Izdelava spletnega mesta s PHP (prednosti in slabosti)

01.06.2020
Članki in več ... 'Izdelava spletnega mesta s PHP (prednosti in slabosti)
0 6 мин.

izdelava vaše spletne strani s php


PHP (Hypertext Preprocessor) je skriptni jezik na strani strežnika, ki ga spletni programerji uporabljajo za ustvarjanje spletnih aplikacij in spletnih mest z bazami podatkov in izboljšano funkcionalnostjo, ki je bil v letu 2013 nameščen na več kot 240 milijonov spletnih mest in 2,1 milijona spletnih strežnikov.

Večina spletnih strani je izdelana v PHP, nekateri pa so narejeni v Flash, ASP, Java, Python, Ruby ali samo v HTML, CSS in JavaScript, vendar ti nimajo baze podatkov ali kompleksnih funkcij. V nasprotju s HTML-jem lahko PHP vzpostavi povezavo z bazami podatkov, ustvari generično kodo HTML in lahko celo nastavite strežnik za obdelavo vseh datotek HTML s PHP, tako da resnične izvorne kode vašega spletnega mesta ni mogoče kopirati ali videti.

Obstaja več različic PHP-ja in tudi med njimi so velike razlike, na primer med PHP 4 in PHP 5, kjer se je pojavil nov model OOP skupaj z izboljšano podporo MySQL in SQLite ter drugimi manjšimi funkcijami.

PHP datoteke imajo več razširitev, kot so .php, .phtml ali .php5 in lahko vsebujejo PHP kodo, pa tudi HTML, JavaScript ali CSS.

PHP lahko naredi veliko koristnih stvari, kot so ustvarjanje dinamične vsebine strani, ustvarjanje, odpiranje, branje, pisanje, brisanje in zapiranje datotek na strežniku, zbiranje podatkov obrazcev, sprejemanje in pošiljanje piškotkov, dodajanje brisanja, spreminjanje podatkov v bazi podatkov, uporaba za nadzor uporabniškega dostopa, šifriranje podatkov in izhodnih slik, PDF datotek, Flash filme, besedilne datoteke XHTML in XML.

Tudi če je PHP najbolj priljubljen programski jezik, ki se uporablja za ustvarjanje spletnih strani, ima nekaj pomanjkljivosti: zahteven projekt zahteva izkušnje, odprtokodno kodo, pomanjkanje orodij za odpravljanje napak, upravljanje paketov, produktivnost, se nenehno spreminja, neskladnost in skladnja.

Kompleksni projekt zahteva izkušnje

Pri velikih in zapletenih projektih potrebujete izkušnje ali pomoč bolj izkušenih programerjev PHP, saj obstaja veliko knjižnic in veliko načinov, kako narediti funkcijo, vendar ne boste mogli izbrati pravega ali najti točno Kaj želiš.

Odprta koda

Običajno lahko vse, kar je na vidiku, ukradejo, enako pa je za izvorno kodo PHP, ki jo lahko ukradejo vaše stranke ali drugi spletni programerji in jo vključite v druge projekte, tudi če ste prišli z originalno rešitev ali idejo.

Pomanjkanje orodij za odpravljanje napak

V PHP potrebujete orodja za odpravljanje napak, da najdete napake in opozorila, vendar je težava v tem, da je na voljo le nekaj teh v primerjavi z drugimi programskimi jeziki, kot je Python.

Upravljanje paketov

PHP ima slabo upravljanje paketov v nasprotju s Python-om, ki zna pisati, graditi in deliti pakete drugim programerjem, da lahko povežejo več projektov s tako imenovanimi vtičniki.

Produktivnost

Na splošno nimate hitrosti in produktivnosti v istih časih in PHP ponuja hitrost v zameno za produktivnost, medtem ko spletni okvir Ruby on Rails ponuja produktivnost v izmenjavi hitrosti.

Nenehno se spreminja

Nove različice PHP se pojavljajo nenehno z rešitvami napak in z novimi funkcijami, hkrati pa se pojavljajo z novimi hrošči, ki nimajo rešitve, dokler ne izide nova različica, kar je lahko resnično frustrirajoče.

Neskladnost

Na začetku je bil PHP ustvarjen posebej kot orodje za amaterje, zato ima veliko popolnoma naključnih funkcij, naključni vrstni red parametrov in druge naključne funkcije.

Sintaksa

Večina programskih jezikov vam omogoča, da kodo organizirate tako, kot želite, tako da je berljiva tudi za ljudi, ki niso programerji, vendar znajo angleško, v PHP pa tega ne morete storiti, sintakso je težko razumeti, če ne poznate PHP.

Seveda ima jezik PHP tudi prednosti: hitro in enostavno, velika skupnost, velika združljivost z bazami podatkov, zbiranje smeti, medvrstna platforma, varen način, varnost, visoki donosi, vdelava in stroški.

Hitro in enostavno

Izvedbeni jezik skripta PHP je C z nekaterimi elementi C ++ in skladnjami iz Jave in Perla, zato se je enostavno učiti in uporabljati osnovne elemente, še posebej, če ga želite uporabiti za splošne namene in spletni razvoj.

Velika skupnost

Ker je PHP tako priljubljen, ima veliko in veliko skupnost, ki vsebuje spletna mesta, bloge in forume z različnimi rešitvami različnih težav, nove ideje za številne projekte, namenske vire, informacije in celo PHP delovna mesta.

Velika združljivost z bazami podatkov

PHP je izjemno združljiv z različnimi različicami baz podatkov, kot so dBase, IBM DB2, InterBase, predvsem pa z MySQL, ki je sposoben vzdrževati veliko število več povezav hkrati. Skupaj z MySQL se lahko PHP uporablja za ustvarjanje razširljivih in zmogljivih aplikacij in spletnih mest.

Zbiranje odpadkov

PHP zbira smeti, ki se zažene, ko mu poveš, kdaj se skript konča ali ko obstaja funkcija.

Medvrstna platforma

Vse aplikacije in spletna mesta PHP delujejo na kateri koli platformi, ne glede na to, ali gre za operacijski sistem Unix, Windows ali Mac in ne glede na vrsto uporabljenega strežnika..

Varni način

V primeru težav lahko PHP odpravite z varnim načinom, te funkcije ima zelo rad ISP (ponudniki internetnih storitev), povrh tega pa PHP omogoča izvajanje kode v omejenem okolju.

Varnost

PHP ima visoke varnostne standarde, saj je močan, priljubljen in prilagodljiv, zato tudi v primeru knjižnic tretjih delov to ostane stabilno in varno.

Cena

PHP je brezplačen za prenos in namestitev na strežnike, in ker je tako priljubljen, lahko preprosto najdete poceni programerje, tako da vas bo 10 programerjev PHP stalo 1 programer Ruby on Rails, prav tako pa je večina knjižnic brezplačna.

Visoki donosi

Spletni programerji uporabljajo PHP za ustvarjanje dinamičnih spletnih mest, da zagotovijo udeležbo obiskovalcev bodisi s pomočjo naročnin bodisi s prodajo izdelkov, bodisi s komentiranjem bodisi z drugimi dejanji, tako da so nagnjeni k temu, da se bodo vrnili pogosteje kot obiskovalci drugih spletnih strani, izdelani v drugih programskih jezikih.

Vdelava

Številni programerji na nizki ravni včasih zamenjajo PHP s HTML, ker vidijo oba jezika v isti datoteki, PHP je enostavno implementirati poleg HTML, JAVASCRIPT in CSS.

Na koncu lahko vidite, da PHP ni popoln, saj nič na tem svetu ni, ima pa veliko več prednosti kot slabosti. Če bi se nameravali začeti učiti tega programskega jezika ali želite z njim zgraditi spletno stran, ne bi smeli oklevati.

Če iščete zanesljivega ponudnika gostovanja PHP, priporočam InMotion Hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector