Glavni razlogi, zakaj se je vaše spletno mesto Joomla pokvarilo

01.06.2020
Članki in več ... 'Glavni razlogi, zakaj se je vaše spletno mesto Joomla pokvarilo
0 11 мин.

joomla-hakirana spletna stran


Ne glede na to, kako veliko ali majhno je vaše spletno mesto, ne glede na to, kakšno napredno varnost uporablja, ne glede na to, ali gre za majhen zasebni blog ali veliko spletno mesto za e-trgovino, je vsako možno spletno mesto v internetu lahko ranljivo ali cilj hekerjev . Ti hekerji so vedno na preži za ranljivimi spletnimi mesti in lahek plen, da bi ukradli zasebne podatke, ugrabili spletno mesto ali ga preprosto uničili..

Joomla, pa tudi WordPress in Drupal so nekateri najbolj priljubljenih in cenjenih sistemov za upravljanje vsebin, ki so na voljo na internetu. Joomla je še posebej edinstvena, saj ima nekatere zelo priljubljene in močne značilnosti, ki jih drugi sistemi za upravljanje vsebine ne morejo zagotoviti. In čeprav Joomla vsebuje številne odlične funkcije, lastnosti in orodja, obstaja veliko varnostnih pomislekov za spletna mesta Joomla.

V tem članku si bomo ogledali nekaj najpogostejših razlogov, zakaj vaš Joomla! spletnega mesta so vdrli, navajali pa bomo tudi nekaj nasvetov in trikov, kako bolje zaščititi dragoceno spletno mesto in svoje neprecenljive osebne podatke.

Najpogostejši razlogi, zakaj vaš Joomla! spletna stran je bila vdrta

1. Lažno predstavljanje

Lažno predstavljanje je pogost način krampanja, ki vključuje e-poštno sporočilo ali spletno mesto, ki je zasnovan za krajo poverilnic za prijavo na vaše spletno mesto. Hekerji prikrivajo in prikrivajo spletno mesto ali e-poštno sporočilo, da bo videti tako, kot je platforma, na katero bi se želeli prijaviti, in če ne boste previdni, vam bodo ukradli poverilnice za prijavo.

Najpogosteje vas bodo zavedeli in pomislili, da je Joomla! skrbnik vas prosi, da se nujno prijavite v svoj račun. Zato vedno preverite domeno ali pošiljatelja e-pošte, preden se kamor koli prijavite ali posredujete osebne podatke ali podatke o kreditni kartici.

2. Slaba varnost spletnih strani

Na voljo je veliko različnih varnostnih sistemov za uporabo v internetu, nekateri so šibki in zagotavljajo le osnove varnosti spletnega mesta, obstajajo pa tudi druge napredne in dražje varnostne možnosti spletnega mesta, ki vam ponujajo na tone orodij in možnosti za zaščito vaše spletno mesto s.

Kljub temu pa se celo največja podjetja in spletna mesta borijo, da bi se popolnoma izognili in preprečili napadom hekerjev, čeprav so za varnost svojih spletnih strani porabili tone denarja. Vedno je dobro, da sebe in spletno mesto opremite z vsaj nekaj programske opreme za zaščito spletnih mest, da preprečite nekatere najpogostejše poskuse taksistranja na vašem spletnem mestu..

3. Varnost vašega računalnika

Drug pogost način za to, da bi vaše spletno mesto vdrli, je vdrtitev vašega osebnega računalnika. Varnost osebnega računalnika morate vzeti zelo resno, saj lahko hekerji ukradejo vse piškotke in shranjene podatke za vaša spletna mesta ter vse podatke za prijavo, ki ste jih morda shranili v računalniku..

Vaš računalnik bi lahko bili vdrli prek virusov, zlonamerne programske opreme ali preprosto prek ogroženih spletnih mest ali katere koli programske opreme, ki jo je heker okužil. Ti hekerji uporabljajo samodejne bote za pregledovanje interneta za IP naslove, ki imajo šibko varnost osebnega računalnika in so ranljivi za hekerske napade.

Zato morate vedno uporabljati vrhunsko protivirusno programsko aplikacijo ter programsko opremo za preprečevanje oglaševanja in zlonamerne programske opreme. Običajno je pravilo, da v osebnem računalniku vsaj enkrat na teden izvajate popolne preiskave trdega diska.

4. Ranljivi dodatki in aplikacije

Če uporabljate Joomla, boste najverjetneje integrirali tudi številne različne teme, pripomočke, vtičnike in druga uporabna orodja, ki vam bodo pomagala povečati funkcionalnost spletnega mesta. In vsa ta orodja so zelo koristna in zmogljiva, vendar jih je mogoče ogrožati in uporabiti za vdor na vaše spletno mesto. Še posebej orodja, kot so vtičniki in pripomočki, ki so zelo pomemben dejavnik pri oblikovanju spletnega mesta in vsebine spletnega mesta, ciljajo zlasti na hekerje zaradi ranljivosti.

Ena stvar, ki jo lahko storite za zaščito sebe in svojega spletnega mesta, je, da poskrbite, da se vsi vtičniki, pripomočki in orodja, ki jih vključite v svoje spletno mesto, redno posodabljajo. Nekateri avtorji vtičnikov in pripomočkov obupajo nad svojimi orodji in jih nehajo posodabljati, in takrat postanejo ranljivi za napade hekerjev. Zastarele skripte lahko uporabite tudi za vdor v vaše spletno mesto, zato morate izbrisati vse zastarele skripte na svojem spletnem mestu.

Upoštevati morate tudi, da je običajna metoda taksisanja napad na sam strežnik gostovanja. Uporabniki, ki gostujejo na svojih spletnih mestih in njihovi vsebini na skupnih strežnikih, so še posebej izpostavljeni tovrstnim napadom. Če se nekdo drug na tem skupnem strežniku zlomi, so v nevarnosti vsi lastniki spletnih strani na določenem strežniku gostovanja.

Zato je pametno zagotoviti, da vaš ponudnik spletnega gostovanja uporablja najboljšo in najmočnejšo programsko opremo za spletno varnost, ki je na voljo na trgu. Še en odličen nasvet je, da vedno poskrbite za ustvarjanje dnevnih ali tedenskih varnostnih kopij spletnega mesta, tako da ga lahko obnovite na prejšnjo brezkompromisno različico, če se vaše spletno mesto zlomi.

Kako naj vem, če je moj Joomla! Spletno mesto je vdrto?

Nekateri hekerji so lahko zelo neopazni glede napadov, kar omogoča, da je vaše spletno mesto že vdrto, vendar tega še ne veste. Te vrste napadov počasi ugrabijo vaše spletno mesto, napolnijo pa ga z napotitvenimi povezavami in oglasi, ki jih niste odobrili. In včasih je lahko precej težavno ugotoviti, ali je vaše spletno mesto vlomljeno ali ne.

Včasih boste od ponudnika spletnega gostovanja dobili sporočilo, da je bilo vaše spletno mesto vlomljeno. Toda večino primerov, če ugotovite, ali je vaše spletno mesto vlomljeno ali ne, ne bo tako enostavno ali enostavno. Poiskati morate eno od številnih rdečih zastav, ki lahko kažejo na to, da je vaše spletno mesto ogroženo ali vdrto.

Ena od teh rdečih zastav je, da se vaše spletno mesto ali strani z vašega spletnega mesta izbrišejo iz rezultatov iskanja Googlovega iskanja ali katerega koli drugega iskalnika. Še ena pomembna stvar, ki jo morate paziti, je, da se vaše spletno mesto zlomi ali prikaže nekatere napake, ki jih prej ni prikazal. To je pogosto močan znak, da je vaše spletno mesto morda vdrto.

Svoje spletno mesto morate temeljito analizirati tudi z uporabo številnih orodij za analitiko, ki so vam na voljo. Svoj promet morate natančno analizirati, če želite preveriti, ali se del ali kateri koli vaš promet preusmeri na neznane strani in spletna mesta drugih proizvajalcev. Prav tako morate preveriti, ali lahko v analitiki svojega spletnega mesta najdete morebitne nedoslednosti, ki bi se lahko nanašale na spletna mesta, s katerimi nimate stika.

Nekateri hekerji bodo sprožili nepooblaščene in neželene prenose v računalnik ali brskalnik, ko je vaše spletno mesto vlomljeno. Torej, kadar poskuša ena od vaših strani sprožiti prenos, o katerem nič ne veste, je to zelo močan znak, da je vaše spletno mesto morda vdrto. Dodatne rdeče zastavice vključujejo skrbnike na vašem spletnem mestu, ki jih ne prepoznate, pa tudi, da so na vašem spletnem mestu prikazane pokvarjene slike, zato bodite pozorni na njih.

Kako zaščititi svojo spletno stran Joomla?

Najpomembnejši način za varovanje spletnega mesta in vsebine je različica vašega Joomla! sistem za upravljanje vsebin v celoti posodobljen. Razvijalci Joomle! nenehno objavljajte in izdajajte posodobitve za okvir, v katerem so odpravljali napake in popravljali varnostne ranljivosti, ki jih bodo hekerji lahko poskusili izkoristiti, da bi prekinili vaše spletno mesto. Če želite uporabljati veliko različnih vtičnikov, pripomočkov in drugih orodij drugih proizvajalcev, je morda veliko zamudno, če boste vse posodabljali, vendar je ključnega pomena za varno spletno mesto in vaše osebne podatke in zvok.

En majhen trik, ki je pomemben za varnost in zaščito spletnih strani, ko gre za Joomla! spletna mesta, ki temeljijo na tem, da ne dovoljujejo pisanja za vsako datoteko PHP v bazi podatkov vašega spletnega mesta. Če te datoteke shranite samo za branje, bodo hekerji preprečili, da bi hitro in hitro vdrli in izkoristili vaše spletno mesto.

Zelo pomembna je tudi skrbnost pri prenosu dovoljenj na vsakodnevne dejavnosti vašega spletnega mesta. Morda se zdi zelo preprosto in preprosto, vendar je za varnost in dobro počutje vašega spletnega mesta zelo pomembno, da v svojih javnih imenikih na spletnem mestu ne dajete dovoljenj za izvajanje. Tako bodo hekerji prenehali nalagati in izvajati zlonamerno programsko opremo, zlonamerno programsko opremo, skripte in viruse na vašem spletnem mestu.

Upoštevati morate, da bodo hekerji poskušali uporabiti vse mogoče trike v knjigi, da bi prišli do svojih osebnih podatkov in poverilnic, da bi lahko vlomili in izkoristili vaše spletno mesto. Eden od trikov, ki jih uporabljajo za dosego tega, je nalaganje podatkov iz uporabniške tabele spletnega mesta. To lahko preprečite tako, da spremenite predpono baze podatkov tabel uporabnikov v poljubno naključno predpono.

Ne samo, da morate posodabljati vse svoje razširitve in pripomočke drugih proizvajalcev, orodja in vtičnike, ampak tudi ne pozabite odstraniti, odstraniti in izbrisati vse zastarele programske opreme, pa tudi stare razširitve in morebitne preostale datoteke iz starih inštalacij. To je preprost trik, vendar mnogi ljudje to pozabijo in vložijo svoja spletna mesta.

Zelo pomembno je opozoriti, da lahko s slabšanjem varnosti na vašem spletnem mestu, na koncu prihranite tono denarja. Hakirano vaše spletno mesto lahko zelo enostavno privede do kraje identitete in kraje kreditnih kartic. Zato je pomembno, da se prepričate, ali vaš paket spletnega gostovanja vključuje napredna varnostna orodja in metode za zaščito vašega spletnega mesta pred hekerji, tudi če to pomeni plačilo še nekaj dolarjev za to.

Sodobne metode vdorov se nenehno spreminjajo in razvijajo, zato je zelo pomembno izbrati ponudnika spletnega gostovanja, ki nenehno posodablja in izboljšuje njihova varnostna orodja in metode. Zelo pomembno je, da vaš ponudnik spletnega gostovanja uporablja samo najnovejšo in prelomno tehnologijo, ko gre za programske jezike in protivirusne baze podatkov..

Vendar pa je absolutno najpomembnejša stvar, ki jo morate zavedati, da zaščitite svoja spletna mesta pred krampanjem, da na to niste imuni. Na žalost mnogi ljudje, zlasti tisti, ki šele začnejo s svojim projektom spletnega mesta, iracionalno mislijo, da hekerjem niso pomembni.

Hekerji bodo skušali izkoristiti, vdrsti in ugrabiti tudi najmanjša spletna mesta. To je zato, ker uporabljajo ta vložena spletna mesta, da bi preusmerili promet, izboljšali Googlove uvrstitve v iskanju svojih spletnih mest, tako da na svoje spletno mesto postavijo povratne povezave in uporabljajo vaš strežnik za pošiljanje neželene e-pošte.

S tem je vsakdo možna tarča. Nikoli ne mislite, da niste dovolj pomembni, da bi se lahko zlomili, in nikoli ne mislite, da ste imuni in neranljivi do poskusov vdora. Vedno morate imeti v mislih, da je preprečevanje hekerjev vedno boljše od zdravljenja hakiranih spletnih mest. Mnogi ljudje po vsem svetu se soočajo z nočno bitko, ko hekerji na njihovem spletnem mestu ukradejo njihove osebne podatke in podatke o kreditnih karticah.

Zaključek

Vsak lastnik spletnega mesta bi moral biti obveščen in poučen o temi zaščite in zaščite svoje spletne strani in osebnega računalnika pred poskusi kraje. To je še posebej pomembno za Joomla! lastniki spletnih strani, ker se zdi, da so ti odprtokodni sistemi za upravljanje vsebine precej ranljivi za te napade.

Ta članek je bil napisan z namenom, da vas seznani z najpogostejšimi metodami in načini, s katerimi bi hekerji lahko izkoristili in ugrabili vaše spletno mesto in vaše osebne podatke. Raziskali in analizirali smo tudi veliko različnih metod, kako zaščititi sebe in svojega Joomla! spletnega mesta iz takih poskusov krampanja.

Resničnost razmer je taka, da morda nikoli ne boste popolnoma varni in imun na hekerje, lažnike in prevarante. Vendar to ne pomeni, da ne bi smeli poskušati in narediti vsega, kar je v vaši moči, da bi poskušali preprečiti svojo Joomlo! spletno mesto pred kraje.

Če povzamemo, redno posodabljajte svoje aplikacije, vtičnike, pripomočke in razširitve ter imejte Joomla! različico popolnoma posodobljeno in poskrbite, da vam ponudnik spletnega gostovanja ne bo omogočil samo dostopa do najboljše in najsodobnejše protivirusne programske opreme, ki je na voljo na trgu, temveč tudi redno in redno posodablja svoje varnostne metode. Prepričani smo, da če upoštevate te korake, nasvete in trike, ki smo jih predstavili za vas v tem članku, vaš Joomla! spletna stran bo veliko bolj varna kot prej.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector