodovalo uspešnosti.

Ugotovil sem, da gostiteljski načrt povzroča počasno delovanje trgovine; skupni načrt ni bil dovolj za zagotovitev uspešnosti, ki smo jo pričakovali. Premik na virtualni strežnik, kjer je spletno mesto dobilo namenski RAM in CPU, je odpravilo težavo.

Prav tako lahko iščete načrte gostovanja, optimizirane za WooCommerce, ki so precej cenejši od načrtov VPS.

Zaključek in priporočilo

Preprost blog ali spletno mesto za predstavitev podjetja lahko dolgo časa živi na skupnem gostovanju. V primeru spletne trgovine, ki je zgrajena s pomočjo vtičnika Woocommerce ali drugega nakupovalnega vozička, priporočam, da se odpravite naravnost na virtualni zasebni strežnik. Stane več, zato bo morda na začetku težko vzdrževati stroške gostovanja in tudi razvoj spletnega mesta, a na dolgi rok je to bolj koristno za vaše podjetje. Prvi vtis je vedno pomemben: če se bodo obiskovalci na vašem spletnem mestu počutili počasi, se verjetno v prihodnosti ne bodo vrnili in boste izgubili podjetje zaradi neprimernega gostovalnega načrta. Če resno razmišljate o svoji spletni trgovini, ne bo poceni gostovanje, si priskrbite ustrezen račun za gostovanje, ki bo zagotovil najboljše delovanje vašega spletnega mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map